![]() |
The most exciting thing we saw so far wasn’t the average frame rates, but the minimum. People are often quick to leap to the maximum frame rate, and I’ll give you a bit of a tip, high frame rates are great, but they’re not all that. You can run some games as low as 20FPS and it’ll play great, just look at classics like Zelda 64 and Goldeneye, they ran at 20FPS and they felt pretty smooth. The trick is they didn’t drop frames. If you’re gaming at 100+ FPS and your frame rate drops below 60FPS for a moment, you’re going to notice; the same is true from 60-40, and so on. The Ryzen 1800X helped maintain the highest minimum frame rates we’ve ever seen, and that means a more consistent, smoother and overall better gameplay experience. When it comes down to it, this higher minimum number is what you want from a gaming chip, not just the bigger average or maximum number.
LINK Zakljucak: i7 7700K je bolji za ljude s viskom para i vole da moraju kupit i novu MBO za sljedeci upgrade, za ostale je Ryzen. |
Pisao sam već o boljim minimum FPS di Ryzen jednostavno prednjači u odnosu na 7700k.
Zapitaš se da li ljudi uopće gledaju grafove ili umjesto toga gledaju YouTube nebuloze o ljepljenim jezgrama. |
Quote sa PcPer:
Citiraj:
Jos jedan zanimljiv quote sa Techpowerup, vezan uz DDR4 i Infinity Fabric: Citiraj:
|
Malo OC na brzinu
Dakle kombinacija 1700 vulgaris sa Asrock Fatality g4 (non pro) pločom 3.8 ghz sa 1.20V (nisam još nižu voltažu isprobavao) Stabilno 2 sata stress testa, nisam dulje pokušavao, za sad sve radi ok Stock cooler, max temp 70 C (čekam bracket za vodeno....) VRM temperature sam mjerio s Ir mjeračem temperature na način da sam ga stavio što bliže samom vrmu, dakle ne na vrh hladnjaka Maks očitana temperatura je bila oko 55C Sve u svemu, ne treba kupovati ekstra skupu ploču za nekakav normalan overclocking |
Cin se da je 3,7 i 3,8 moguce sa svakim bez puno soka i bez nekih problema na puno razlicitih mbo uključujući b350.. sasvim ok :)
|
Upravo to. Ne znam jel se za 100-200 mhz razlike u taktu proca isplati kupovat 100 eura skuplju plocu.
|
Citiraj:
Citiraj:
Doduše tko zna kako će se oc-at neke buduće verzije zena na tom socketu koji bi išli kroz upgrade path... |
Citiraj:
|
jel zna neko da li daje alzashop na mastercard na rate ili ide sve jednokratno?
|
Citiraj:
Probat cu i 3.9 ghz sa istom voltazom pa javim kaj se dogadja. Ram je na 2400mhz, ne ide vise, vjerujem da je stvar u biosu pa cekam da to rijese. |
Citiraj:
Daj neke impresije. Nemoj nas držat u neizvjesnosti ;) |
Citiraj:
Tako da DF nije otkrio toplu vodu, a ti si to preveo kao "dva slijepljena 4 core procesora, povezana sporom sabirnicom", premda ni sabirnica nije spora, već ovisi o frekvenciji DDR4 memorije. DDR4 memorija na Ryzenu ima problema jer su proizvođači ploča držali k*rac u rukama umjesto da su radili R&D, i onda je došlo do situacije da AMD preplavi tržište sa milijun Ryzena a ploče većinom nisu dobre. Loš BIOS, memory timing, RAM ne radi na deklariranim frekvencijama, itd. |
Citiraj:
Koliko ja vidim na stranici se spominju samo Visa i Mastercard, nista vezano uz detalje placanja na rate... Al da nema Dinersa :nono: |
Pa da zato i pitam jer nisu nista napisali o placanju na rate nego samo da primaju mastercard
|
Citiraj:
Kaj nisi ti trebao imati najjakiji ryzen, jedan od najprvijih komada u regijonu? Di je zapelo? :/ |
Citiraj:
Prvo sam poludio U idle-u je ssd disk konstantno bio na 100% Pokušao sam svašta, registry postavke sam naučio u detalje :D Rješenje je jednostavno - power options - postavit na high performance Mogu usporediti sa x5650 koji je bio oc-an na 4.0ghz U cinebenchu je ovaj procesor (na 3.8ghz) skoro duplo brži od 6 jezgrenog x5650 @4.0ghz score je 1643, score od x5650 je bio oko 880-900 U cpu z testu, single core je 2219, multi core 19596 Ne sjećam se više score-a od x5650, mislim da je single core bio oko 1300-1400 To se naravno skuži i u radu Photoshop, DSS (stackiranje cca 130 fotki) uglavnom sve aplikacije koje mogu podržati više jezgri - ovaj procesor ubija Nisam mjerio pa uspoređivao, ali vidim da je bitno bitno brži od x5650 (što je i normalno) Što se tiče igri Titanfall 2 ide fluidnije u odnosu na x5650 Temperature u igri - ryzen ispod 50 (najviše sam vidio oko 46) sa stock coolerom, x5650 sa vodenim hlađenjem na oko 56-58 Nisam vjerovao u temperature pa sam popipao hladnjak dok sam igrao, bio je lagano mlak Sve u svemu, jako pozitivno, odličan procesor, dosta moćan i hladan |
Citiraj:
Osobna iskustva su mi važnija nego sve mainstream recenzije. @Sam Fisher Čeka se ploča i neće bit 1800x nego 1700 ;) |
eh da, zaboravih, uzeo sam ovu ploču a ne Killer SLI zbog zvuka (sluške) i zbog toga jer navodno SLI nema usb 3.1
Zvuk je odličan, mogu reći da se skuži razlika u odnosu na prošli sistem |
Citiraj:
|
pocecu i ja pratit ovu temu...valjalo bi q6600 posla u zasluzenu penziju...7700k san vec odavno prikrizija jer ce buđet bit nategnut + mislim da je vjerovatno overkill za moju grafu (koja ostaje naravno).
Moran priznat da mi kombo amd cpu + zelena grafa zvuce dosta cudno :) |
Citiraj:
http://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1t...ing%20K4/#BIOS Ako ti se da, ubaci 9vaj 1.64 beta bios pa ćeš i ram natjerat dalje. |
Citiraj:
Citiraj:
Ubačen je taj bios već ali ne ide ram dalje, mislim da moraju još srediti...kolko vidim svi su na 2400 trenutno |
A jebemu i BIOS i MB Vendore... koji RAM je u pitanju?
|
Citiraj:
|
Brko nabrijan više od samih vlasnika rajzena. :D
|
Citiraj:
Po ASrocku, trebao bi raditi ne na 3000mhz nego na 2933 Citiraj:
Što se slušalica tiče i front audia, e tu je najveća razlika Doslovno razvaljuje slušalice a zvuk ostaje čist |
Citiraj:
Jedino sam vidio da Asuska C6H sa BIOS-om 0902 radi sa Corsair Vengeance LPX 3200 MHz bez problema. Čak je i u QVL taj RAM naveden. Ove sve ostale, čak i Tajči imaju teething problems sa više od 2400. Treba ih nagovarati. Ovim tempom, nebu to stabilno do prvog maja, a kamoli do 11.04. i izlaska R5. Citiraj:
Kao da gledam McLaren u formuli 1, u pi**u materinu. Performanse su tu samo nam treba 5 sezona da ih otključamo. |
Probaj podesit timinge na 16-18-18-35 ako ne želi radit na rated timingu. Isto možeš podići system on chip napon na 1.1, a ram napon na 1.37v.
|
Thx na savjetu, budem probao ;)
Trenutno mi memorija nije prioritet pa se nisam baš s tim previše zamarao. Citiraj:
|
Citiraj:
|
hah, mene brine kak će raditi moj corsair vengeance. tek sam naknadno skužil da ga uopće nema tam na qvl popisu
|
Ma to bi sve trebalo raditi. Kolko sam uspio shvatit, ryzen ready ram ima opustenije postavke, samo to.
|
Bez ulaska u previše tehnikalija, svaki 3000+ kit će moći raditi na 2666mhz, latencije se moraju ručno podesiti. Klokanje memorije na što veći takt bi trebao biti prioritet jer o njemu ovisi brzina komunikacije unutar samog procesora.
|
Ja želim kad upiknem 3200 kit u ploču da on radi na 3200. a ne da kemijam sa latencijama :D
|
To ces malo pricekat :D
|
Na C6H navodno radi sa 0902 BIOSom.
|
Da, trenutno jedina ploca na kojoj radi :D
|
Ploča je knacno izabrana? :D
|
Tko želi maksimum iz komponenti kupuje c6h, to je moj izbor i preporuka. Svoju naručujem sutra.
|
Citiraj:
Poslano sa mog Samsung Galaxy S7 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:50. |