![]() |
Citiraj:
Meni ne radi net, maxtv se gubi Sent from my SM-G960F using Tapatalk |
Bio je požar u centrali u Draškovićevoj, tako da je šteta i veća nego direktno od potresa.
|
a jel to afektira i van ZG ili? jer ja cjeli dan imam problema sa netom i na kompu (tkom) i mobu (bon bon), a nisam siguran jel do njih ili mene.
npr. od maloprije bilo kakve slicice/video poslan na viber mi ne zeli otvarat/skinut (jutros islo bez problema). probao i 4g i wifi i isto je. resetiro mob, updejto viber. nista. |
Isto i van ZG, danas sam kod svojih u Gorskom kotaru i brzina ne ide iznad 3, iako ide inače oko 25-35..Također imam problema s učitavanjem slika.
|
Vi ste onda sretni, ja se ne mogu spojit na net :D
|
Ja sam na jugu i zadnjih par dana stranice i jubito se osjetno sporije ucitavaju. Takoder povremeno gubim signal na MaxTV-u.
Vjerovatno je mreza prezauzeta radi cijele situacije. |
Zadnjih par dana net steka opako.
Online nemogu nista igrat zbog laga. Stranice sporo ocitava. S 40/4 pao na 30/1.5. kad se spoji Max Tv i par mobitela i jedan komp sve steka na veliko. Sent from my MI 8 using Tapatalk |
Al nijemi8 jasno ovo sa Viber sličicama. Ako net radi kolko toliko normalno zašto ne želi skinuti sličice na.viberu? Na signalu ista stvar.
|
Net radi ali ruta nije ista kao prije nesreće jer je izgorio HT-ov data centar i izgubljeni su svi brzi linkovi prema njemačkoj pa se sad spajamo preko alternativnih ruta, barem mi koji smo preko ht-ove mreže.
|
HT Mostar u BiH također ima jako velike probleme sa brzinama/kompletnim ispadima.
Naravno, potpuno razumljivo pošto link ide preko dioničara (T-Com). |
U mene optika 200/100 radi ok po mjerenjima brzine, al ima određenih stranica koje otvara sporo il nikako. Očito je problem u određenim mrežnim rutama ili kapacitetu.. Maxtv radi uredno.
Split. |
Citiraj:
Jel ih to sad možda prisili da se peeraju s nekim u CIX-u, da ne stoje više tamo kao ukras? |
meni u Rijeci net radi normalno ali maxtv ne radi uopće
|
Citiraj:
Će se riješi pomalo. |
Citiraj:
|
totalno se čudno ponaša i max tv (snimalica ne radi recimo, jel inače radi snimalica? HD kanale normalno vrti), i net (mjeriš speedtest net pa dobiješ 30% brzine, pa onda 80% itd...
Što je najgore, bojim se resetirati router da me ne spoji na tko zna koju manju brzinu :-) |
Da se nadovežem od maloprije, sada neke stranice uopće ne mogu učitati (npr. ne mogu se spojiti na Slack), dok neke se djelomično učitavaju samo tekst.
|
kod mene u Rijeci sve proradilo
|
Ekipo, planiram produžiti max 3 uslugu jer mi uskoro istjeće pa me zanima kakvi se gadgeti nude. Preko chata mi je nuđen samo Xiaomi TV box. A ja sam se nadao Fritzboxu... :)
Jel netko dobio nešto drugo? |
Zapalio im se data centar u ZG kad je bio potres:
https://i.imgur.com/5y4dH8R.jpg Meni net nije radio od jučer u 10h do danas do 16h. Sada radi ali jako jako nestabilno, svako toliko nešto zablokira i slično. No glavno da radi jer mi treba za posao. Isto tako mi slabo radi na službenom mobu (HT), a dobro na privatnom (BonBon što je = HT), ali mi tu ništa nije jasno. Pa mi npr radi YT na mobu, a ne radi Gmail, radi Whatsapp a ne radi Viber, pa na trenutak sve proradi, pa onda opet ne i tako stalno. Ugl kužim, sve ovo skupa je usrana situacija, pa se em to ne može u miru popravljat, em nas je hrpa doma i silujemo net, nadam se da će to sve brzo riješit, ali bojim se da će im trebat tj dana ako ne i više. Brzinski ih razapelo. EDIT: Eh da, pošto jučer ovo nisam znao, resetirao sam router (sa čačkalicom) i tu sam se gadno zeznuo jer on više nije imao otkuda povući konfiguraciju (i tako ga skroz onesposobio, bolje traljav net nego nikakav), pa to ne radite. Samo ga ugasite i upalite ako ne radi kako treba. ;) |
izgorio nam je data centar u draskovicevoj te sve platforme rade u backup nacinu rada..
Kolege rade u 2 smjene da se to otkloni sto prije |
Di je sprinkler,prenaponski dojavljivac/prekidac?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Meni su vratili net i speedtest je oke, ping 20, brzina 20 MBPS koliko i treba biti, ali stalno prekida, no drago mi je da barem ovo imam. TV radi posve normalno.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
On samo napravi više štete. Data centri se gase plinom |
Pukle cijevi od plinske instalacije od potresa.
|
Citiraj:
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
Takvi sustavi sigurno nisu zabranjeni, ali u slučaju aktivacije mora postojati odgoda u slučaju da se u prostoriji nalaze ljudi koja traje barem 10 do 30 sekundi. |
Evo jutros mi se net čini puno puno stabilniji, tj onakav kakav je bio prije havarije.
Bravo t-com! :) |
Također i meni sve normalno danas :)
|
Je, pingovi prema Frankfurtu i Amsterdamu su se vratili na 20 i 30ms, tako je bilo i prije.
|
Citiraj:
I ovo objasnjava katastofalnu latenciju sa svim vanjskim servisima. |
Citiraj:
Žalosno je to što evo i ja, sa 4 banke u guz*ci, se tjeskobno osjećam kad mi net nije savršen, onako kako sam ja to zamislio. A niti igram išta u zadnje vrijeme, niti mi ovisi previše za posao, sad kad je zatvorena firma, niti trebam šta skidati (NAS je pun video materijala). Nego eto, nekakva navika da mi je dostupno 24 sata, bez obzira što ne koristim. Zato, samo polako, bitno je da ljudi nisu nastradali (osim, nažalost, one djevojčice). Nismo ni svjesni koliko nam je dobro, ja prvi. :fiju: |
Citiraj:
Novec je najčešće korišten. |
Sinoć sve radilo. Jutros opet šteka....Dalmacija...
|
Velika Gorica isto tako.. doslovno svakih 10 sekundi prekida pa brzo dođe, prekid pa brzo dođe i tako cijeli dan.
|
I kod mene ne radi više kako treba.
Ali najbitnije mi radi kako treba, spajanje na komp na poslu. :) EDIT: Bit će da je do zagušenosti mreže, očito ih ima dosta koji spavaju do kasno. :D |
Slavonija isto šteka. I ineternet i maxtv
Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
Jel ovo cijelo vrijeme zeza (samo) DNS? Sad sam stavio 1.1.1.1 1.0.0.1 pa ćemo vidjet
|
izgleda da da, isto stavio taj dns i od onda radi normalno
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:04. |