PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Pomo 01.06.2007. 22:23

Već me sram što sam toliko na forumu a još nemam na ovom topiku ni jedan jedini post. Pa evo link na fotku (sestra ispekla), pita od čokolade:
http://www.imagesforme.com/images/7037DSC00015.JPG
Slikano sa k610i pa nije baš nešto slika, i velika je nekih 330kB...

Vuco 01.06.2007. 22:54

Hm, Pomo, usudio bih se reći - dobar početak na žderonjama :)

Izgleda mi fajn lepo, ima se neki recept ili sestra to drži kao tajnu ?

Pomo 02.06.2007. 07:37

Ma ima se recept od onog golog kuvara. Oćem ga tute postat ili ćeš na PM ;D.
Šala, prepisat ću recept u ovaj post.
Daklem Čokoladna pita:
1x25cm kalup za pite s napola pečenim tijestom za pitu
140g neslanog maslaca
150g čokolade za kuhanje
8 žlica kakaa u prahu
malo soli
4 jaja
200g finog kristaliziranog šećera
3 žlice zlatnog sirupa ili meda
3 žlice kiselog vrhnja ili šlaga
Stavite maslac, čokoladu, kakao u prahu i sol u zdjelu koju ćete staviti iznad lonca s kipućom vodom, pa lagano miješajte dok se sve ne otopi i izmiješa. U drugoj zdjeli izmutitite jaja dok dobro ne posvijetle, pa dodajte zlatni sirup i vrhnje ili šlag. Umiješajte u to čokoladnu miješavinu, ali ne dajte da išta ostane (???). Kada je sve izmiješano prebacite u kalup s tijestom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 40-45 minuta na 150 C.
Pažljivo izvadite kolač iz pećnice, pustite ga da se hladi barem 45 min. i ne brinite se kada korica ispuca a nadjev malo padne.

DISCLAIMER: pitu je pekla moja sestra, telac koji je prepiso recept si nezna ni jaja na oko ispeć :dobartek:

Amdejac 02.06.2007. 09:56

Mene je žena iznenadila sa Čokoladnom Utjehom.
A ja sam radio Lignje u umaku od vina sa rižom i to lagano zalijao sa gembaćem.

Sad idem kod svoje jedine i najdraže punice:
Napravili smo joj Čokoladnu tortu, a kore su lagano premazane pekmezom od naranče i Baklavu.
Bit će još Roštilj, nekakva Rolada i Mađarica.

Opet ću se usvinjit.

Matesonik 02.06.2007. 15:32

Danas za rucak pretepena juha, kuhani suhi buncek, hren i pire.

fairy 02.06.2007. 16:13

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 736091)
Danas za rucak pretepena juha

a to bi bilo...? :stoopid:

ja sam si skuhala finu paradajz juhicu...tak je lijepo izgledala da sam ju morala slikati :fiju: još razmišljam što ću kasnije za jelo :zdero2: :D

Matesonik 02.06.2007. 16:17

Mesojedno je :p

Kad kuhas buncek, prvo zavrijes dosta vode i unutra stavis grincajg, mrvicu secera i lovor. Ubacis suseni buncek i kuhas 30min za svaku kilu. Tu vodu kasnije ostavis (ne i grincajg!) i ubacis malo brasna, vrhnja, mlijeka i paprike tak da dobijes bijelocrvenkastu juhu. U juhu ubacis sitnije narezane komade bunceka, onak da si nekaj stavis u zube dok jedes juhu.

Jelc 02.06.2007. 16:32

Za današnje galofak bunceke bi možda bilo pametnije prvo pustiti da zakipi pa nakon 10 minuta promjeniti vodu.
Da ne bi bilo gorko.

fairy-juha od paradajza, malo bosiljka+friška taranica, dobitna kombinacija :-)

Matesonik 02.06.2007. 16:33

Nije bilo nis gorko, sve je bilo super. Podravka buncek iz vakuuma. One bunceke koje smo doma susili bi bilo steta puknut u juhu :p

flare 02.06.2007. 22:37

...evo mene doma :)...na "pravoj" hrani :)...englezi stvarno nemaju pojma kaj je dobro...

...u onom pubu jedino kaj je bilo dobro je njihovo domace pivo - bitter (a uopce nije gorko, cak je malo i slatkasto :D

no, ono sto je bilo MRAK je to sto su nas prvi dan vodili na team building :D u neku kuharsku skolu gdje smo s pravim kuharima radili klopu koju su nam poslije servirali...to je bilo super :)...team building kao stvoren za mene ;)

...radili smo pravu tjesteninu s raznim umacima, onda peceno pile u umaku od limuna, pecene mlade krumpire i na kraju tortu od cokolade s domacim tucenim vrhnjem i amaretom :nuts:...

fairy 03.06.2007. 02:16

Citiraj:

Autor Jelc (Post 736151)
fairy-juha od paradajza, malo bosiljka+friška taranica, dobitna kombinacija :-)

i bilo je neš slično :D juha+bosiljak+domaći rezanci :zdero:

pa kasnije njoki u umaku od tikvica :care:

i milka..šumsko voće-jogurt-krokant..yummy :goood:

Hamm 03.06.2007. 09:36

ujutro:
tostirani sedvich sa sirom (podravec) + mortadela + list zelene salate + jedan ljuti feferon + majoneza

poslije tog sendvica na red je došla štrudla od višanja na koju sam namazao šlag (home made)

poslije štrudle sa pojeo dvije breskve

za ručak je: patka+mlinci :)

Ladybug 03.06.2007. 21:02

Cijeli dan jedem trešnje i idem na WC. Mislim da ću puknut, ali ne mogu stati, samo jedem i jedem....

Jelc 03.06.2007. 21:08

PoŽderao sam valjda kilu i pol trešanja...nemrem disat:D

Hamm 03.06.2007. 21:09

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 737014)
Cijeli dan jedem trešnje i idem na WC. Mislim da ću puknut, ali ne mogu stati, samo jedem i jedem....

jako sexy :lol2:

ja sam si danas složio sladoled:

dvije breskve
dvije šake trešanja
twice vanilija+čokolada

očistio breskve i trešnje..sve isjeckao..u to uvaljao sladoled..mmm..fiinoooo

Matesonik 03.06.2007. 21:16

Ja sam samo malo... :D

Sparam se za iduci vikend, tada se miislim popeti na the drvo i jesti gore par sati :D Kad jedem ovak, jednostavno to nije taj osjecaj kao kad uberem i strpam sebi u kljun.

Ladybug 03.06.2007. 21:37

LOL ovdje smo da govorimo koliko žderemo, a ne da budemo sexy, jeldaaaaaaa Hamm? :D

Matesonik, i ja obožavam jesti trešnje na drvetu, ove koje jedem su sa drveta na kojem sam ko mala uvijek jela trešnje... i btw prije dva tjedna sam bacila stari komp koje je (brijem) imao ove stvari koje kopuješ [šmrc mode] :(

Jelc 03.06.2007. 21:40

Ja sam se mudro natankao mineralne poslje...sad samo čekam rezultate:D

Amdejac 03.06.2007. 21:40

Ako jedete puno trešnji hoče Vam se počet ljuštiti lak u školjki je ga koštice razbiju. :D

Ladybug 03.06.2007. 21:42

Citiraj:

Autor Jelc (Post 737048)
Ja sam se mudro natankao mineralne poslje...sad samo čekam rezultate:D

hahahahahahahahaha!!! jelc, novine u ruke i očekuj pauzu :D
amd, pa ne jedeju se koštice, onda stane duplo manje trešnji :S

Hamm 03.06.2007. 21:44

i ja sam obozavao jesti tresnje na drvetu..ali mi 100+ vise nemamo tu privilegiju :D naime možemo oboriti drvo s "nogu" ako se popnemo na njega :D

pa hrana je sexy... :D barem nekima :D

ok..odo spat..bio sam u pivnici..odo spat :D

Jelc 03.06.2007. 22:03

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 737050)
hahahahahahahahaha!!! jelc, novine u ruke i očekuj pauzu :D
amd, pa ne jedeju se koštice, onda stane duplo manje trešnji :S

Ostavil sam vrata WC-a otvorenim da ne gubim vrijeme kad zagusti:D

Makar-ne može to tek-tak van, sat prije toga sam poŽderao dvije prepune zdjelice špagaća sa mljevenim:)

Ladybug 03.06.2007. 22:09

Citiraj:

Autor Jelc (Post 737080)
špagaća sa mljevenim:)

no shit, to sam i ja danas kuhala! nepotrebno reći da je sve nestalo - je dobro kuham hehe

al moj je probavni trakt jako obazriv, tako da nemam (zasad) problema s čestim odlaskom na wc *phewww* e ak to nije sexy, ne znam što je :zdero2:

Jelc 03.06.2007. 22:13

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 737087)
no shit, to sam i ja danas kuhala!

Imao sam dva paketića junetina/svinjetina u škrinji i mislio napravit pljeskavice.
Budući da mi se na kraju nije dalo-završilo je na špagaćima:)

fairy 03.06.2007. 22:22

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 737014)
Cijeli dan jedem trešnje

ja to isto radim s jagodama :D dobila sam danas i neke trešnje, al to mi baš nije omiljeno voće :D i ima crva :yuck: :eek:

jagode rule :care:

sutra za ručak rižoto s gljivama&tofuom :D pa mango :zdero:

flare 03.06.2007. 23:21

hocu i ja tresnje :(

...bili smo na rucku kod neke rodbine i jeli smo hobotnicu s mladim krumpirima i rikulu na salatu...bilo je fino :)

aski 03.06.2007. 23:31

Citiraj:

Autor fairy (Post 737100)
ja to isto radim s jagodama :D dobila sam danas i neke trešnje, al to mi baš nije omiljeno voće :D i ima crva :yuck: :eek:

jagode rule :care:

I ja sam se danas natovario trešnjama :fiju: Jagode i ja obožavam, samo im nekako prolazi vrijeme :frend: U zadnjih mjesec dana sam svaki dan pojeo kg jagoda, ali nisam smio pisati, bojim se Jelca http://forum.pcekspert.com/images/icons/icon9.gif:D
Danas - lazanje :dobartek:
Uf jedva čekam praznike da se odvaljam kod babe i dida da kušam nešto novo, stara nikad nema vremena za spremit nešto novo i ukusno http://forum.pcekspert.com/images/icons/icon9.gif

vga killer 03.06.2007. 23:38

Citiraj:

Autor fairy (Post 737100)

Isss kaj fali crvima??? :zdero2: Malo mesa uz voce je jako zdravo :fiju:

Ladybug 04.06.2007. 00:12

istina, to se ni ne gleda :D

Matesonik 04.06.2007. 00:20

Fairy je vegetarijenka... ;)

Jelc 04.06.2007. 14:25

Danas smo friškooženjeni i ja skočili na ćevape i pljeskavice.
Luk.
Kajmak.

Bilo je tak-tak...ali sam sad u krizi, poŽderao sam sve trešnje a jede mi se još:D
Idem sutra u nabavu.

panoramix 04.06.2007. 22:21

Pozdrav svim riječkim Žderonjama. Nažalost nisam imao vremena javiti se da organiziramo Mini Žderonje jer me zapala teška dužnost odlaska u Permane na janjetinu. Oždrao sam se do boli i sad guštam u hotelu Bonavia uz hladnu Žuju,naime na mjestu zločina sam moral piti Cool jer sam naravno, vozio. Ajde bar za utjehu, u hotelu imam broadband free...

Amdejac 05.06.2007. 00:57

Za doručak sam jeo prasetinu od nedjelje, a na poslu sam si naručio čevape iz Rubikona. Količina je više nego dobra jer se za 30 kn dobije lepinja, pomfri, luk ili ajvar i 10 ogromnih čevapa. Jedina zamjerka je da su se majstoru čevapi malo previše zapekli.

Vuco 05.06.2007. 01:34

Uvijek mu se malo previše zapeku :D
Već sam VIP gost kod njih koliko naručujem od tamo :)

Ali, meni su svejedno super čevapi. A lepinja, prepredobra...

Jelc 06.06.2007. 10:24

Jučer sam se ubio sa pola kile špinata, pire-krumpačem i par debelih krmića na naglo:nuts:

Danas je žena radila inventar škrinje i zaključila da se jedna frtaljka malog pu-ajceka mora poŽderati da se napravi mjesta-odmah sam se složio sa prijedlogom:D

atha 06.06.2007. 10:48

Hehe, tesko ti je palo pico. :p :lol2:

Jelc 06.06.2007. 11:04

Sad sve gledam da očistim protvan sa friškim kruhom...:D

Amdejac 06.06.2007. 15:49

Došao jutros oko 7:00 doma i odmah sam si narezao malo špeka,kobasa i suhog mesa da mogu mirno spavati.
Digao se oko 13:00 popio jutarnju kavicu. :D
Sad si pečem na naglo 3 krmića i 3 komada vratine sa lukom narezanim na velike komade i dobro zasoljeno vegetom.
Večeras je utakmica, a ja moram opet na posao od 18 do 06, pa ću se onda držati one narodne poslovice:"Sit gladnome ne vjeruje". :D

mITZEK jr 07.06.2007. 13:06

ja sam se probudio prije pola cuke i sad ispijam :kafa:
i razmisljam sta cu jest...nakon 12 sati sna covjeku se stvarno otvori apetit...:D

Jelc 07.06.2007. 13:34

Danas ću se naŽderati palačinki sa sirom zapečenih u pećnici:nuts:
Za desert moje omiljeno-maline.
Danas ubrane.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:25.