![]() |
Citiraj:
|
Ne, bas za FTTb jer sad ISKON nemoze to uvodit ako lokacija nije minimalno 800 m od centrale . Sad kad se poveca obuhvat vdsl onda ce se valjda i smanjit minimalna udaljenost za fttb,mada nevidim neku logiku al tako sam cuo.
|
Citiraj:
Mislim da se udaljenost mora graničiti sa nekom minimalno definiranom brzinom veze koji svakom korisniku mora biti omogućeno. Kako da kažem, ukoliko na VDSL-u na udaljenosti do 1200m se može ostvariti max 30Mb/s onda one lokacije koje su dalje od tih 1200m bi spajalo se na FTTB da bi mogle ostvariti istu brzinu ukoliko je ta brzina od 30Mb/s definirana kao minimalna koju svaki korisnik mora imati. |
Govorim ono sto mi je rekao tehnicar zaduzen za fttb (pri provjeri zgrade) . Minimalno 800 m od centrale a kasnije nakon neke odluke (valjda ove) da ce bit ta udaljenost i manja.
|
Ima smisla sad. Znaci time bi se smanjile parice za one zgrade koje su blizu centrale a opet tako daleko da bi korisnici imali G.fast.
|
vuče mi se net večeras nešto čudno
|
Citiraj:
Nešto se preopteretilo. :beer: EDIT: Napravio speedtest sad, u prvom pokušaju prema HT-u 104ms ping a poslije 3 puta za redom 6ms. |
Citiraj:
I meni .. |
I meni se ponaša loše...
|
Sinoć sam i ja imao problema sa otvaranjem stranica.
|
Bilo je valjda nekih problema sa DNS-om.
|
Hahahha legendarno, vidiš to je sve stvar od čovjeka do čovjeka. :D
Iako nije isto školovani tehničar koji izlazi na teren i prčka po tim stvarima i student u centru za podršku koji radi po šemi klik, klik ovdje piše ili ona da mu se ili mu se ne da kliknuti par klikova mišem više... |
Sa studentima u call centru se ni ne isplti razgovarat o tome. Niti imaju potrebna znanja niti imaju pristup potrebnim informacijama.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Studenti, još gore... A što ćeš idu da zarade bilo šta.
Pa da odoše živci na tome, zato kažem radije bi bio na terenu. |
Ja sam se mailao, a koliko sam stekao dojam na to ne odgovarjau baš studenti, nek me slobodfno demantira netko ko poznaje HT radni proces, ali ja 0800 izbjegavam baš jer sam stekao dojam da su na mailu dosta obučeniji ljudi.
Ali sasvim je svejedno u globalu jer i taj student nije tamo bezveze, on je jebeni predstavnik firme i ovakve stvari su nedopustive, bar bi trebale bit.:) |
Pismeno razgovaras sa instancom ili dvije iznad telefon studenata, s tim da ne treba zaboraviti da instanci ima jako puno tako da nije bas nesto super uber dobro, no sigurno je daleko bolje. K tome, pismeni odgovor je nesto za sto se ti kao korisnik mozes i drzati kasnije, dok je razgovor preko telefona u domeni rekla kazala. Tako da su opcenito malo pazljiviji kad pisu pismene odgovore.
Sto se studenata tice, ti studenti su tamo da skinu sa kicme 95% sitnih problema pravim zaposlenicima i tehnicarima copy paste odgovorima u usmenom obliku. Jako velika kolicina studenata nije uopce tehnicki informirana niti ih tehnika zanima. Pricaju sto im pise u skriptama i to je to. Ono, sto mozes ocekivati od npr. studenta ekonomije (nemam nista provis studenata ekonomije :D ) kojem je racunalo word i google chrome itd. |
Niko nije primjetio potiho "pojeftinjenje" paketa :finger:
Max2s sa 10mbita sa 215--->235 https://www.hrvatskitelekom.hr/paketi/max2-s Ovdje je još cijena 215 ali kad se odabere ode opet na 235 https://www.hrvatskitelekom.hr/paket...-ponuda-max2-s Vraćamo se opet u situaciju realnog duopola Tcom/vip samo sada u žičanom sustavu...:nono: |
Su mozda maknuli onih 30kn za "odrzavanje"?
|
Citiraj:
Kako ne kuzis, to je samo privremeno jer ide Uskrs i onda ce biti AKCIJA :D Primjer: eto u jysk-u sam kupio klincu stolicu za komp u redovitoj cjeni ~500kn.., sada je 999kn a proslo je mozda 7-8 dana. Za Uskrs ce vjerojatno biti na akciji opet 500kn ili 499kn. |
Tih 30 kn za održavanje je samo naziv koji nista ne znaci jer onako moraju odrzavati opremu, mogli su komotno tih 30kn staviti kao cijenu paketa.
U cijeniku posebnih ponuda i dalje stoji da ima flat opcija za 40kn i da se nude oni max2/3xs paketi na prijelazu stranice 9 i 10. |
Citiraj:
|
Kolko ja znam, u max2 nije bilo naknade, samo max3.
|
Nije bilo +30 prije.
|
Nije bilo naknade - ja plaćam 205kn 4mbita u max2s paketu.
S mog računa
i još na to je išao pdv.. |
Daj 205 kn je puno previše za 4mbit. U firmi plaćamo 210 vip duo i imamo 30mbit
|
Pošto se direktno tiče HT-a ali ima i utjecaj na operatere koji iznajmljuju lokalnu petlju a i na nas krajnje korisnike. Hakom je dao u javnu raspravu odluku o novoj cijeni naknade LLU-a (uslugu izdvojenog pristupa lokalnoj petlji). Trenutna cijena naknade je 43,61 kn. Hakom je 16. prosinca 2015. odredio povečanje naknade na 57,30 kn. sa primjenom od 1. siječnja 2017.
No novim izračunom troškova LLU-a odredili su cijenu od 48,47 kn. |
Bil danas kod mene tehničar iz tcoma, ostavil dečko novi ruter i sad su odjednom drugačiji parametri parice. Sad odjednom max propusnost 15,73 mbit
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:36. |