![]() |
|
Hvala ti.
Poslano sa mog |
Citiraj:
Ovo drugo se čini isto fora, piše da ne pokreće ventilator ako je manje od 30% opterećenja. |
|
Hvala svima ,naručio corsair na akciji u linksu 139 EUR
Poslano sa mog |
Citiraj:
Sad piše 150€, moguće da sam imao sreće sa web shopom koji nije bio up to date, a kak sam stavio u košaricu i platio izašli mi u susret, jer nije se znalo jel dobavljivo. https://egarner.hr/shop/cijena/corsa...lar-135-mm-fan |
Opaka akcija, čak 3 eura!
|
Citiraj:
|
Da se upisem u listu nesretnika i korisnika RM650 napajanja.
Tl;dr: nakon sat vremena koristenja sam popunio nalog za povrat. Zero fan ne postoji, tj vent se pali na random. U pravilu krene pasivno, ali nedugo zatim se upali. Nije do temperature (open case, sve je hladno), nije do opterecenja, nema pravila. Tocno se cuje kada se upali. I ko za inat vent rostilja pa ima i taj feler. Razmazio me SF600 platinum, em po pitanju braided kablova, em po pitanju tisine jer je doslovno bio pasivan valjda 90% vremena. To napajanje sam prodao (najveca greska ikad btw) sa doslovno cistim ventilatorom nakon x godina koristenja. Red je da probamo nesto iz suparnickog tabora pa sam uzeo Focusa GX 3.0 |
Gdje si ga uzeo?
|
U B&B, imali jednog za isporuku odmah pa rekoh da ne cekam sad opet danima/tjednima na komponente... Nema vise linka, bio je 150 eura. Za 20ak eura vise ima Ventex GX
|
Mislim da sam negdje čitao da su pojedine te RM serije imale neki bug da bi se vent upalio na temperaturu/opterećenje i više se do gašenja kompa ne bi ugasio iako bi se temp i opterećenje smanjili. Možda si i ti pogodio takvu kombinaciju :)
Kod mene doma 1 RMx i 1 SF, mila majka, uopće ne znam da rade :) |
Tocno to, eno vent radi cijelo jutro i ne gasi se. Komp je u idleu, potrosnja toliko mala da ne bi trebalo paliti vent. Dunno, nadam se da nisu bas svi tako losi.
Sad sam se dvoumio izmedju RM750x i tog Focusa GX 750. Nema vise 600W napajanja :) Pa rekoh da probamo Sisu ovaj put. |
Imam RM1000x i nemam tih problema. Kad sam god gledao nije ne ni vrtio 😁
Pod opterećenjem ga i ne cujem Nego imam drugih problema, moguce da je do napajanja, pa bi eventualno uzeo drugo, kad istestiram karticu. Molim vas za savjet, ako imate vremena, ovjde u ovom threadu sam opisao koje probleme imam, pa da ne kopiram sve ovdje. https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=321282 Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Corsair više nije nekoć bio sa kvalitetom. Sve više ima defektnih.
|
frend mi danas javio, nakon godinu dana otisao izgleda RMx850 kupljen na akciji u mindfactory-u prosle godine. ostavio komp u idle-u da radi, zaspao, probudio se ujutro ,a komp mrtav.
jel ima cors one neke world wide garancije da se njima salje direkt ili ce morati prolaziti kroz slanje mind-u :-(? thx. edit: jel ovo valja sta (110e): Antec napajanje NE750G M, 750 W, 120mm edit2: hvala nino |
Imas da, ispuni web rma i saljes u nizozemsku.
Sent from my CPH2449 using Tapatalk |
Gledam malo po youtube-u slaganja raznoraznih SFF konfiguracija i dosta u njih stavljaju jeftina i skromno gabaritna apevia napajanja, ali to ne nalazim na nabavi. Jel ima nešto slično u našim trgovinama?
|
Planirao sam sloziti kantu s vise diskova u raidu. Ako ne bude dovoljno konektora onda bih koristio ekstenzije. Mogu li dobiti preporuku za kvalitetno napajanje, tj. otprilike koji modeli mogu izdrzati vece opterecenje na sata napajanju?
|
Citiraj:
|
ITX tax je bas uzeo maha zadnjih godina. Koliko god obozavao taj standard, novi komp sam (nazalost) morao slagati u meni osobno i dalje preogromnom mATX-u. Tu i tamo odem baciti oko na ITX dijelove u nadi "mozda mi se posreci pa s prodajom mATX komponenti budem na nuli", ali corak.
Jedino vrlo kvalitetna napajanja su tu negdje cijenom, cini mi se (Corsair SFX i Seasonic ATX recimo). |
Zalman ZM700-TXII
Pozdrav, pajdaš uzima neki low budget komp s onim kineskim kombom, Xeon, RAM i ploča za 150 €...
Ići će gore neki Radeon 5700 i par M.2 SSDa Da li ima koji pametniji odabir za 60-ak € od Zalmana ZM700-TXII ? |
Citiraj:
dati 75 eura za 60 mjeseci jamstva +Full power at 40 degrees Celsius +Good overall performance +Build quality is high enough +Low inrush currents +Highly efficient 5VSB rail +FDB fan +Long cables and 2x EPS connectors +Compact dimensions +Low EMI emissions +Compatible with the Alternative Sleep Mode |
|
Seasonic Vertex 850W, zna li netko gdje se može kupiti još jedan kabel PCI-e 8 pin?
Ili sam osuđen na adaptere aka firestarter |
Cablemod ima kablove za to napajanje pa si pogledaj kod njih.
|
Pisi direktno sisa supportu, vjerujem da ce ti poslat, mozda i free.
|
Hmmmm
Hvala obojci. Pocinjem sa supportom jer ovi prodaju samo cijele setove što mi je suludo zbog jednog kabela dokle god postoji alternativa tl :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima li tko neku preporuku za pouzdani ATX produžni kabel?
|
Trebam preporuku napajanja Gold, silver quality. 750w modeli i/ili 850W. Napajanje bi trebalo biti u zadnjem/predzadnjem standardu.
Naime više testiranih psu wat calculatora sa googla je izbacilo info da za konfu. koju slažem će trebati max 750/800w. Volio bi da je modularno, ali nije nužno. Modularno ili polumodularno super, ne mod. ok. Gledao sam ponudu sa protis.hr imaju veliki popis, info i ok cijene. Puno novih marki/brandova koje ne znam jer nisam u toku s psu od 2020. |
Koja grafa je u pitanju?
|
Citiraj:
|
Možda ovako nešto
https://supernet.hr/proizvod/M000139...m_medium=click |
S popustom 20 EUR skuplje, ali 3g. garancije više
https://www.futura-it.hr/corsair-rm8...239966/product |
Flex ATX PSU blizu 500W iz nekog domaćeg dućana?
|
Citiraj:
98e 350w SilverStone SST-FX350-G Flex Series 80 PLUS Gold - 350 Watt SST-FX350-G 160e 500w SilverStone SST-FX500-G 80 PLUS Gold - 500 Watt SST-FX500-G |
Citiraj:
Malo sam prolistao recenzije i radi se o napajanjima sa glasnim ventilatorom. Ako za novo napajanje s garancijom dam 160 eura, onda ne bih prvi dan mjenjao orginalni ventilator, ako ne moram. Pročitao da je Enhance ENP-7660B u orginalnom stanju, tiše. Doduše, nema ga u našim trgovinama. |
Računaj da se ipak radi o Flex formatu a šta znači manji ventilator,
da bi imao barem dovoljan "propuh" treba veći rpm a sa time raste i "buka". Da je i duplo skuplji nećeš dobiti unutra tihu Noctua :fiju: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:34. |