![]() |
t-scum ide radit optiku za lošinj i njihovih "50" mještana dok na 30 km od ZG još ide bakar 20/1 mbs (na nekim prigradskim lokacijama jedva 2/0,01 mbs) :hitthewal:
https://www.24sata.hr/tech/na-mali-l...-optika-723685 |
OOO rođjo ima optike u Sisku.:goood:Cijeli centar i Zeleni brijeg :goood:
Evo kod mene https://www.speedtest.net/result/10307642401.png Za 25 kn ide i 500/250 :goood: Doće valjda i Petrinja na red. :fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Doć će valjda i Viktorovac na red. :fiju: |
Vjerojatno će zgrade ići podzemno jer je po zelenjaku i tomićevom zračna mreža. Za Viktorovac ne znam.
Koliko mi se čini optiku su provlačili z.brijeg i tomićev jer je tamo bila najlošija mreža (rijetkost vdsl). Ako imaš mogućnosti vdsl-a , teško da će ići optika. Ako si u zgradi vjerojatno imaš mogućnosti kablovskog interneta od a1. |
Da, sutra me prebacuju na vdsl ht na 2 godine ugovor vrijedi pa ću vjerojatno poslije kad istekne ako u međuvremenu ne puste vectoring i pakete od 100mbps prijeći na a1 kabelsku.
|
Ako imaš mogućnosti pređi na kabelsku, obzirom da nisam siguran da je optika u planu za Sisak Novi.
|
Ima li T Com neki paket gdje je samo internet ?
(Na njihovoj stranici nude samo pakete). |
Citiraj:
|
Glavaš u čem je točno problem? Imaš max2 - nitko ti ne kaže da telefon mora biti spojen ako ćeš tako mirnije spavati. Ako ne bekapiraš internet, imaš gigabox 300-400GB 4G prometa pa dalje 4mbit bez telefona :D Međutim za 4G - A1 flatbox s 1TB je na papiru bolja opcija (2mbit kasnije).
@kopija - koliko si ti daleko da jedva 8mbit imaš na hibridu? Ja sam 1300m i HT tvrdi da ću imat 10. Sad je na iskonu 20. Kaže teta, oke onda ti bude 20. Hahah kako ću se smijat dok me lockaju na 10mbit :D |
Spojili me danas na HT vdsl i naspram iskona na kojem sam imao 41/6mpbs ovo je puno bolje. :goood:
https://i.postimg.cc/TKd4hT2L/vdsl.jpg |
@froxie24 zamimljivo. Bas me zanima kak će se ponašati linija. To je 50 s tvom ili bez? 6.5db snr u downstreamu je malo, neću prizivat vraga, ali ako ode ispod 6db potencijalno može pucati pa će ti spustiti brzinu da se snr digne na neku stabilniju vrijednost. Atenuacije u ruteru su isto čudne, kao da decimalna točka stoji na krivom mjestu jer ja uz duplo manje vrijednosti atenuacije imam 20/2 nategnuto :D
|
Baš htio komentirati, bilo bi bolje da su malo spustili brzinu na cca 40 - 45 down,
time bi trebalo biti stabilnije i future proof. |
Brijem da ce to "automatika". Naaaavodno prvih 2 tjedna "automatika" konfigurira brzinu i onda ostane zadnja stabilna, ser kenj tako nekako. Na iskonu i HTu je tobože tako.
|
Citiraj:
Pazi što je još čudnije. Spojen sam na FTTC do kojeg sigurno nema više od 200m duljine fizickih parica. Nešto tu debelo jebe. Ili čitav kabel od zgrade do fttc-a ili je crosstalk toliki da je sve tak čudno. I sam se čudim na sve al vidjet ćemo kad upogonim gaming i streaming na najjače. Ako do kraja slijedeće godine ništa se ne popravi tipa vectoring. Probat cu A1 i njihov kabelski internet. |
Lokalni FTTC i kratka parica spašava stvar. Možda su i upogonili kakvu automatiku.
|
Zanima me Hibridbox usluga koju nudi T-com.
Trenutno imam 4/0.5Mbita ADSL brzinu i flat paket. Nakon što potrošim 100GB preko hibrid boxa, razumijem da će mi smanjit brzinu, ali hoće li me vratiti na flat paket prometa koji trenutno koristim? |
Citiraj:
:kafa::fiju::lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako si stvarno na 200m od fttc-a onda ti nešto opako nije kako treba.
Prvo bih se kladio u kućnu instalaciju, kabele od razvodne kutije do routera. A drugo, sa 50db atenuacije trebao bi imat nula megabita a ne 50. Imaš temu kvaliteta parice u ovom podforumu pa vidiš malo vrijednosti koje su imali drugi na fttc-u. |
Citiraj:
Ista cijena osnovnog MAX3 paketa, 249 kuna, ali na bakru. Sve zajedno ispasti će me nekih 10-tak kuna skuplje nego prošle dvije godine. Nedaju više od dva dodatna paketa u ugovor, uzeo Sport Plus i Prošireni. Mislio Pickbox, HBO, ali nedaju. :D |
Citiraj:
|
ma dobro, na taj dio sam ciljao, dio instalacije koji nije u HTovoj ingerenciji.
ako imaš one uobičajene, 35-40 godina stare "parice" koje to nisu, bijelo plavi bakreni kabel koji nije twisted, TO nema mogućnosti ni za 8, kamoli 17 ili 30mhz spektra. ja bi, ako već ne ide drugačije, preko prozora bacio utp kabel do prizemlja, izbušio rupicu u štoku od vratiju zgrade, i spojio se na ormarić kojeg imaš u prizemlju. prodisat ćeš. razgovaraj makar s predstavnikom stanara. |
Ma nikakve kemije. Ako ne bude optike u slijedece 2 godine baj baj parica hello a1 kabel.
|
ako se ne varam ht preko fttc-a nudi 100/20 (ili će nuditi), pa bi to meni bila motivacija za ulaganje u novu instalaciju od ormarića do stana.
|
To govore godinama pa ništa od većih brzina na fttcu
|
Citiraj:
hbo,sportski,prosireni i picbox na bakru |
Citiraj:
|
Citiraj:
14.02 2018-e, puna usta optike, 5G i DOCSIS3.1 :lol2: https://www.a1.hr/tko-smo-mi/objave-...ogije/46535243 |
Da ali svi oni vide da je i ovo večini korisnika za sad dosta pa nisu ništa poduzimali po tom pitanju. Budimo realni nas koji se palimo na veće brzine interneta ima u manjini.
|
Citiraj:
... šteta. 50/10 za veće kućanstvo postaje tijesno. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
10 dodatni prijemnik 10 brzina 50/10 15 Sport plus 5 prošireni 9 regionalni Ali znam da to nije to. Već sam bio iscrpljen, stari ugovor skroz na isteku, i nije mi se dalo svađati, makar sam pred sobom imao cjenik, agentica mi tvrdila da nema tog više. Da sam odbio, tko zna da li bi uspio razgovarati s nekim tko bi mi ponudio pravu stvar... |
Citiraj:
|
Evo i mene, prebjega s Iskona
http://i.imgur.com/Txa2Ar7.png Jel se ima smisla živcirati oko ovoga? Osim što su brojevi ko da ih voda donijela, upstream margina je 5.5-6db što je vrlo čudno budući je na Iskonu držala 6.5db minimum. Gdje vidim vdsl profil (8b / 17a ..)? Nadogradio sam se 20/2 na 10/0.7 :D |
Citiraj:
Što se tiče 50db atenuacije, garant ima speedport plus koji pogrešno pokazuje atenuaciju u višim verzijama firmwarea. I ja imam 50,4 a stvarna je oko 30... |
Gdje im se najbolje javit za produljenje ugovora za fiksnu sa onim posebnim cijenama. Trio 209 i posebni paketi povoljniji?
|
Navodno je najbrže preko chata.
|
Preko chata su mi ponudili isto što imam za 100 kn vise haha. Trio moze za 209kn al pakete dodatne ne da s popustom.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:29. |