![]() |
Citiraj:
Znaci biram Iskon ili da ostanem na t-comu!? Sto se tice brzina ne zalim se jer dobijem sta platim no bio bih sretniji sa malo vecim uploadom. MaxTV mi radi isto tako ok te tu nemam neke zamjerke, samo ne znam kakav je Iskon.TV u odnosu na njega? Sutra-preosutra cu odluciti i produziti ugovor ili se prebaciti na Iskon. Svaki savjet je i vise nego dobrodosao. :goood: |
Nemoj mijenjat providera zbog par kn niže cijene, meni je recimo puno bitnije sama stabilnost veze.
Godinama sam na t-comu i nije se ni jednom dogodilo da nisam mogao na net ili da je nešto bilo usporeno i sl., veza uvijek savršena. Osobno bi prelazio negdje dalje samo zbog tehničkih problema, dok sve radi kako spada - ne diraj. |
Bas i nije par kn niza cijena, usporedi iskonovu triple uslugu i t-com dsl+telefon+maxtv..
|
Posto mi Iskon i t-com imaju skoro pa identicne cijene, vise me zanima kvaliteta usluge, brzine, kvaliteta/sadrzaj osnovnoga paketa IPTV-a?
Ako je Iskon bolji, preci cu kod njih...ako nije, ostajem na t-comu. Zanima me iskustvo usera sa Iskon IPTV-om, kakve su brzine neta (upload/download), dali ima pucanja veze i sl. Iskreno kod t-coma mi se ne desavaju nikada nikakve gluposti, brzina downloada mi je redovito veca od one koju platim (pretplatim imho), nema nekih gresaka na MaxTV-u....zato me i zanima vase misljenje kada povucemo paralelu sa Iskonom tj. kakva je Iskonova usluga? Mozda ni ne produzim ugovor pa da cekam neku bolju ponudu ili vrijeme kada ce i kod mene doci neki drugi provider osim H1 koji mi je kao sto rekoh jedini dostupan pored Iskona i t-coma. Onaj hdd koji daje t-com mi nista ne znaci.....radije bih nekog boljeg providera, ali budem ga pokupio naravno ako nista drugo ne nadem samo sto mi je nekako tlaka opet ici na neki ugovor od 24 mj posto se nadam de ce doci jos neki provideri i u moj kvart u te dvije godine. |
jel postoji bilo kakav način da prekinem t-comov ugovor bez penala koji mi traje do kraja godine?
|
Ja sam zadnjih mjesec dana imao problema sa pucanje veze dosta, bio tehničar 3 puta i ništa korisno ne napravi. I zovem ja prekjučer kao opet prijavit, kaže ona ok vamo tamo javit će se tehničar, i sad skontam da mi je brzina pala, na nekih 3.08 Mb/s ali veza ne puca. Jel to neka njihova procedura standardna ili? Kontam zvat opet pa se žalit na brzinu, već sam na ti sa pola njihovog Helpdeska...
|
Citiraj:
meni je posve jasno da je t-com najskuplji ali usluga im je najpostojanija ako ništa |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
danas vidim obavjest da će krampat sljedeća 3 tjedna za svjetlovodni kabel.
|
istekao mi je ugovor od dvije godine na t-com adsl. da li mogu sad prekinuti pretplatu, pa ponovno uzeti na ugovor i dobiti mob. iz akcije, kad nedaju starim pretplatnicima.
|
Citiraj:
Koji dio RI? |
Citiraj:
kolko sam ja skužio po papiru na zidu 3 tjedna će u zgradi krampat,ima 3 kata,kantrida. |
http://www.speedtest.net/result/1136575093.png
Mojih 10Mbit na Trnju, već par dana. U jutro i na večer |
Meni je i onih jadnih 180kb/s palo na 50kb/s zadnja dva dan. Ima još netko problem s brzinom osim nas dvojice?
|
I kod mene i u gradu i na selu lagga dosta, spor je net ubibože.
Na poslu je palo sa 4 na 2 Mb/s, kući me strah mjerit jer ću popizdit (tek sam potpisao novi ugovor, nikad nije bilo problema s brzinom do sada, a pošta, tj nova centrala mi je cca 200m od kuće), kod cure je isto prepolovljena brzina, kod staraca se vuče još gore. Užas. Sve tcom maxadsl naravno. |
Zadnja dva-tri dana veza puca nekoliko puta dnevno.
Naravno, produzio ugovor zbog onog HDDa a sve do tad bilo bez greske. EDIT: U 20 minuta veza puknula barem 8 puta. |
Kod mene je bilo problema dosta prosli tjedan, ovaj je ok...
http://www.speedtest.net/result/1136690345.png |
Rijeka je zakon :D
http://www.speedtest.net/result/1136717811.png Sve radi osim što me nekad vajrles zeza, moram srediti žičnu vezu -_- Btw. vidim da Iskon povećava brzine, zna li itko ima li išta slično Te-Kom u planu? |
http://www.speedtest.net/result/1137182988.png
Jutros je download ok, ali je upload i dalje u banani |
Brzina 10/0,5 stalno, ali samo kad radi. Zadnjih nekoliko dana puca ko luda. Prošli mjesec preko 60 spajanja i to 20 po jedan dan (do 20.01.), a onda počinje šou od 40 spajanja u 10 dana. Milina za igrat :D. Očito je nekoliko komšija dobilo net i sad je svima u kurtzu.
|
http://www.speedtest.net/result/1137300499.png
ali ovakvo sranje je vec duze vrijeme, doduse bilo je oko 2Mb/s do nedavno, sada jos i manje. razlog? utrpali su maxTV valjda svima koji su sposobni drzati kemijsku u ruci, i od 4. mjeseca je meni, ako hocu maxADSL i maxTV - oboje sralo na kvadrat. u centrali mi smanjili ADSL brzinu na ~2Mb/s, ajd maxTV sada radi 99% savrseno, ali nema osnovne brzine.......... nema veze, ja se ne zurim nigdje. ali bilo bi lijepo imati vecu brzinu, inace net rijetko kada zasteka 5/5, da nema izlaza. |
Mene nervira što ja nisam potpisao ugovor za nestabilnu vezu. U redu je to da nemoš imat full speed jer plaćamo DO 4, 10 i 20 Mbps, ali nije u redu da mi zbog nekog komšije veza puca ko luda. Parica mi je testirana i radi stabilno na 15 (10 net i 4 tv, 1 lufta), a upload je 1,5 (moj limitiran na 0,5). Sve radi super dok ovaj ne upali tv, valjda, jer puca između 18:00 i 21:00 sati.
|
Vidim iskon je povećao brzinu, sad ćemo vidjet oće li t com šta uraditi , jel obicno u trećem mjesecu spuštaju cijene ili dižu brzine ,ali čisto sumljam.
|
Citiraj:
|
kolko vidim povecan je i Iskon.ADSL (samo net,bez tel i tv), jedva cekam da stigne pa da se spojim zicom. susjedi na t-comu imaju ocajan wireless i vezu :D
|
http://www.speedtest.net/result/1137612794.png
ne znam zasto kenjaju,meni isto puca veza,ako je to pucanje,kod otvaranja (chrome) onaj kruzic se polako vrti i ništa ne ucitava,onda krene brzo i otvori stranicu,ali uvjek kenja nesto prije..ne znam dal onda je jako spora veza,ili je pukla.. |
Ja znam da je pukla jer se to lijepo vidi na ispisu spajanja. Odi na user.t-com.hr i provjeri si ispis spajanja. Trebao bi imati jedno spajanje po danu, tako sam ja imao više od godinu dana, a sada puca.
|
Citiraj:
Mogli su fino svima dignuti za 2Mb i ko bog. |
ma ne moraju u t-comu download dizat ali ovaj katastrofalni upload pod hitno
|
Citiraj:
ali nema veze meni dosta i 4Mb samo što kažeš da svi skupa taj upload malo dignu bar na 1Mb ako već ne može biti simetrično. |
danas su krampali po zgradi,postavljali kanalice i kablovinu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ili može? Koliku brzinu imaš sada? |
Citiraj:
Iskon je prvi povečao brzinu one godine kad je i HT sa 2 na 4, tako da mislim da može, ne vidim zašto ne bi mogao samo koriste njihovu infrastrukturu ali ne ove o njima. |
Mogu oni i više, ali moraju zakupiti kapacitet, a to nije jeftino.
|
Jasno mi je da to nije jeftino, ali koliko para pokupe od korisnika mislim da bi mogli..
Ali da zaboravio sam pa oni baš i ne brinu o nama! hehe |
Pitanje?
Ostalo mi je nekih 6 mjeseci do isteka ugovora za max adsl. E sad mene zanima mogu li tih preostalih 6 mjeseci platiti jednokratno ili moram mjesečno to je 480 kn. Razlog je sto sto se selim i planiram uvesti Iskon Duo. |
Nazovi 0800 9000 i tamo ces dobiti najprecizniji odgovor.Inace mislim da mozes plati jednokratno.
|
Ako si produzio ugovor i dobio npr. disk, neces platiti pune penale, nego u odnosu na vrijednost diska - meni su rekli 10 mjeseci prije isteka ugovora da imam tipa 320kn.
Jedino sto ces imati problema je sljedece - kod raskida ugovora oni ti ukidaju adsl pa ga moras ponovo zatraziti. Rekli su mi da se ne moze raskinuti ugovor, a da ti usluga ostane aktivna, zato ja nisam na iskon prelazio nego cekam da mi istekne pretplata. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:40. |