PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista Ultimate - moj review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56505)

Stoned Rider 14.06.2007. 14:53

Citiraj:

Autor LAcy (Post 745814)
Baš sam htio reći, zašto ne koristiš BIOS boot loader kao i ja? Vista mi je na jednom hardu, WinXP na drugom, kad želim u WinXP stisnem Esc i izaberem taj drugi hard ili u BIOSu stavim sa kojeg će se prvo OS dizati.

Zar nije jednostavnije stisnuti F8 ili F11 za bootmenu?

Uglavnom, To je najbolja solucija... tako se daju ugurati i linuxi na treći disk, MACos na četvrti, a da se ništa međusobno ne kolje sa loaderima....

bobe 14.06.2007. 14:57

kada se spojim na net javlja mi error "Unable to Initialize DRM service", jel neko zna o cemu se radi?

LAcy 14.06.2007. 15:14

Citiraj:

Autor Stoned Rider (Post 746164)
Zar nije jednostavnije stisnuti F8 ili F11 za bootmenu?

:lol2: Mislim da pričamo o istoj stvari, kod mene se BIOS boot menu dobije pritiskom na Esc, kod tebe valjda na F8 ili F11. U BIOS-u samo namjestiš hard na kojem je OS koji želiš bootati po defaultu.

Mr.Ex.President 14.06.2007. 22:10

Kopiram iz folderaA u folderB indentičan fajl. Recimo da se zove a.txt

I sad mi Vista naravno ponudi, da li želim "Move and Replace" , "Don't Move" ili "Move but keep both"
Ja odaberen "Move and Replace". A Vista meni error:banned:
"You need a permission to perform this action"

?
Jedini user na Visti, admin prava ON.

hatebreeder666 15.06.2007. 11:23

U Visti su mi neki procesi prikazani dva puta(npr.client server runtime process i WMI provider host).Zanima me jel to mora tak bit ili se oni mogu isključiti jer mi bezveze troše memoriju?

Gabre 16.06.2007. 02:11

kako nariktati widget u sidebaru, da mi pokaziva vrijem eiz Zagreba? hjer mi ne pronalazi graaD?

te kako se može promijeniti bootscreen u visti, da stoji neka slika dok onaj klipić leti nadesno... umjesto samo crne pozadine..

Vuco 16.06.2007. 02:41

Skini odavdje weatherbug widget i s njim ćeš moći naći Zagreb

http://vista.gallery.microsoft.com/v...aspx?mkt=en-us

TheLions 16.06.2007. 18:46

Da li itko zna da li je izašo LIP(Language Interface Pack) Viste na hrvatskom?

yedwy 16.06.2007. 18:55

Vuco 16.06.2007. 18:59

Jok, ja isprobavam onih 30 dana bez aktivacije...

:D

ti.le 16.06.2007. 20:40

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 746616)
Kopiram iz folderaA u folderB indentičan fajl. Recimo da se zove a.txt

I sad mi Vista naravno ponudi, da li želim "Move and Replace" , "Don't Move" ili "Move but keep both"
Ja odaberen "Move and Replace". A Vista meni error:banned:
"You need a permission to perform this action"

?
Jedini user na Visti, admin prava ON.

Ako ti jos nije kasno: pod properties od file-a na tabu security kliknes na sebe kao administratora i dolje vidis koje su ti ovlasti za taj file. Ako nemas full control klikni na edit pa si daj ovlasti koje zelis.
Moze ti se jos dogoditi da ti neda jer nisi owner file-a ili foldera pa odes na advanced i tab owner pa promijenis sebe u ownera.
Koje bi ti mogle biti posljedice svega toga nemam pojma:fiju: .
Ja sam htio replace-at nesto u winSxS pa sam morao sve to...

Pozdrav!

LAcy 16.06.2007. 21:19

Citiraj:

Autor TheLions (Post 747928)
Da li itko zna da li je izašo LIP(Language Interface Pack) Viste na hrvatskom?

U nekom domaćem informatičkom mjesečniku sam čitao da je, još su se čudili kako je izašao tako rano i da je bolje preveden nego onaj od WinXP. Iskreno nisam nikad imao Win na hrvatskom niti ću nadam se ikad imati, kao ni bilo koju drugu aplikaciju.
Moje osobno mišljenje je da treba eventualno prevesti help ali zadržati izvorne engleske nazive u menijima, naredbama i sl. Na taj način će se korisnik uvijek snaći na bilo koji komp da sjedne, a ne da nauči samo HR ili kao ja ENG verziju i pogubi se na ovoj drugoj. Zamislite da sjednete za recimo bugarske Win + Office :D
Nekad lokalizacija i nije najbolje rješenje.

tor 16.06.2007. 21:22

yedwy, bez toga molim...

LIP je, po meni debilana do bola. Ok , za slučajeve kada netko engleski nikako ne kuži, ali ako ima volje to mu je odlična prilika da nauči nešto od eng, kroz sam rad u windozama.

Mr.Ex.President 16.06.2007. 22:10

Citiraj:

Autor ti.le (Post 748002)
Ako ti jos nije kasno: pod properties od file-a na tabu security kliknes na sebe kao administratora i dolje vidis koje su ti ovlasti za taj file. Ako nemas full control klikni na edit pa si daj ovlasti koje zelis.

Pozdrav!

Ma to san i napravija. Nije to problem.
problem je šta i je Vista iz čista mira 15-ak foldera po vlastitom izboru tako zaključala, kao da ja nisan administrator:stoopid:

Fala enivej...

Mr.Ex.President 17.06.2007. 21:33

Nego Lacy ti si ono priča o zvuku. Aj molin te ka boga da sad ne kopan unazad jer se ta rasprava vodi na 20 stranica, reci mi šta si na kraju stavija.

jer meni se Vista rušila iz čista mira, sumnja san od hardvera do softvera, preko OC-a....
Na kraju izgleda je zvuk, tj. driveri za zvuk jer se nakon jednog rušenja diglo ovo:
http://i89.photobucket.com/albums/k2...Vista-zvuk.jpg
EDIT: Eto.

Na Win update nema ništa. Na Nvidu ne želin ni ić dok ne čujem šta od tebe šta i kako:D
Vista x86
Zvuk je defaultni od DFI-a (sig)
driveri su neznan ni je više koji, mislim nešto od nvidia

Vuco 17.06.2007. 22:05

Lacy je napravio poseban topic za te drivere od zvuka tako da se ne mora čitati 20 stranica.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66175

LAcy 17.06.2007. 22:19

Citiraj:

Autor Vuco (Post 748771)
Lacy je napravio poseban topic za te drivere od zvuka tako da se ne mora čitati 20 stranica.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=66175

Bio si brži, inače koliko vidim postoji novija verzija unified drivera za x86. Napravio sam ono što piše u prvom postu te teme i već mjesecima radi bez greške.
Neka moderator napravi kao u Audio, Video, DVD jedan zaključani thread sa stickovima.

Mr.Ex.President 17.06.2007. 22:44

Fala :)
Ma nije da čitan cijeli PCE. Ovdje pratin samo par tema.
Sorry;)

vlincx 18.06.2007. 08:37

E treba mi pomoć evo cijelo jutro od 7 sati pokušavam namjestit da mi kompvi rade u mreži ali nikako neuspjevam. Imam Vistu i xp. Oba dva vide jedan drugog a na visti čak mogu radit sve šta treba dok kod xp mi ga vidi ali neželi uć u filove ni ništa takvo

Mr.Ex.President 18.06.2007. 10:31

Citiraj:

Autor vlincx (Post 749014)
E treba mi pomoć evo cijelo jutro od 7 sati pokušavam namjestit da mi kompvi rade u mreži ali nikako neuspjevam. Imam Vistu i xp. Oba dva vide jedan drugog a na visti čak mogu radit sve šta treba dok kod xp mi ga vidi ali neželi uć u filove ni ništa takvo

Jel javlja kakav error ?
Onaj error da nemaš permission ?

Pak 18.06.2007. 10:41

U "network i sharing center" na visti uključi i podesi u "sharing and discovery" ono što ti treba - (ako već nisi).

Jelc 18.06.2007. 11:01

Mr.Ex.President-ja te lijepo molim da staviš sliku u thumbnails jer je max dozvoljeno 50 kila kad se učitava odmah.
Da ne bi ostao bez sljikice:)

vlincx 18.06.2007. 12:01

Evo izbacuje mi error account currently disabled. Zaboravio sam reć da su kompovi upareni preko gigaset Se 555

vlincx 19.06.2007. 15:49

Našao stvar koja rješava situaciju a ta je vjerovali ili ne da se treba napravit accaunt na visti i upisat ga na xp i od onda mi radi

LAcy 19.06.2007. 19:12

Citiraj:

Autor vlincx (Post 750092)
Našao stvar koja rješava situaciju a ta je vjerovali ili ne da se treba napravit accaunt na visti i upisat ga na xp i od onda mi radi

Tako je i sa WinXP, pogotovo ako je jedan od njih na domeni...

Stoned Rider 20.06.2007. 12:17

Uglavnom... nakon što sam si vistu instalirao po četvrti put, i dalje mi nije nikako praktična.... čekam sp1 ili da se malo pojača tweakerska zajednica za vistu....

Zvijerko 20.06.2007. 12:32

Citiraj:

Autor LAcy (Post 748024)
bolje preveden nego onaj od WinXP

Hehe, bilo mi je smiješno kad sam malo radio na Visti na hrvatskom. Nije kao na XP-u samo sučelje prevedeno, već sve, to je doslovno Vista na hrvatskom. Čak je i BSOD na hrvatskom :D

LAcy 20.06.2007. 19:05

Citiraj:

Autor Zvijerko (Post 750739)
Čak je i BSOD na hrvatskom :D

Stvarno? Daj SS! :goood:

Zvijerko 20.06.2007. 19:14

Hehe, teško, pregaženo :D

LAcy 20.06.2007. 19:17

Citiraj:

Autor Zvijerko (Post 751081)
Hehe, teško, pregaženo :D

Instaliraj opet i sruši ju :)

ivan OS 21.06.2007. 17:35

Evo što mi se dešava svaki puta kada igram bf2142,nastavi se ali svakih par minuta zastane na par sekundi:
Vista x64 ,driveri 158.45 xtreme G, bili i Nvidia original i isto-

http://img119.imageshack.us/img119/4...2142mr2.th.jpg

LAcy 21.06.2007. 19:20

Loš driver za Vistu, probaj za zadnjom verzijom. Ako neće, probaj malo isključivati nešto u postavkama igre.

stef 21.06.2007. 20:22

Ma Vista ima problema i sa vlastitim M$ driverima, kud neće sa onim od proizvođača HWa. Probao sam instalirati Ultimate x86 prekjučer. Sve se fino instaliralo, updejtalo, svi driveri od MSa (SB Live!, GeForce, nf4 ..) .... kad ono BSOD za BSODom. Tolko BSODova u kojih 2 sata nisam doživio tijekom cijelog svog staža sa raznim verzija Windowsa. Naime, poklali se SB Live! driveri sa memorijom. Pretpostavio sam da se radi o "Creative+4Gb bugu" i "skinuo" 2Gb preko boot laodera (administrativna konzola -> bcdedit /set removememory 2048) i gle vraga zvuk proradio. Ja sav sretan, idem brzo probati koju mp3-icu, kad ono zvuk koma ... driver ne radi dobro o čemu me Vista lijepo i obavijestila. I to je bilo to što se Viste tiče.

Inače, općeniti dojam je da je OS bloatware i daleko od neke, ajmo to reći produkcijske okoline. Kladim se da više od 50% softvera koje imam instalirano na poslu neće raditi kak spada, tipa: Rational Developer, Lotus notes, IBM Personal Connect isl. Također je zanimljivo, da te svako malo prešaltava u administratorski mod kad nešto konfiguriraš, ko da si na Linuxu ;) iako po defoltu nigdje ne traži postavljanje administratorskog passworda. Koja svrha onda takvog administriranja?

Mr.Ex.President 21.06.2007. 21:53

Sredija san one drivere za zvuk, ali se i dalje javljaju BSOD-ovi...
Nisan pametan više koji bi razlog mogao bit.

I da, osjećam da mi je 1Gb rama premalo, vječito san u crvenom:lol2:

Jelc 22.06.2007. 13:55

Pih...možeš i osjedit dok se ona grčka pizda sjeti izbaciti WDM drivere za Vistu...nema druge nego sam opalit kovačiju po softu:D

http://img401.imageshack.us/img401/9...apcmsk0.th.jpg

Lihto 25.06.2007. 12:17

S obzirom da mi dolaze još 2gige rama u srijedu,mislio sam ponovo dati visti šansu,e sad mene zanima jel moguće ovo namjestit jer je to mene zadnji put zezali i zamračio sam zbog toga.Ovako imam jedan server koji se preko Wlana spaja na ruter(taj server radi 24/7) i HTPC je umrežen sa serverom i preko njega ide na net.Na serveru je XP SP2 a tu bi išla vista ultimative 64bit. Zadnji put me je to zezalo i nikako se nisam mogao spojit na net,a fino sam vidio ikonu kak sam spojen i sve al neće nikako otvarat stranice ni ništ.E sad jel moguće to napravit na Visti da radi tako da se spajam na net preko XP-a(u biti XP shera vezu za net pa možda tu nešt zeza)?

EDIT: evo i drivera za Creative labs novih http://hr.europe.creative.com/suppor...pe=0&x=24&y=18
ako netko već nije postao:chears:

Lihto 25.06.2007. 22:43

No pa di je sad ekipa što štuje vistu
Jel barem netko isprobao drivere za Creative liveicu?

stef 25.06.2007. 23:03

Citiraj:

Autor Lihto (Post 754948)
Jel barem netko isprobao drivere za Creative liveicu?

Za koju? Ovi na linku su samo za "novu" 24-bitnu, klase Audigy LE/LS. Ak imaš 16-bitnu moš' se slikat. M$-ovi koje instalira Vista provjereno ne rade kak treba. Navodno se KX drivere može natjerati da rade sa nekim ograničenjima (EAX), no nisam se išao zezati sa time.

Lihto 25.06.2007. 23:49

Citiraj:

Autor stef (Post 754966)
Za koju? Ovi na linku su samo za "novu" 24-bitnu, klase Audigy LE/LS. Ak imaš 16-bitnu moš' se slikat. M$-ovi koje instalira Vista provjereno ne rade kak treba. Navodno se KX drivere može natjerati da rade sa nekim ograničenjima (EAX), no nisam se išao zezati sa time.

ja i imam 24bit,16bit je ipak stara dost:D,inače ti driveri su danas izašli taman kad bi trebo vistu stavit:D,ako nitko ne isproba do srijede onda ću ja javit kak radi jer sam mislio u srijedu vistu stavit:)

Zvijerko 26.06.2007. 11:33

Meni se na Audigy LE/SE ili šta već ne ruši, ali problem je kad išta učitava počne štekati zvuk.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:56.