![]() |
Koliko je Fortron Hexa 400W glasno napajanje u idleu? Je li bolje uzeti Corsair CX430 ako je bitna tišina?
|
Nije glasan, npr kod mene spojen 860k + 7850 i u full loadu se isto tako ne čuje. CX430 je nešto maleno tiši ali zanemariva razlika, bar meni.
|
Odlicno onda, hvala.
|
Trebam preporuku napajanja do 200kn bilo novo ili rabljeno, kratak sam sa novcima.
E4300 (trenutno stock, ali bi ga clocknuo malo) - cooler je Alpine GT11 GB EP31-DS3L 2x1 gb Kingmax ddr2 800 rama palit gt 440 1gb ddr3 hdd ide 80gb sata2 500gb 2x90mm venta 1x dvdrw optika Samsung LCD 23" Full HD |
Na napajanju se ne smije štediti. Radije skupi još malo novaca pa kupi pošteno napajanje.
|
|
Pozdrav, zanima me koje je napajanje najkvalitetnije za cijenu, za komponente mi je više nego dovoljno.
Fortron raider 650w silver - 527 -diskont24 XFX Core Edition 80 550W -560 -telebit Super Flower 550w -590 -centro |
super cvijetak
|
Pozdrav ljudi trebam savjet. Moj 10 godina stari termica toughpower odlazi, onaj 850W model. Danas više ne clockam i ne koristim SLI itd. pa mi ni ne treba napajanje te snage ali modularno mora biti svakako. Prioritet je tišina i štedljivost. Konfa je i5 2500, GTX770...
:chears: |
|
Ulovila me neka nostalgija da slozim staru kanturinu iz barton razdoblja. I tako polako skupio sve komponente i zapeo na napajanju...... dakle treba mi napajanje atx sa 20 pinskim konektorom. Stvar je u tome sta zelim kupit novo napajanje. Neka dolaze sa spojenom plastikom 20+4 a neka imaju lijepo odvojeno plastiku 20+4. Mene zanima kako su oznacena ta sa odvojenom plastikom? Sva su oznacena sa 20+4 i onda kifla.... spojena plastika i nemrem spojit na ovu staru maticnu kojoj treba 20pin.
|
sva se mogu odspojiti...mislim da nisam niti jedno novo vidio a da ne mozes razdvojiti i da ne bude 20pin
|
Možeš spojiti bilo koji 24pin ATX konektor na 20pin na ploči i ne možeš fulati spajanje jer utori imaju takve oblike da se ne možeš shebati. Ta 4 pina viška će ti biti 'u zraku' na desnoj strani ATX konektora na ploči i neće služiti ničemu.
|
tak je, na svima bi to trebalo bit odvojivo tako da nema problema sa nabadanjem na 20 pinski board.
|
Nisam znao da se to moze. Znaci kupim koje hocu i pasat ce. Hvala decki puno!!:respekt:
|
Evo ti ovdje oblik i raspored utora na konektoru pa si provjeri
https://en.wikipedia.org/wiki/ATX |
Ekipa,jel bi mogao Chieftec 300W pogurati Phenom II x4 920,jedan HDD,8 GB rama i GTX 750 ?
TDP GTX 750 je 55w,Phenom II x4 920 125w i jos rami i hdd,jel bi to islo ? |
Mislim da bi ti trebalo jače napajanje
http://www.guru3d.com/articles-pages...-review,5.html |
Teško... koji model? Trebaš barem ~18A na 12V.
|
Ne znam tocno model,ali drzao davno HD 4850 i Phenom X3 8450,vidim da ova konfa malkice vise cucla,ali ipak ostajemo onda na VX 550W :)
|
Jel može fortron hyper 500 w izdržat 280x?
|
Može ako ti cpu nije neki bolestan potrošać. To pod uvijetom ako ga već imaš. Ako ne zajebavaš se bezveze jer je 600w 30-ak kn skuplji, kao i kvalitetniji fortron raider 550w, xfx 550w i sl.
|
Jel 95 w velika potrošnja ili?
|
Pa i nije, al svejedno bi dao tih 30ak kn, ovo bi bilo mučenje
|
Otisao kupit Fortron Ridera 550, na kraju izasao iz ducana sa Super flower HX550 (golden green) :D
Pokusat cu reklamirat xfx-a. U slucaju da ta buka ne prodje pod jamstvo ici ce na trznicu :) |
Citiraj:
Ja isto uopće ne znam što da radim sa tim krvavim XFX-om... Malo zuji, malo ne, malo se nabrijem da ću ga raskopat i zalit, pa mi se uopće neda komp više raskapat:stoopid::fiju: |
Ja pokusavao zalit pa nije pomoglo tako da igra ili reklamacija il prodaja.
Ne pitajte me kako cu to reklamirat :D |
Citiraj:
|
Hijaooo. Daj 2 casice i rakiju pa da nazdravimo :D
|
Molim za preporuku napajanja iz linksa do 400-450kn sva su im neka...
Treba za g3220, 2 diska, pržilicu i u skoro vrijeme R7 260x ili R9 270... Prednost tišina i 80+ bronze barem :stoopid: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:24. |