![]() |
Mad i thed - odjeb je lansiran...nemojte da moram lanisrati teže oružje. Bez trkeljanja i spama, za sad je samo obrisan.
|
što velite na i5, hd 5850 i corsair cx 400w ?
vidim da u nekim recenzijama potrošnja sistema u load ide malo preko 350W pa da nebi bilo.... (ugasili su sve štednje na potrošnji u tim recenzijama) po meni bi trebalo biti dosta, ali da ne zahebem pitam ovdje |
Nemas brige, samo vozi ;)
BTW neke recenzije prikazuju potrosnju iz uticnice koja je ~25% veca od one koju napajanje daje konfi (stvarna snaga potrebna za konfu), a plus na to sve CX 400 je sposoban isporuciti preko 450W kao od sale. Naravno da za vrijeme loada ala Prime, OCCT, Furmark ili Intel Burn komp guta kao lud i to ne treba uzimati kao stvarnu i konstantnu potrosnju. |
ok, thnx
hmm, moguće da su mjerili iz utičnice, bile su potrošnje dosta velike... uštedio si mi 100+ kn :) |
Ili to il pogledat sychte il kak se vec pise Kamariki 4 450W...napajanje ima preko 450W ciste snage
|
Pa ima li itko 5850 na lageru!? :( Inace, ako se netko sjeca mog zadnjeg posta vezanog za upgrade radeka 3870x2...heh, kjepao je, pojavili se artefakti iz cista mira (a nikad nisam defaultnu frekvu dirao...).
Odlucih se sad opet na nesto sto ce mi trajati, a tu 5850 vidim kao idealan izbor. Medjutim...o dostupnosti mozemo cavrljati sto godina. :( |
Gor-info si zvao,ovdje u zagrebu? 1749 ako se ne varam.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Valjda cu dobiti konacno odgovor na mail... :D |
Gledao sam review-e 5770 i 5850 vidim da im se temperature razlikuju za 2-3 stupnja (i u idle-u i load-u), pa me zanima vaše mišljenje. Da li bi se obje kartice dale hladiti accelerom S1 (i vrlo vjerojatnom dodatnim ventom/ventovima na njemu) ili bi se samo 5770 dala hladiti?
Htio bih tihu graficku, pa ako mogu dobiti jacu varijantu zasto ne :) |
5850 je fakat tiha...a ovaj njezin cooler jos ktome dobro hladi i nema potrebe za icim drugim
|
Citiraj:
|
Potpis na mad duke-a :)
Mene zanima, koliko budu kostali TOP modeli 5870/5850 tipa onaj iceQ i to...Nije da budem uzeo, ali koliko budu oni svoja hlađenja naplacivali, to me zanima - kakva ce biti isplatljivost kupovine aftermarketa pokraj takvih pila. edit: Toliko od HIS-a, samo naljepnica http://www.tweaktown.com/reviews/294...rd/index3.html |
Na takve modele kartica češ morati pričekat neko vrijeme...
|
Citiraj:
|
A kaj ste vi tolki freekovi da vam smeta zujanje komarca 4 kvarta dalje od vas.
Ak se ne cuje na 30cm od uha dok je komp na stolu, onda se nece ni cut kad je u kucistu....al vasi novci, trosite na kaj ocete makar bilo nepotrebno |
Pa ja moram priznati da jesam sound freek, i želim da mi komp bude nečujan. Kako već od prije imam accelero S1 i nekoliko nečujnih ventova, to mi ne predstavlja problem. Isprobati ću pa ću vidjeti (tj. čuti :D ). Samo me zanimalo da li će se 5850 dati ohladiti, pretpostaviti ću da hoće :)
|
A prvo sretno sa skidanjem coolera, jer neki ne zele dolje kak su zategnuti sarafi...ukupno skoro 20 komada, drugo...pazi na regulaciju napona, grije se vise od samog cipa
|
http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...919&kateg=0738
HD5850 - 1400kn? Vjerovatno greška, ali vrijedi provjeriti. |
http://img94.imageshack.us/img94/812...nshot00035.jpg
pogledaj ostale cijene mislim da je to greska...4890 skuplja od 5850 :D , a 5870 za duplo skuplja |
I da jest ta cijena, nebi u Feniksu niti jedan šraf za kućište kupio, a kamoli nešto vrijednijega... :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nije.
to feniks zna svako malo tako nešto namjerno pa da ljudi zovu ili ak još ko dođe tamo da mu uvale bilo što... |
I onda te još izcigane u slučaju eventualne reklamacije i komotno si na leđa možeš stavit natpis "Totaly screwed" :roller:
|
Da je bar takva cijena... Bilo bi fora kad bi se netko tamo pojavio s keševinom i tražio grafu.
|
Evo vec je neka ekipa provjerila hd5850 i accelero s1.
http://www.computerbase.de/forum/sho...d.php?t=647197 Još da znam njemacki :fiju: No slika govori više od 1000 riječi :) Izgleda da ću morati pigati jadni hladnjak, šmrc :( |
dobro je to tip odradio...temp 50% nize
|
Citiraj:
I tražio grafu za te pare:) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vidim da se i sig updejtao :).
|
Citiraj:
Na onom sajtu se vidi da su temperature te male đubradi oko 80 celzijevaca. Kako sam vidio na SPCR-u da oni šibaju 4870 sa temperaturama tih malih čuda do nekih 150 celzijevaca, onda je ovih 80 stupnjeva super :) Sve u svemu veselim se ovoj grafičkoj :) |
Jedna zanimljiva cijena za sve koji su razmisljali o 4770/4850 link.
Dobre performanse i vrlo mala potrosnja ... za HTPC kao stvoreno. A mogla bi uskoro i jos dolje :d |
Citiraj:
|
Citiraj:
Vidis na Zderama da se ufatio kuhace ovih dana. |
Hebiga, tko će sve gledati.
To je odlična cijena, ali me čudi tolika razlika između njih i ostalih trgovina (350kn). Vidim da je i u Trstu pojeftinila za 20€ i sad je 239€. Dodatni šok je što je kod nas jeftinija nego nego vani. EDIT: gledam da su joj digli cijenu na 1583kn. Očigledno su skužili da su se zahebali s onom cijenom. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ne dernja se, u 2D radi na 157/300 pa troši dosta manje nego 4870 a i u 3D je štedljivija od stare grafe. Fala Gilbertu za info:chears: |
Molim. :)
Nego, jel se osjeti neka razlika u odnosu na staru HD4870? Što su rekli u trgovini, sve normalno prošlo ili su skužili da je zajeb cijena? Jer i sadašnja cijena još uvijek ne djeluje realno, pošto su skupa trgovina u prosjeku a sada gotovo "poklanjaju" ovu karticu. :D |
Eto i jedna kod mene za 1580 kn :no2drug:.
Gilbert fala za info :goood:. Jelc kad si ti uzeo svoju? Jucer sam zvao feniks i rekli da danas dolazi, uzeo sam ju pred jedan sat i rekli mi da je to jedna jedina koju su dobili. Odoh se gustati... vidimo se na HD5850 thread-u :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:29. |