![]() |
Citiraj:
http://www.recenzije.hr/softwer/soft...zi-shutdown-4/ |
e fala ti puno sad se punoooo brze gasi:D
fala:chears: |
Citiraj:
|
Ja komp gasim kad ga ne koristim duze od 2-3 sata, ali iz jednog jednostavnog razloga-da ne troši struju. Jer u stanu koji ima 29.5 kvadrata imam 150 kn struje, zapravo imao sam, pa sam poceo malo vise sve gasit ( i komp i ostale potrošače) i sad je na nekik 120 kn..
koliko uopce otprilike trosi moja konfa recimo kad surfam i koliko kad igram Crysis? A koliko kad je u stand by-u? |
Ne kužim ljude koji drže komp upaljen preko noći.
Kao prvo, ZAŠTO? Wow. Komp ti radi (ništa) dok spavaš. Kako si ti samo kul. Ako i radi nešto, onda cucla torrente. Hrčci jedni. Ne kužim ljude koji skidaju stvari s neta 24 sata dnevno. To je tužno. A ako držiš server i plaćaš fiksni ip, onda ima smisla i ti je iduća točka nebitna. Kao drugo, račun za struju. To je efektivno 2-3x veća potrošnja struje nego onoliko koliko ga stvarno koristiš (8-12h najviše,a i to je puno, sve više od toga također spada u kategoriju "tužno"), što je 100 kn više mjesečno za taj luksuz da se osjećaš zadovoljno jer znaš da tvoj pc uvijek pazi na tebe (x_X) A treće, osobno imam lagan san i svaki šum me budi. Spavati pored kompa upaljenog mi je nemoguće. Ja osobno palim komp ujutro kad se zbudim, i gasim kad idem ćorit. Dok sam na faxu i sl, ga gasim, jer nema smisla da gori. Također, kad znam da ga neću koristiti idućih x sati ga hitim u s3 suspend. |
Citiraj:
|
Citiraj:
+ monitor nekih (40-60)W (LCD), CRT 70+W |
Citiraj:
U ostalom, postoje neke stvari koje se doslovce skidaju danima/tjednima. Ja sam se nekih sitnica sentimentalne softverske vrijednosti dokopao nakon tjedana skidanja, jer je bio jedan jedini seeder koji je svracao tu i tamo. A cuj, nemaju svi sredstva/mjesta za dediciranu masinu koja bi skidala torrente. Citiraj:
rtorrent /home/x/Jenna.Hard.Anal.avi.torrent -s /home/x/p0rn Postavljas stvari kao da netko od njih citav dan sjedi i divi se download baru. Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
eto sve ti je lijepo rekao hamm |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:34. |