![]() |
Burazu sam uzeo 12 pro256gb u super stanju za 200€ i još 100€ za bateriju
Jako dobar stroj i dan danas Dobar je mini al nagrize ga zub vremena puno prije nego pro seriju koja se isplati uzet polovna |
Fan sam Minija ali nebih ga preporučio svakome, pogotovo ne današnjoj djeci
|
Isto ću mijenjat bateriju na iPhone 13 Mini u Store-u u Zagrebu koji traže 120€ i 1-2h posla.
iStyle traži 150€, traže da isključim Find my iPhone i napravim backup, također kažu da moraju napraviti dijagnostiku koja košta 29€ i za sve to im treba 2 dana (toliko mob treba biti kod njih) - koji kurac na sve ovo? Je li netko mijenjao u Agramservisu, od njih za sad jedino nisam dobio ponudu pa za sad idem u taj “Store”? |
iPhone mobiteli - 2. dio
To sluzi da budu sigurni da tvoj sw i appsi i sva smeca koja imas na mobu ne ubiju bateriju u roku 3 mjeseca pa se ideš žaliti da ne valja baterija. iStyle radi po uputama, ostali ugrade pa držiš fige i ti i oni da sve bude ok. I da, servis ne zanima objašnjenje da je sve dosad radilo kako spada. :)
|
Agram je ovlašteni. Mijenjao sam kod njih i procedura je ista.
Cijena bi trebala biti ista jer je ne određuju oni. |
A što im smeta Find My Phone?
Nekoliko iPhonea sam riješavao u iService. Stavili mi originalnu bateriju koju je mobitel prepoznao kao originalnu. I traju. Ništa specijalno nisu tražili a telefon je bio gotov isti dan. Samo se naručiš oreko seba. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma pretpostavio sam ja da ga oni misle resetirati samo to nigdje izričito nisu napomenuli niti mi je jasno zašto bi uopće resetirali mob za zamjenu baterije.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da, trebao sam dati šifru i slične stvari, ali nikada ga nisu resetirali. |
Citiraj:
Recimo servis moze raditi factory reset radi privatnosti. Ipak cackas tudji telefon. Moguce da su imali prije prijave i optuzbe pa ga ovako resetuju da bude clean. |
iPhone mobiteli - 2. dio
Citiraj:
Pod “ne zanima sto je ok radio dosad” mislio sam ono sto sam napisao. Ne zanima ih zato sto kupac u vecini slucajeva ni ne zna da li je mob dobro radio ili nije kad je baterija u pitanju. Nekome je normalno da se mob puni 2 puta dana pa po netu viče kako je baterija na iphoneu sranje, a nekome nije normalno pa ode pitat nekoga tko se razumije te se na kraju utvrdi da nije kriva baterija nego sw u telefonu ili sam telefon. Edit: zaboravio sam napisati da 2 radna dana služe da se pražnjenje baterije telefona testira kad je telefon prazan, tj resetiran plus restoran. |
Isključivanje Find My Phone je način da se uvjere da si vlasnik telefona kojeg šalješ na servis (moraš znati AppleID da bi to napravio). Ne resetiraju ga, ali preporučaju back-up.
Dio je standardne procedure koju Apple zahtjeva. Ako nisu Apple odobreni servis, ne moraju to tražiti, ali isto tako ne moraju staviti “originalnu” bateriju i ne moraju je prijaviti Appleu pa onda imaš poruku da se unutra nalazi 3rd party baterija. |
Kad smo vec kod iphonea i baterija, zanimaju me iskustva vlasnika iphone 15 pro i 16 pro, kako vam drze baterije? Jel izdrzi mob cijeli dan na jednom punjenju sa jedno 5-6 sati s upaljenim ekranom?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
16PRO je u pitanju. Kada sam negdje na putu, ako sam većinu dana na 5G, google maps, pozivi, poruke, mailovi, onda na kraju dana može biti prazan. Ali rekao bi, 95% vremena, normalnog korištenja, uvijek izdrži cijeli dan. |
Thanks 🍺
Jel imas problema s pregrijavanjem na 16ici? Ili je to kacilo samo prve serije? |
Čuo sam se s još par servisa (iService, iKlinika, Agramservis..) i nekima treba 1-2h da riješe bateriju, a nekima 2-3 dana. Mislite li da ovi koji to odrade za 1-2h ne odrade kako treba ili?
Bit par dana bez moba u današnje vrijeme.. uf |
bit par dana bez moba je milina...ovo je zalosno da ti je uf bez moba 2-3 dana
nekad ga vikendima iskljucim i maknem od sebe i to bude bas dobro :D |
iPhone mobiteli - 2. dio
Citiraj:
Zamjena baterije traje 2 sata max. Sve ostalo je priprema ,guzva, dijagnostika, testiranje nakon toga itd. Ako ti je hitno, odes kod onoga za kojeg kazu da je dobar, ugradit ce ti isto kao i ovlašteni, samo sto ce preskociti sve ostale radnje. Samo napomeni da zelis original. Racunaj na to da za kalibraciju treba biti zadnji sw na mobu. Ima i zamjenskih dobrih ali traži original, u današnje vrijeme je manji problem nabaviti original nego prije 2-3 godine |
Citiraj:
|
Super. Spominje se pregrijavanje na par mjesta pa me zanimalo.
|
iservice https://www.youtube.com/@iServiceHrvatska/videos
gazda servisira kolko vidim, pa možda nekom pomogne pri odabiru izvođača radova kolko sam shvatio nisu ovlašteni servis ali imaju pristup original dijelovima |
Citiraj:
Imam ograničenje punjenja na 90%. Baterija izdrži cijeli dan bez beda. Citiraj:
|
Super. Hvala obojici na korisnom inputu 🙂
|
16pro max , nikakvo zagrijavanje. Drži dan i pol umjereno. Ako ne koristi i zna gurati jedva 3 dana
|
Citiraj:
iPhone od stare gura već tri godine sa originalnom baterijom koju su ugradili u iService. Ne žali se da joj je baterija slaba ali ga niti ne koristi puno. |
https://i.ibb.co/bRW5BkCB/IMG-8998-1.png
16pro od release datea, punjenje na 100% uvijek bez ikakvih restrikcija, skoro svaku noć |
Citiraj:
Dakle osim istyle i slicnih official ducana, postoje servisi koji su nezavisni certificarni servis i koji su prosli nekakav apple tecaj i koji imaju original apple dijagnostiku i dijelove od applea direktno. Npr elektronika smodlaka u splitu (jedini u dalmaciji ako se ne varam), ili iservice u zagrebu spadaju pod te, a iklinika i idoctor ne spadaju. Mozete provjeriti na stranici gore. :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:36. |