![]() |
Citiraj:
|
Ja idem prema dolje sa kilazom, mozda mi pomogla malo estonska kuhinja sa puno ribe hehehehe
Mala zanimljivost. Bio ja u Estoniji i imali jednu vecer Estonsku veceru i kaj je bilo. Ribe, ribe, malo vodke, nekakvo domace pivo po receptu starom nekoliko stotina godina, te jos jedno njihovo domace jelo. Ja nisam mogao vjerovati. Krvavice :cool: |
To su pobrali od Rusa.
|
Pitanjce za iskusne zderonje. Zasto jaja kaj sam kupovao u Helsinkiju su bijela kao papir? :D
Citiraj:
|
Citiraj:
U neke smjese za nesilice čak umješavaju nešto kaj daje ljusci i žumanjku "domaću" boju. Pa si ti misli... |
ajme, strasno :(
updejt s rucka :)...prsut, sunka, domace kobasice, sir, domaci namaz od sira, krastavci, masline, feta i paradajz na salatu s maslinovim uljem i balzamico octom :)...kukuruzni kruh...i na kraju,...schwartzvald torta :) bilo je i nekog domaceg vina (zagorski neki delanec ne :P ) ali to sam preskocila;) |
Citiraj:
Ista stvar sa vecinom stvari kao sto su paradajzi i ine stvari. Bas se vidi da je teski uvoz i to ne neke pretjerane kvalitete. Dokaz, ja ne volim jesti paradajz, a tamo mi je bio fini jer je bio totalno gumeni :D |
Danas je bio picek na naglo u tavici, pomfač i matovilac.
Sutra ako budem dobre volje kuham čobanac:) |
Citiraj:
ja sam iskopao onu sarmu od prekjučer iz frižidera... :D ostavio sam si još dva komada za navečer :D sad si idem napravit sendvič od mesine neke, možda kulen (domaći od prošle godine), budžola, podravca, neke salame si još natrpat... : nuts : :beer: |
Citiraj:
Danas bi se @nino trebo vratit ako brodić nije potonuo :D Gripa je uzela svoj danak, 2kg sam u minusu te iako sam malo došao sebi od sutra sam jedno 10-tak dana na vojničkoj kuhinji pa se ovo teško razdoblje nastavlja: baad : EDIT: Ostajem kući :D treba se nahranit prije posla... |
Za Valentinovo ću dragoj iskazati ljubav na tradicionalni, romantični Žderonjski način.
Dakle-dinstano kiselo zelje sa komadićima šunke, suhog mesa i špeka i veeelikiii kolut krvavica uz to:D :beer: |
Citiraj:
Danas pojeo 2 croissanta i sad jedan pijat chiken curry sa dva komadica kruha, btw imam pouzdanu informaciju da mi je zena doma pocela zalazit na PcE forum i samo cita Zderonje tako da mi je rekla da zna sto jedem, e pa zeno ako i ovo citas, sretno ti Valentinovo :beer: Imam malo odmora i u 20,00 opet ukrcaj i partenca na more, cujemo se najdrazi kad se opet priblizim obali i ulovim signal, bye bye : goood : Xkluzivno za Zhderonje iz luke Bari, nino5, pozz |
Danas nešto kao vajn-gulaš (svinjska srca i jezik+juneći jezik) sa krumpačem.
Onak, malo šarf: nuts : |
Pileci paprikas i njoki. Paradajz juha. Baklave.
|
Danas na poslu 4 jaja na oko, 20 dkg pečenog špeka, pola kruha, ajvar i pola litre čokoladnog mlijeka.
|
pohani odrezak od gice, kroketi od krompira + sve obliveno Heinzovim ljutim kećupom, fransuska salata i svježi kuruzni kruh. Standardnu salatu sam preskočio jerbo sam na dijeti, želim istupiti iz kluba 100+. :D
nakon toga dupla kafica (jacobs gold).. |
...upravo se vratih s gableca iz obližnje "krčme" :) (tak se zove restoran ali je daleko od onog na što svatko pomisli kad se kaže krčma :D)...
...hobotnica ispod peke s krumpirima i maslinovim uljem....mljac :) sad cu si za desert poklopt red one fine crne kraševe čokolade :nuts: |
Danas: dao sam si oduska i papao lignje i pomfri.
Dali moram reci da je bilo odlicno? ;) |
atha..zavidim ti :( uz to jos nekog umaka i lepinje..mmmm...kako prefino :)
ja sam danas jeo..pečenja jaja, na to malo zdinstanog luka i prženog špekeca :) fino :) |
Citiraj:
|
Samo petkom :o A prasetinu se ne sjecam kada sam jeo. :/
Pon - grah i salata Uto - povrce Sri - komad pohane piletine i salata Cet - riza Pet - lignje i pomfri Vikend - kako me pukne Dorucak i vecera su obicno jogurti i slicno. Preporodio sam se po tom novom rezimu (zadnja 2mj). |
Implodirat ćeš od nedostatka mesa u prehrani :D
|
Citiraj:
|
Jelc sad daj Athi infraction. Nemre tak s tom dijetalnom prehranom na Zderonjama spamati... :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@atha ošušiti ces se od tog šrota, doći ćeš na niš, ostat će od tebe samo gaće :D:D pogledaj nas, lijepi i debeli ! :p @nino5 drzi se stari moj ! ;) ako niš drugo školjke dok povraćaš :D |
Citiraj:
Svaka ti cast.Ja sam se jednom zaletio jer sam jeo Lindtovu coksu slicnih karakteristika i ova Kraseva me nije previse usrecila.Ne znam malo je pregorka za moj ukus.Naravno Kras mi je na prvom mjestu za cokoladu, ali ova mi nije nikak legla.Odmah iza je afkors Lindt!:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
..ne kuzim ovu zahebanciju na moj racun...: stoopid
@ dady - da, to je ona kraševa čokolada sa 70 % kakaa...ona skupa, lijepo zapakirana (nije dorina :p)...i meni je predobra...pogotovo varijanta s lješnjacima...nije pregorka kao neke druge koje sam probala... inace, dorina cokolade su mi odvratne...presuhe su...i nikad ih ne kupujem... |
Ma pusti ih flare, nemaju nis pametnije za pisat pa provociraju okolo :p
Nego ja sam od danasnjeg dana postavljen za Komesara na brodu, tako da spremamo malu zakusku u tu cast, a mojim Grcima sam donio par kg cevapa nek se nazderu dok se ne useru :D Poooozzzdrav!! |
Citiraj:
|
politički zapovjednik KGB-a. :D
vjerovatno je unaprijeđen za ekonomista kuhinje. ajd' nino, detalja 'amo... |
Citiraj:
Kapetanova desna ruka, glavni za financije na brodu, glavni za putnike, nes kao direktor hotela....capisci? : stoopid |
aha. znači, radiš sve što i njegova desna ruka? :P
za ozbač: lijepo nino, čestitke i aplauzi! šta sada to znači? veća lova, više doma? manje posla? vraćaš se ranije? |
Citiraj:
Btw: Imam vecu placu od gradonacelnika Umaga :D |
Citiraj:
@atha kak uspiješ preživjeti na toj logoraškoj prehrani????:confused: : evil : |
Citiraj:
|
Citiraj:
Komesar - znaci da je postao moderator na galiji :D Vise ne vesla vec odredjuje ritam bubnja :D Bravo kapetane, bravo ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:39. |