PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

viking.software 07.04.2018. 19:42

Citiraj:

Autor more (Post 3181482)
Jel ti to iskon ponudio?
Ako jest znaj ( ako ti je to bitno) da se kod njih uspostava poziva plaća 0,20 lipa.

ma vidi, normalno da negdje postoji "fora". ali, ako je TO najveći problem, onda neka je. obzirom na broj obavljenih razgovora preko fiksnog, teško da će se obogatiti na meni.
na stranu sve, meni samo nije jasno zašto tcom inzistira na astronimskim cijenama, a ovi drugi se ubijaju kako bi privukli ljude i svako malo spuste cijenu. ne razumijem logiku.
dobro @fAg kaže, uložili su silne novce u svoje džepove. tako i izgleda kako se odnose prema nama.

mislim da su sve te velike organizacije nekako navikle da smo svi tromi, spori, ne da nam se otići potpisati negdje nekakav papir, otići drugom pružatelju usluge, drugom osiguravatelju i slično. pa iskorištavaju tu našu tromost.

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3181638)
Odlično, puno hvala na info :chears:

NP! i drugi put! btw, ako budeš ulazio u pregovore (i ugovorio) u dogledno vrijeme, svakako javi, da znam što nas druge može čekati.

btw, pitanje za sve, koristi li iskon iste rutere kao tcom ili ne? imam tih tcomovih zte-a u rezervi pa da ne propadnu. al' nekako sumnjam da će pasati...

myroman 07.04.2018. 20:54

Ja sam jucer u t centru ispunio obrazac za trajni raskid. Receno mi je neka poskeniram to i osobnu i posaljem to na neki mail da cu dobiti neki broj koji nazovem za ponudu.
Danas (prije nego sam uopce ja poslao mail) zove me tip sa 0800611366 i nudi neki max2 paket za 249 kn?
I jos sere po tele2 i vipu.
Nakon natezanja sam popizdio i odbrusio mu da "prebjezima" nude max3 za 209 kn a meni tu nudi neke skupe bljezgarije. Na sto mi se zahvalio i rekao da ce usluga biti raskinuta u roku 12 dana.
Nakon toga poslao sam mail i dobio automatski odgovor da nazovem 0800611363.
E sad, koja je razlika izmedju ta dva broja i ima li smisla da zovem u ponedjeljak...

mate9 07.04.2018. 22:49

Ljudi, jel zna netko zašto se Attainable Rate u postavkama routera stalno mijenja? Download mi je pao u zadnje vrijeme sa cca. 55000 kbps na 46000 kbps.

Jel to normalno?

partwish 07.04.2018. 23:41

Kontam da dodaju nove korisnike i propusnost pada...

fAg 07.04.2018. 23:57

Citiraj:

Autor viking.software (Post 3181842)

mislim da su sve te velike organizacije nekako navikle da smo svi tromi, spori, ne da nam se otići potpisati negdje nekakav papir, otići drugom pružatelju usluge, drugom osiguravatelju i slično. pa iskorištavaju tu našu tromost.

Nekad nema druge opcije.Meni je smiješno kako reklamiraju optiku nove generacije,za koga? Ne živimo u Tokiu,šta je sa onima koji imaju samo bakar i jedva hvataju 2G/GSM signal? Gdje su te milijarde uložene stvarno neznam.Jedino u njihove džepove.Ali najbitnije je da se oni slikaju.
https://www.tportal.hr/tehno/clanak/...-foto-20180322

skalar 08.04.2018. 01:36

meni se čini da to tak skoro nitko neće dobit,kad je kod mene bio tehničar baš mu je stigao mail da se pripreme za pilot projekt ,što bi drugim riječima značilo nikom ništa do daljnjega.biće da su najavili da slučajno nebi bnet krenuo sa docsis-om 3.1 bez da ih prije obavjesti :)

Froxie24 08.04.2018. 09:09

Citiraj:

Autor skalar (Post 3181930)
meni se čini da to tak skoro nitko neće dobit,kad je kod mene bio tehničar baš mu je stigao mail da se pripreme za pilot projekt ,što bi drugim riječima značilo nikom ništa do daljnjega.biće da su najavili da slučajno nebi bnet krenuo sa docsis-om 3.1 bez da ih prije obavjesti :)

Ma đabe to sve. Kod mene je prvo Bnet izgradio HFC infrastrukturu i onda je HT odgovorio sa FTTC kabinetima... :bonker:

Kad B-net krene sa docsis 3.1 HT može samo lupati glavom o zid. :hitthewal:

Ili iščupati svoje FTTC ormare. :D

fAg 08.04.2018. 11:38

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 3181966)
Ma đabe to sve. Kod mene je prvo Bnet izgradio HFC infrastrukturu i onda je HT odgovorio sa FTTC kabinetima... :bonker:

Kad B-net krene sa docsis 3.1 HT može samo lupati glavom o zid. :hitthewal:

Ili iščupati svoje FTTC ormare. :D

Ali vidiš kako su oni ponosno istaknuli kako je komercijalizacija te usluge već počela a ovdje koliko vidim još nitko nije dobio tko je zatražil. Od njihove optike mislim da nitko nema maksimalne brzine koje bi trebal imat.

izzo 08.04.2018. 12:38

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3181427)
Maloprije me kontaktira prodajni predstavnik t-koma, na moj upit od jutros (neocekivano brzo).

Ja im poslao upit 5.4.18. za Max3 + mob. obiteljska tarifa 4 člana i još se nitko ne javlja, izgleda da im to nije interesantno, ZG im daleko.

float 08.04.2018. 13:48

1 privitaka
Citiraj:

Autor fAg (Post 3181921)
Nekad nema druge opcije.Meni je smiješno kako reklamiraju optiku nove generacije,za koga? Ne živimo u Tokiu,šta je sa onima koji imaju samo bakar i jedva hvataju 2G/GSM signal? Gdje su te milijarde uložene stvarno neznam.Jedino u njihove džepove.Ali najbitnije je da se oni slikaju.

Citiraj:

Autor skalar (Post 3181930)

Citiraj:

Autor fAg (Post 3182013)
Ali vidiš kako su oni ponosno istaknuli kako je komercijalizacija te usluge već počela a ovdje koliko vidim još nitko nije dobio tko je zatražil. Od njihove optike mislim da nitko nema maksimalne brzine koje bi trebal imat.

Zašto mislite da nije dostupna? Meni su je nudili, nakon što sam ih odbio jer su mi preskupi u odnosu na VIPNet. Osim toga, još sam pod ugovornom obvezom. Inače, kako sam razumio, oni koji imaju postojeću "običnu" optiku neće ovo dobiti zadugo jer se radi o skroz drugačijoj infrastrukturi, nije više GPON.

Anyway, komercijalizacija je uistinu krenula. I to ne samo u ZG.

Sn4k3 08.04.2018. 19:05

Citiraj:

Autor izzo (Post 3182031)
Ja im poslao upit 5.4.18. za Max3 + mob. obiteljska tarifa 4 člana i još se nitko ne javlja, izgleda da im to nije interesantno, ZG im daleko.

Mozda su mene tako brzo i potpuno neocekivano konkaktirali jer trazim novi prikljucak... Ne znam, samo cini mi se da cu morati prihvatiti ponudu za max2 jer ostali nisu konkurentni ponudjenoj cijeni od 159kn (ukljuceno 50mbps). Iskon je prividno jeftiniji sad sa akcijskom cijenom od 139kn no kad uracunam 625kn koje moram dati telekomu za novi prikljucak ispadne me skuplje na 2god nego da prihvatim ponudu tkoma...

Btw, vidim da se prica o optici nove generacije, osobno bi bio presretan da mogu dobit bilo kakvu optiku pa i onu najstarije generacije :D, jer mislim da to nece tako brzo u "moje selo"...

viking.software 08.04.2018. 19:34

Citiraj:

Autor fAg (Post 3181921)

ma, da uvedu tu novu optiku (čuj, novu) u jednu zgradu, u jedan stan i to nekome naplate, imaju se čime hvaliti. a to što ta usluga neće biti dostupna godinama tamo gdje su još bakrene žice po "banderama", to je manje bitno.
marketing je čudo...

X-Plosiv 08.04.2018. 20:24

Je netko prikupljao suglasnost vlasnika stanova u zgradi kako bi se probala dovući optika?

Pričao sa prijateljem koji radi u Iskonu, prije godinama radio u T-Comu. Rekao mi ako samo prikupim više od 50% potpisa u zgradi da su suglasni za optiku, da može probati provući zahtjev da se dovuče optika. Zanima me da li je to netko već radio?

Ja gledam, 24 stanova, neka prikupim 13 potpisa i onda probati..

Juice 08.04.2018. 20:32

Nema neke mudrosti. Što više potpisa to su ti bolji izgledi da se provuče optika.

myroman 09.04.2018. 17:44

Meni su napokon ponudili max3 povoljniju cijenu.
209 kn + 10 kn turbo + 5 kn prosireni paket.
Ovih 10 kn za 50 mbit me zasmetalo. U 2018. da moram extra placati za kolko tolko postenu brzinu.
Nego, cuo sam da se kod iskonovih rutera ne moze raditi port forward. Je to istina?
Jer sad je ovako:
HT - 224 kn
Iskon - 209 kn (hbo premium + djecji paket) i max brzina.
Hm... 🤔

Toncek 09.04.2018. 17:48

Cudno....ja sam dobio za 189 kn, brzina 50 mbit bez nadoplate.

myroman 09.04.2018. 18:02

Citiraj:

Autor Toncek (Post 3182518)
Cudno....ja sam dobio za 189 kn, brzina 50 mbit bez nadoplate.

Trio paket!? Žica?

BlackDwarf 09.04.2018. 22:52

HT uvodi uskoro novost za optima/h1 i iskon korisnike. Njihovi tehnicari ce odradivati bitstream smetnje i ukljucenja kod korisnika. :D

Toncek 09.04.2018. 23:00

Citiraj:

Autor myroman (Post 3182524)
Trio paket!? Žica?

Max 3 optika.

Mirkopoter 09.04.2018. 23:06

A jesi i dobio brzinu za optiku... toliko imam na bakru.

Btw myroman je pričao za bakar gdje je naravno skuplje.

Toncek 10.04.2018. 00:26

Meni taman.

Froxie24 10.04.2018. 10:25

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 3182605)
HT uvodi uskoro novost za optima/h1 i iskon korisnike. Njihovi tehnicari ce odradivati bitstream smetnje i ukljucenja kod korisnika. :D

Pitanje je sad za nas krajnje korisnike jeli to loše ili dobro. Pretpostavljam loše... :no2drug:

warlock25 10.04.2018. 16:36

pa posto je to sve htova infrastruktura mislim da je bolje da to rade njihovi ljudi kaj ne?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Froxie24 11.04.2018. 16:48

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 3182848)
pa posto je to sve htova infrastruktura mislim da je bolje da to rade njihovi ljudi kaj ne?

Pa stvar je u tome što se HT-ove tehničare čeka dugo ako si na drugom operateru.

myroman 11.04.2018. 21:33

Jedno glupo pitanje.
Igrao sam se sa roditeljskom zastitom pa sakrio sve programe.
Nakon sto sam ponovo vratio natrag sve vise nije raspored kanala isti, odnosno sad idu brojevi po redoslijedu od jedan do nekih 300.
Kako vratiti raspored da bude kao prije (npr., 211 Nick JR, 800 lokalni, 900 svedski akcijski...). 😁

Andrija M 13.04.2018. 12:52

Nijedno pitanje nije glupo, jedino si promašio thread - za maxtv imaš ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3183327

A tvoje pitanje, u postavkama kanal liste imaš stavku da sve vratiš na tvornička podešenja

warlock25 15.04.2018. 16:37

Ako bi isao na ht sa optime preko prodajnog i uzeo net 50mbit i tel sa besplatnim razgovorima prema mobu i fixu to je 159 kn ili sam nes krivo skuzio?

izzo 15.04.2018. 16:51

Meni prodajni prestavnik ponudio Max3 za 250kn jer eto prelazim sa Iskona i ne može dati po cijeni od 209kn,kao ta ponuda samo za one koji prelaze sa Vipa.

myroman 15.04.2018. 19:18

Iskon je njihov pa im svjedeno.
Reci da prelazis na vip ili sl.
A preko kompare.hr dobijes dobru iskon ponudu.

izzo 15.04.2018. 20:27

Citiraj:

Autor myroman (Post 3184390)
Iskon je njihov pa im svjedeno.
Reci da prelazis na vip ili sl.
A preko kompare.hr dobijes dobru iskon ponudu.

A zašto bi išao na Kompare za Iskon,kad sam već na Iskonu i nisam zadovoljan? Ovdje se radi o prelazak sa Iskona na HT, a kolega @warlock25 bi sa Optime na Ht. Iskon,Optima=HT.

Mate22 15.04.2018. 20:38

Citiraj:

Autor izzo (Post 3184415)
A zašto bi išao na Kompare za Iskon,kad sam već na Iskonu i nisam zadovoljan? Ovdje se radi o prelazak sa Iskona na HT, a kolega @warlock25 bi sa Optime na Ht. Iskon,Optima=HT.

Znali netko kako da mi ovi iz tcoma otključaju ove nat geo i wild HD kanale nisu ni u jednom paketu više ponuđeni pa zna li netko kako da ih pitam da mi ih puste ima li neka caka? Inače imam SportPlusHD paket kod njih i Prošireni di je puno HD kanala al ova dva su u SD verziji otvorena ali ne i HD pa kako da mi ih puste jel moram šta dodatno platit i koliko?

Ag008 15.04.2018. 22:16

Nikako, nemoguća misija je dobiti te kanale. Nekima su uključeni trikovima crne magije, dosta njih na optici imaju džabe, u T-Centrima naravno imaju te kanale otključane.

Juice 15.04.2018. 22:28

Ne postoje u ponudi tako da ih nikako ne možeš dobiti.
Kanale nitko ne bi trebao imati.

Mate22 15.04.2018. 22:37

Citiraj:

Autor Juice (Post 3184459)
Ne postoje u ponudi tako da ih nikako ne možeš dobiti.
Kanale nitko ne bi trebao imati.

Nije točno! Imaju ih u ponudi vidil sam kod frenda i u t-com centru jučer na iblerovu trgu da najnormalnije rade.

Juice 15.04.2018. 22:39

Citiraj:

Autor Mate22 (Post 3184462)
Nije točno! Imaju ih u ponudi vidil sam kod frenda i u t-com centru jučer na iblerovu trgu da najnormalnije rade.

https://www.hrvatskitelekom.hr/telev...i-paketi/maxtv

Onaj tko ih ima, ima ih pukom srećom da mu nisu zaključani. Programi službeno nisu u ponudi i ne nalaze se u nijednom programskom paketu. Tako da je točno da nisu u ponudi ;)

Ag008 15.04.2018. 22:53

https://image.prntscr.com/image/2wN9...TTte8EPgQ.jpeg

https://www.hrvatskitelekom.hr/telev...gramski-paketi

Postoje NatGeo HD, radili su mi na starom uređaju ali na novom ne rade.
Imam i prošireni i sport plus.

Btw što vam je sve na https://moj.hrvatskitelekom.hr/
tv-podaci o usluzi aktivirano?
Code:

Dodatni paketi:       
MAXtv osnovni paket-NOVI
Max Sport Plus paket - pretplata 24 mj.
Prošireni paket - pretplata 24 mj.

Dodatne usluge:       
Bundle
MAX3 rez instalacija
MAX3 Start
MAX3 Start ug.obveza
MAXadsl Flat opcija MCD24 (marker)
Non Stop+ Opcija L, L HBO, M+
Popust Non Stop+ Opcija L, L HBO, M+ - MCD24
Promo Popust Non stop+
Max Sport Plus paket - pretplata 24 mj. (marker) - 2016.
MAX Sportski Plus paket uz MCD 24 promo popust – 2016. (marker)
MAXtv prijemnik
MAXtv
MAXtv pristup aktivacija
Videoteka
TV vodič
Interaktivni sadržaj
Videoteka - sadržaj za odrasle
MAX3 Start Bundle
MAX Sportski Plus paket uz MCD 24 promo popust – 2016.
HDTV (bez kanala)
Max Sport Plus HD
Snimalica 10 - 100%popust 24 mjeseca
Ugovorna obveza MAXtv 24mj. - Snimalica 10
NextvTV Flag
HD paket kanala

Meni je sve ovo pa nemam natGeo. Baš bi htio vidjeti nekoga tko ima aktivirano.

Stipest 16.04.2018. 14:02

Prijatelj mi je imao ADSL ( 4 Mbit/s) i poslali su mu novi router da može preći na VDSL( 20 Mbit/s). Zamjenio ga je. Dali treba to aktivirati i da li se dodatno plaća?
Hvala

vacs 16.04.2018. 14:06

Ne placa se dodatno...ako mu na speedtestu 20mbit onda je to to, ako nije nek zove nakon par dana da dignu

Mate22 16.04.2018. 14:19

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3184627)
Prijatelj mi je imao ADSL ( 4 Mbit/s) i poslali su mu novi router da može preći na VDSL( 20 Mbit/s). Zamjenio ga je. Dali treba to aktivirati i da li se dodatno plaća?
Hvala

E bog Stipest već smo se sretali ovdi po raznim forumima pa ću pokušat da ti ja odgovorim meni su nedavno uključili onu Max3 uslugu kad sam prelazio sa Bnet-a ja sam dobio taj novi speedport router i morao sam zvat da mi uključe Turbo50 opciju brzine jer imam tehničke mogučnosti a početna brzina mi je bila tek 4mbit/s.E sad koliko ja znam da se ta osnovna vdsl 20 brzina neplaća nego jedino ako bude dizao na turbo 30,40,50 ali to nisam baš 100% siguran najbolje da on to direkt kod njih provjeri ali ako je neka nadoplata onda je to 10kn u pitanju.A oni mu to trebaju aktivirat ako on slučajno primjeti da mu nisu podigli brzinu na 20 onda nek zove pa ćemu uključit. p.s čekam još da mi uključe sve one HD kanale pa onda ti javim usporedbu maxtv i bnet kanala posebno HD. SD kanali su meni vrlo dobri na ovoj njihovoj platformi ali moguće da su ti SD kanali preko koaksa zero bolji ali zanemarivo.Mene jedino zanima kad mi uključe FHD kanale a imat ču ih preko 20 da tu vidim kakva je situacija. Što se tiče interneta ovaj vdsl2 za razliku od Bnet-ovog meni puno ljepše izgleda posebno u surfanju i bržem otvaranju stranica i videa na YT i u pogledu pinga u gamingu ovo mi je sad puno bolje.Ipak sam ja na 50m od tog FTTC imam sve pogodnosti stabilnosti veze.

Mate22 17.04.2018. 09:27

Lol izbacili su skroz iz ponude i nema ih više na popisu kanala NAT GEO HD i NAT WILD HD samo su ostavili SD verzije tih kanla.Bravo t.com svaka čast isključite i ove druge HD kanale koji če nam kurac sve vrnite na SD verzije i onda malo još povisite cijene.pljucc

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:23.