![]() |
Citiraj:
ne razumijem netko daje 2 godine protis,netko 10,netko 36. |
Citiraj:
I bok! |
10god. je na napajanje, tak su rekli u protisu.
|
Citiraj:
Al to je Corsair pa nemaš brige, prije i lakše riješiš reklamaciju direktno preko njih i nista te ne košta jer oni rješavaju slanje u oba smjera. Poslano sa mog 2304FPN6DC koristeći Tapatalk |
Koja je razlika između RM X (non-Shift) i E modela Corsair napajanja? Jedino što sam našao da je E serija nešto manjih dimenzija.
|
Drugi, losiji kapacitatori, manji i losiji vent. Garancija 7g umjesto 10...
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Citiraj:
Uglavnom, miran sam 10god. a do tad, mozda ce i onda bit premalo 850w:D @coco, E model bi trebao bit losiji spram X, mislim da je E nekaj malo jeftiniji. |
Citiraj:
https://www.amazon.de/gp/product/B0B...1?ie=UTF8&th=1 |
Znaci poskupili su, a prije dva dana je jos bila jako dobra cijena.
Cors sam platio 160€. Prakticki je cijena bila kao na amazonu. |
još je danas bila 105 eura mislim za 750w model,greška moja to je shift model ja sam na ovaj mislio
https://www.amazon.de/dp/B08ZYW3HYS?...language=en_GB |
Imate kakvu preporuku za semi modular 600-650w napajanje do 100E?
Tražim već neko vrijeme i ne mogu ništa naći osim full modularnih za 900kn na dalje, sve mi se oko te brojke okreće. Možda ovo: THERMALTAKE napajanje 650W 80PLUS Bronze SMART BM2 :kafa: Za slučaj ako mi postojeće neće raditi (ima staž od 5 godina). |
Šta ti nije bolje uzeti na Amazonu Corsaira full modular (link u postu iznad) za par € više?
|
Citiraj:
|
Klknuo RM1000x na Amazonu.
Nisam moga odlit. Za 154€. Nize ne moze. Stavio jos par sitnica, da opravdam shipping. Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Morao bi na rmx ići. |
Ako je razlika samo 10-tak €, uzmi RMx. Par postova poviše imaš opisanu razliku između njih.
|
Ne bih preporučio RMe jer ima problem s ventom.
|
RMx, bez razmisljanja, ne isplati se radi 10€ uzeti slabije napajanje tj "losije".
|
RMe koristi nejapanske kondezatore, manja je garancija, losiji vent. Ja se ne bi mislio zbog par eura vise u korist RMx
Ovo je odlicna cijena.
Corsair RM850x Shift Fully Modular ATX Power Supply - Modular Side Interface - ATX 3.0 & PCIe 5.0 Compatible - Zero Speed Fan Mode - 105°C Capacitors - 80 Plus Gold Efficiency - Black https://amzn.eu/d/5fC0QdO |
Ekipa, kupio sam 2 corsair shift napajanja i u jednom pakiranju je iz vrecice ispao plasticni clip koji osigurava modularni kabel u napajanju. Pogledao sam kroz vrecicu i ispalo je da je onaj od maticne na strani napajanja. Kontaktirao sam Corsair i poslali bi novi kabel. Medutim mogu i vratiti Amazonu cijeli komplet. Jer na kraju ni ne trebam 2 napajanja.
E sad, ako ima nekoga da mu treba 1000w shift napajanje po povoljnijoj cijeni, neka mi se javi PP. Ako nitko ne bude zainteresiran iduci tjedan radim return. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Edit. Upravo poslali, ali iz Spanjolske. Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Kome se ne da čekat.. Ima u protisu rm850x shift
https://www.protis.hr/products/detai...ene=gotovinske Cijena je u rangu amazona. |
Može li preporuka napajanje 500W, za koliko se može naći nešto s japanskim kapovima?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imao sam davno cx500 koliko se sjećam i nije baš bilo nešto, očekivao sam kvalitetniji finiš u najmanju ruku i kablovi su bili senf i ketchup. AX760i ili tako nešto sam uzeo polovno to je bomba, ali zadnjih par godina se strogo držim seasonica, valjda iz razloga jer su oni proizvođač najvećeg dijela napajanja na tržištu.
|
Citiraj:
Istina, TEAPO je tajvanski proizvođač, ali u napajanju se uz TEAPO nalaze i japanski Nippon Chemi-Con te Hitachi kondenzatori. Hold-up Cap(s) 1x Hitachi (400V, 330uF, 2,000h @ 105°C, HU) Filtering Capacitors Electrolytic: 12x Teapo (1-3,000h @ 105°C, SC), 2x Nippon Chemi-Con (1-5,000h @ 105°C, KZE) Polymer: 16x Teapo |
Citiraj:
Meni još nisu poslali panjevi... Amazonom sam neugodno razočaran, Ebayu treba max 7 dana za bilo šta. |
Jest. U petak 7.12 stiglo.
Ja sam kontaktirao Corsair vezano za moj RM1000e i tražio da mi daju drugi model pa su ponudili RM1000x, išao sam na Advanced RMA da ne čekam dostavu pa sam platio unaprijed, sutra stiže pa ćemo vidjeti.
Iako sam vjerojatno trebao uzeti 750 ili 850W model jer je manji, a imam mATX kućište pa nije potrebno toliko napajanje (RM1000e) je 4cm kraći, kao i 750/850W RMx modeli. |
Citiraj:
|
Dvojba :kafa:
Corsair RM750e (2023) 118E vs ADATA XPG CORE REACTOR 750W 110E ATX 3.0 vs ATX 2.4 Corsair RM850e (2023) 128E vs ADATA XPG CORE REACTOR II 850W 123E ATX 3.0 vs ATX 3.0 |
Citiraj:
|
Uzmi RMx verziju. Skuplja je, ali i bolja. Na prethodnim stranama imaš objašnjenu razliku.
|
Citiraj:
Grafa je u potpisu, problem je da je napajanje koje sad imam staro 5 godina ili više, nemam jamstvo. Trebam neko rezervno i futureproof za sljedeću konfu. Ako mi krepa, da imam nešto. |
Ja sam trenutno u problemu sa napajanjem jer imam RM1000e i RM1000x kući i još jedan RM1000e na putu :D
Problem je što mi RMx ne stane u kućište zbog specifičnog položaja napajanja u kućištu (ispred) i duge grafičke jer je 4cm dulje od RMe. Ako koga zanima RMx ili RMe bacite PM pa se dogovorimo. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:54. |