![]() |
Citiraj:
|
Shaderi su čisto marketinški problem dajem 1000kn(slovima:TISUĆU KUNA) za gladne u Africi ako za 1 i pol-dvije izađe igra koja će (u potpunosti) koristiti PS&VS 3.0
|
Sad svi glume proroke, pa ću i ja malo.
Mislim da ne miriši na dobro količina topline u koju se neminovno mora pretvoriti dio od 130W struje koju ta grafa povuče i lagani cooler. Ili su ti čipovi konstruirani da rade u pećnici? Činjenica da su morali frizirati ogledne primjerke DEBELO iznad tržišnih da bi dobili par frame-ova razlike ispred ATi-jevih grafa isto dosta govori, kako o mogućnostima čipa (vjerojatno jedan od par tisuća, da ne govorimo o artefaktima koji su nastali kao posljedica friziranja, za što su okrivili "poslovično odlične" drivere) tako i o poštenju nVidije. Da imaju nešto revolucionarno dobro, puknuli bi to na tržište bez ikakvog friziranja, kao što su učinili sa GeForce256 ili sa GF3. Nemojte se zanositi tlapnjama marketingaša i vjerujte ono što vidite (ili što PCEX testira:)) I na kraju, kad smo već kod dva molexa, Voodoo VSA 6000, anyone?:beer: PS. I jedva čekam da cijena 9800XT padne, i da imam para, ne bi uzeo 6800 jer mi ne djeluje, hmm ... obećavajuće. |
Opet gluposti.ja nikada nisam rekao da ATI neće moći odgovoriti.
Pitanje da li će moći odmah...Ajmo vidjeti->tko je bolji, bolji je ->ovo nije stvar tipa intel vs amd, niti imam namjeru trošiti vrijeme na to... ako ati može odgovoriti, tim bolje za cijene. kako rekoh, ja sam imao raznih kartica, i od ati-ja, i od nvidije, svaku kada su mi njihove karakteristike bile najbolje. I što se tiče drivera, moje mišljenje je da je NVIDIA bolja, ali se ati približava.Nvidijini Linux driveri su pak unmatched. |
Tor kad citiraš preciziraj koga citiraš u odgovoru jer ovak bude svega:D :D
BTW:znam ja da NV40 ima 220mil tran. ali ATi troši manje W s jednakim brojem tranzistora(u istoj tehnologiji):beer: tak da nesumnjam da ATi neće imati takvih problema sa strujom ili ipak..... |
Citiraj:
|
A pošto je meni linux jako značajan...
|
Citiraj:
BTW:Halo za G5 Rox:beer: :beer: |
Za mac ti ne mogu govoriti jer ne znam.
Nisu te kartice što su nekad bile... a i ovi ventići na ponekim novim radeonkama su sumnjive kvalitete(znam za krepane) Mene su služile i jedne i druge kartice odlično, doduše, jedan ati krepao(ne pripisujem ati-ju krivnju). AtI je uistinu dobra konkurencija, a u zadnje vrijeme je konstantno na tronu bio(FX-ica je razočaranje)-valjda je nvidia nešto naučila.I tako su atijevke brzo u dućanima, pa ćemo vidjeti. |
Citiraj:
|
uistinu impresivno...
čekajmo da ati odigra svoju kartu |
|
decki, a da pricekate usporedne testove iz domace radionice.
|
Sjeca li se netko posrnulog 3Dfx-a koji je prije smrti pokusao zgazit NVidiu s nekom cudovisnom katticom s 4 GPU-a i EXTERNIM napajanjem. Mislim da ta perverzija nikad nije zazivjela. Iako mislim da cemo uskoro vidjet napajanje na cigli tipa C-64 :rambo:
|
Citiraj:
Ja sad idem pisati svoj izvjestaj iz Geneve pa vjerujem da ce se nakon kaj to objavim jos diskusija zalaufat :) |
Citiraj:
|
Ne vidim uopće čemu rasprava :confused:
NV 6xxx je trenutno najbrža kartuša - istina Čeka se odgovor od Ati-ja - istina Dali će netko kupovati nove kartice prvih 3 mjeseca prije sniženja cijena - osim Japana i SAD-a, teško. Realno ... oni koju su pljunuli 3500 Kn za R 9800 pro su bedaci :rolleyes: . Sad mu je cijena cca 2.000 Kn ili manje. Kartica radi super. Za 3-4 mjeseca se očekuje da će Ati i Nvidia imati top modele novih kartica u kategoriji 2000 - 2500 Kn po glavi stanovnika. Eh - u tom se trenutku kupuje nova grafulja. Kad se cijene niveliraju i postanu realne, a ovaj hype prođe. Nije bitno tko je prvi kupil naj grafulju i ima para ko dreka. Bitno je da pričekamo te budale i vidimo kaj se zapravo isplati. Realno svaka kartica ima svojih probelma i dječjih bolesti - što u driverima, što zbog novih proizvodnih procesa. Da ne spominjem budle. Već vidim prve primjereke kartica. U bundleu - driveri i TV-out kabel ( od 20 cm, nedaj Bože da pljunu 5 centi više za barem 1 m ). Zašto pljuvat novce za bundle - kad ekipa i tak kupuje :rolleyes: . |
Citiraj:
E jebiga...ta grafa( FX5950 Ultra) nije pošteno ni zaživjela kod nas a sad se već svi hvale sa rezama 9800XTvs6800Ultra:rolleyes: Ono kaj mene zanima je kakva će biti cijena kod nas. A vidim da nitko ne spominje kad bu se dotična mogla kupiti.. Budemo vidjeli kaj Ozren ima za reći... A budući da preferira Nvidiu, i još su ga k tome podmitili ručkom...:D :D :D Mislim da znam kaj bu napisal:) |
Citiraj:
Još ako mu ostane karticu za " detaljno testiranje " - znamo da će sve biti kak spada :D *prc* *prc* :D |
Citiraj:
|
A kaj se vi tolko sad svadate? Meni je tak svejedno jel bu izasla sutra ili za 5 mjeseci, isto tak mi je svejedno ak bu kostala 1900 ili 4900 kn .. svejedno ju necu kupit, za igre koje igram mi je cist ovo dost, a to sto imas najbrzu karticu u kvartu, jebes to. Vecina ljudi, ne samo u Hrvatskoj ima prosjecne kompjutere, prosjecne zivote te prosjecnu zaradu. Isto tako pogledaj npr. Half Life 2 anketu pa pogledaj koje su graficke najbrojnije, nisu ni 9800XT a ni 5900XT nego stare Geforce 4.
|
Pa svi smo ljudi od krvi i mesa... Da sad daju nesto za beskonacni test, tesko da nebi zaradili koji bod :cool:
Iako, cisto sumnjam da cemo od njih vidjeti tako nesto. A bome ni od proizvodjaca, uff uff. *smrc* :( eh, da, sto se rucka tice - Tin i ja smo izracunali da je NVIDIA potrosila po glavi Eura 2500 na nas... pazi ono business klasa, hotel boli glava i takve stvari. no, ocito je to ipak jeftinije nego damn sample! |
Citiraj:
Pa bu po običaju bila "redaljka" na par primjeraka, pa kak se tko ogrebe... |
Pa dovraga nije da se prodaš za jedan ručak?! Ajd dva, nekako ali jedan...:D
Stipe, znam da znaš ono je bilo malo da unesem zbrku:D I vadi tu tisučicu! |
Obavezno pogledati
P.S Ozen jesu to i vama pokazali Unreal3 engine(NV40 presentation) Sad gle na ATijevoj prez. X800 bude HL3:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
to je to - samo sto je ovo iz jamerike gdje je bio sweeney, a nama je pokazivao mark rein. s tim da je kod nas bilo jos bolje jer je rein simulirao zvuk (pravi zvuk nije sljakao) i jos nam pokazivao kak zgleda wireframe ispod onog kaj se rendalo - pa se krasno vidi virtual displacement mapping - nema geometrije a stvar zgleda bolesno. primjer - onaj ciglasti zid je u wireframu samo jedna ravna povrsina. |
Citiraj:
Neznam kog se vraga čude... |
Ma ne cudim se nego je smijesno da 1 sporedna komponenta u kompu trosi 150W!!! Neka se netko zapita koliko Watta rasvjete ili razglasa ima u sobi??? Mislim da vecina monitora ima normalniju potrosnju, hebes potrosnju ali veca struja povlaci puno vece zagrijavanje...
|
E pazi sad...smiješno je kad komponenta troši 150W (6800U) a nije smiješno kad ona troši 130W (9800XT)
I više svugdje se po netu govori da je 480W apsolutno nepotrebno, u pcekspert članku piše da je radila na nepoznatom 400w napajanju a na xbitlabs tvrde da grafička radi sa samo 1 molexom spojenim. 15% veća potrošnja za u nekim slučajevima i do 100% više brzine, fair trade imo. Zaista neznam čemu toliko napuhavat neke stvari, dajte malo otvorite oči prije nego se počnemo flejmat :fuming: :D |
a kartica izgleda totalno ludo samo je li valja šta:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:22. |