![]() |
kad nas počnu izbacivati, biti će ovog puno češće. ovo je prvi takav zapis u logu u mjesec dana, pa ajde ne isključujem da je *slučajnost*. jednom kad krenu s time, po onome šta telci pišu na fejsu, događa se konstantno, praktički ne možeš normalno koristiti internet.
promjena IMEI-a i gašenje cell / band locka bi trebala riješiti stvar. |
Promjena IMEI-a je zakon zabranjeno. EU zakon ne dozvoljava promjenu IMEI-a i smatra se kaznenim djelom osim u slučaju vraćanja originalnog ako se nešto poremeti ili mijenja matična (nova) na kojoj je neki random tvornicki nesipravan imei ili sve 00000
Drugo,uz IMEI imas gro checksuma koji provjeravaju ispravnost, ako nije dobro napravljeno,može stekati. |
Citiraj:
|
jp_rv Promjenom IMEI ne postižeš ništa isto kao da staviš sim u drugi mob koji ima drugačiji IMEI
|
neznam, po meni ima smisla, ako je provider blacklistao određeni IMEI, njegovom promjenom opet imaš "novi uređaj" po kojemu ako ne prčkaš , možeš nastaviti dalje koristiti net kao da si i fizički upogonio novi uređaj.
ne vidim problem, osim sa zakonske strane, a i tada bi trebala tu biti nekakva vještačenja, prijave, kurci palci, ako je provideru stalo do toga da te skine, onda će vjerojatno samo raskinuti ugovor i gotovo. (tako moji na krku imaju net sa public hotspota, nakon šta poskidaju par filmova sa torrenta, ovi blokiraju mac adresu mikrotika. bratić promijeni mac adresu i teraj opet internet dok opet ne blokiraju, i tako u krug, već godinu dana) neću se s time zamarati dok taj flatbox ne postane noćna mora, a do onda se nadam optici pa će mi biti svejedno. ako baš odu brzine i user experience u bananu, uvijek je tu 30mbit dsl. |
Kuda si ti otišao u public hotspot pa kakve to veze ima sa gigaboxom, pokućnim , flatboxom i ostalim tarifama hr operatera.
|
Ti si danas baš loše raspoložen?
Bilo je za povuć analogiju. |
Citiraj:
Nek neko istrazi... Dosta je zbunjen pa ne drzim je za rijec. |
Nemaš tu kaj istraživati imaš linkove njihove službene i sve lijepo piše. A to što agent ne prati ponude koje nude(ili ih teško može razumjeti) tu nema pomoći osim da agentu pošalješ linkove pa neka se educira. Zovi ponovo ili preko chata i dobit ćeš drugi odgovor pošto će ti se javiti drugi agent....
|
Pitanje za kolege koji koriste Internet posvuda - kako ste uspjeli dodati uslugu u Moj Telekom aplikaciju? Kad idem preko weba SMS za verifikaciju mi ne stiže, a preko aplikacije javlja da broj nije u mreži HT-a i error code HAL-CUST-BONBON.
|
Pricekaj prvi racun, dobit ces korisnicki ID broj na njemu i preko toga dodas uslugu. Drukcije ne ide (been there...).
|
Platio sam prvi račun. Nigdje nema opcije za unos oznake korisnika - samo broj.
Možeš li ti primati SMS na taj broj? |
Imaš na vrhu račun pdfa oznaku korisnika, to u Moj app ubaci
|
Dostupan je samo unos broja.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3dbce431de.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9a9cb64f26.jpg |
Ah, promjenili su nesto u appu, prije je bilo vise opcija. Sad samo uz unos broja tel -.-
|
Ako bi netko od kolega iz Pule bio dobar pa pojasnio na koji toranj se bolje spajati netkome tko živi neposredno uz Pula City Mall a okrenut je sjeveru. Toranj šijana ili monvidal? Ne znam koji je rasterećeniji?
|
Klikni na dodavanje Mobilnog interneta. Ne mobilne usluge. Skini stariju verziju app
https://i.imgur.com/A8geEoRh.jpg |
@Pegula
A to je sve metoda pokusaja i pogreske. Moras probati jedan i drugi, ovako ces tesko dobiti neki konkretan info. Mogu nagadjati da opterecenost ne bi trebala biti neki problem jer 1) ti kvartovi imaju najnormalnije dostupan zicani internet, 2) nisu fokusirani na centar grada pa sigurno lakse disu ljeti s turistima. Moje iskustvo s vodotornjem je pozitivno - u najvecoj spici je radilo jednako dobro kao i sad zimi. A govorim o 100+ Mbps u koje god doba dana. Ta bazna obuhvaca dosta povrsine, ali isti tako i kvartove gdje je normalan internet dostupniji velikoj vecini. Doma se spajam na istarski stadion i rojc (prebacuje me izmedju njih dva) i nisam primjetio nikakve promjene bilo ljeto i guzva ili zima, ali i brzina mi je oko 30-60 Mbps (nepovoljno sam lociran). Baci oko na cellmaper.net, dostupne bandove, smjer celija itd: |
Pitanje još jedno prije odluke za ruter... Ima li ikakvog smisla da uzimam skuplji Huawei b535 u odnosu na b525? I kakvi su u usporedbi s Alcatelom HH70 kojeg imam, vidim da je Cat7...
|
Citiraj:
|
Imam simpa karticu na kojoj imam aktiviranu opciju internet tjedan, mogu li nju ubaciti u router i preko njega onda spajati se na internet?
|
bok,
ima jedan moj prijatelj pitanje, dali će tarifa Gigabox od HT-a raditi normalno na routeru Huawei B315s-22 ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav ekipi,
Imam jedno pitanje oko A1 agregacija. Spajam se kinezom b525-23a - Otključane mrežne postavke, lokacija Pula, toranj eNB ID 2035-LTE Zadana agrgacija je 1800-2600 Mhz i router je uredno spoji kao i što prilikom downloada oznaci LTEA CA 4G+ ali ne zbraja njihov download (Dali mora označiti 2CA?). Naravno, predhodno odradio sam pojedinačno testiranje frekvencija da odredim njihov zbroj. Neznam dali je problem u krivo unesenim postavkama kineza,ograničenju ili do same infrakstruture mreže? |
Neki dan sam testirao A1 i vidio taj toranj, ali izgleda vrlo friško dodan na cellmapperu i nema puno podataka o njemu.
Oznaka 4G+ bi trebala značiti aktivnu agregaciju, a jesi li probao druge kombinacije koje ruter podržava? Pretpostavljam da si odabrao ta dva banda jer su ti dali najveće brzine u pojedinačnom testiranju (?) |
Citiraj:
Probao sam i druge komb. podržane od 23-a verzije routera,ali lošiji rezultati. |
Citiraj:
imao sam isti problem, lan mi je bio 100/100 zbog lošeg kabla, nakon spajanja novog brzina 1000/1000 te router proradio punim plućima, pa prvo to provjeri |
Pozdrav svima.
U 5. mjesecu prošle godine sam za viksu nabavio b525s-23a ruter, 2x 10 metara LMR-240 kabla i vanjsku antenu. Bazna stanica na koju me najčešće spaja je od antene udaljena nekih 3,2 km (uglavnom preko mora), čisti line of sight. Net funkcionira super. Izvan sezone, kad stanice nisu preopterećene, imam u prosjeku 30/20 link (rekord je bio 50 download). U sezoni nije toliko dobro, ali je u najgorem slučaju 10+ megabita (otprilike koliko imam u širem centru ZG, na bakru, lol). Kao što možete vidjeti SINR je prilično loš, a i RSRQ zna podivljati, ali je u principu OK. https://imgur.com/a/JEmQQ4V https://imgur.com/a/JEmQQ4V https://imgur.com/a/JEmQQ4V https://imgur.com/a/JEmQQ4V https://i.imgur.com/jKWrCXQ.png Kako mogu malo popraviti taj šugavi signal to noise? Jedna od opcija koju imam je skratiti koaksijalac na cca. 1 metar pa router staviti na zid kroz koji kabel ulazi u kuću. Koliko bi to pomoglo? Inaće, kod postavljanja kabla, vodio sam računa da ga ne svijam pod prevelikim kutovima (mislim da ntiti u jednom kutu nisam došao niti blizu limita iz specifikacije). Hvala na odgovorima! |
Jel tko uspoređivao Huawei B315S-22 između Zte mf286r?
Imam ovog Zte od A1 i smeće je a nudi mi se Huawei pa ne znam jel se isplati naspram Zte? |
rađe b315 jer mu možeš ručno zadati frekvenciju. nema agregacije, ali možeš izabrati band koji je manje opterećen.
zte radi to automatski, neznam na kojem kriteriju osim jačine signala. |
Da, pogotovo ak ces vanjske antene stavljat. Ja sam sa zte imo nekih 5mbita, sa b315 na 800mhz i vanjskim 20-30. Al ak kupujes ja bi rade uzel 535 ili 525
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
Citiraj:
odlučio sam koristiti mikrotoika za lan i wifi a flatbox-ov ruter/modem samo kao modem Citiraj:
EDIT: nego, obzirom da sam kupio ZTE uređaj od A1 i on svoj od Tele2, jel se isplati flashat ih sa originalnim firmwareom da ih se otključa? Jel postoji moža neki openWRT/tomato-alike custom firmware za te ruter-modeme? EDIT#2 I što je na kraju ipak kriva informacija da su vanjske antene na ZTE mf286r samo za wifi a ne za 3g/4g? Koliko čitam, onda bi neki najbolji setup bio da se na Huawei/ZTE isključi wifi te ih se spoji LAN-om na drugi ruter |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Na taj zte nemozes flashat nikakav firmwire da ti radi, ako smlam u krivu nek me netko ispravi. I na zte mogu vanjske sam ti nece mimo radit u kombinaciji sa dvije vanjske, nego unutarnja + vanjska.
Citiraj:
što onda ako želim najbolji 3g/4g signal iz ZTE ne smijem spojiti na njega obje antene već samo jednu? (i ako da, koju?) |
Kak netrebas ak ces ga ko modem koristit? Mozes ti dvije antene stavit nece bit nista losije sam ce jedna bit za ukras. Sad koji je ulaz za tu vanjsku nzn, probaj pa ces vidjet, ali pisalo se vec tu pa mozes i ptrazit ak ti se da.
Citiraj:
ZTE je poseban jer on radi neku kombinaciju sa jednom internom i jednom vanjskom antenom . većina routera na vanjskim konektorima podržava sve bandove. ZTE b7 prima ne desni konektor, a b1/b3/b20 na lijevi. tako da ovisno o tome koji je band zanima, vanjsku antenu (jednu) spojiš na taj konektor. KOJE antene zavisi od toga koliko ti je daleko repetitor. iskre p42 ili p56, iako je cijena jako slična. možeš kupiti i samo jednu. gledaj kerman webshop. |
Ok, ne znam je li to do B818 jer ne sjecam se da se B715 tako ponasao, upravo sam ga maknuo s prozora i stavio na policu jedno 4m od tog istog prozora. Ruter ne kuzi razliku, sve je isto, brzine, kvaliteta signala, cak se i dalje spaja na tu baznu koja je u totalno suprotnom smjeru. Vrh!
Na B715 sam imao skoro iste rezultate na svim prozorima, ali ocito iz nekog razloga ga nisam drzao na polici, vjerojatno je test bio losiji ili neki vrag. B818 bas lijepo izgleda na polici, poceo sam cijeniti ovaj kockasti tower look, ful je praktican :) Nesreca od kvalitete signala, ali drzi 50/10 cijeli dan s izletima do 60/20: https://i.imgur.com/QOJCugk.jpg Citiraj:
|
Nadam se da sam na dobroj temi.
Kako imam dual sim sa službenim, računam ostavit privatni na što manjem trošku, a opet da tu i tamo mogu nekog nazvat u slučaju potrebe. Išao sam na bonbon pretplatu za 30 kn, ali su mi onda poslali račun na 40 jer imaju minimalno mjesečnu potrošnju. Tko je uopće najpovoljniji bez tarifa? Postoji li neka tarifa koju ja ne vidim, a da za što manje novaca daje 100njak minuta? Koja god je, ode lako na 50-60 kuna, a to mi je stvarno nepotrebno plaćat. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:10. |