PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

Gilbert5 17.12.2018. 08:22

Uskoro mi istječe ugovor za adsl, tv i telefon. Zadnje sam imao ovo za 250kn.
Ima li koja tarifa da ide još i niže? Ili da probam ubaciti neki sportski paket po toj cijeni?

samo bakar je kod mene, nemam mogucnosti ni za vdsl.

Mate22 17.12.2018. 09:50

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 3258707)
Imam i ja Bnet u zgradi i FTTC izgrađen prije godinu dana.
No ne nadam se skoro ničem novom od ht-a jer ne bi oni gradili fttc da im se natječe sa bnetom vec bi odmah gradili fttb jer već sad preko bneta mogu imati 150mbps dok preko ht na fttc-u imam 45mbps. Uostalom ht nije gradio fttc da dostigne brzine veće od 100mbps već da osigura pojedinim korisnicima brzinu malo iznad minimalnih 30mbps koji su uvjetovani u digitalnoj agendi 2020 i tako sačuva svoj položaj kao operatera koji je osigurao te uvijete na vrijeme.

Pa ako tome bude tako i ako Bnet kroz 2019/20 godinu uvede Eu-docsis 3.1 i te npr. 500/40Mbps brzine interneta meni u zgradi ja odmah njima prelazim taman mi tu negdje istječe ugovor max3 209kn.Ionako bogu hvala imam izbor a na ht sam prešao prije oko godinu dana sa Bnet-a tako da znam procedure raskida prelazaka i takvih pizdarija sve to prolazim svake dvije godine uopće nije problem :fiju:
Samo ako HT ostane na FTTC i vectoringu 100Mbps to me neće moć zadržat kod njih samo konfiguracija na fttb i G.fast mogli prevagnut da ostanem kod njih ali vidjet ćemo konkretno u mom naselju u ZG hoće li bit šta od toga.

donatello 18.12.2018. 12:48

Koliko dugo treba prodajnim predstavnicima da se jave s ponudom kad im se ostave podaci na stranici za narudzbu prodajnog predstavnika na adresu?

Ag008 18.12.2018. 12:49

Par sati u mom slučaju nove usluge

1v@n 18.12.2018. 14:45

Ja već 4 dana čekam da se netko uopće javi, da bi se dogovorili kad da dođe u firmu, da riješimo produženje ugovora, nove brojeve, nove uređaje, nove usluge, pa ništa. Očekuješ da poslovni korisnici imaju neku prednost, pogotovo kad žele ostaviti brdo novaca, pa eto...

Strpljen spašen...

skalar 18.12.2018. 23:56

ja sam ga čekao oko tjedan dana da se javi mada mi ni on nije mogao ponuditi značajno nižu cijenu tek ona "služba za zadržavanje" i to doslovno u zadnjoj sekundi da su zvali 5 min kasnije danas bi bio na iskonu.

skroby_17 19.12.2018. 12:18

Meni se prodajni predstavnik javio u roku nekoliko sati od prijave no s obzirom da sam na T-com-u a tražio sam ga one posebne cijene nije mi mogao puno pomoći.

Također sam imao sličnu situaciju tj. da me služba za zadržavanje kontaktirala doslovno 2 dana prije trajnog isključenja svih usluga.

Ukoliko netko treba broj mobitela prodajnog predstavnika neka se javi u PP da ne pišem brojev tu javno. Iako mi nije mogao puno pomoći sa cijenama dečko je stvarno konkretan te ukoliko prelazite na T-com stvarno će pokušati izvuči najbolje

Overclock_freak 24.12.2018. 02:53

U Rijeci ako je neko voljan plaćam Vam 500mbps internet ali Vama ostaje 200mbps :D

I naravno da mogu staviti jednu antenu na kuću ili zgradu

svi zainteresirani pp

hvala :)

skalar 24.12.2018. 05:40

Citiraj:

Autor skroby_17 (Post 3259452)
Meni se prodajni predstavnik javio u roku nekoliko sati od prijave no s obzirom da sam na T-com-u a tražio sam ga one posebne cijene nije mi mogao puno pomoći.

Također sam imao sličnu situaciju tj. da me služba za zadržavanje kontaktirala doslovno 2 dana prije trajnog isključenja svih usluga.

Ukoliko netko treba broj mobitela prodajnog predstavnika neka se javi u PP da ne pišem brojev tu javno. Iako mi nije mogao puno pomoći sa cijenama dečko je stvarno konkretan te ukoliko prelazite na T-com stvarno će pokušati izvuči najbolje

neću reći da je itko bio neugodan dapače tonovi razgovora su sa svima bili ugodni samo očito da imaju više instanci sa različitim ovlastima spuštanja cijena ponekad najnižu može predstavnik dat ,ali uglavnom je to služba za zadržavanje kratko prije isteka ugovora i treba se prije dobro informirati što se može dobit jer bar kod mene nudili nisu ništa ali sve što sam tražio dobio sam uglavnom.

Filc 26.12.2018. 11:18

.
Susjedi imaju ruter i mobilni internet na ht-u. Imaju ruter ZTE MF283+ pa me zanima koji je kod njih APN, jel neki na kraju tbox.hr ili internet.ht.hr ili je dobro i jedno i drugo??

.

Ag008 26.12.2018. 11:37

Koju uslugu imaju?
Ako je ona mix usluga gdje u router ide u telefonski kabel i sim kartica neće ti raditi na mobitelu. Tj. dosta je složeno napravljeno pa radi samo dok je gore navedeni uvjet ostvaren.

Filc 26.12.2018. 13:20

.
Imaju uslugu telefon+ internet /max2 mini/. Ali taj internet ide preko kartice na ruteru ZTE MF283+ jer je na parici išlo slabo i bila je mala brzina zbog udaljnosti od centrale pa su dali zamjensku uslugu preko toga. Čini mi se da bi trebao APN biti internet.ht.hr a sada je koliko se sjećam neki na kraju tbox.hr ili slično, nisam točno zapamtio.
Ne pokušavam da radi na mobitelu nego samo pitam za APN.
.

sibica 26.12.2018. 21:34

Danas su kod roditelja zamijenili router.Umjesto Adb stavili su ZTE.Mislio sam kako je ADB smeće,ali ovaj ZTE bijeli je teško groblje.Cijeli dan se zezam s SZK.Wi-fi signal katastrofa,jedva dopire do druge sobe,kat mogu zaboraviti.Brzina leti,punih 0,5-1.Ako se preko noći nešto ne sredi,sutra ih cijeli dan zovem za prijavu kvara.Ili ću se praviti mutav i paliti i gasiti router kako bi mi stavili drugi.Nadam se kako veće smeće od ovog ZTE-a ne postoji:)

Ati freak 27.12.2018. 18:30

Kako doci do bolje ponude za produljenje MAX 3 usluge?

E-mil 27.12.2018. 18:57

Mislim da je trenutno najjeftinije MAX3 za 209 kn na bakru.
Ako si stari korisnik, onda ćeš teško dobiti takvu ponudu "normalnim" putem.

Po meni, najjednostavnije je otići u tecentar i zatražiti iskopčanje svih usluga te pričekati. (traži od njih i da ti daju broj te fantomske službe za zadržavanje korisnika).

Ako ti se niko ne javi, 4-5 dana prije isteka ugovora, onda ti zovi njih.
Naravno prije se informiraj malo što nudi konkurencija.

dakky 27.12.2018. 19:01

Ili zatraži usluge od VIP-a tj. A1. Zvat će te iz T-Coma prije nego se odradi prijenos. Valjda :D

Gilbert5 27.12.2018. 19:40

Citiraj:

Autor E-mil (Post 3261406)
Mislim da je trenutno najjeftinije MAX3 za 209 kn na bakru.
Ako si stari korisnik, onda ćeš teško dobiti takvu ponudu "normalnim" putem.

Po meni, najjednostavnije je otići u tecentar i zatražiti iskopčanje svih usluga te pričekati. (traži od njih i da ti daju broj te fantomske službe za zadržavanje korisnika).

Ako ti se niko ne javi, 4-5 dana prije isteka ugovora, onda ti zovi njih.
Naravno prije se informiraj malo što nudi konkurencija.

Baš si ovo lijepo napisao.

Mene zvali za produženje, imao sam za 250 kn maxadsl4/256, maxtv i telefon sa 1000 minuta...i tražio sam da skinu na 209 kn. Ova na telefonu nije imala pojma... samo bakar mi je dostupan. Gade mi se svi redom...

E-mil 27.12.2018. 20:13

Nije te zvala prava osoba.
Meni su dali broj 0800 611-363.
Tek iz trećeg ili četvrtog poziva smo došli na najpovoljniju cifru s tim da sam u ruci imao zaprimljen zahtjev za svih iskopčanje usluga.
Problem nastane kad nemaš alternative i mogućnost izbora, a oni to znaju

zee 28.12.2018. 09:15

Citiraj:

Autor dakky (Post 3261407)
Ili zatraži usluge od VIP-a tj. A1. Zvat će te iz T-Coma prije nego se odradi prijenos. Valjda :D

Ovako sam ja napravio prije dvije godine i dobio max2xs paket za 148,50kn.
Prošli tjedan zove teta za produženje ugovora,reko može ali pod istim uvjetima.Veli ona nema problema,za 5-7 dana će vam stići ugovor na kućnu adresu,sve ostaje isto,ista cijena,tako da sam ja prezadovoljan...

Ag008 28.12.2018. 09:32

Samo A1 ima sada neki cjenik "preuranjeno otkazivanje od instalacije/ugovaranje usluge", ne znam kako je to u praksi.

silver_tip 28.12.2018. 09:34

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3261418)
samo bakar mi je dostupan. Gade mi se svi redom...

Citiraj:

Autor E-mil (Post 3261426)
Problem nastane kad nemaš alternative i mogućnost izbora, a oni to znaju

Pa bas to, ali doslovce smo spali samo na t-com ili pazi sad moram reci i sretnike kojima je dostupan Vip kao kvalitetna altrenativa ! :lol2:
A zasto.. nema Optime niti H1 kao samostalnih operatera i sada ako prelazis na Optimu sa t-coma nece ni trznuti okom, boli ih kuki... sve to ide u jedan djep bio ti na Optimi, Iskonu ili t-comu ili na h1 kao stari korisnik.
Drugo i ono najgore moguce je to sto t-com doslovce gazi po Vipu gdje god moze ali ne sa ponudom cijene ili mogucnosti nego onako neposteno pod zastitom drzave i regulatora.

U mojoj centrali je ovako:

t-com je na vdsl2
optima je na vdsl2
iskon je na vdsl2

Vip je na ADSL2+ i nema mogucnosti staviti svoj DSLAM u centralu jer t-com neda ali uredno im iznajmljuje ADSL2+ dslam....
I sta sad imas kao izbor ? T-com grupacija koju uopce ne dira kada se saltas unutar nje i mos okacit o rep bilo kakvo cjenjkanje ili prelazak na Vip na ADSL2+ sa max 10Mbps jer im t-com vise ne pusta po parici...

Veci gradovi su debelo manje zahvaceni s takvom situacijom jer postoji optika bilo njihova ili od nekoga drugoga no kompletna Slavonija i Baranja
ako se izuzme Osijek donekle je osudjena sto se fixne tice na t-com grupaciju, nemas drugog izbora iznad 10Mbps osim 4G altrenative ili poneki WiFi
paketi npr Pro -Ping i slicnih telekoma koji su opet ogranicavajuci u drugim stvarima.

mamutarka 28.12.2018. 10:44

kakvi su ovi nekakvi novi ruteri za poslovne, probao tko?

https://www.hrvatskitelekom.hr/poslo...enta1-business

jel ide to za obične usere? :D (jel uopće dobar?)

1v@n 28.12.2018. 11:19

Kad se već poslovni korisnici spominju...
Ima li još netko pristup poslovnom portalu?

Otkad su promijenili izgled, nije mi jasno gdje su nestali dodani korisnici i kako administrirati dodatne usluge (MaxTV to Go, Deezer...)

vacs 28.12.2018. 21:07

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3261560)
kakvi su ovi nekakvi novi ruteri za poslovne, probao tko?

https://www.hrvatskitelekom.hr/poslo...enta1-business

jel ide to za obične usere? :D (jel uopće dobar?)

dobili mi u firmi, uzas, ne daju nam ni podatke za cp, niti jebeni wfi ne mozemo mijenjati da ne zovemo njih..a radi isto kao speedport nama sa 5 racunala, 5 mobitela i 1 printer, mozda se osjeti razlika u vecim okruzenjima, jedino sto je wifi jaci ali ono, kakve su to fore da se ne smijemo logirati u cp

Cibertron 29.12.2018. 20:19

Citiraj:

Autor sibica (Post 3261096)
Danas su kod roditelja zamijenili router.Umjesto Adb stavili su ZTE.Mislio sam kako je ADB smeće,ali ovaj ZTE bijeli je teško groblje.Cijeli dan se zezam s SZK.Wi-fi signal katastrofa,jedva dopire do druge sobe,kat mogu zaboraviti.Brzina leti,punih 0,5-1.Ako se preko noći nešto ne sredi,sutra ih cijeli dan zovem za prijavu kvara.Ili ću se praviti mutav i paliti i gasiti router kako bi mi stavili drugi.Nadam se kako veće smeće od ovog ZTE-a ne postoji:)

Čekaj da dobiješ bijeli lijepi svečani gospodin ruter zvan SpeedPort pa da vvidiš kakvo je to smeće.

tascam 29.12.2018. 21:02

Ne bih se složio sa tobom.ZTE je još veće smeće.Speedport plus je korektan ruter.

tascam 29.12.2018. 21:02

Citiraj:

Autor vacs (Post 3261825)
dobili mi u firmi, uzas, ne daju nam ni podatke za cp, niti jebeni wfi ne mozemo mijenjati da ne zovemo njih..a radi isto kao speedport nama sa 5 racunala, 5 mobitela i 1 printer, mozda se osjeti razlika u vecim okruzenjima, jedino sto je wifi jaci ali ono, kakve su to fore da se ne smijemo logirati u cp

Meni ovaj Huawei izgleda zanimljivo.

vacs 29.12.2018. 21:05

izgleda da ali sto ti vrijedi kad ne mozes uci u njega

nickross 29.12.2018. 22:25

Koji ruter od tcoma ima QoS stvari kao limit brzine po mac adresama uređaja spojenih na mrežu?

tascam 29.12.2018. 23:37

Citiraj:

Autor vacs (Post 3262029)
izgleda da ali sto ti vrijedi kad ne mozes uci u njega

Znači ne možeš sam nikakav setup raditi? Koje je objašnjenje sa njihove strane?

vacs 30.12.2018. 12:20

Citiraj:

Autor tascam (Post 3262057)
Znači ne možeš sam nikakav setup raditi? Koje je objašnjenje sa njihove strane?

nista da...ne znam, tehnicar koji ga donio je prvo probao sa default user i sifrom iz uputa i nije radilo, onda je zvao centralu da promjene wifi i sifru i pitao za login, rekli su mu da ni oni ne znaju nego samo onaj koji ga je konfigurirao i da ce oni promjeniti preko ACS-a

btw routeru treba nekih 5 do 10 min da uspostavi internet vezu nakon svakog reboota

Ag008 30.12.2018. 12:32

Za sporu uspostavu ti je možda vektoring na centrali pušten, meni se prije njega za 1min od reboota dobio net a sada treba oko 5min.

dakky 03.01.2019. 19:26

Zvalo me iz t-coma opet danas, jos nisam produzio ugovor za max3, sad nude max3 premium i neku hibrid tarifu za mobitel sa 2000 jedinica, 24 mj. ugovor s tim da je mobilna tarifa bez ugovorne obveze i ulazi u cijenu od 403 kn za cijeli paket... ne zvuči loše, do sad je max3 bio oko 430 plus 55 za mob... i jos nude 600 kn bon za Sancta domenicu... uzeti ili ne pitanje je sad...?

Rekoh liku mob mi ne treba, a on kaze stavite SIM karticu u ladicu i rijeseno, svejedno je racun 403 kn. Mada razmisljam mozda ipak svoj broj ubaciti u tarifu, samo mi ide na jetru kako se trose jedinice... u toj hibridnoj prvo trosi MB iz same opcije, a onda iz Internet Dan ako je aktiviran što nema apsolutno logike.

BTW da li je netko uzimao onaj paket "za starije" ? na staru je linija, može li se tim kanalom dobiti SVE a da je jeftinije?

Ag008 03.01.2019. 19:28

Traži za 209kn Max3

dakky 03.01.2019. 19:40

Pa šta nije bilo govora već da je gotovo s tom ponudom? Da više ne nude tako jeftino ni prodajni predstavnici? Par stranica nazad netko je rekao da je probao preći na VIP i da su ga zvali, ali ne tako jeftino...

Warrior 03.01.2019. 21:52

Ja dobio za 209kn produljenje plus 400kn na Zaba kartici...

Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk

kasko 03.01.2019. 22:42

Citiraj:

Autor Warrior (Post 3263293)
Ja dobio za 209kn produljenje plus 400kn na Zaba kartici...

Koji paket te dal bakar ili optika?

Warrior 03.01.2019. 22:44

Bakar, Max3 paket + 5kn za prošireni MaxTV paket.

dakky 03.01.2019. 23:33

A HBO i HBO OD, pricanje do mile volje na fiksnom?

Mirkopoter 04.01.2019. 00:31

HBO više nema za 5 kn, samo za 30 kn.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:43.