![]() |
Vrhunsko napajanje po odlicnoj cijeni na Black Friday -u u Instaru.
RM550X 398 kn za gotovinu ili 420 kn za kartice. :chears: https://www.instar-informatika.hr/na...03915/product/ https://i.imgur.com/VqHrDrt.jpg https://i.imgur.com/Zvg2mTm.png |
Citiraj:
|
Napajanje je ok, ali nije vrhunsko i ima 60 mjeseci jamstvo!
|
Corsair ti uvijek daje 120mj, nije bitno što dućan kaže. Nakon 5g šalješ Corsairu ako nešto bude trebalo.
Nego koje je onda vrhunsko napajanje od 550W ako ovo nije? Iskreno, 400kn je smiješna cijena za ovaj PSU |
Citiraj:
Nije 10 godina ali kako rekoh napajanje je ok. |
Pozdrav, hoće ovo napajanje biti dovoljno za 6800xt ? Znam da bi trebalo, ali imam ga vec nekih 5-6 god. pa da nadjem nesto sada na BF popustima ako postoji sansa da ga novi GPU gurne preko ruba.
|
Citiraj:
Biti će dovoljno naravno, taj 6800XT vuče nekih 100W više od ovoga što sad imaš. No imaj na umu da to tvoje napajanje ima dosta agresivnu krivulju vent rpm-a, tako da računaj na znatno veću buku. Ali radit će najnormalnije. |
A computer power supply should be changed after five years. After this time, a power supply will most likely become less efficient and possibly cause a system to become unstable. The primary causes are aged capacitors and other components, power surges, heat, and other mechanical stresses.
Moj savjet ako 6800xt stoji oko 6000 kuna onda bih dao još 999kuna za Corsair RM750x koje je sniženo 450 kuna black friday u instaru. |
Ha, ako bi išao na novo, onda bi uzeo neki headroom, bar 850w ili više. Ako uzmem 6800xt, a ne nešto jače, onda ću mislim ipak riskirat s ovim. Bilo je kvalitetno, mislim da bi danas uz takvo dobio 7+ god. garancije, možda ima još života za treću karticu :) Hvala na savjetima!
|
I ja bi mijenjao, u stvari jesam kad sam kupio trenutnu grafu zamijenio sam i potpuno ispravno sedam godina staro napajanje...prodaš i nadoplatiš za novo.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Te pausalne procjene su potpuna besmislica jer nije uzeta u obzir najbitnija stvar... |
nisam shvatio. je li sam ja napisao glupariju ili je gluparija ovo sto sam citirao od gogoklepci na engleskom jeziku
|
Meni moj Corsair 750W već 12 godina radi bez greške u kompu.
Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Moj HX520 je već promijenio 3 konfe. Nemam pojma koliko je star.
|
Da li je bolje uzeti Seasonic Focux PX-750 ili Corsair RM750X (2021)?
|
ista pašta(ako su gold oba) gledaj koji ima vecu garanciju oba su very good
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Mislio sam uzeti preko Amazona pa ne znam kako nude garanciju osim standardnih godinu-dvije
|
Za dalje si izracunaj slanje u Nizozemsku. 😁
Sent from my motorola edge using Tapatalk |
Pozdrav ljudovi. U planu imam slozit neku gejming konfu, past ce neki 7600, 12400 ili 13400. Grafa neka 3070 ili rx6750xt.
Jel postoji tiho, kvalitetno, pouzdano napajanje, cca 800-900kn? Gledam napajanja 600-700w. |
:stoopid::fiju:
Citiraj:
|
Mislim da će tržište jasno reći šta misli o ovoj nebulozi.
|
Poz ekipa, razmisljam o upgradeu grafe sa gtx 1080 na gtx 3070 al nisam siguran dal mi je napajanje dovoljno (po nekim online kalkulatorima nije).
Trenutno imam corsair CX600 Komp je Ryzen 5 3600 MSI matična 32 GB ram gtx 1080 m2 ssd obican ssd 2 3.5" diska 2 externa 3.5" diska usb kontroler |
To je cca 10 god stara serija i ja ne bi riskirao sa njom.
|
Citiraj:
|
Corsair RM, Seasonic Focus Gold,...
|
Citiraj:
Iskreno, ako je napajanje redovito čišćeno, nije se pregrijavalo u radu i sl. ne vidim neki specijalni razlog mijenjati ga. RTX 3070 je vrlo efikasna grafa i troši samo 30-ak W više od GTX1080. Ako je napajanje ispravno, ne bih ga mijenjao. Ako ipak odlučiš uzeti novo onda kako su rekle kolege, Corsair, Seasonic...osobno sam imao dobra iskustva i sa BeQuietom. Šteta da si propustio black friday, bio je RM550X za 400kn i mislim da Instar na kraju nije ni prodao sve primjerke po toj cijeni... |
Citiraj:
Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav momci, ovako imam GIGABYTE G750H Gold 750W, kupljeno 2018, radilo na 2060, 3070 i sada je dosla 6800xt.
U pravilu do nedavno je radilo dobro međutim u nekom trenutku počinje resetiranje kompa, bilo to dok se igra dok se surfa, pa nemoze opće ustat upaljen. Navodno ima puno ljudi taj problem. Sada sam u adrenalinu stavio undervolt i silovo cjeli dan danas komp sa radom i igranjem i sve dela kak treba. Po tome je onda napajanje problem ili? Ako je kupovo bi nes oko 1000w tak da se ima i za budućnost pa kaj uzet? Hvala |
Gigagbyte 750w ustvari 400w napajanje stvarne snage.
Ne treba ti 1kw napajanje, pretjerivanje. Kupiš takvo napajanje i nemaš garanciju odnosno obečanje da će raditi na duže staze. Uskoro počinje nova era napajanja sa veće učinikovitosti i drugih standarda. Mjenjaju raspored priključaka i polako prelaze na hibridni način rada. Radije kupi drugo napajanje tipa Seasonic 600w i raditi će. |
Citiraj:
jel opće moguće da su ovi problemi sa grafom povezani sa napajanjem? |
:nono:
Citiraj:
|
hvala na info
|
Citiraj:
Ovo je review gigabyte 750w Uzmi RM850x kad se imalo za 6800xt i miran si. |
ekipa pa KK je sa cijenama napajanja....pa otišle u nebo...gledam sada Seasonica B G seriju, pa 750w koje sam platio prije 1g. oko 500kn sada je 750 minimum....koji vrag je sa tim :stoopid:
|
A sve je otišlo gore 20-30%.I moj Lancool II sa 900kn na 1200kn.
Nema natrag.:D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Corsair Shift Series - RM1200x PSU Review:kafa: |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:51. |