![]() |
A i oni koji mogu imati 50mbit... nece moci imati kako se susjedi ukljucuju i podizu brzine.
|
Zanimljivo, nisam znao da se je bnet toliko rasirio. On sve nudi iskljucivo preko vlastite infrastrukture?
Inace tko je bio na 10mbit kod t-com sa vdsl nadogradnjom dobije besplatno odnosno za istu cijenu 30mbit, a za 40 ili 50 se placa dodatnih 10kn. Citiraj:
|
Bnetu nije bio problem provuci svoju hibridnu infrastrukturu i u manjim gradovima poput Siska. Dok je HT-u problem recimo uloziti i postaviti FTTC ili FTTN pa se sad navlace sa onima koji su blizi centrali. Iako recimo u mojoj zgradi imam b-net nebi presao kod njega jer mi ne djeluje stabilno. Iskreno nadam se da ce HT poduzeti nesto i skratiti parice kod mene pa da se i tu moze povuci bolji VDSL.
|
I kod mene će doć ti novi vdsl ruteri. Ima li negdje neka lista koji su to modeli, i kako pristupiti njihovim sučeljima za razna port forwardanja i to? zahvaljujem
|
Ovisi da li ćeš dobiti speedport ii ZTE. Ali ima sve u temama, ako ne, budemo pomognuli.
|
Citiraj:
hvala na buducim pomocima |
valjda si dobio ovaj novi, V4 il tak neš
|
Ugl primjetio sam da download speed mi je s 4 skocio na 20 na novom. Naso topic i kako uc u ruter, sad jos portove forwordat i nadma se da neće puknut veza, od kad ga spoji 2 put puklo samo od sebe
|
Citiraj:
|
pa velim, nadam se da je dobio V4 od ZTE-a (valjda je to naziv novog), ne speedporta
|
http://www.novilist.hr/Vijesti/Svije...tsche-Telekomu
Haha isto bi i HT mogao doživjeti ako mu HAKOM pokuša ići na ruku. Nadam se da neće jer dok nema prava na monopol neće biti vectoring tehnologije u upotrebi. |
Citiraj:
http://www.fastnet.news/index.php/ds...red-dsl-cioffi Ali ja mislim da je HAKOM shvatio da je LLU kod nas mrtav, zajedno s "alternativcima" koji su u fazi "kontroliranog bankrota". Ostaje dakle Tcomov bakar i VIP-ov kabel. Ali budemo vidjeli, sigurno će netko od alternativnih cinkati Tcom Evropskoj komisiji čim masovno krene vektoring. |
Kako da povučem default t-com postavke routera? Kad ga resest sve bude prazno moram ručno stavit user pass za net, a VOIP ne znam što upisat pa tel. ne radi, zeznuo sam što nisam save konfiguraciju dok je bilo OK. Može to biti greška u centrali ?
|
Citiraj:
|
Hvala, nije sam htio povuc, morao sam zvat i prijavit kao kvar pa su neki "reset" na centrali i sad sve radi. Eto sad samo da tako ostane i ja sam zadovoljan sa T-com internetom. Pardon sa internetom Hrvatskog Telekoma.
|
ima li netko od vas "max net mini flat" uslugu tj. internet?
negdje sam procitao da sad postoje i 4g modeli routera (ja vozim na 3g) ali upitom na t-com sam dobio odgovor da takvo sto jos nemaju pitam jer zelim malo bolju i kvalitetniju vezu a u mom mjestu ne postoji fiksni prikljucak (zivim u proslom stoljecu :) ) |
Citiraj:
|
postoji 4G varijanta ali neces nista dobiti s njim. jos uvijek su ograniceni na 7-9mbit ovisno o kvaliteti veze, jedino ako imas problema sa ovim 3G tipa da ti prebacuje na 2G pa nemozes ga normalno koristiti. ovisno o odasiljacu, katkad ce ti novi prije uloviti 4G nego 3G.
|
Citiraj:
Mada cak zapravo ni nije u potpunosti postojeci korisnik u pitanju, naime koristi se t-com internet, a telefon je kod optime. |
Planiram na vikendici uzet za 200 kn samoinstalacijski paket bez ugovorne obveze i svako ljeto 2 mjeseca aktivirat net. Hoce li to funkcionirati tako i ima li caka na koje trebam pazit?
|
Danas mi se poduplao dload i upload... Nesto testiraju ili?
|
Citiraj:
|
Nop, jos uvijek imam stari. Bili su neki problemi s maxtv prijemom danas i nakon toga sam primijetio ovo. Sjecam se da je tako bilo prije par godina isto, al je trajalo samo jedan dan ;D
|
Ide li ovo šta brže? Trenutno je pušten Turbo40, test kaže; 36/6, iman 2 odgovora od 0800 panjeva, jedan je "može" drugi je "ne može":lol2:
http://s32.postimg.org/jg4ryji81/VDSL_linija.jpg |
pa nek ti puste 50, maksimala je 62 koliko vidim iako mi atenuacija je cudna, prevelika na down streamu s obzirom na maksimalnu brzinu. uvijek se moze vratiti nazad brzina ako ne valja
|
Citiraj:
|
A evo ne daju, kao pošto iman maxtv 40 je max:D
To je valjda neka nova logika, ako imaš maxtv neću ni testirat paricu, nego ne moš i šlus |
Natjeraj ih da dođe tehničar vidjeti..
|
Da, ja nemam max tv, a mozda stvano ne bi bilo dovoljno propusnosti za oboje. Tko ce ih znat..
|
Citiraj:
Nemam MaxTv, samo net + tel. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:03. |