PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Torrent trackeri (NE tražite pozivnice ovdje!) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=119214)

žile 15.02.2009. 16:29

Global?Meni je 450.

A.J. 15.02.2009. 17:00

meni je sve pod number of connections 40. nemas koristi stavljat vise. samo koljes vezu.

Mr.Ex.President 15.02.2009. 17:08

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 1278397)
Koliko vi na tom uTorrentu imate maximum connectionsa? Može neki SS iz taba Bandwidth i Connection? I meni ko i MadBoyu usporava surfanje i gasi IM programe... THX

Torrent je kao OC recimo. Ne možeš otić u prijatelja, prepisat njegove postavke sebi i očekivat da će sve 100% funkcionirat. Treba se malo posvetit tome, testirat, istraživat, pratit kako program "diše"...

Za početak....
Win SP2 i SP3 imaju ograničen broj konekcija na 10. Triba skinit patch i ručno to dignit na neku veću vrijednost. E sad, nema neke univerzalne formule, triba istraživat, ja san skužija da mi sve do 600 paše pa san dugo vrimena drža 600:D Otkad mi je pala brzina uploda (prošla 3 mj. maxtva) spustija san na 200 jer nema smisla više držat 600 kad mi je automatski s brzinom uploda pao i broj aktivnih torrenta, itd.

A.J. 15.02.2009. 17:56

ja sam s tim patchom otvorio 50 il 100 konekcija, ne sjecam se i savrseno mi radi. brzo pohvatam peerove i stalno max brzina

DiSc-jOcKeY 16.02.2009. 00:30

Half-Open konekcije se po defaultu zatvaraju svakih 7-8 minuta, zato Vam je potrebno preko 100 max half-open konekcija da bi Vam internet radio dok seedate torrente.

Bit će Vam dovoljno par nakon što u registryu napravite sljedeće :

Start>Run>"Regedit" HKEY_LOCAL_MACHINE>>SYSTEM>>CurrentControlSet>> Services>>TCPIP>>Parameters Desni klik mišem NEW>>DWORD Value
Nazovite ju "TcpTimedWaitDelay" (Bez navodnika ofc...) , dvoklik na novi DVORD te pod "Base" odaberite decimal i upišite 30 ( Upišete li slučajno manje od 30, ja se ograđujem od posljedica ).

Nakon što napravite to više nećete imat problema sa internetom dok seedate bez obzira na HO konekcije :)

Ladybug 18.02.2009. 21:24

Thx, baš sam se pozabavila zadnjih dana s uTorrentom, patchala i kopala, i neće pa neće. Umjesto da mu dam da diše, zadavila sam ga i metnula umjesto njega BitTorrent koji već out of the box radi ko urica i ne guši niš onsim ionako prezagušenog PCE-a :chears:

Amdejac 18.02.2009. 22:42

Stvar je čist jednostavna. Previše konekcija guši ostale net programe.
Napisatću neke osnovne smjernice.
Ako imamo 50 torrenta koje seedamo dodijelimo 2 upload konekcije, a ukupno po torrentu 3. Znači da će maxsimum konekcija biti 150, ali u stvarnosti je to manje od 100.
Za normalno surfanje kod 2 mbitne veze ne stavljati upload veći od 18 kb/sec.

Ako mislite skidati full brzinom zaboravite na surfanje netom.

Riješenje je kvalitetan router sa QoSom. :)

DiSc-jOcKeY 18.02.2009. 22:56

Citiraj:

Autor AMD (Post 1281380)
Stvar je čist jednostavna. Previše konekcija guši ostale net programe.
Napisatću neke osnovne smjernice.
Ako imamo 50 torrenta koje seedamo dodijelimo 2 upload konekcije, a ukupno po torrentu 3. Znači da će maxsimum konekcija biti 150, ali u stvarnosti je to manje od 100.
Za normalno surfanje kod 2 mbitne veze ne stavljati upload veći od 18 kb/sec.

Ako mislite skidati full brzinom zaboravite na surfanje netom.

Riješenje je kvalitetan router sa QoSom. :)

Znas li to koja je razlika izmedu "Established", "Half Open" i "FIN WAIT" konekcije?
Znas li koja od te tri konekcije je limitirana by windows, koja se koristi kad se veza sa peerom uspostavila a koja kada se pokusava uspostavit?

Ja mogu imat 30 perova spojenih na sebe, limit na 10 half open konekcija i net ce mi radit savrseno, tako da ti ovo da nemos seedat 50 torrenta i ic na net bas ne stoji.

Amdejac 18.02.2009. 23:49

I seedaš brzinom od 24 do 25 kb/s?

DiSc-jOcKeY 19.02.2009. 23:24

Citiraj:

Autor AMD (Post 1281438)
I seedaš brzinom od 24 do 25 kb/s?

Ne. Ja koristim seedbox 24/7 365 dana u godini.

MadBoY 20.02.2009. 00:27

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 1281305)
Thx, baš sam se pozabavila zadnjih dana s uTorrentom, patchala i kopala, i neće pa neće. Umjesto da mu dam da diše, zadavila sam ga i metnula umjesto njega BitTorrent koji već out of the box radi ko urica i ne guši niš onsim ionako prezagušenog PCE-a :chears:

Ako koristis neki firewall moguce da on zeza. Mene je zezao Eset Smart Security.
Setup - Advanced setup - Web access protection - HTTP - Web browsers - staviti (crveni) x na utorrent.exe.
Tako sam ja rjesio moj problem, sad sve radi ko podmazano, seed ide 40kb/s i surfam normalno :goood:

Amdejac 20.02.2009. 08:58

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 1281305)

Citiraj:

Autor DiSc-jOcKeY (Post 1282171)
Ne. Ja koristim seedbox 24/7 365 dana u godini.

Jel ti vidiš u njezinom postu da se informira za seedbox?

DiSc-jOcKeY 20.02.2009. 19:19

Citiraj:

Autor AMD (Post 1282291)
Jel ti vidiš u njezinom postu da se informira za seedbox?

Vidim u tvom da krive informacije dajes.

Amdejac 21.02.2009. 02:22

Citiraj:

Autor DiSc-jOcKeY (Post 1282694)
Vidim u tvom da krive informacije dajes.

Mudrijaš i filozof.
Pametuješ, umjesto da joj objasniš.
OK. Ako ja dajem krive informacije daj joj onda ti prave informacije.
Bugica jedva čeka da joj pomogneš.

DiSc-jOcKeY 21.02.2009. 02:33

Citiraj:

Autor AMD (Post 1282903)
Mudrijaš i filozof.
Pametuješ, umjesto da joj objasniš.
OK. Ako ja dajem krive informacije daj joj onda ti prave informacije.
Bugica jedva čeka da joj pomogneš.

Sorry ako sam sta krivo reko :)
NHF, nezelim ulazit u raspravu.
Objasnio sam sta se treba promijenit u registryu, te nakon toga nemoras limitirat upload.

DiSc-jOcKeY 21.02.2009. 16:46

Za one koji neznaju, ovdje mozete pogledati sve trackere koji su ocijenjeni po kategorijama sadrzaj, brzina i pretime te overall ocjena.
http://tinyurl.com/27s488

Amdejac 21.02.2009. 18:45

Kako na TLov IRC.
Idem preko opere, ali nemogu pisat, kaže da mi nick nije registriran.
Ulogirao sam se na TL i gledam po forumu, ali ne nalazim objašnjenje.

MadBoY 22.02.2009. 12:06

Pa onda regaj nick
/msg nickserv register PASSWORD EMAIL i trebao bi na mejl dobit neki kljuc kao za potvrdu, kad dobijes onda napravis
/msg nickserv identify PASSWORD
i isto tako svaki put kad se opet spojis na irc.

Ladybug 22.02.2009. 13:00

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 1282210)
Ako koristis neki firewall moguce da on zeza. Mene je zezao Eset Smart Security.
Setup - Advanced setup - Web access protection - HTTP - Web browsers - staviti (crveni) x na utorrent.exe.
Tako sam ja rjesio moj problem, sad sve radi ko podmazano, seed ide 40kb/s i surfam normalno :goood:

Našli smo krivca :p :fala:

Ma ne bum ja niš ograničavala upload i download, onda mi se ratio ne podiže dovoljno brzo kad seedam, sad fino pičim na 450, a ja mogu normalno surfat, predivna stvar.

Jel mećeš enkripciju?

Berax0r 22.02.2009. 13:43

Decki kako rijesiti ovaj problem sa refreshanjem ratia na demonoidu?
Probao sam sve sto pise na forumu ali nista :(

hrc0 22.02.2009. 13:50

Citiraj:

Autor Aerendyl (Post 1283891)

nikak jer ni staffovi to ne znaju:Di mislim da te ne bi trebalo brinit jer je to privatni tracker manje nego li je mininova:D. ne zna se ko pije ko placa:chears:

pipe 22.02.2009. 13:51

Taj brojac uopce ne radi. I ja sam tako uploadao dosta pa se nije ni pomaklo. Nemoras se obazirati to kada ne kaznjavaju zbog loseg ratia tj. demonoid je obican no-ratio tracker.

Mr.Ex.President 22.02.2009. 13:53

Citiraj:

Autor Aerendyl (Post 1283891)

Nikako, brojač jednostavno ne funkcionira. I ne znam zašto ti uopće treba?
Demonoid je "polu-privatan tracker" skidaj koliko hoćeš, seedaj koliko hoćeš, a statistiku zanemari:)

Eh...zakasnio...

Berax0r 22.02.2009. 13:59

ok ty :D

Amdejac 22.02.2009. 15:40

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 1283819)
Pa onda regaj nick
/msg nickserv register PASSWORD EMAIL i trebao bi na mejl dobit neki kljuc kao za potvrdu, kad dobijes onda napravis
/msg nickserv identify PASSWORD
i isto tako svaki put kad se opet spojis na irc.

Riješio sam.
Ulogirao sam se na TL, kliknuo na Chat i preko Jave ušao na IRC.

MadBoY 22.02.2009. 18:31

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 1283857)
Našli smo krivca :p :fala:

Ma ne bum ja niš ograničavala upload i download, onda mi se ratio ne podiže dovoljno brzo kad seedam, sad fino pičim na 450, a ja mogu normalno surfat, predivna stvar.

Jel mećeš enkripciju?

Ukljucio sam ju, ali nisam primjetio nikakvu razliku u odnosu kad je ugasim.

Mr.Ex.President 22.02.2009. 18:34

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 1284112)
Ukljucio sam ju, ali nisam primjetio nikakvu razliku u odnosu kad je ugasim.

Pa i nema razlike u brzini, razlika je jedina šta te ISP ne može "kočit", a koliko znam to više ne radi nitko u HR?

Amdejac 22.02.2009. 19:58

Radila je to jedno vrijeme Mudrinićeva Banda, ali su se sad primirili.

Mr.Ex.President 23.02.2009. 00:01

Citiraj:

Autor AMD (Post 1284177)
Radila je to jedno vrijeme Mudrinićeva Banda, ali su se sad primirili.

Ne znam baš.. iman DSL od kad je doša u Hrvatsku i nikad problema s tim...
Znam da je B.net pravija pizdarije dok se još zva DCM...

kreso7 23.02.2009. 00:43

Optima je ubrzo nakon sto su ponudili relativno jeftin Traffic paket preko T-Comove infre pocela throtlati p2p promet. I nisu pomagale enkripcije i ostale finte, nego je bio jedan kineski programcic koji je funkcionirao. Mislim da taj paket nije dugo drzao. Vise se ne sjecam je li bio full flat ili je bila neka caka.
To je bilo prije vise od dvije godine. Sjecam se da isto tada jedan manji ISP alturisticki ponudio jeftin flat, isto T-Comov reseller, ali raspalo se to isto jako brzo, samo sto oni nisu throtlali p2p nego komplet gasili accounteve :D Vise se ne sjecam kako se zvao, znam da im je sajt (bio) zelen :D

edit:
Ha! Sjetio sam se! VM Mreže. Kao zadnja vijest na sajtu im jos uvijek stoji ovo:
Citiraj:

Akcija VM FLAT ZA 49Kn završila
Od ponedjeljka, 8. siječnja 2007 više nije moguće izvršiti registraciju za VM FLAT uslugu po cijeni. od 49. Kn.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:26.