![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
A tek jedan osciloskop ... al nema veze, te brojke se ionako ne uzimaju u obzir bez vrlo kvalitetnih i skupih instrumenata (nekoliko tisuća $). Citiraj:
Ovi na sekundaru su im ipak najveca rak rana. Citiraj:
Uglavnom, bez kvalitetnih instrumenata usporedba je nerealna. BTW 5g garancije kod Corsa (naspram 2g kod Silverpowera) + japanski kondici (Cors) naspram tajvanskih (Silver) je definitivno vrijedno ~100kn razlike :) |
Nema ni CX400 japanske kondiće na sek.,barem ovi koji se prodaju kod nas.vx450 ima.
|
Nigdje nije napisano da CX 400 ima japance na sekundaru ;)
Ali barem nema nekih kineza ili sl. Više na ovu temu i razlicitim revizijama CX 400 - link. Ukupno gledajući Corsair je bolje kvalitete i izvedbe od Silverpowera. Najbolja izvedba ovog Seasonicovog koncepta je u originalu S12II (SS-380GB) sa uglavnom (većim dijelom) japanskim kondicima (pa čak i pokoji japanski Solid elektrolit) - ova iz moj komp. |
Ma slažem se nema do Seasonica ili Corsa sa japanskim kondićima ali to je u Splitu preskupo (skoro duplo skuplje VX450, Seasonica uopće nema).
Silver sigurno ima OST RLS kondiće na sekundaru za 3.3V i 5V. Ovaj veliki 3300uF 16V nisam moga pročitat i nemam pojma čiji je. Nisu toliko loši ni ti OST. Naravno nisu dobri kao Nipponovi KZE iako su OST mislim čak bolji (ili isti) na papiru samo u praksi sigurno nisu. Izdržat će oni dosta dugo i vjerojatno nadživit korisnost tog napajanja. Naravno ekip koja ima u kučištu dvije grafe i ne tako dobru ventilaciju bolje da pogleda modele s japanskim kondićima. |
Citiraj:
|
Jedno pitanjce, jeli ovaj kamakikiriki 450w dostatan za 2x5770,, quad athlon II, 3xhdd, 4 ventića, prža.....
|
jok... ako je dostatan za Core i7 940 + GTX295 zamisli akko bi radio sa dve hladne HD5770 :D
|
...probat ću zamisliti :D thx
|
Pozdrav, zanima me dali bi Antec earthwatts 380w, bio dostatan za sljedece:
Athlon II 240 ~3.5ghz asrock a770crossfire 2gb ddr2 ram-a 80gb hdd 8800gt /hd3870 (ili nesto slicno) i dali polovno vrijedi 150kn? |
Vrijedi i više od 150 ako mene pitaš. Imao sam to napajanje i odlično je. Vrlo tiho, 324 W na 12v, dakle i više nego dovoljno za ovu konfu.
|
Slazem se, drzi i malo jace konfe od toga ... ipak je Sisa unutra :)
|
Jučer mi stigao poluispravan komp, kad unutra neko Neon 400W napajanje u režiji HgŠrota. Stavio odmah svoje i sve nekim čudom radi. :D
Konfa je Celer E1200, Biostarka s Intelovom GMA 3100 integrušom, giga rama, prža, HDD, floppy - znači vrlo, vrlo nezahtjevno. Jel može kakva preporuka za neko odgovarajuće napajanje. Prvo mi je, ko i uvijek :D, na pamet pao Fortron (ovaj novi od 400W), al ipak je to teški overkill za ovu konfu i snagom i novcem. Bitno je da nije šrotex, da se ne dere baš pretjerano i da drži stabilno konfu, s obzirom da je ipak služi za posao. Hvala unaprijed. |
Dovoljan bi bio i Fortron 350PNF. Od jeftinjava, možeš uzeti Codegen ili LC Power.
|
Polovni Chieftec/Fortron 350W, Kodeđen bih izbjegavao.
Za 220kn mi se ni ovaj CM ne čini loš za tu konfu ako ćeš uzimati novo: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4849 |
codegen da lc power ne...
|
Zašto,konfa ne troši ni 100W o čemu vi? Bez problema bi ga držao i Office Series LC,ima za 200,220kn 500W model, naravno,500w my ass, ali čim ima zasebni 6pinski,držati će i ovo,ima bar 250W na 12V.
http://www.lc-power.de/index.php?id=184 http://www.lc-power.de/fileadmin/use...Datenblatt.pdf UPDATE :Ne znam da li dobro vidim na slici da ima 350W na 12V,šta je oho-ho za ovakvo napajanje,ali nemamo o čemu,kad znamo šta će pogoniti. |
Obavezno će ići novo preko firme, tako da onda u obzir dolaze LC Power (ovaj slabiji) i CM iz ADM-a. Codegen i Fortron 350W nemrem naći na nabavi u tim slabijim verzijama.
Dal se isplati protegnut do CM-a za 70-ak KN ako se gleda pouzdanost kao glavni kriterij? Sutra obavezno idem po jedno od ovih (svaka dodatna preporuka je još uvijek dobrodošla), jer je malo frka kad tak komp izleti iz pogona. |
Ekipa koje bi bilo adekvatno napajanje da tera 5870, Phenom II x4 965, ssd 60gb, hdd 1.5tb?tenkju
|
Ja bih išao na Corsair VX550W ili HX520W ako želiš modularno.
|
Do koliko novaca? Modularno ili ne? Koliko ti je bitna tišina? :)
|
A nemodularno:D ovo, Corsair 450W?
|
Ako kupuješ novo, corsair vx 450, košta 15-20 kn manje od novog Seasonica S12II od 520 W. Tako da bih bez razmišljanja Seasonica uzeo.
http://www.nabava.net/trazilica.php?...ic+520&x=0&y=0 |
Potpis.
|
Tnx, zaboravil skroz na Seasonic..
|
Citiraj:
Citiraj:
Njegov je problem što postaje jako glasan čim počne cuclat 400W iz utičnice pa na više. Recimo u konfi i7 940 + HD5870 ako pokrenem prime + firmark bude dosta glasan. |
Evo samo da pohvalim Lc Power malo, uzeli đakro i ja 2 komada od 560W u linksa, ovi od 330 kn, rade kao podmazani, moj na mojoj konfi, njegov na dosta sličnoj i vodenim. Za tu lovu sam prezadovoljan.
|
Citiraj:
Nego kakvi su ostali dojmovi u vezi M12D? :) |
Citiraj:
|
Nedavno mi bratu ciknilo napajanje. Chieftec od 400w. Staro je oko 2 godine. Brat kaže da nekad upali, nekad ne upali, nekad ima arfefakte na ekranu s njim. (s drugim napajanjem komp radi normalno)
Kad sam ga otvorija. Na primaru veliki SamXon kondenzator dok su ostali Capxon i nekoliko Lelona. Jedan Capxon u sredini probijen i curi. Pogledat ću napone (znam da mi brat kaže da je proša tester napajanja - koliko to vridi). Inače napajanje izgleda izvrsno iz unutra. Veoma slično Seasonicu. Naručit ću kondenzatore preko ebaya pa kad dođu to sredim. (imam još jednog tagan sredit). Znam moga se potrefit loš kondenzator, ili da nešto drugo nije u redu pa je kondenzator otiša ali Chieftec više nije na mojoj listi dobrih. Iznenađuje me najviše što mi brat ima konfu niske potrošnje (amd x2 3600, x1950gt). Ovo je samo upozorenje ekipi koja kupuje (kao ja) jeftinija napajanja s tajvanskim/kineskim kondenzatorima. Nema zamjene za japanske. |
Citiraj:
|
Isprike ako je bilo govora o njemu,ali učinilo mi se solidno za mainstream konfe,i prihvatljivo cijenom,330kn.
Thermaltake Litepower 450W LiNk :chears: Baš tražim nešto slično za burazovu konfu sa 8800GT.:) Rivju silver avord Još malo.. ..i još malo Čini mi se da vrijedi svake lipe za 330kn,a opet,tu su blizu i CX400 cijenom,i Šef A80. |
Citiraj:
Inace sam ga i ja namjeravao uzet za susidovu konfu |
Citiraj:
http://www.thermaltake.com/product_i...Litepower+450W Tako da se o vrijednosti svake lipe može raspravljati, kao i o dostupnosti. |
Ultraquiet sa ventom promjera 120 mm @2000 rpm :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Srecom ga izbacujem iz racunice pa vam necu moc javit audio dojmove. Al mozda ga gdin. M.U. uspije istestirat, ipak je tu "ko kod kuce pa cak i vise" zar ne Wolw? :) |
Koji bi bio vaš izbor između ova dva napajanja:
Sasonic SS620GM ili CoolerMaster Real Power 620? Hvala. |
Imam drugi uzeo bi prvi.:D Šalim se,a šta ja znam,tih je kao groblje,puše u najgorim torturama mlak zrak van,stabilan je,daje nešto više snage od deklarirane(max output mu je 700W),85% mu je efikasnost na 50% loadu,šta da kažem još ,kablovi i dojam općenito je vrhunski i do sada je opravdao ulaganje pošto nije bio nimalo jeftin,800tinjak kn sam ga caltao.
@vedran,drvoje > hvala na ispravci. :) učinilo mi se predobro za 330kn. :) |
Citiraj:
|
http://www.technomax.hr/Webtrgovina/...W/Default.aspx
To je skroz u redu cijena,za to što nudi,po meni. Osobno sam ga točno toliko preplatio,150tak kuna,oko 700,750 već bolje zvuči nego 879 i slično. Uglavnom odvagni treba li ti uopće modularno napajanje ili ne,i koje snage. Vjerojatno se da naći ponešto jače non-modular napajanje za tu cijenu od 100 eura : http://www.nabava.net/trazilica.php?q=corsair+tx+650 ,ali ako je odgovor pozitivan,tražiš modularnost,savršeno sleevane i uređene kablove,tiho,hladno i efikasno napajanje,uz 516W na 12V posve dovoljno za sve grafe današnjice,onda slobodno..izvoli. Naravno,po pitanju tišine ne bi uopće uspoređivao Corsair i CM Realpower i SilentPro seriju. However,za 100kn više imaš HX650 koji je ipak 100tinjak W punih jači na 12V. http://www.corsair.com/products/hx650/default.aspx Oko 850kn je u nas,Protis. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:08. |