![]() |
Meni danas crklo Corsair AX 850W titanium. Tristo eura sam dao za njega preko amazon.de. Trenutno nemaju na lageru, očekuju oko 15.11.
Ovo je po testovima najbolje napajanje od 850W. Do sad sam imao CORSAIR 550W AX staro 12 godina. Pogonilo je 8700k 32GB RAM 1xnvme, 2x SATA SSD jedan mehanički i GTX 1080TI. CCA 400W peak. Jednostavno se ujutro nije komp htio upalit. Nakon samo mj dana....sad pišem ponovno s kompom koji je napojen 12g starim corsairom... https://www.youtube.com/watch?v=0y_Z...nnel=VanjaKloz |
|
Citiraj:
Ovo je titaniuim ne platinum i crklo je nakon mjesec dana i nije ni pogonilo bog zna što. Naravno da ide RMA 284€ Edit: + bilo je na prenaponskoj zaštiti Pišem na ovaj tread da ljudi ne kupe ovo, malo kad guglam izgleda da nisam jedini i da ovo nije rijetko. Eto superflower mi radi 12g, seasonic crko nakon mjesec dana... |
Tenks na infu, nije da ga gledam ali ja ga isto nebi sad kupio, pogotovo za te pare. Ipak ocekujes neku veću razinu quality controla za te nofce...
Jedino da nema unutra neki mali osigurač pa da nije on izgorio, zbog nekog ne nadanog spikea, ajd bas javi kad se javi rma bas me zanima sta je bilo. Sreca na super cvijeću :) |
Ma dobro, nisi imao srece. Nemozemo na jednom primjeru generalizirat. Mada znam kak se osjecas, slicno sam ja bio ljut kad je Zalman 1000W krepo i nisu dali mi garanciju. Tak da ak ti dadu garanciju mirna bosna, ak nedaju, e onda se vrati u topic Granacije... i kukaj.
|
Titanium, Platinum, Gold,.. sve isti q kada imaš napajanje od 850W za konfu kojoj je max. potrošnja 400W.
|
Gledam Fortron (FSP) Hexa plus pro 500 i Fortron Hyper K 500. Cijena skoro ista ali Hyper K ima 5 godina garancije (Hexa pro ima 3 g,). Jel ima neke druge bitnije razlike?
|
Hyper ima nešto "bolji" certifikat... ali ne vidim uopće razloga gledati ta napajanja kraj kvalitetnijeg SilentiumPC Vero L3 600W Bronze koji isto košta, ili SilentiumPC Vero L3 500W Bronze koji košta manje..
|
Znaci i ova L3 verzija je dobra? Koja je uopce razlika naspram L2 jer vidim da je cijena skoro pa ista, ajd dobro malo su je digli jer L2 je bila stvarno jeftina.
|
Citiraj:
|
Nisam ni ja ali kucaju na vrata PC komponenti jako, evo ova napajanja meni se pokazala super, plus sam kupio jeftino a bomba kuciste, bjelo sa staklenom prozirnom stranom za 350kn. Kvaliteta kucista neupitna, a sigurno i napajanja.
|
Citiraj:
|
Eh daj link. Sad me zanima. Jer bas ovo ne kvalitetne komponente u napajanju je razlog zasto ih se uzima jer daju kvalitetnije koliko sam ja skuzio.
|
SilentiumPC Vero L3 5600W nedavno uzeo frend, tip top
|
Eh... ne gleda se napajanje sa "nedavno" uzeo, il se radi test napajanja kako se radi, il dugogodišnjim iskustvom. I ćiu miju ce pokrenit komp i vjerojatno ce radit pa nećemo rec da je top...
Steta sto. je johnnyguru ekipa u penziji... |
Isplati li se mijenjati trenutno napajanje koje imam u svrhu nadogradnje na jače, plan je preći na jači GPU kada se situacija stabilizira?
Procesor mi još nije u planu mijenjati, a i ako bude zamjena ići će se na 5600 ili 5700/5800 i nikakav overclock. Znači nadogradnja je u vidu 3070 ili 6800/6800 XT. Vidim da je moje napajanje trenutno ok, te sam okvirno na bequiet psu kalkulatoru ubacio 2080 super koja troši slično 3070/6800. |
Nemoj kupovati ništa dok ne probaš izdrži li PP11 novi GPU. Ako bude problema, onda kupuj.
|
Citiraj:
novi Vero L3 ima DC-DC, tajvanske Teapo kondenzatore i novi tiši ventilator s trajnijim HBS ležajem. |
Citiraj:
Nego. Sadašnja konfa mi po svim kalkulatorima troši max 300W. A napajanje je hexa 400 koje izvuče 320W na 12 (400-80%). Staro je 3 godine i mislim da je to na knap ali meni sve radi odlično. Nema pregirjavanja, restartanja kompa niti se gase igre i sl. Kaj da ne bacam lovu na novo napajanje (ne mislim apgrejdat).? Ili? |
A zašto? Ak sve radi... ne vidim uopće smisao kupovanja nećeg novog ako si sa ovim zadovoljan i radi sve normalno.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A što se tiče starosti, ima napajanja starih i po 10 godina, i dok rade ih ne mjenjaš. Ovo moje ima jedno 9 godina ako me pamćenje dobro služi. |
Citiraj:
|
Ma to ne povuče preko 250W da sve opteretiš na 100% sa nekom sintetičkim benchevima
|
Tako je, tjeraj tu Hexu dalje i ne brini.
|
Koje napajanje kupiti te preporuka kvalitetnih napajanja dostupnih u HR (1.post)
Kako otvoriti Corsair vs550?
Model kao sa slike, nema šarafa osim na ventu. Rasturio kutiju, ne mogu otvoriti. 4 plombe nasilno raširio sa strane (mali dijelovi metala nabijeni prema unutra) no ne mrda.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b723c4a497.jpg |
Ne znam što si radio, ali šarafi su s obje strane ispod Corsair naljepnice (te koja se vidi na tvojoj slici).
Sa svake strane imaš 2. |
Citiraj:
Hvala. Prepipao, gledao, trazio, nisam promjetio (ali nisam ni skinuo naljepnicu). (Napajanje vise nije moguce prodat obzirom na to kako iskrivljenosada izgleda 🥺) Moram samo vent zamijeniti. |
Upišeš u youtube model napajanja i teardown i sve ćeš vidjet...vrijedi za sve.
|
Planiram uskoro uzimat novu grafu, ili 3070 ili RX6800, potencijalno i novi Ryzen 5 serije. Hoce uspjet to ovaj moj LC Power Silent Giant 550W izgurat ili da racunam i novo napajanje?
|
Moglo bi biti knap. Uzmi neko kvalitetnije tipa Seasonic Focus, Corsair RM, Riotoro Enigma (prepakirani Seasonic),...
|
Da je i na knap zar nije pametnije kada dajes kakvih 6k kuna za dvije komponente onda u tu kantu staviti barem neko solidno napajanje, pa ima ih do 600 kuna bogovskih. Koliko taj Giant nov vrijedi? 300kn?
|
Ma taj Silent Giant je u svoje vrijeme bilo solidno napajanje za cijenu koju je išlo.
Ali kako ti kažu,ako je bal ,onda maskenbal! |
Zna li tko gdje je Seasonic TX-1000 ili corsair AX1000 dobavljiv ?
|
XFX 550W pro Seasonic platforma, staro 6-7 godina, radi savršeno. Mijenjati ili ne? Uvijek sam mijenjao nakon max pet godina pa ne znam ni sam...
Mislio sam SEASONIC SSR-550GB3, S12III Series, 550W, 80+ Bronze |
Čemu? Evo moj XFX 450W će idući mjesec imati 10 godina i ne planiram ga mjenjati.
|
Ma nisam ni ja do sada o tome razmišljao dok nisam stavio grafu od 3900 kn, dobro ima ona garanciju ali ne znam pokriva li ju npr. ako prdne napajanje i skuri istu. Makar to se može dogoditi i na novom napajanju iako su šanse skoro nikakve da se to desi na napajanjima sa tim zaštitama.
|
Ako rikne grafa, napraviš reklamaciju bez obzira na napajanje.
|
OK, to sam želio čuti :D
|
nema potrebe ako radi dobro, uzeo sam pred cca 10/11 godina XFX 850W BE(jedno od prvih ozbiljnijih XFX napajanja), promjenio dvije konfiguracije na njemu, a zadnjih skoro 4 godine ga koristim 0-24h za mining sa 3 grafe na njemu(cca 500W konstantno opterecenje) i ne pokazuje znakove odustajanja.
Rastavio ga pred pol godine da bi detaljno pocistio prašinu, nema napuhanih kondica, lemovi tip top, vent i dalje kao prvog dana vrti bez zujanja i sl. zvukova, jedino kaj su sve naljepnice otpale :D Kad se jednom kupi kvalitetno napajanje nemas brige iducih ohoh vremena. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:25. |