![]() |
Evo ja sam prodao igru za WII :) Upravo sad mi ebay javio da je prodana :) Prodao ju za 15$ + 4$ postarina. Gledao sam slanje u USA i ispada oko 23 kn
|
Jel mogu stavit prodaju neceg vrijednog 130$ i neceg vrijednog 700$ ako nemam verificiran racun od paypala? Pretpostavljam da nece odobrit uplatu ukoliko bude prodano do ponedjeljka, u pon idem do banke do obavit to, ali sam mislio vec danas stavit na prodaju te iteme.
|
Citiraj:
|
Evo link
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...=STRK:MESOX:IT i kako izgleda paypal racun http://www.pohrani.com/f/3P/W9/3BzLF8fa/img-00100.jpg |
Citiraj:
|
Mislim da je 0,98 $ ukupno. Ali sacekati cu do 1.4. da mi sjedne na racun, necu sam povlaciti
|
Evo mali update
Prodao sam i drugu igru (sto sam tu dva tjedna prodavao :) ) Paypal i ebay su mi uzeli proviziju za svaki paket 1$ Postarina za USA i Kanadu je 13.50 kn (svaki), a mogao sam i prioritetno onda je 26.00 kn. Ona zracna koverta, tezina oko 100 grama. U svakoj DVD u kutiji |
Imam jos jedno pitanje, danas sam isao po izvode u banku zbog verifikacije paypal racuna.
Paypal kaze da je uplata izvrsena 30.12.2011., dosao sam u banku i trazio izvode iz 12. i 1. mjeseca i rekla mi je da imam samo iz 1. i 2. a tamo nigdje nema paypal transakcije. Vjerovatno nije sjelo isti dan, ali ocito nije sjelo uopce, koji je daljni postupak? |
Citiraj:
Jesi na paypalu pokrenuo verifikaciju računa? Davno sam to radio pa se nesjećam točno procedure, al meni je to došlo u roku odmah, tj, sjela je ta uplata nakon možda dana. Čak se sjećam da sam i zaradio desetak lipa na tome xD I kod te uplate, u svrsi il čak u polju uplatitelja piše onaj broj uz paypal |
Jesam, evo sad sam poslao zahtjev da mi re-sendaju kod, uzet ce mi opet 1.95€.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
PP stalno spominje vraćanje para na Visu. Šta je s drugim karticama? Npr. ja plaćam sa MasterCardom.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Znaci jedino je Visa (devizna) podrzana? Kolega pita za MasterCard, a mene konkretno interesira AMEX? Ili je najbolje PP-u pridruziti Visa karticu pa lovu koja sjedana racun preusmjeriti na nju? Nadam se da se moze tako sta podesiti unutar PP opcija?! |
Citiraj:
http://www.posta.hr/main.aspx?id=194 |
MasterCard, AmeX i Visa su KREDITNE kartice i koliko je meni poznato one nisu direktno vezane za račune te mogu biti samo korištene za plaćanje. Ako želite dobiti novce morate paypal vezati za račun u banci, a to se radi preko debitne vize.
|
pozdrav
ovako danas sam napravio Paypal racun i postavio sam erste visa electron deviznu karticu i kada sam probao potvrditi karticu ovo mi pise: Citiraj:
hvala :) |
Imaš novaca na kartici? Ako ne, ništa. Za transakciju ti je minimum na kartici oko 45kn + $2 ti je validacija.
|
Citiraj:
hvala na odgovoru :) |
Citiraj:
Pa napisao sam Visa (devizna) kakva kreditna kartica? Visa elektron! |
Pokušavam napraviti Donation tipku ali mi u opcijama PayPala nema Donations opcije :?
Imam Buy Now, ShoppingCart, Gift i Subscriptions a kad gledam upute trebao biti još i Donations :? http://img140.imageshack.us/img140/736/buttono.jpg Zna li netko nešto o tome ? Da li je sad moguće primati donacije ? (BTW imam Visu i Premium account) |
Citiraj:
|
može li više valuta biti na jednom računu,konkretno na Visi debitnoj od PBZ,i dali se puno gubi ako oni rade konverziju npr.plačenje je bilo u dolarima a na računu su euri,da nebi bilo prvo ti otkupe eure za kune pa ti onda prodaju dolare.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.paypal.com/us/cgi-bin/?c...-intro-outside |
Citiraj:
bilokako hvala na linku :beer: |
Prodao sam igru na ebayu i danas mi dolazi ova poruka preko ebaya od kupca. Sto to znaci? Razumijem sto pise, ali ne razumijem o cemu se radi
Citiraj:
|
bok,
imam pitanje, s obzirom da imam trenutno visu electron ( žiro račun ) priljepljenu na paypal dali sam obavezan plaćat nekakav porez državi kad bum primao lovu na žiru s paypala ili je bolje dodati visu electron ali devizni račun ? ili nema razlike hvala |
Opet problem... napravio sam Donation tipku ali kad mi netko pokuša uplatiti dobije ovu poruku:
Citiraj:
http://img156.imageshack.us/img156/5448/paypalxy.jpg Treba li mi još nešto da bi napokon primio uplatu ? |
zanima me kako je BUG riješio plaćanje putem PayPal-a? Vidim da su stavili cijene u EUR. Ako su cijene u EUR može hrvatski kupac kupovati u Hrvatskoj putem PayPal-a ili...? Gdje je "caka"? Jer inače treba poslovati sa HRK u Hrvatskoj.
|
Citiraj:
|
Ali što mene sprečava da ja sad kupim npr. BUG pretplatu preko PayPala u EUR?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad je jasnije :beer: |
Citiraj:
Primanje donacija još uvijek nije moguće u Hrvatskoj Citiraj:
|
Sad mi se desilo sranje.
Kupio sam item po cijeni 14.20 USD. Kako se pribblizavao 40 dan od kupovine kontaktirao sam prodavatelja s upitom da li je poslao placeni item! Na sta mi je on odgovorio vrlo kratko: It is $14.25 USD to ship to Croatia. tHanks Sad mi nije jasno kako se dogodila ta razlika posto je sustav naplate automatiziran!? Ja ne mogu utjecati na cifru koju placam? Jel tako? Kad sam kupovao taj item, kao i uvijek kod kupovine, odabrao sam ga na eBay-u, a sustav me sibnuo na moj PP acc gdje sam se ulogirao i kliknuo na placanje! Brijem da me tipovi malo valjaju zbog jebenih 5 centi na koje ja nikako nisam mogao utjecati. Sta sad? |
Citiraj:
Da probaš poslat mail supportu, jer kako sam kažeš, cifre su automatizirane. Nadam se samo da im SZK funkcionira i da te mailove neko pregledava, da nemoraš prvo odgovorit na 20 automatski generiranih pitanja/odgovora s njihove strane da ti se javi netko. Iako, jel mu nemožeš prebacit na njegov paypal tih 5c ako već forsira, van ebaya. A i uvijek ti ostane refund |
Citiraj:
U svakom slučaju ja bih tražio povrat novaca unutar roka- a ne bih isključio ni negativni feedback jer si platio a nitko ti nista nije javio - a zatim ponovo naručio stvar ako mi već treba. |
Pokrenuo sam Dispute, ali vec danac cu Claim posto tip ne reagira na pokrenutu raspravu!
Ako mu zelim uplatiti direktno jos tih 0,05 USD keša dovoljan mi je samo njegov mail? @munjara Item je bio nekih 11usd, a postarina ostatak, 3.20usd. Uvijek provjerava shipping, bilo je naznaceno da salje worldwide. I postarina se automatski generirala kod placanja, kao i uvijek. Nema nacina da ja ikako utjecem na cijenu proizvoda ili postarinu jer sve je automatizam. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:22. |