![]() |
Citiraj:
usmi ovo samo za win |
|
može, prodano :)
sad imam 100gb particiju za winse i programe i imam slobodno još 20 giga, tak da nek se nađe hvala vam puno momci :chears: |
ne znam zašto je asrock, koji je dokazano lošiji u am3 generaciji gdje je imao gomilu problema i koji je evo sad dobio i u ovoj am4 generaciji od kolege Overclock_freak lošu kritiku,
zanimljiviji od gigabyta koji se pokazao super u prošloj am3 generaciji, i ima odlične recenzije i u novoj am4 generaciji? :fiju: |
nema sad više fućkanja, naručeno sve :)
al kolko vidim gigabytea ni nema trenutno |
Citiraj:
|
Citiraj:
Također ASRock je imao genijalne ploče za AM3 ssocket, sjebo je AM3+. |
Koja je razlika između zvuka sa Asus Prime B350 plus (Realtek ALC887) i Gigabyte AB350 Gaming 3 (Realtek ALC1220)? Mislim na jednu od tih staviti 1600x, Asrock i MSI sam već otpisao. Gigabyte mi se čini kompletniji ali na prošloj stranici je bilo napisano da je Asus najkvalitetnija B350 ploča.
|
moje je pitanje bilo pregeneralno, ali eto možda neki se ljudi zapitaju ..jer ja bi se zapitao :)
neće štetiti da se potraže testovi svake pojedine pa da se priča o konkretnim modelima :) |
|
Citiraj:
|
Jbt, uzi ima super cijenu za c6h!
|
|
Pre, 1.18V za 3.8ghz
Jebeno,nemoraš niti priko ić :D |
je i zakuhat će mi ovak :D
triba cooler prominit.. stock cooler nije za ovo :D |
Znači isplati se ugrabiti posljednje FX-8-ice?
Sorry, nisam u toku s Ryzenom, ne pratim sapunice. :D Ali negdje mi je zapelo za oko da ce novi 8t procevi biti dosta skuplji. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
@Overclock_freak Ima li kakve sanse da uskoro testiras Taichi? :D |
Ovisi šta će supplier imat.. Gigabyte cijeli tabor dobivam a ovo ostalo sve ćemo vidit
postao sam na bugu al evo i za ovdje :D http://imgur.com/a/XNsLo |
|
Ovaj video je dao jasan odgovor onima koji gejmaju:
Nemojte kupit R7. Čekajte R5 1600. |
I još čudnih rezultata... AotS gotovo uopće ne skalira s 8 jezgri naspram 6 :wtf2:
|
Citiraj:
Nije kao 7700k,ali dovoljno dobar za jedno 99.9999% korisnika. A u svemu ostalom taraca 7700k. |
Definitivno je odluka pala na kombinaciju: skuplja ploča (C6H, Taichi) + jeftiniji Ryzen (R5 1600).
|
Interesantno je da je DF zaključio da r7 nije 8 core, već dva slijepljena 4 core procesora, povezana sporom sabirnicom.
Intel je isto napravio s svojim prvim 4 core procesorom za raju (q 6600). Prije desetak godina. Vjeroajtno ima je to bilo znatno jeftinije/ manje defekata te im omogućava lagano C/P skaliranje procesora. Tako da aplikacije kod kojih postoji česta komunikacija u jezgri pati (naprimjer igre). |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne znam zasto se uopce trudis, jer svima nam je itekako jasno da je Ryzen odlican cpu. Ipak ne triba misati jabuke i kruske. R7 je "dobar", ali definitivno nije namjenjen sirokoj populaciji. Ovo ptice na grani znaju (al cujem da je ponavljanje zdravo), R7 je primarno za content creation al naravno da moze vrtiti i "Minecraft" :). Kad pricamo iskljucivo o gejmingu, zna se 7700k je kralj. To ne znaci da je R7 los, dapace, vec samo da je i7 koliko toliko bolji - trenutno barem... Zato tu nastupa R5 kojeg iscekujemo. Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Vidi, ako si gamer i isključivo gamer, de nabavi više taj 7700K (ako već nisi). Mi koji ćemo imati R7 ili R5 ćemo drage volje se uspoređivati s tobom kada se "apgrejdamo". Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ko zna, možda dočekamo i još kakvu novu ploču tipa Asus Sabertooh ili ASRock Extreme 6/7/9, serije koje su bile na svim platformama vrlo vrlo solidne (osim ASRocka na AM3+). |
Citiraj:
Kad pročitam o 2x4 sljepljene jezgre svaki trud je uzaludan ;) |
Pa gle, bio jednom davno jedan ESC koji je tvrdio da je 2600K u biti isto što i i7 875K, samo je malo tanji proizvodni proces i popikane neke bezvezne instrukcije :D
Ali nema veze, život ide dalje, a forum živi vječno te pamti zauvijek :D |
2 sljepljena 4 core-a, Jezus Marija šta sve čovjek neće pročitati na ovoj temi !! :D
Ovo čak nije izjavljeno ni na Bugovom forumu koji je prepun klinaca s Intelima ispod haube i za koje je markec mala maca kad je Intel dickriding u pitanju. |
Vraćamo se u 2005-u i doba Manchester / Toledo baziranih AMD A64 X2 i Smithfield / Presler baziranih Intel PentiumD procesora :D
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mislis u silikon :D
|
Citiraj:
Citiraj:
al ne zelim sve dok ne izadje R5. Iskoristiti ovih 15-tak dana, ko sto i sam kazes, stalkajuci novosti, Biose, updatese, reviewe i sl. :) E ako Ac popizdi, moga bi ti zavrsit i na R7-ici :nono: :D Citiraj:
o cpu-bound igrama. Sto bi znacilo da su za igre one 2 ekstra jezgre skoro pa nebitne. Jednostavno ne skaliraju, zasto - ne zna se... Mozda Windows Creators Update ispravi neke stvari, ali ja se ne nadam previse. S druge strane nadam da ce R5 imati bolji oc potencijal i tako smanjiti razliku u igrama u odnosu na 7700k, dok ce u isto vrime biti jaci u MT aplikacijama i kostati cca 30% manje od Intela... |
nema brige momci. jedini koji ovdje pizde su ovi tajnici. :D
|
Citiraj:
https://youtu.be/TId-OrXWuOE?t=677 Neki su si dali truda pa vidjet gdje dolazi do problema https://www.youtube.com/watch?v=6laL...ature=youtu.be https://www.pcper.com/reviews/Proces...-Silver-Bullet Dickriding...stvarno zreli komentar |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:30. |