![]() |
Isprintano, sutra za :zdero: Thnx :chears: :frend: :respekt:
|
evo upravo se ubio od rolade :) moram priznati da mi je to jedan od najdrazih kolaca :D
|
Mikrovalna
Baš pričam danas AMD-jcu kako imam mikrovalnu koja mi služi samo za kokice....pa si sve nekaj mislim da bi bilo dobro naći Žderonjskom hardwareu još neku svrhu.
A pojma nemam kako nekaj napravit u tom čudu... Dakle kaj se sve može raditi u mikrovalnoj, recepti, linkovi-sve je dobrodošlo:) |
Može samo malo upozorenje za mikrovalnu? :o
Neke bjelančevine u mesu tijekom grijanja/pečenja ili što već radi mikrovalna mogu postati kancerogene...Samo da znate. Isto kad je i jelo preprženo, zagoreno tj. |
Istina, ja odbijam sve iz mikrovalne osim čaja i mlijeka! Pa to radijacija prži nutra ljudi dragi :D
Zgadila mi se mikrovalka, ako ste ikada probali sendvič zagrijati u njoj (da bude mekši, "finiji") i pomirišali kruh, znali bute o ćemu pričam! Kruh doslovce poprimi neki ružan miris i to mi se gadi! PS: Nije do moje mikrovalne jer je ovo testirano na 3 različita modela! |
Bez spama molim.
Meni trebaju recepti i upute kako nekaj napraviti a ne da li je štetno ili nije.:) |
Citiraj:
Citiraj:
Mi trebamo recepte. |
Sve tu kod mene na stolu :) sirovo :( al će uskoro bit pečeno :D :chears: :zdero:
|
jelc...kakvu mikrovalku imas? onu kaj moze radit i kao normalna pecnica ili onu kaj moze samo podgrijavat i odmrzavat? :D
...ne jedem bas previse zadnjih dana...vise pijem uvin :puke: i caj od borovnice...imam upalu bubrega... :( |
To ti je od hladne lopte. Treba ju pumpat sa toplim zrakom. ;)
Ozdravi nam čim prije. :beer: |
Citiraj:
a koje pifce? bi to pomoglo :stoopid: ja sam uvjeren da bi :chears: |
Citiraj:
Može i peći. Zrinka-samo ti lijepo opali po Žuji, ako i ne pomogne manje ćeš se živcirati a bogme ćeš i zaboravit da te nekaj boli nakon 5-6 komada:p Dobro, kaj je ovo-od svih Žderonja niko nezna ništ napravit u mikrovalnoj??? Ja sam uspio ispeći kokice par puta:D |
ja jedino kaj sam radio u mikrovalnoj je to da sam uzeo liziku, prerezao je, namazao purom bacio unutra kulena i podgrijao :D
u par navrata sam grijao krafne :D :D |
Ovaj recept od Bartuca :fala: :respekt: :zdero: :goood: :dobartek: mm, još sam dodao malo feferona nutra da bude "šarf". :)
Trebalo bi češće objavljivat ovako neke recepte. Budem ih dao par dok nađem vremena. |
@Jelc, gle, stvar ti je u tome da mikrovalna nije napravljena za pripremanje jela! Ona služi prvenstveno za podgrijati nekaj ili odmrznuti meso ili ispeći kokice :D
Ne znam dali ste ikada probali ovo, ali ja to obožavam: Kupite si neke mrcinske (velike) hrenovke, lagano ih zasjecite na par djelova sa nožem (onak kao po diagonali) i natrpajte te pukotine sa brdo sira... To stavite na električni roštilj ili nekaj slićnoga i zapecite dok se sir ne rastopi. E, ljudi moji, to je Božanstvena hrana... nemate pojma (to je samo izraz :) ) kak sir paše uz pečene hrenovke! PS: Za sir koristite nekaj tipa Gaude ili Podravca... nekaj u tom stilu! Probajte pa javite doživljaj :D EDOT: Jugeernaut, drago mi je kaj ti se sviđa! Bum stavio tak pokoji specijalitet koj put... |
Evo bilo nas par na mini mini žderonjama, krivci nek se jave :p
Lignje smo jeli, ja sam se najeo :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sreća da smo ja i Black35 prije nego je došao ostatak ekipe pojeli lonac gulaša i šta se Komek srami pa neče jest. Šta će Black35 misliti o nama kad se tak žderonjski ponašate. :D Pohvale kuharu Cheffu. |
On je novi pa nije naučen na takvo žderanje pogotovo kod osoba kakti slabijeg kalibra. :p
Čekaj da vidi prave žderonje.. hihi Cheffa sam već pohvalio a evo opet. :beer: |
Citiraj:
Ma mislio sam da cu ostat na kratko... Pa nisam ni mislio jest:( Al vidim da je Cheff pripremio klope ko za 5 ljudi :D |
Danas smo Tor i ja bili na čobancu-super je bio, lagano šarf...mljac:nuts:
Mitzek je došao kasnije pa je samo cuclal sokić... Sad samo lagano podrigujem i cuclam ledeni Fresssh:D |
Citiraj:
|
Predpostavljam da ste u Dugavama bili na čobancu!?
Ja tam često odem... Naručiš jednu porciju i dobiješ čobanac u loncu iz kojega se bome najedu 3 odrasle osobe! Nevjerovatno dobar čobanac! PS: To mi je jedno od omiljenih jela! |
Citiraj:
Da i ja skočim do Dugava:) Zed-bili smo do bake, srijedom je uvjek čobanac. Ali je danas baš bio dobar:D Ona mršava mrcina Žderonjska se ženi u petak pa smo se našli dok je još slobodan čovjek (kakti:D ) Fini čobanac ali mi je Cool pokvario doživljaj... |
Citiraj:
|
Citiraj:
A i nije Žuja za to-hladna litra i voda bi bolje legla nakon čobanca:D |
dokoturo se i ja doma, sad razmišljamo što jesti. Vruće za pop*, a tribalo bi nešto i gricnuti.
|
Citiraj:
To budem malo kasnije. Sutra vadim iz škrinje ružnog glavonošca-u petak ga radim. Za sutra se planiram malo ulizat ženi (ona obožava police) pa joj napravit police sa špekom gore+kristalku. Možda i paradajz-juhu sa taranicom za predjelo... Rok:D |
Jelc, kako ti pripremas ta jaja s lukom, tj. kada stavis luk u jajca?
|
Jelc moraš navratiti do mene...vidim da voliš bukovače, a moji starci doma uzgajaju bukovače (plastenik, klime, supstrat, i te spike...), meni baš nisu nešto al' s jajcima su mi zakon..moji svi ukućani to slasno jedu, mislim bukovače...gulaš od bukovača, umak, juhe razno razne, i još puno specijaliteta koje mama sprema..al nije mi to nešto, ja sam i dalje ostao vjeran kobasicama, špeku, jegeru, siru s vrhnjem, u biti ono kaj ne bi smijel jesti, i kaj radi masnoću, to je najbolje...(zabranjeno voće je uvijek najbolje)..čudim se sam sebi kaj još uvijek imam 95 kg, a kolko mogu pojesti i kolko pojedem trebao bi imati 195...
|
Citiraj:
Da ti luk ne izgori dok se špekina peče. Na mast ide sve skupa tak jasno:D Citiraj:
Obožavam ih, samo je bed kaj ih ima jednom na godinu...neki tip prodaje micelj za njih pa baš budem jednom probao da vidim kak bu mi išlo... |
Mast se podrazumjeva... samo ne znam do kojeg stadija (:D) da luk poprzim. Zadnji put sam smijesao luk i jajca pa sam prepekao...
|
Citiraj:
|
ja stavim špek i luk istodobno i pustim ih nek poprime finu rumenu boju nakon toga gore prelijem 5-6-7 jaja..zavisi kolko sam gladan.
dok mućkam jaja u njih stavim soli i papra :) kao prilog može proći zelena salata i kruh ili još bolje umjesto zelene salate kiseli krastavci :) |
Papra?? Ja samo soli metnem... Papar... Pa kakav to okus da?
Al od tih kombinacija najviše volim gljive dinstane na luku pa onda jaja. Ne paše mi miris dima od špeka na jajima, tho. Prilog matovilac. |
Citiraj:
|
papar...hm...meni je puno bolje kada stavim papra :) zapravo jako volim papar kao začin..inaće kada smo kod luka evo jedan recept za nabrzaka :)
uzmeš dvije glavice luka izrežeš i staviš dinstati..dinstaš dok ne poprimi smeđo žutu boju :) kada se zdinsta luk uzmež pureča prsica koja si prethodno izrezala/izrezao na kockice i gore pobacaš i pričekaš dok se fino ne "speku" kada to bude pri kraju uzmeš paradajz u tubi te baciš gore dvije velike žlice te jedno vrhnje za kuhanje (dukat, tetrapak) nakon što se stavi paradajz i vrhnje za kuhanje to se sve treba još kuhati kojih 10ak minuta uz to se iskuha riža dobar tek potrebno: dvije glavice luka paradajz u tubi (dvije velike žlice) jedno vrhnje za kuhanje, dukat purečih prscia po želji..oko 300-400grama je čist ok :) uz to stvarno preporučam rižu od začina, sol, papar i malo vegete :) |
paradajz u tubi... Bi li pasalo ono kaj moja baka radi, pasira paradajz pa kuha to i sprema u flasice da od toga radi paradajz juhu?
|
Citiraj:
samo nikako ne stavljati vrhnje za kuhanje..brzo i fino ili kako već ono iz plastične čašice :banned: edit: ima još jedno jelo koje je jednostavno a fakat fino uzmete govedinu koja se fino da spohati :) pohati nadam se svi znate..da ne duljimo..spohate govedinu te uzmete sira (kojeg god..ja stavljam podravca) znači..na već spohanu govedinu stavljate pola centa debele šnitice sira te kada sve tako fino naslažete..zagrijete rol na kojih ako se dobro sijećam cca 200C° te pustite da se sir fino rastopi :) jako fino edit: odo si skuhati krumpir..imam cufte :zdero2: |
Citiraj:
"Restoran" ti se zove MAC... to ti je u Dugavama kraj Vatrogasnoga Doma... Ulica Svetoga Mateja, ne znam broj ali ti je odmah kod Vatrogasnog Doma! Uglavnom, tamo ti je čobanac stvarno jeftin, a dobiješ ga stvarno brdo jedno... a finnnn, ma odličan je! Ako prolaziš onuda, definitivno svrati na čobanac i nakon toga javi dojmove :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:17. |