![]() |
htio bi kvalitetne rame
|
Citiraj:
|
Kad bi gledali statistike, mislim da je daleko vise Cruciala reklamirano kao neispravnih nego Kingmaxa...mozda se varam, ali cini mi se da nije daleko od istine.
|
Citiraj:
|
Koliko Kingmaxa ima po forumu, broj neispravnih je zanemariv kako se meni čini..dok se Crucial najviše kvario, al dobro prste u tome imaju i kloukeri :D
|
zato jer se i bolja memorija gazi na vece taktove sa vecim naponima :fiju::D
|
Citiraj:
|
da, i ja sam ih imao, Hardcore 500MHz, krepala mi 4 keksa po 256MB u periodu od 2-3 mjeseca :fiju::D
|
Citiraj:
Jebena memorija:care: |
Citiraj:
To rikne dok si reko keks, ako se ne pazi...za razliku od value memorija koje dolaze sa kojekakvom Elpidom ili ProMOS-om, nisam baš čuo da ih je puno završilo na reklamaciji. Cimerov Transcend (value) je redovito dobivao po nekih 2.5-2.6v za paljenje kompa, a za 24/7 na nekih 2.4v, radi stalno, bez ikakvog hlađenja, preko godinu dana :) Kad DDR3 dođe na svoje, barem se nećemo trebati brinuti jel će izgoriti ili ne, ako ih izložimo većim voltažama za neki dulji bench. |
Citiraj:
|
Pozdrav, trebam za frenda neku 2x2gb memu, a da ide na barem 1000mhz sa cas5 i pozeljno ne vise od 2.1v (stabilno)
naravno sto jeftiniju :) ima nekih kandidata? |
e sad koliko stabilno mislis, po kojim kriterijma i koja stock ferkvencija? ako mislis na pc6400 onda: kingmax bi isao mozda do nekih 950@2.1, ocz platinum (ne jeftin) i sl. do cca 1050 ali pri malo većem naponu od 2.1, recimo negdje oko 2.2
imas i king 2*2@1066 oko 500kn; i ocz 2*2@1000 oko 700kn |
heh pa pod stabilno mislim za 24/7 rad, dakle standardno testiranje memtestom ili nekim programom za stabilnost barem 24h
stock frekvencija me bas i ne zanima...samo konacna :) ovaj king za najmanje 540kn (kolko sam ja vidio na nabavi) mi se cini ko najsigurniji/najjeftiniji izbor |
|
Citiraj:
|
ja imam OCZ-a 2x2GB XTC PC8000... default voltaza 2.1V, takt 1000MHz, latencije 5-7-7-19 ak se dobro sjecam no sa tom istom voltazom na 1000MHz bez problema radi na 5-5-5-15, za cetvorke kao sto je rekal Gilbert isto uopce nece cuti iznad 850MHz (bas je kuja ta mema :fiju: :D)
max takt je nekih 1050MHz sa 5-5-5-15 i 2.2V, nisam joj htio forsirat veci napon, a niti opustat latencije |
znam da c4 2gb moduli ne vole bas, tako da o tome nisam ni razmisljo, c5 je ok
tnx na prijedlozima, razmislit cu jos izmedu ocz-a i kingmaxa Citiraj:
|
Kakve veze ima što nije updateana? Nisi valjda slijep da ne vidiš postani rezultat :kafa:
A konkrentno u slučaju value 2x2GB KIT-ova i nema neznam koliko memorija... Kingmax, Kingston, OCZ...svi dolaze s Elpidom i idu gotovo jednako...neki s većom, neki s manjom voltažom. |
Citiraj:
Citiraj:
trenutno nemam vremena za citanje xxx stranica na XS-u ili po pce pa sam pito ekipu na brzaka dal ima nes kaj bi pasalo tom profilu, malo si mi posto previse alergican... |
Meni moj OCZ radi na 1000 MHz ,5-5-5-15, 1.8V potpuno stabilno.
|
Može nekakav SS?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:41. |