![]() |
Vjerojatno treba vremena dok se privikneš, ali meni to smeta. Do sad nisam imao nikakve izvore svjetlosti u sobi pa je normalno da iritira. Zajedno svijetle trenutno crvena i žuta od matične, pa žuti POST screen i zelena ledica od wlana, a kad se komp ugasi, ugase se se samo POST i žuta ledica, ovo ostalo svijetli i dalje.
|
Citiraj:
|
Intel 775 ploča, da ima dva IDE utora ?
pomoć,
trebao bih kakvu jeftinu ploču, na nju bi išao E2160, neće se OC-at ništa, samo da je stabilna, MORA imati 2 iDE utora, pošto će na nju ić IDE disk, i IDE pržilica, ne bi to volio nikako na jedan kanal spajati. aj preporučite nešto za ~500kn. ne treba integrirana grafa, ide gore 2600XT. |
uzmi onu AsRockicu famoznu..sa DDR/DDR2,s775,AGP/PCI-E utorima..400kn u ADM-u..bog i batina ploča,BIOS se updatea redovito koliko vidim..danas popodne ju i sam uzimam..ja mislim zafitiljit unutra Core2Quad Q6600..bumo vidli,kako se kaže..
ima 2xIDE čini mi se..možeš na siteu provjeriti..i brdo SATA utora..7.1HD zvuk,lan...ma ok ploča kažem..420kn..nije preveć.. |
ASRock 4CoreDual-SATA2 tj. sa VIA chipsetom, razne matične sa nVidijinim chipsetima (ali prelaze 500 kn). Nemaš neki prevelik izbor. Ali bi ova ASRokica mogla svakako vrlo dobro poslužiti.
Ili da kupiš matičnu sa jednim IDE i još kupiš zaseban PCI IDE kontroler. Disk upikneš u IDE na ploči, a pržu na zasebni kontroler :) |
Jeftinija je varijanta kupiti dobru i stabinu plocu i dodatni IDE PCI kontroler, nego da upis srott plocu i nemas nista. I los kontroler i nestabilna do jaja. Double damage.
|
Citiraj:
ova AsRockica owna 3x skuplje ploče..za 300kn,po koliko idu polovne..nema dileme.. ima sve..i radi ko urica..čitam po netu sami recommendedi..best buy,ovo ono.. |
imao sam ASRock prije, i onda uzmem sebi baš soc.775, onu conroe 1333-667 model..
i ploča je užas. BIOS - 0bodova, ploča mi se rušila, smrzavala komp, katastrofa, mijenjao drugu memoriju gore, i na kraju zamijenio za asus-a koji radi ko sat. nekako mi te najjeftinije ploče ne predstavljaju dobar izbor. pogotovo kad nije za mene, pa da mi onda ta osoba visi za vratom non stop kako mukomp ne radi dobro... |
Onda uzmeš matičnu sa nForce 650 chipsetom ili neku sa Intelovim chipsetom i PCI IDE kontrolerom, ako nećeš ASRock. Ali to će ti probiti buđet od 500 kn. Recimo ECS NF650iSLIT-A dođe oko 650 kn u Ve-milu.
|
ne kužim uopće kakva im je to sada shema da ploče nemju 2 ide utora na ploči, kao da ne tome nešto štede... katastrofa.
|
Žele izbaciti staru tehnologiju i zamijeniti je novom, SATA-om. Slično kao što je bilo sa ISA-om i PCI-em.
I naravno, tako ljude natjerati na trošenje novaca za nove SATA diskove, prže itd. Isto tako će relativno skoro i izbaciti PCI na matičnim pločama... |
Pa nativno P35 chipset nema cak ni podrsku za PS2 portove :) Da ne spominjem comove i LPT.
|
Dajte ljudi,sad ste mi buduću ploču popljuvali..a ja se nabrusio,i popodne idem po nju:D:D:D...šta fali tom AsRocku VSTA4 Core2Duo..svugdje gdje čitam po netu same pohvale..zadnji BIOS možda prije 4 mjeseca..
podržava čak i 8800GT ako se flashne sa nekim rev1 biosom,za karticu govorim..i onda radi ko sat.. |
evo imam asrock 4coredual-sata2 i imam IDE disk i IDE przu gore.
radi mi tip top, i to na 1.3 biosu, dok je 1.6 novi. preporuka., jos niti jednom da sam ima error. doduse agp grafa mi je gore. cak se da i clockati.:) samo bolje staviti na nju neki e4500 s vecim multijem, nego quad core zbog 5% smanjenih perfomansi. vidjeti asrock.com site. |
Svatko ima svoje afinitete, ja vise ne kupujem plocice ispod 150€ za glavni komp. Dosta mi je manjkavosti, nekompatibilnosti i konstantnih flashanja. Asus TUSL2-C, Abit IC7, Abit AW8...iduca je Abit IX38 Quad GT :)
|
..ima nešto i u tome..staro pravilo da proc od 2000kn ne stavljaš u MBO od 300kn..:chears:
|
slažem se u potpunosti s tim,
no za proc koji vrijedi 400kn, mislim da je glupo kupovat duplo skuplju ploču. neka je sve u ravnoteži. |
..skokni na linksov site i pogledaj ipak brandirane ploče..neka imaš max 500kn za nju..da se naći..:chears:
kad ti ne leže AsRockice..:D,ECS itd.. |
tocno sve je u ravnotezi:)
hebiga, kolko para tolko muzike. staro pravilo za quad ipa treba bolja ploca. Ova je pic-pac za e2xxx i e4xxx seriju. :D |
ma uzet ću mu ko ovu svoju, dođe 530kn..
ja sasvim zadovoljan s njom, nebo i zemlja u odnosu na asrock |
gigabata u ve-mila model: GA-N650SLI-DS4 =750kn (bila 1100kn do nedavna) imam je i preporuka,posjeduje 2 ide,firewire,8 usb-a i itd,te all solid kondezatore
|
max 2.2 GHZ dal može 2.4?
Imam matičnu Asus P4B, trenutno imam upiknut 1,6 GHz P4, nešto iz predhistorije ali služi kao vjerni tovar!
matična ide do 2.2 GHz-a. Moje pitanje je ako upiknem P4 2.4 GHz dal će radit ili će se sve sje..t?:stoopid: |
Imam ju i ja, svakako preporuka za tu ploču, ali ona probije buđet za 25% :D
|
Intel 845 chipset je, radit će Northwood na tome :)
Možda bi ploča mogla reći "Unknown processor", ali sumnjam...flashas sa zadnjim BIOS-om i sve bi trebalo raditi bez problema. |
Ja ne kuzim gdje vi izvlacite te podatke :stoopid:. Lijepo Asus kaze za tu plocu http://support.asus.com/cpusupport/c...n-us&model=P4B
|
Je da, ali 400 MHz BUS procevi su tamo. A ovaj je najvjerojatnije 533 MHz, samo će trebati malo OC-ati FSB tj. dići ga sa 100 na 133 MHz.
|
hvala na pomoći, mislim da može ić 2,4 ako dignem taj FSB na 133 i ako flasham matičnu kako je dude reko + kaj ćću updajtat bios pa kud puklo da puklo!
|
ne bi meni bio problem odabrat ploču u slučaju da mogu oodvojit 700-800kn za nju ;)
|
I845 radi sa vecinom 533 proceva, kao sto swarm rekao mozda ce trebati updejtati bios, no i to je moguce izbijeci. racunaj da ce ti proc biti prepoznat kao da radi na 400mhz fsb jednostavno ga dignes na 533(ili 133) u biosu i radit ce.
|
Citiraj:
|
I P35 chipset je više nego dobar.
|
Citiraj:
|
za Q6600 mu je dobar p965, P35 i noviji
|
posto sto sam imo nekih troskova,i neuze ov asus p5b sad sakupih nesto novca i kad ja pogledah sad na cjenovniku ima i neka ASUS P5KPL da li se sa njom moze dobro klokat
|
omg...
uzmes p5k jer ima novi cipset i relativno je jeftina. 500+FSB i mirna bosna |
Uzeo bi rado ali je ona 200kn skuplja mozda i vise
|
ja sam imao p5b-e, toplo ne preporucam
|
A onda Pogledaj Gigabyte P35-DS3(R) ili DS3L
|
za 200kn svijet nije propao bar ja mislim.... ako je tako neka gigbayte ploca i to je to... makar u tih 200kn dobijes wi-fi i sve zivo mislim stvarno predobro....
|
Krepala mi matična
Radi se o računalu slijedeće konfiguracije:
Cpu: Core 2 Duo 1,86GHz Ram: 4 GB DDR2 Mbo: Asus P5B Grafička: x1900xtx Hdd: 4 x 320GB sata Zvuk: Audugy 2 Napajanje: Seasonic 430W Sve to vrti Vista x64 Ultimate Sve je to bilo u redu osim što mi se komp zadnjih tjedna nije htio ugasiti. Petljao sam sve što sam mogao, i na kraju sam još stavio nove drivere za grafu i vidio da je izašao novi bios. I kako vidim po netu, pa čak i ovom forumu, mnogi su imali iste sreće kao i ja da se komp više neće bootati, pa čak ne radi niti najosnovniji bios recovery preko diskete. :suicide: Odlučio sam se ne zezati više s tim i htio bih neku paklenu matičnu s kojom neće biti problema.Stoga, samo bih vas molio da mi preporučite neku vrlo kvalitetnu i brzu matičnu na koju mogu popikati postojeće komponente, a ako je još dobra i za overclocking, tim bolje, ali nije nužno. Može biti i podržan crossfire sad kad već kupujem, a mislim da napajanje može još to izdržati. Cijena može biti do 1500kn. Znam da vi dečki i cure ak vas ima ovdje rulate po ovom pitanju, pa vam unaprijed hvala :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:05. |