![]() |
Citiraj:
ma moram do poslovnice danas pa da vidim |
Ima li novosti sa RBA karticama da li se sta promjenilo poslje nove godine? Jel netko pokusavao ili se mozda raspitiva u meduvremenu?
Citiraj:
Nadam se da ima koji junak medu nama (koji sada ovo cita) sta ce ti izac u susret. :chears: |
jel ima neko da mi potvrdi da HPB VISA Electron kartica tekućeg računa prolazi PP verifikaciju
pitam zbog ovog boldanog Citiraj:
|
Citiraj:
nisam uspio naci opciju da se direktno skida s racuna. a uredno pod "Bank account" mi stoje podaci o mojem bankovnom racunu. |
Pod "bank account"?? Jesi li siguran?
Meni pod bank account izbaci ovo: Citiraj:
|
Citiraj:
Al i dalje zeli da prvo prebacim, onda placam. |
Javio se kolega AK-47:D i dogovorili smo se već.Bio sam u Erste banci i otvorio kunski žiro račun pa čekam da dođe Visa glede moguće kupnje na eBay-u:D
Hvala svima:chears: |
Citiraj:
evo odgovora iz hpb-a Citiraj:
|
Oglas!
Tražim osobu koja ima paypal da mi je voljna izaći u susret i platiti jedan hosting cifra 24$ odnosno 132,00 kn po današnjem tečaju! Više na PP. Hvala! :) EDIT: A sunca mu i brzini, evo riješeno zahvaljujući članu "imaticx" :) |
15.1. sam preko Paypala nešto platio 50$ (277kn) i drugi dan sam tu stavku uredno vidio preko PBZ Neta u prometu - znači opis je bio "PAYPAL *XYSELLER NEKIBROJ". Sve super!
Danas (17.1.) gledam promet i te stavke mi više nema, ali umjesto nje na današnji dan stoji transakcija od 390kn s opisom "REZERVACIJA ZA PLAĆANJE NA POS-U". Naravno, kartica je kod mene i nisam ništa kupovao pa pretpostavljam da je ova stavka zapravo ista ona prethodna, ali se PBZ malo "zaigrao". Pretpostavljam! Zanima me jel ovo variranje iznosa i opisa transakcija normalno kod kupovanja preko Paypala? Sutra ujutro svejedno idem u banku pitati, ali htio bi čuti ako je netko imao slična iskustva. |
Podrav svima da ne listam svih 33 stranice sad, i oprostite ako je glupo pitanje, ali je li moguce uplatiti odredenu svotu novca na paypal bez ikakve kartice, znaci neki wire transfer? Da se ode u banku i uplate novci... valjda ste me skuzili
|
ne, kreditne kartice kod nas
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo danas piše točno ime transakcije *PAYPAL .....* i iznos 287kn umjesto prethodnih 277kn. Neznam jedino po kojem tečaju je 50$ toliko.
Pored toga još uvijek stoji REZERVACIJA NA POSU kao zasebna stavka u iznosu od 136kn. 287 i 136 daju 432kn, što je više od onih 390 koje sam prije spomenuo. Idem im se napiti krvi :\ |
ne bih se odmah zanosio, prvo 287/50 je 5,74, 277 bi bilo 5.54 a taj tečaj nije bio 15.1
drugo je li ti na paypalu stavljenu da paypal radi konverziju ili si stavio da konverziju radi kartica. Druga opcija je pametnija i štedi nešto sitno po transakciji jer se ne radi dupla konverzija. Rezervacije nisu mjerilo, samo trošak, provjeri da još kakav trošak nemaš. |
15.1. je 50$ bilo 277kn (neznam u lipu) za srednji tečaj. Čak i to mi je malo čudno, jer donedavno mi je PBZ konverzije radio po kupovnom tečaju i bio je točan u lipu. Ali dobro, to je bilo prije i sad me to manje brine.
Tečaj radim na http://www.pbz.hr/exchange/ U Paypalu je podešeno je da konverziju obavlja banka. U međuvremenu sam se sjetio, platio sam curi večeru isti taj dan - 15.1. :) Jbmu, starim. Mislim da sam rješio misterij. Idem si kupiti kutiju ginkga |
te transakcije gdje se kunski račun tereti stranom valutom idu po prodajnom (skupljem) tečaju.
Sjećam se da mi je na amexu (pbzov jel) i taj tečaj varirao od dana kad je napravljen do samog datuma obračuna. hehe e događa se, zato je dobro eliminirati sve faktore prije nego odeš u banku i napraviš bedaka od sebe :) |
Citiraj:
Gdje se to podešava? Naime ja kod plaćanja već vidim Funte preračunate u Kune i čini mi se dosta nepovoljno. |
Promjena vrste konverzije:
Citiraj:
|
@xlr
hvala na ovome nisam obracao paznju na to, ali evo promijenio sam sad |
Da li itko mozda prati/zna da li ce uskoro biti moguce povuca pare s paypala u hrvatskoj? Bili je price o tome da ce pocetkom ove godine biti moguce ali dalje od toga nisam nista cuo.
|
Pitanje za vlasnike HYPO prepaid kartice - rečeno mi je da konverzaciju HRK u željenu valutu radi sam MasterCard tj. da Hypo nema ništa sa time, pa sudeći prema OVOME, radi se o srednjem tečaju naših banaka. Dakle, ako stavim kune, MC mi po srednjem tečaju prebacuje u npr. dolar ili? Molim potvrdu :D
Btw, kako funkcionira konverzacija sa PayPal-om? Na istu fintu ili PayPal ima svoje metode? Help pliz :beer: |
Evo dobio Visa karticu kunskog računa Erste banke i regao se na Pay Pal ali kad hoću dodati karticu piše da je odbijena:stoopid:.
Poslije unosa CVV broja i br. kartice xxxx xxxx xxxx xxxx dakle 16 znamenki po prijavi neprolazi ista zna li netko o čemu se radi ili...... moram zvati banku? Hvala. Evo riješio sam problem(nisam razdvojio pri upisivanju 16-znamenkastog broja) sad je prošlo i čekam da mi skinu dolare s računa i pošalju 4-znamenkasti br. za verifikaciju:) |
Citiraj:
Pročitaj tri posta iznad svog. |
Citiraj:
po zadnjim informacijama koje imam, stavit opciju 2 da se uzima tečaj banke što je u mom slučaju tečaj mastercarda :) |
jel možda netko odavde kontaktirao paypal u vezi dolaska u hrvatsku (isplate) ? prošlo mjesec dana od kad je uveden novi zakon a pp ne reagira... barem da znam da ove godine neće bit ništa , da se ne nadam previše :D
|
Citiraj:
|
i jesam, al sam mislio dal je opet netko slao mail i to... ovo je bilo baš za novu godinu što je na stranici prije...
|
[USLUGA]Paypal
Evo meni bi trebao neko ko bi mi uplatio 2 dolara preko paypala za domenu .info..Ja bi mu uplatio novac na racun ili pak dao web hosting.
kontakt PM ili dorijan.damijanic@msn.com msn;dodoostyl struja damijanic fb: |
dodao sam te na fejsu ....
|
Pretražio sam temu, i znam uglavnom sve najvažnije što treba znati u vezi PayPal-a, ali me zanima nešto drugo vezano uz to.
Naime, imam tekući račun u Hypo Alpe Adria banci. To je nekakav viševalutni tekući račun, koji je čak vezan i uz štedne račune i tome slično. Kartica TR-a je Visa Electron i koliko znam ne prolazi na PayPal-u. No, ja i ne želim vezati svoj tekući uz to. Htio bih otvoriti poseban (devizni) račun (tekući, štedni, kreditni, nije me briga) samo za PayPal na koji bih uplatio neku svoticu da mogu kupovati. Ono što mi je bitno, osim naravno da prolazi na PayPal-u, je da su troškovi otvaranja/vođenja računa što manji. Idealno, da ne postoje troškovi vođenja računa, već samo trošak otvaranja računa. U Hypo banci imaju nekakvu MasterCard Prepaid Refresh karticu za koju nisam siguran udovoljava li mojim uvjetima (moram još provjeriti). E sad, molio bih one koji znaju da mi predlože nešto slično tj. nešto što bi mi odgovaralo za ovu svrhu, banka nije bitna. Unaprijed hvala na odgovorima. |
Otvori žiro račun u PBZ-u, Visa Electron koju dobiješ sigurno radi na PP-u, i nemaš nikakvih troškova u vezi kartice i vođenja računa...
|
Citiraj:
Podneseš zahtijev za Visa Electron karticu, trošak ti je 60 Kn godišnje, uplatiš par-sto kuna za početak i za nekoliko dana dobiješ doma poštom PIN u kuverti, odeš u poslovnicu i preuzmeš karticu. Registracija na Paypalu prolazi bez problema. |
Mene u Erste banci otvaranje kunskog žiro- računa izašlo 30kn što sam platio preuzimanje kartice "Visa" i nema nikakvog troška na nivou godine odnosno troškovi "0" kuna.
|
Hvala na odgovorima, znači moguće je da banke ne deru na mjesečnoj/godišnjoj razini... Tko bi rekao. :D 30-40kn jednokratno nije problem.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Žiro kunski, uplatiš potreban iznos a banka ti tek pri korištenju radi konverziju valuta tako da ti je svejedno...
|
Citiraj:
bar ja placam.. cini mi se da uzmu oko 60kn, dvaput na godinu. a sto se troskova konverzije tice, imas ih ili kad placas ili kad uplacujes na racun.. osim ako stampas dolare doma ili dobivas platu u istima i sl.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:43. |