PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidija GeForce 6800 Ultra (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9647)

Freek 15.04.2004. 21:28

Citiraj:

Originally posted by tor
A Nvidia 220:D

Samo marketinški? Čini mi se da tu bude malo više oko toga....
Daj molim te...Kao da kažeš da GF3 nije ni do koljena novoj ultri. Kako možeš uspoređivati dvije generacije kartica?
Magični driveri? To budemo vidjeli. Ako misliš na magiju "imam veći rezultat u 3D Marku s novim driverima" onda su stvarno magični:D

tako je magični driveri u ovom slučaju neće pomoć :fuming:

Stipe 15.04.2004. 21:32

Shaderi su čisto marketinški problem dajem 1000kn(slovima:TISUĆU KUNA) za gladne u Africi ako za 1 i pol-dvije izađe igra koja će (u potpunosti) koristiti PS&VS 3.0

Sky 15.04.2004. 21:33

Sad svi glume proroke, pa ću i ja malo.
Mislim da ne miriši na dobro količina topline u koju se neminovno mora pretvoriti dio od 130W struje koju ta grafa povuče i lagani cooler. Ili su ti čipovi konstruirani da rade u pećnici?
Činjenica da su morali frizirati ogledne primjerke DEBELO iznad tržišnih da bi dobili par frame-ova razlike ispred ATi-jevih grafa isto dosta govori, kako o mogućnostima čipa (vjerojatno jedan od par tisuća, da ne govorimo o artefaktima koji su nastali kao posljedica friziranja, za što su okrivili "poslovično odlične" drivere) tako i o poštenju nVidije. Da imaju nešto revolucionarno dobro, puknuli bi to na tržište bez ikakvog friziranja, kao što su učinili sa GeForce256 ili sa GF3.
Nemojte se zanositi tlapnjama marketingaša i vjerujte ono što vidite (ili što PCEX testira:))
I na kraju, kad smo već kod dva molexa, Voodoo VSA 6000, anyone?:beer:
PS. I jedva čekam da cijena 9800XT padne, i da imam para, ne bi uzeo 6800 jer mi ne djeluje, hmm ... obećavajuće.

dr.fiksi 15.04.2004. 21:46

Opet gluposti.ja nikada nisam rekao da ATI neće moći odgovoriti.
Pitanje da li će moći odmah...Ajmo vidjeti->tko je bolji, bolji je
->ovo nije stvar tipa intel vs amd, niti imam namjeru trošiti vrijeme na to...
ako ati može odgovoriti, tim bolje za cijene.
kako rekoh, ja sam imao raznih kartica, i od ati-ja, i od nvidije,
svaku kada su mi njihove karakteristike bile najbolje.
I što se tiče drivera, moje mišljenje je da je NVIDIA bolja,
ali se ati približava.Nvidijini Linux driveri su pak unmatched.

Stipe 15.04.2004. 21:50

Tor kad citiraš preciziraj koga citiraš u odgovoru jer ovak bude svega:D :D
BTW:znam ja da NV40 ima 220mil tran. ali ATi troši manje W s jednakim brojem tranzistora(u istoj tehnologiji):beer: tak da nesumnjam da ATi neće imati takvih problema sa strujom ili ipak.....

Stipe 15.04.2004. 21:51

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
Nvidijini Linux driveri su pak unmatched.
Ali ATijevi su bolji za Machintosh:D :D :D

dr.fiksi 15.04.2004. 21:56

A pošto je meni linux jako značajan...

Stipe 15.04.2004. 22:06

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
A pošto je meni linux jako značajan...
Moj tetak iz Čikaga ima Machintosh G5(R9800) pa je i njemu značajan ATijev driver
BTW:Halo za G5 Rox:beer: :beer:

dr.fiksi 15.04.2004. 22:11

Za mac ti ne mogu govoriti jer ne znam.
Nisu te kartice što su nekad bile...
a i ovi ventići na ponekim novim radeonkama
su sumnjive kvalitete(znam za krepane)
Mene su služile i jedne i druge kartice odlično, doduše, jedan ati
krepao(ne pripisujem ati-ju krivnju).
AtI je uistinu dobra konkurencija, a u zadnje vrijeme je konstantno na tronu bio(FX-ica je razočaranje)-valjda je nvidia nešto naučila.I tako su atijevke brzo u dućanima, pa ćemo vidjeti.

Shteff 15.04.2004. 23:05

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Ha-ha...
Šiša 100%:rolleyes:

Ja još ni u jednom reviewu nisam vidio da je nova NVidia oprala stariju ATI-cu u nekoj igri za 100%...
...

pa evo u Halo je blizu 100%, mora se priznati da su rezultati impresivni, bilo kako bilo ja bih volio da i novi Ati bude tu negdje, nek se oni samo kolju, bolje za nas:beer:, a evo ti za ut2k4 http://www.xbitlabs.com/articles/vid...y/nv40_26.html

dr.fiksi 15.04.2004. 23:17

uistinu impresivno...
čekajmo da ati odigra svoju kartu

aurellie 16.04.2004. 00:52

3.0 shaderi i marketing:

http://www.pcper.com/comments.php?nid=145

Daj mi sad 1000kn :burn: :beer:

SlavoS 16.04.2004. 04:15

decki, a da pricekate usporedne testove iz domace radionice.

Chuby 16.04.2004. 05:15

Sjeca li se netko posrnulog 3Dfx-a koji je prije smrti pokusao zgazit NVidiu s nekom cudovisnom katticom s 4 GPU-a i EXTERNIM napajanjem. Mislim da ta perverzija nikad nije zazivjela. Iako mislim da cemo uskoro vidjet napajanje na cigli tipa C-64 :rambo:

ozren 16.04.2004. 07:49

Citiraj:

Originally posted by Stipe
Shaderi su čisto marketinški problem dajem 1000kn(slovima:TISUĆU KUNA) za gladne u Africi ako za 1 i pol-dvije izađe igra koja će (u potpunosti) koristiti PS&VS 3.0
STALKER: Shadows of Chernobyl - kraj ove godine.

Ja sad idem pisati svoj izvjestaj iz Geneve pa vjerujem da ce se nakon kaj to objavim jos diskusija zalaufat :)

Sky 16.04.2004. 08:49

Citiraj:

Originally posted by Chuby
Sjeca li se netko posrnulog 3Dfx-a koji je prije smrti pokusao zgazit NVidiu s nekom cudovisnom katticom s 4 GPU-a i EXTERNIM napajanjem. Mislim da ta perverzija nikad nije zazivjela. Iako mislim da cemo uskoro vidjet napajanje na cigli tipa C-64 :rambo:
Da, na to su me i posjetila dva molexa, zato sam i pitao Voodoo VSA 6000, anyone u svom prvom postu. Inače, 5500 je zaživjela, jako kratko, mislim da je napravljeno stotinjak ili tako nešto komada, a inžinjerski primjerak 6000 je postigao neku ludu cifru na aukciji, kao jedini te vrste na svijetu.

Paske 16.04.2004. 09:36

Ne vidim uopće čemu rasprava :confused:

NV 6xxx je trenutno najbrža kartuša - istina

Čeka se odgovor od Ati-ja - istina

Dali će netko kupovati nove kartice prvih 3 mjeseca prije sniženja cijena - osim Japana i SAD-a, teško.

Realno ... oni koju su pljunuli 3500 Kn za R 9800 pro su bedaci :rolleyes: . Sad mu je cijena cca 2.000 Kn ili manje. Kartica radi super.

Za 3-4 mjeseca se očekuje da će Ati i Nvidia imati top modele novih kartica u kategoriji 2000 - 2500 Kn po glavi stanovnika.

Eh - u tom se trenutku kupuje nova grafulja. Kad se cijene niveliraju i postanu realne, a ovaj hype prođe.

Nije bitno tko je prvi kupil naj grafulju i ima para ko dreka. Bitno je da pričekamo te budale i vidimo kaj se zapravo isplati. Realno svaka kartica ima svojih probelma i dječjih bolesti - što u driverima, što zbog novih proizvodnih procesa.

Da ne spominjem budle. Već vidim prve primjereke kartica. U bundleu - driveri i TV-out kabel ( od 20 cm, nedaj Bože da pljunu 5 centi više za barem 1 m ). Zašto pljuvat novce za bundle - kad ekipa i tak kupuje :rolleyes: .

Jelc 16.04.2004. 10:17

Citiraj:

Originally posted by Shteff
pa evo u Halo je blizu 100%, mora se priznati da su rezultati impresivni, bilo kako bilo ja bih volio da i novi Ati bude tu negdje, nek se oni samo kolju, bolje za nas:beer:, a evo ti za ut2k4 http://www.xbitlabs.com/articles/vid...y/nv40_26.html
Par za usporedbu 9800XT je jedino FX5950 Ultra.
E jebiga...ta grafa( FX5950 Ultra) nije pošteno ni zaživjela kod nas a sad se već svi hvale sa rezama 9800XTvs6800Ultra:rolleyes:

Ono kaj mene zanima je kakva će biti cijena kod nas.
A vidim da nitko ne spominje kad bu se dotična mogla kupiti..

Budemo vidjeli kaj Ozren ima za reći...
A budući da preferira Nvidiu, i još su ga k tome podmitili ručkom...:D :D :D
Mislim da znam kaj bu napisal:)

Paske 16.04.2004. 11:53

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Par za usporedbu 9800XT je jedino FX5950 Ultra.
E jebiga...ta grafa( FX5950 Ultra) nije pošteno ni zaživjela kod nas a sad se već svi hvale sa rezama 9800XTvs6800Ultra:rolleyes:

Ono kaj mene zanima je kakva će biti cijena kod nas.
A vidim da nitko ne spominje kad bu se dotična mogla kupiti..

Budemo vidjeli kaj Ozren ima za reći...
A budući da preferira Nvidiu, i još su ga k tome podmitili ručkom...:D :D :D
Mislim da znam kaj bu napisal:)

Pa zar ti sumnjaš u Ozrenovu objektivnost :D

Još ako mu ostane karticu za " detaljno testiranje " - znamo da će sve biti kak spada :D

*prc* *prc* :D

Stipe 16.04.2004. 13:32

Citiraj:

Originally posted by aurellie
3.0 shaderi i marketing:

http://www.pcper.com/comments.php?nid=145

Daj mi sad 1000kn :burn: :beer:

Kaj si ti crnac:D kradeš od gladnih

Garfield 16.04.2004. 13:50

A kaj se vi tolko sad svadate? Meni je tak svejedno jel bu izasla sutra ili za 5 mjeseci, isto tak mi je svejedno ak bu kostala 1900 ili 4900 kn .. svejedno ju necu kupit, za igre koje igram mi je cist ovo dost, a to sto imas najbrzu karticu u kvartu, jebes to. Vecina ljudi, ne samo u Hrvatskoj ima prosjecne kompjutere, prosjecne zivote te prosjecnu zaradu. Isto tako pogledaj npr. Half Life 2 anketu pa pogledaj koje su graficke najbrojnije, nisu ni 9800XT a ni 5900XT nego stare Geforce 4.

ozren 16.04.2004. 15:10

Pa svi smo ljudi od krvi i mesa... Da sad daju nesto za beskonacni test, tesko da nebi zaradili koji bod :cool:

Iako, cisto sumnjam da cemo od njih vidjeti tako nesto. A bome ni od proizvodjaca, uff uff. *smrc* :(

eh, da, sto se rucka tice - Tin i ja smo izracunali da je NVIDIA potrosila po glavi Eura 2500 na nas... pazi ono business klasa, hotel boli glava i takve stvari. no, ocito je to ipak jeftinije nego damn sample!

Jelc 16.04.2004. 15:21

Citiraj:

Originally posted by ozren
no, ocito je to ipak jeftinije nego damn sample!
Izgleda da ih baš nisu uspjeli previše napraviti:)
Pa bu po običaju bila "redaljka" na par primjeraka, pa kak se tko ogrebe...

tor 16.04.2004. 18:27

Pa dovraga nije da se prodaš za jedan ručak?! Ajd dva, nekako ali jedan...:D
Stipe, znam da znaš ono je bilo malo da unesem zbrku:D
I vadi tu tisučicu!

Stipe 16.04.2004. 20:01

Obavezno pogledati
P.S Ozen jesu to i vama pokazali

Unreal3 engine(NV40 presentation)
Sad gle na ATijevoj prez. X800 bude HL3:D

Stipe 16.04.2004. 20:41

Citiraj:

Netko nije pročitao "Launch GF6800 u Genevi" evo sad sem pročitao i sve mi je jasno:cool:

ozren 16.04.2004. 20:48

Citiraj:

Obavezno pogledati

Unreal3 engine(NV40 presentation)
Sad gle na ATijevoj prez. X800 bude HL3:D

blazeni adsl :)

to je to - samo sto je ovo iz jamerike gdje je bio sweeney, a nama je pokazivao mark rein. s tim da je kod nas bilo jos bolje jer je rein simulirao zvuk (pravi zvuk nije sljakao) i jos nam pokazivao kak zgleda wireframe ispod onog kaj se rendalo - pa se krasno vidi virtual displacement mapping - nema geometrije a stvar zgleda bolesno. primjer - onaj ciglasti zid je u wireframu samo jedna ravna povrsina.

Jelc 16.04.2004. 21:36

Citiraj:

Originally posted by aurellie
Sjećam se toga...kad su se ATI fanovi smijali FX-icama kad su došle sa molexom...a kad je došao radeon 9800 onda su zašutali :D
To ti je ono, rugala se sova sjenici. Neznam zašto nekoga uopće zabrnjava to, meni je važno da je grafa brza stabilna, i tiha dakako. A dali viri jedna ili dvije žice iz nje, apsolutno mi je svejedno.

Čuj-pa ATI ima dodatno napajanje na grafi još od 9500 NP/ PRO grafe:confused:
Neznam kog se vraga čude...

Chuby 18.04.2004. 23:30

Ma ne cudim se nego je smijesno da 1 sporedna komponenta u kompu trosi 150W!!! Neka se netko zapita koliko Watta rasvjete ili razglasa ima u sobi??? Mislim da vecina monitora ima normalniju potrosnju, hebes potrosnju ali veca struja povlaci puno vece zagrijavanje...

aurellie 19.04.2004. 00:49

E pazi sad...smiješno je kad komponenta troši 150W (6800U) a nije smiješno kad ona troši 130W (9800XT)

I više svugdje se po netu govori da je 480W apsolutno nepotrebno, u pcekspert članku piše da je radila na nepoznatom 400w napajanju a na xbitlabs tvrde da grafička radi sa samo 1 molexom spojenim.

15% veća potrošnja za u nekim slučajevima i do 100% više brzine, fair trade imo.

Zaista neznam čemu toliko napuhavat neke stvari, dajte malo otvorite oči prije nego se počnemo flejmat :fuming: :D

maky-st 19.04.2004. 22:04

a kartica izgleda totalno ludo samo je li valja šta:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:22.