![]() |
I ja sam dovukao doma orade-ali sa placa.
Tri komada, svaka od 35-40 dkg (kad sam ih očistio i odrezao glavurdu). Taman za uvaljat u kukuruzno brašno i ispeći u tavici.:) |
Ja sam si sad pripremil paradajz, papriku, luk, mrkvicu, češnjak, friški celer i peršin, kukuruz i idem si napraviti saftić. Skuhat ću rižu. I ispeći u gril tavici šnicle od carskog mesa.
|
Citiraj:
???:confused: Daj šljikicu, baš me zanima... |
Citiraj:
Carsko meso friško. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Od roštilja ništa, pokočen sam i već sam par dana doma...a na električnom nema šanse da bum delo... I ovako je dobro. |
Najbolja glava je goveđa glava. Sa nje se skine oko 3 kg finih šnicli. A pošto se krava ne smije i ne krevelji, lice je uvjek opušteno i šnicli su mekani kao putar. A pohanom goveđem mozgu da i ne pričam. Sušeni goveđi jezik.
I onda vele da je riblja glava dobra. Možda za kakav temeljac. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Došli frendovi i dovukli.. Moraš je prvo (radio sam po Pellapratu) pod tekuću vodu dok ne pobijeli. Pa prokuhati.. Onda posušiti, nasoliti pa u pećnicu. Pun k posla. Tu i tamo koji komadić dobrog mesa-ostalo žljundra. Osim jezika. Jedino kaj valja je jezik i mozak koji sam (dok su drugi oglabali glavu) fino namazao na kruh, posolio i ubio se ko zadnja svinja:D Ovo da je riblja glava dobra samo za temeljac-slažem se. |
Bez uvrede, ali nakon ovih postova, kak vi bannate Fleksa kad on veli da jede mačke? :D
|
Citiraj:
Hoču reči da ne držim kravu, svinje i konje u kući. Primjer je da je Athin hazi još uvjek živ. :D |
Citiraj:
Prvo-nije dobio ban nego obrisani post. A ako netko to napiše na Žderonjama-dobit će ga. Drugo-ne spamaj po Žderonjama.:) I zadnje-Fleksa već banamo po defaultu, kad nam je dosadno, kad nekog žena raspizdi...nije ni bitno... |
Jelc ovaj tvoj post je naprimjer cisti SPAM :D
Dok sam ja sad pojeo vrecicu kikirikija i nije spam :D EDIT: Kak mozes jesti neciji mozak? I da. Moj macak nije kučni ljubimac. Naime drzim ga na vrtu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kod malih se riba primjer girice kad se njih čisti mi im samo povučemo glavu i usput se povuče i drob (trbuh) pa onda te girice gredu va brašno i onda se speče va ulju i te girice je najlakše ulovit ja i ujak smo ulovili u 10minuta 3 kile tih girica mrežon va jednoj uvali čim smo ih vidili koliko ih je puno bilo
|
Citiraj:
Girice se jedu čitave. |
Nemo's pored mora ostat gladan...
I tako se danas pod pekom nasla teleca koljenica (puta tri) i sve sto ide uz to, ali malo igranja u plicaku donjelo je i zgodno predjelo - salaticu od hobotnice... ;)
http://img205.imageshack.us/img205/7214/hobicabq8.jpg |
Pa sto si ti jos uvijek dolje? :D
|
čovjek kad ljenčari onda lijenčari pošteno, vidim ja :D
|
Citiraj:
|
Mene bi bilo sram iživljavat se na tako maleckoj hobotnici:(
Danas za promjenu od nedjeljne klasike sa pečenom mesinom-pileća srca i jetrica na saft, pire-krumpač i kristalka. |
Evo gotove punjene paprike u saftu, trenutno se kuha krumpir.
Napraviti cu pire, sa domacim putrom. :) Sav sam se preznojio, toplo u kuhinji. : sweating |
Citiraj:
@atha Jok, to sam u Savi uhvatio... :p A sto se ti zalis, Fjumane; ti si ni moru citav zivot... :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Još su male i sisaju mljeko pa im drob nije žuhka. :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:59. |