![]() |
ma poserem se i na taj kaby :D
kakav kolosalni fail. |
Stutter kabyja kod gta V je kad je fps previsok odnosno clock visok. U slučaju gta v se dakle više radi o softverskom problemu, a ne nedostatku snage, no neki su spominjali i BF1 i WD2, tu već ne znam jer ima tu već solidnog coreloada
|
Citiraj:
IMO nista neocekivano, mislim da sam i sam nesto slicno izjavija nedavno, iako se nadam da sam u krivu al realno sumnjam... Nema veze, neka 4.2ghz bude moguce vozit pri nekoj normalnoj voltazi za 24/7 - to je pun pogodak. Pod tim mislim na svih 6 jezgri ofkors, a 4 jezgreni mozda budu mogli izvuci jos koju stotku mhz... Uglavnom IPC je tu, a dodatne 2 jezgre na R5 ce vremenom sigurno znacit vise nego par-sto mhz na one 4 od i7-ice... |
Citiraj:
Si se ti to prekrstio s intela na amd, ili si postao ateist pa ne vjerujes vise nijednima? :D Zvucis kao da ti ne netko ukrao account :fiju::D Kad planiras prelazak na ryzena? :fiju::D |
Ja sam na samom rubu za kupovinu nove zvijeri. Ne zato što mi treba, već čisto da nešto promjenim.. Nude mi se silni popusti, beskamatno 24 rate, kuponi sve i svašta ali hardvera ni za lijeka. Niti CPUa niti matičnih. Užas živi. Bude takvih problema i sa R3 i R5 sigurno.
Pomalo sam razočaran. Bolje da su pričekali sa Ryzenom mjesec ili dva. Nekako mi sve ovo smrdi na neke dublje probleme. Pa jel moguće da su svi totalno zakazali?! Koma.. |
Ako je netko zakazao, to su MBO vendori. AMD je prodao 1 milijun procesora prvi dan. Hello? Demand je veći nego je itko očekivao, a imali su iznadprosječno dobar yield.
Ljudi grabe. Čim se pojave, vrlo brzo se rasprodaju. Što se ploča tiče, papani su bili zaokupljeni Z270 pločama i nisu vjerovali da će biti takva pomama za Ryzenima. Sad se naravno vade na AMDov loš support. Najmanje je kriv AMD u cijeloj priči. U biti kriv je. Napravili su bolji proc nego što su ga najavili. |
Sada vjerovatno 24/7 štancaju AM4 ploče jer se prodaju kao vruće kifle.
Likovi napravili 3 ploče za launch i onda je AMD kriv |
Citiraj:
|
Dean225 pa možeš ti složit ryzen konfu već dosta dugo. To je drugo što izbor mbo nije velik. Imaš crosshair od skupljih x370, as rock killerice, fatality i asus prime od jefinijih x370
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ili kako kaze drug brko, sjebo je amd jer je napravio dobar proc , bolji nego sto smo i hawker i ja ocekivali :) Sve u svemu, bude sada prenastancanih intelovih ploča za siću :D Citiraj:
|
Citiraj:
U biti trebali bi svi čekat Pinnacle Ridge... ali ko bi to dočekao, pogotovo ove budale koje su prodale 2600K i sad koriste Celerone :D Citiraj:
Nažalost i ovdje su izvukli korist jer jamačno je netko u nedostatku ploča AM4 uzeo 7700K i ploču tako da u svemu ovome, za Intel itekako ima dobrih vijesti. |
hoće bit kakav ryzen za cca 500kn? nešto u rangu pentiuma g4560? da znam čekat ryzena ili da uzmem ovo intel smetje
|
Ma tako bi se moglo vječno nešto čekat. Ali recimo nije loša ideja i za budget konfe uzeti bolju mbo (barem jaču B350) i quad, jer tko zna što će jednog dana završiti na istoj kroz upgrade
Brkota jel čekas onda R5? Tu je iza ćoška prema svemu sudeći, prije nego što se mislilo |
R3 Ryzeni idu u H2. Dakle o cijenama se vjerojatno neće znati ništa do svibnja/lipnja.
E sad, 3 mjeseca minimalno budeš čekao R3 Ryzene. Ili čekaj ili kupuj tog pentiumca. |
Citiraj:
|
Kad AMD kaže H2, to vjerojatno znači da je li-la za stići Q3, ali opet u drugu stranu Q2 za R5 umjesto tipčno amdovskog kraja 6 mj. ispada prva polovica 4 mj. ako su glasine istinite.
John Mislio sam na brkotino spominjanje čekanja pinnacle ridgea. Pentiuma moš uzet odmah, jer R3 ziher neće biti 500kn, a i moglo bi se doguzit u Q4 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Moje mišljenje. |
Citiraj:
|
Ja bacam oko na 4c8t i neku fancy b350 i svašta nešto (freesync monitor), ako me ne zalopati potreba za kolima
|
Citiraj:
Uglavnom slatke brige. |
Citiraj:
Kupit u startu high end ploču I slabijeg Ryzena pa upgrejdati u budućnosti samo CPU (Zen 2) Socket se neće sigurno mijenjati. Ja idem na 1700 plus inačica Sabertootha. MSI opet kemija sa VRM kontrolerima, ostaje isti kontroler kao i kod AM3+,ali su ovaj put ugradili vrhunske VRM. |
Sa 6c12t mnogima nebi bilo one grižnje za potencijalno ispuštenim fps naspram r7 1700 vs i7 7700K jer bi ga se imalo primjetno jeftinije od i7 7700k ( trećinu, kao niti onoga "što će mi 8 jezgri" kad 6 danas u nekom ozbiljnijem pc nije preseravanje
|
Meni vise smisla ima kupit odmah 1700 ,
A ako i ne, nego se kupi slabiji,i dalje Ne vidim ratloga zasto ne malo i sparat na ploči. Nije to intel da mjenjaju socket, nema straha, s vremwnom ce i ploče dolaziti u još novijim verzijama, do kako je najavljeno 2020 ce ih i dalje biti u prodaji Intel nas je izdrilao s tim promjenama socketa , i kao da je neka paranoja se kupuje uvjek nesto dobro jer kao ono poslije ih se nece moci kupiti :D |
Citiraj:
Pogotovo za nekog poput Brke ili mene, koji vise gejmamo nego sto rendamo i sl. a ujedno gledamo na dugotrajnost... Citiraj:
|
Citiraj:
Po MSI se ne saginjem nakon one tablice. Čak sam i omraženi Điđibajt uzeo u obzir. Gaming 5 i K7 su zbilja dobre ploče. ASRock mi se isto ne čini kao nešto vrijedno spomena osim Tajči koja je malo too much. Tako da gledajući moje potrebe, radije 6c/12t i nasvirat ga dokle ide na boljoj ploči. Kasnije lako R7 II se kakav upikne ili kaj već bude. Ryzeni mogu nakon ovog biti samo bolji, a ploče će pasati. Milina. Ah, osjećam se slobodno kao i kad sam zadnji ispit na faksu dao :D Citiraj:
Ali dobar trik. Vide i sami da su prodali dovoljno i više nego su mislili R7 pa odma daju jeftinije verzije. Citiraj:
@Sn4k3 Pa makar i na R1 uz građevinski materijal, a? :D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
pripazite samo da ne bude isto kao s visherom.. i moja AM3 ploča je jedna od boljih za taj socket (čitaj isplativijih) pa opet FX 8xxx ne ide na nju, kako god okreneš.. a ima triput bolju regulaciju od onih asrock i ostalih smećadi koje su posebno kao izdali za FX-a |
Jasno da će socket AM4+ jednom izaći, ali ne do 2020, dakle 3 godine. Pa i AM3 je do izlaska AM3+ bio vani koliko, isto par godina ne?
|
Citiraj:
Proslo mi je to kroz glacu da ce mozda ryzen moci ici na zen 2/3 ploce, ali mozda nece se moci obrnuto staviti ryzne2/3 na stare ploče. Jos jedan razlog koji mene bi ohladio od skupih ploča i moj focus bi bilo oko b350 ploča :) Iako brko voli i oče baš ono dobru ploču :) Citiraj:
|
Odavno su mi maheri rekli "bolja ploča - jeftiniji procesor je puno bolja kombinacina nego slabija ploča i top proc". ;)
Do sad se nikad nisam zajebao po tom pitanju.... jesam, kad su me nagovorili da uzmem P35-DS4 od Điđibajta, jebo sebe i onoga ko mi je preporuči... |
Ja sam imao svega od pcchipsa i matsonica pa nadalje. U biti ne sjećam se da sam ikada imao asusicu LOL ..ali ja nikad nisam ni preznojavao svoje kompove..
Ali duuugo ce još proći dok ja budem imao ryzena .. a do tada ce se profilirati te jeftinije ploče.. meni bi ryzen bio na 3,6 mozda i manje uz undervoltanje :D |
Citiraj:
Racunam kad mi stigne bebac na jesen, jedinu zabavu cu imati u tom pc-u tako da nema stednje haha. Radije kvadrat plocica manje samo da za razjena bude :D |
Negdje sam čitao da bi zen3 (pretpostavljam da je na tome zen+ jezgra) išli na sadašnje ploče. Možda bi kao izbacili nove čipsete do trećeg zena, ali bi kao isli i na stare mbo uz bios update. Sad samo odakle je to...
Uglavnom špica mi se čini sa prvog zena sa manje jezgri za xy godina ići na trećeg zena sa max jezgri, te vjerojatno nešto ipc i clock gore. Ako to tako bude |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma ajde tamo negdje 2025 kupiš polovno i zena3 sa 8 jezgri za kiki-riki :lol2:
|
Moje osobno mišljenje u koje sam uvjeren i spreman sam okladiti se za piće da će ubrzo ryzen r5 (ljeto...) 1300 i 1400 biti ispod 1000 kn kod nas i vani oko 110-150 dolara. Ove ispod ne računam nekako sam mišljenja da ipak neće ostvariti neke vrhunske rezultate.
Jednostavno Intel će odgovoriti na seriju Ryzena , a AMD ima lufta za spuštanjem cijena u tim procesorima. Dobro teško je ući u samu cijenu izrade jednog procesora , ali mislim da još uvijek imamo povelike cijene zbog neodgovora Intela. Čekamo dobre i5 procesore koji će biti cijenom oko 1300 kn... http://wccftech.com/amd-ryzen-5-3-la...rmance-reveal/ Zato malo pričekajte , da se spusti euforija i da izađu ploče srednjih cijena (cca 600-800 kn full ATX...) te procesorima padne cijena. Za cca 4000 kuna moći će se jako lijep igrači stroj sklopiti , a vrh ponude još i dan danas je nekada neiskoristiv na manjim rezolucijama i nema smisla forsirati ga dok ne zaživi 4k gaming i ne uvede se još bolja podrška za rad sa više jezgri u igrama ... Oko posla druga priča, mislim da Ryzeni R7 za renderiranje su pun pogodak Za Intel moram više pročitati, nekako ne uhvatim vremena da proučim što radi CEO Intela naše gore list... Ova direktorica AMD je jedna jako dobra po meni poslovna žena, otvorena , neuštogljena i nadasve opuštena - pun pogodak AMD-a (možda se varam jer jednostavno ovo zaključujem iz njezine pojave iz medija , osobno nisam mogao čuti priče radnika i suradnika...) |
Citiraj:
Citiraj:
|
ja bome ostajem na g4560. Za moju grafu pogurat dovoljan, rendanjem se ne bavim, a amd mi nije drag. Ali da uzimam ryzena, pikirao bih 1600x.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:05. |