PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

tommyman1507 15.01.2017. 01:54

A zasto to nisam nikada do sada morao raditi unazad 10-12god.? Bio na Optimi i na H1 i tamo se ovo nije ni jednom dogodilo a stalno skidam preko istog programa i isto skidsli full brzinom i mogao sam na net. Ajd dobro nek im bude;)

Rain Man 15.01.2017. 03:39

Nema T-Com nikakve veze s tim. Osim ako imas pokvaren router. Ja sam na t-comu, imam zte i sa qbittorrent nemam probleme na default postavkama. To je nekad prije win 7 bio problem sa max brojem poluotvorenih konekcija, no bilo sto novije od win i nemas problema.

_mystical_ 15.01.2017. 11:44

Ima li još uvijek ponude za one kojima je prikopčana optika, Ultra Max2L, gdje dobiješ optiku internet + neograničen telefon bez uspostave poziva za 90 kn prvu , 180 kn drugu godinu?

btw. za što će vam tak velike brzine interneta i uploada? Mislim ja se sjećam da je prije i meni bila mala brzina jer sam derao po privatnim torrentima i skupljao sadržaj kao hrčak. Onda sam shvatio da sve imam na dohvat ruke od par minuta, pa pokušavam očistiti hard :D

Tuco Ramirez 15.01.2017. 11:51

Citiraj:

Autor _mystical_ (Post 3010796)
Ima li još uvijek ponude za one kojima je prikopčana optika, Ultra Max2L, gdje dobiješ optiku internet + neograničen telefon bez uspostave poziva za 90 kn prvu , 180 kn drugu godinu?

Procitaj aktualni Ultramax cjenik (str. 5)!

https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...d=2288&rType=2

_mystical_ 15.01.2017. 12:12

znači može se ugovoriti do 1.3. Neka me netko ispravi, ali ovo mi se trenutno čini najbolja ponuda na tržištu, uz uvjet da imaš optiku u zgradi/kući?

Papandopulo 15.01.2017. 17:30

Ja sam sklopio ugovor na 2 godine u 11. mjesecu prošle godine, Ultra MAX3 M paket - 120,50 kn prvih 12 mjeseci, a preostalih 12 mjeseci 241 kn (cijene su s PDV-om i uračunatom naknadom za funkcionalnost opreme). Uz to sam uzeo sportski paket (sve arene, svi sportklubovi, i to u Full HD rezoluciji. Dobiješ još sportskih i nekoliko programa za odrasle u samom paketu) za 15 kn mjesečno. Zadnji račun je bio 124 kune, dakle plaćam manje nego što bih trebao. Njihov propust, bogami se neću žalit ;D Zasada sam jako zadovoljan kvalitetom usluge. Pucanja veze nema (pratim packet loss preko ping google.com -t), brzine su konzistentne.

I da odgovorim na tvoja pitanja - da, ako u cjeniku piše onda se definitivno može i mora sklopiti ukoliko imaš svu potrebnu infrastrukturu i nikakva dugovanja otprije. Preporučam da ili pozoveš prodajnog predstavnika kod sebe doma, ili da odeš u T-centar. Nikako preko telefona sklapati ugovore.
Što se optike tiče - nemam ti šta za reći, ako imaš potrebnu infrastrukturu definitivno uzmi, makar su to brzine koje možda nećeš moći u potpunosti iskoristiti neko vrijeme, ali vjeruj da će se jednog dana isplatiti. Tehnologija strašno napreduje, pa samim time tih 100/20 Mbps neće biti naodmet.

Conroe 16.01.2017. 01:08

u FULL HD? obično bude neki 720p hd grrr

Papandopulo 16.01.2017. 10:55

Citiraj:

Autor Conroe (Post 3011042)
u FULL HD? obično bude neki 720p hd grrr

Imaš pravo. Kao trebalo bi biti full HD, ali šipak. Razlika je nebo i zemlja kad gledaš full HD video na youtubeu ili ove neke sportske programe.

EDIT: Dobio sam potvrdu od strane T-coma da su HD programi u 1920x1080 rezoluciji... ;D Nema druge nego da im vjerujemo :P

MadBoY 16.01.2017. 13:25

Nije problem u rezoluciji vec u bitrateu. HD je 5-8 Mbit, sto je premalo da to izgleda kako bi trebalo.

Conroe 16.01.2017. 15:11

nije problem u bitrateu, nego u njihovoj volji, na optici mogu puštati i 4K glatko, eh sad ovisno koliki bitrate dobivaju uopće

Sent from my Letv X500 using Tapatalk

Hrconja 16.01.2017. 20:13

Imate li danas problema sa internetovima ? Kao da nekaj sa DNS-om nije dobro

Mommistake 17.01.2017. 09:46

Ja nemam, niti sam imao.

acer 18.01.2017. 10:09

Dogovorim sa sluzbom za zadržavanje korisnika novi paket za 265kn mjesečno + 21kn za dodatni maxtv prijemnik.
U paketu je flat internet i flat telefoniranje sa sportskim plus paketom.

I onda vidim da nemam vise prikaz broja pozivatelja, a to hoce naplatit 15kn mjesečno:lol2:

Mislim u 21.st da to nije uključeno u uslugu mi nije jasno.

Ag008 18.01.2017. 10:34

Mogao si s prodajnim predstavnikom za 230kn isto ovo ugovoriti s uklj prikazom broja i sportskim za 5kn.
Nisi se dovoljno cjenkao.

acer 18.01.2017. 10:38

A jbga, ne veze sto je tu je :),kako god 100kn sam usparao mjesecno.

Sto im znaci ovo "MAXadsl Flat opcija No MCD"
Ovo No MCD ne znam sto je.

rendula 18.01.2017. 12:08

Acer isto sam i ja napravio remotely za roditelje, na facebooku rekao da nam je malo skupo i koliko bi ispalo kod iskona ili vipa, zvali me i sve dogovorio, manje vise ista situacija ko kod tebe, +turbo brzina. Sve prislo gladje od ocekivanog, jedino sam cekao oko tjedan dana na poziv.

Inace, prije par mjeseci kad sam imao prodajnog predstavnika u curinom stanu sam se raspitivao, i rekao mi je da ne moze dati bas neke ponude za postojece korisnike ako nesto dodatno ne aktiviras, odnosno samo za produljenje postojece usluge.

acer 18.01.2017. 12:17

Mene su zvali drugi dan nakon sto sam rekao da cu otici ako mi nesto ne ponude.

Froxie24 18.01.2017. 17:14

Strpite se sa novim pogodnostima bit će problema: Odluka riješenja presude

Citiraj:

II. Hrvatskom Telekomu d.d. nalaže se da, u roku od 8 dana od primitka ove odluke, obustavi
daljnje nuđenje i ugovaranje paketa usluga iz točke I. ove odluke.
III. Hrvatskom Telekomu d.d. dopušta se pružanje paketa usluga iz točke I. postojećim
korisnicima koji imaju ugovornu obvezu, do isteka ugovorne obveze.

RAUL 18.01.2017. 17:40

Danas ugovorio maxadsl XS brzina 40 Mbit/s za 179 kuna mjesecno, plus tablet za 99 kuna jednokratno.Nije islo lagano ali nakon par dana sve dogovorio.

acer 18.01.2017. 18:33

To je za ove "optikase", ja ionako nemam te mogucnosti, a pitanje je kada ce uopce biti to kod mene dostupno.

silver_tip 18.01.2017. 21:02

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 3012025)
Strpite se sa novim pogodnostima bit će problema: Odluka riješenja presude

Koje su to nebuloze od strane HAKOM-a, zbilja nevjerojatno. Doslovce kriminal na drzavnoj razini i tko zna do kada...

T-com ne smije biti jeftin jer onda drugi "nemaju sansu" i umjesto da hakom utjece na cjene iznajmljivanja infrastrukture od strane t-coma drugim ISP on radi suprotno, drzi cjene t-coma visokima.

Naravno, hakom tj opcenito vlada iliti zakonodavac ne smije dirati u cijene iznajmljivanja infrastrukture jer bi to znacilo pad prihoda t-coma i odmah bi stigla packa iz Dojclanda, drugi ISP posluju na granici isplativosti ili cak i sa gubitkom ali pod okriljem t-coma a :puke: hakom glumi mesiju koji kakti brine o korisnicima.

kolerius 18.01.2017. 22:32

1 privitaka
Znalci,

koliko bi mogao izvući dl / up na ovoj parici. Danas me tehničar prespojio na novu u blizini i trenutno imam 31 /5,1

Hvala na odgovorima :)

dakky 19.01.2017. 01:36

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3012105)
Koje su to nebuloze od strane HAKOM-a, zbilja nevjerojatno. Doslovce kriminal na drzavnoj razini i tko zna do kada...

T-com ne smije biti jeftin jer onda drugi "nemaju sansu" i umjesto da hakom utjece na cjene iznajmljivanja infrastrukture od strane t-coma drugim ISP on radi suprotno, drzi cjene t-coma visokima.

Naravno, hakom tj opcenito vlada iliti zakonodavac ne smije dirati u cijene iznajmljivanja infrastrukture jer bi to znacilo pad prihoda t-coma i odmah bi stigla packa iz Dojclanda, drugi ISP posluju na granici isplativosti ili cak i sa gubitkom ali pod okriljem t-coma a :puke: hakom glumi mesiju koji kakti brine o korisnicima.

Ne kuzis. Znaci ako T-Komu dopuste da ima dumping cijene, tipa 1 kn 100 mbit, sto je apsolutno uber dobro za krajnjeg korisnika, svi ce prec na T-Com i svi ostali operateri ce propast. U tome je caka. Ako svi ostali operateri propadnu, onda T-Com ima monopol i moze staviti 1000 kn za 10 mbit mjesecno. A onda nemas alternativu jer su svi propali. I tu je uletio HAKOM sa mozda dobrom, a mozda ne odlukom.

Suma sumarum je - dok netko jak kao T-Com ne uleti na trziste i napravi svoju infrastrukturu, ni T-Com nece moci davati jeftinije od konkurencije koja je na granici isplativosti, kao sto si i sam rekao. Nema jeftinije jer onda konkurencija propada.

Bono 19.01.2017. 01:52

Koja konkurencija? Ako ne racunam terrakom ostao je samo vip, a njima su upravo digli veleprodajne cijene.

dakky 19.01.2017. 02:02

Citiraj:

Autor Bono (Post 3012203)
Koja konkurencija? Ako ne racunam terrakom ostao je samo vip, a njima su upravo digli veleprodajne cijene.

Pa to i je poanta, nema prave konkurencije. Ni vip ne moze pratiti t-Com... kad je drzava dala T-comu infrastrukturu.... izgradit sve od nule... mogu probati ali nece ici... mozda dugorocno.. ali svejedno... nemaju sve sto ima t-com i to ti je to.

Bono 19.01.2017. 02:05

Ne zalim ih jer su se u zadnje vrijeme pokazali odvratniji od tcoma.

silver_tip 19.01.2017. 02:27

Citiraj:

Autor dakky (Post 3012202)
Ne kuzis. Znaci ako T-Komu dopuste da ima dumping cijene

Kuzim ja ali ne kuzis ti :D

:puke:Hakom bi trebao natjerati t-com da cijene iznajmljivanja ostalima orusi doslovce na granicu isplativosti za t-com i nema problema. Lupiti poreze na koriscenje sahtova, rupa ma svega gdje neka zica prolazi, bilo zrakom ili zemljom a zabraniti im dizanje cjena radi "drzavne sigurnosti". Ama ima nacina kako drzava moze satrat firmu do korjena pa kad im ta infrastruktura postane neisplativa i ne bude davala toliku dobit kao sada brzo ce ja sami prodati.

Ti mislis da t-com zaradjuje na ovim prikljucima sto mi placamo svaki mjesec, na telefonskim razgovorima i brzinama nasim ? Mos mislit... zaradjuju navise na infrastrukturi jer sve, ama bas sve ide vecinom preko njihove zice.

Moze Vip imati 268 baznih stanica i LTE 8-me generacije no sa bazne stanice ide optika pogodi u vecini slucajeva cija ??

viper 19.01.2017. 05:46

Citiraj:

Autor kolerius (Post 3012146)
Znalci,

koliko bi mogao izvući dl / up na ovoj parici. Danas me tehničar prespojio na novu u blizini i trenutno imam 31 /5,1

Hvala na odgovorima :)

Nisi citao? U ruteru ti pise da mozes imat 53Mbit down i 34Mbit upload. Znaci islo bi 50/10 jer takav paket imaju.

Wolverine 20.01.2017. 13:41

Napokon kod ženinih sredio Max2 XS i neku normalnu brzinu pristupa. Čekao gotovo tri tjedna da aktiviraju uslugu još 7 dana da dođe novi ruter :D
Ne znam zašto sa starim sx763 nisu željeli pustit preko 4Mbita. Danas stigao Speedport 724w i odma čim sam sve spojio imam dogovorenih 30Mbita. Vidim sad da bi išlo i do 50. Mada ne znam isplati mi li se uopće zezat ih.

https://s24.postimg.org/qi47mdoox/parica.jpg https://s24.postimg.org/6os3tobb5/speed.jpg https://s24.postimg.org/osv4eb8zl/tcom.jpg

Mikeyy 20.01.2017. 18:07

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3012208)
Kuzim ja ali ne kuzis ti :D

Čemu toliko plakanja. HAKOM je rekao da ne prodaju istu uslugu drugim telekomima da bi oni mogli korisnicima pružiti iste cijene. Nema urote protiv tebe.

Po meni su jedino trebali umjesto zabrane pružanja usluge tcomu, odrediti da moraju drugim telekomima spustiti cijene da mogu po istoj cijeni nuditi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:47.