![]() |
platinum je bolji ali pitanje je koji je to platinum
EB ili EL ako je EL koja revizija 1,0 ili 2,0 samo EB ima D9 čipove a ostali imaju Elpidu ili ProMOS u glavnom nekak su mi preskupe možda bi radije uzeo Crucial Value PC6400 na kojem dolazi D9 GKX, barem koliko sam vidio |
Kod OCZa je Platinum uvijek oznacavao meme koje idu na najnize latencije i najbolje se klokaju. Danas je situacija malo kompliciranija, jer postoje i Titanium, Special Ops, SLI Ready, Reaper heatpipe, koji su svi tu negdje ili bolji od Plat.
Ako je razlika Gold->Plat 70kn, onda obavezno idi na Platinum. Pretpostavljam da gledas OCZ u Ve-Milu? Ako je tako, oni prodaju Platinum XTC rev.2 koja ima Promos kekse, i ide do 940 MHz @ 4-4-4-15, 2.1V. Mozda bi mogla i vise, ali onda treba staviti neko zesce hladjenje, jer se taj Promos + OCZ XTC hladnjak griju nemilo. Ne znam kolika je razlika u cijeni, ali ti se mozda isplati rastegnuti do Platinuma PC-8500, koji ima Micron D9 GKX kekse i clocka se dosta bolje uz manje zagrijavanje. Vidi thread o Crucial Ballistixu, tu su negdje. |
uzeo na kraju 2xKingmax 800 MHz, po cijeni od 280 kn svaki, zadnji par :). sad im je cijena 399 kn...
|
super, ulovio si na vrijeme :)
|
Ja ti imam OCZ Platinum XTC ddr2 800mhz i clocknuo sam je bez problema na 1005 Mhz :goood:
|
ddr3 nemaš ziher :D
|
Kingmax vs Corsair
Pozdrav društvo.Ovako dvoumim se između ove dvije memorije:
Kingmax 1GB, PC3200 non-ECC 184 DIMM, CL3.0, 64Mx8 DRAM VS1GB400C3 PC3200 1GB 3-3-3-8 184pin DIMM Zanima me koja je bolja,koja ima bolji oc itd..Matična ploča je DFI Ultra-D nF4.Hvala lijepo i pozdrav |
Jedan bod od mene vise za Kingmax (zbog pakiranja)
|
Da...
I ja iman istu dvojbu. Ostao u Linku Kingmax i Corsair, planirao san uzet TwinMos kojeg više nema... Dakle Kingmax Corsair Kingmax je 27 kn jeftiniji, dakle cca 55 pošto uziman 2 komada. Isplati li se dat 55 kn za Corsair EDIT: BTW Ja lapan pišen Corsair, a u biti se u mom slučaju radi o Crucial:lol2: Mislim da ću uzet Kingmax na kraju:) |
sve je to isto
uzmi jeftiniji ako idete na OC onda uzmite Transcend PC3200 |
Dakle nema niti jednog razloga za Crucial ? (osim garancije, tek sad vidim:D)
Ok onda, fala:) |
ko priča za Crucial?
opet ako pričamo o 1GB stikovima i da nađeš Crucial to će bit Value i opet nisi niš profitirao što se tiće OC-a |
Pomoć, OCZ
Pozdrav,
Lud sam više od čekanja ballistix-a pa sam počeo razmišljati o nekim drugim memorijama što kažete na: - DDR2 2GB (2x1GB kit) PC8500 (1066MHz) OCZ, nVidia XTC, SLI ready na gigabyteovoj stranici piše da je moja ploča (ga-p35-dq6) podržava ovu memoriju. Dali je dobro potrošen novac ako ovu memoriju kupim ili bačen novac i zašto? Unaprijed hvala |
Nekontam cemu razlog to kupovati!
Evo pogledaj OVO U linksu ti je trenutno dostupan Crucial Ballistix PC6400 a on ti je definitivno BEST BUY. Kupovati OCZ ramove pored Crucial-a je zaista jednako kao i biti lood. Danas su pojeftinili ovi moduli od 1GB, te je čak i jeftinije nego da kupujes komplet od 2GB. Idi rezerviraj dok još mođeš, nadam se da ce ubrzo nestati. |
800 i 1066
ja imam želju uzeti 1066 mhz, a pošto si mi ti preopručio 800mhz dali ima razlike između ta dva modula, tj. dali ima osjetne razlike i bez obzira na cijenu koji bi radije uzeo 1066mhz ili 800mhz i zašto.l
|
Pa moraš skontati da se ovi moduli od 800MHz mogu uredno raditi na 1066!
Isti su chipovi od onih od 800 i 1066MHz, samo je razlika u postavkama SPD-a, samo ga clockni , povecaj napon i to je to! |
Mozda ne zele svi klokat.
|
Pa to ustvari i nije klokanje :)
Samo neka promjeni množitelj memorije i postavi malo veci napon i to je to, puno isplatnije nego bacati pare na pločice istog chipa samo različitim postavkama SPD-a. To govorim za njegovo dobro, a nisam protiv ako on to ne želi. |
pa taj PC6400 će radit na 1066Mhz na isti način kao i PC8500
i na jednom i na drugom će trebat postavit određen mem djelitelj ako ga ploča ima a ako nema morati će dizat FSB neće mu PC8500 odma čim ga ušteka radit na 1066MHz ;) dakle stavi PC6400 module, podesi djelitelj i postavi latencije na 5-5-5-15 i ima istu stvar ko da je kupio Ballistix PC8500 |
znaci to su zapravo dvi iste memorije, samo drugacije postavljene, moje pitanje dali OC pc-8500 jači od OC PC-6400, jer koliko sam skužio, to nije ništa drugo nego isti čip postavljen drugačije da zezne kupce, na ajmo je nazvati "optičku varku".
|
Pa upravo tako, ako je isti chip, to je totalno isto, jedina razlika u tvorničkim postavkama SPD-a.
|
Citiraj:
pitam jer me interesira dali bih na 4 ghz moga0 sa ballistix 800 mhz dražti da mi je ram još uvjek bolji od proca ili isto mora na 1-1 i koje latencije su po tebi tu najmanje moguče, jel bi išlo 3-3-3-9 ili sl? |
koja je to glupost, nisam zna da su takvi lopovi.
|
tko su lopovi?
čuj takva je igra kod Cruciala jer oni svi PC5300, PC6400 i PC8500 imaju D9GMH čipove a što misliš koja je razlika između npr E4300 i E4500, to je isti CPU samo je tvornički postavljen veći množitelj |
u prevodu samo glup čovjek i čovjek koji nema pojma bi uzeo pc-8500 memoriju
|
opet ovisi od proizvođaća do proizvođaća
ne stavljaju svi iste čipove na sve module ;) |
ali kod cruciala i ocz je ista stvar
|
evo pa gledaj da sad ne duljim previše
http://ramlist.ath.cx/ddr2/ |
Citiraj:
:chears: |
DUXY1 gle ja nisam htio reči da je itko glup tko ima tu memoriju, nego da je glup ako je svjetan tj. da zna da su te memorije iste tj. da imaju iste čipove a tvornica ih je drugačije postavila.
Ljudi koji nisu imali pojma nisu imalo što sad, nema veze, nitko nije rekao da je to loša memorija ili nešto slično, samo da je znao bolje bi prošao tj. jeftinije. Npr. ja nisam ima pojma da je to tako dok mi nisu rekli Wolverine i ReNNo. Wolverine je potvrdio osvoju teoriju sa onom stranicom, usput Wolverine hvala puno. Pozdrav |
fakat citajuci ovo covjek nezna kaj bi kupio.
no, znam odavna cinjenicu, i wolverine nema veze s mnoziteljem, da recimo ta magicna oznaka kod procesora znaci njegovu kvalitetu. SVI, ali bas svi procovi prolaze iste testove stabilnosti. i naravno, neki produ neki ne. zavisno kako je koji proc izdrzao torturu, takvu nomenklaturu i dobije. neki rade na 2ghz neki na 2,5 neki odma idu u otpad. kako se potrefi. no sigurno neki polovan nece dobiti oznaku e6850 ako nije zadovoljio bas SVE testove i torture. upravo zato se i manji recimo to tako procovi daju mega klokat jer su to ionako iste stvari. nekima pukne mega ili dva casha pri testiranju, druga dva se pokazu dobrima, i eto...nije e6600 neka bude e4400. a hrabri ga doma mogu nabildavati koliko hoce. u garanciji lijepo pise da to ne rade. i stvar je sasvim jasna. nebi me cudilo da je tako i memorijama. siguran sam da si takva imena info opreme nebi bas dopustila da su im 5600 i 8500 pa cak i 10000 isti qrac, a samo razlika u postavkama. mozda, imenom chipa jest to ista stvar, no proizvodac sam garantira za ovaj od 10000 da ce tako i raditi. dok za ovaj 5600 nisam siguran da daje ruku u vatru da ce bas prestabilno raditi maksimalno opterecen. znaci, proizvodac daje garanciju da ce u garantnom vijeku upravo ta 10000 mema raditi kako spada. dok 5600 6400 itd nece. no hoce na deklariranoj snazi. i tu opet dolazimo do hrabrih krajnjih korisnika, koji piskaraju po forumima hvaleci se koliko ide njihov khm jeftini ram, i kako su super pametni jer nisu kupili skupi ram. mozda i jesu u pravu. no, isto tako citamo koliko je problema s bootanjem, plavih ekrana, stekanja igara, rusenja sistema itd itd...citajuci izmedu redova, svi imaju pomalo klokane komponente, koje su sasvim dovoljan faktor da nekaj u sistemu pode naopako. mozda deset puta klokani ram odradi svoje, no 11 put ce puknut. pa ces reci, a hebe me maticna. onda opet kad peti put pukne, zastekalo napajanje. pa sad kad drugi put pukne, reci ces, bemti memoriju a kad nije ona vec je dosao red da pukne klokani proc. i tako u krug. trazis rjesenje i trazis, a ono se mozda ipak nalazi u kupnji deklariranog i skupog hardwera kojeg nemas nikakve potrebe klokati. niti onda ulagati u dodatna hladenja. pa kucista. pa koje sve ne pizdarije, tako da na kraju ispadne isto kao da si dao par sto kuna vise i lijepo upiknes stvar a ona radi. a mozda se ipak isplati stedjeti pa sve opet radi. a mozda.... mozda su u sumi ;) |
Moj gradjanine, ti nas sve popljuva, sram te bilo:D
Ne overclocka se da bi dobio što veci rezultat i da se hvališ, nego overclockaš do neke granice gdje će sve to 100% stabilno raditi kao i po default taktovima. Hajd ti meni onda objasni kako se ne isplati overclockat naprimjer E4300 (naprimjer:D) kad on sa box hlađenjem može da se clocka 70% (da, dobro si procitao) stim da stabilno radi. I evo naprimjer Crucial Ballistix , to su memorije sa istim chipovima, i hajd ti meni objasni kako nije isplatnije uzeti onu najjeftiniju (PC5300) i overclockat je da radi bolje od "skupe" PC8500 uz to da je 100% stabilna. I na kraju ako želiš malo više dobiti uložiš u bolje hlađenje i to je to. Opet si na kraju na dobitku. |
ma sve to stoji. ne pljujem i ne vrijedam klokere. nikako.
vec samo pricam da svi ti nazovi isti cipovi NISU isti. u globalu jesu, no pri izradi, imali su svojih problema pa su samim time postali jeftiniji. tj, proizvodac ih radije proda jeftinije, pod imenom e4300 ili pc6400 itd nego da ih baci. a one za koje slobodno moze garantirati, prodaje ih skuplje i pod drugim imenom 9200 10000 ili e6750 itd. svi su oni proizvedeni iz istog buffera, svi produ iste testove, no svi NE RADE ISTO! samo sam to pokusao pojasniti. i NIKADA nemozes biti siguran da ce klokani stroj raditi stabilno. jer praxa pokazuje da vecini radi, no isto tako vecini ne radi, imaju problema sa sistemom i programima itd.lol dvije vecine. koja je veca? i puno puta zaborave da imaju klokane komponente, ali ipak radije pribjegnu nanovo instalirati winglupse, ponovo reinstaliraju drajvere i slicno, ali ni mrtvi nebi vratili komponentu na tvornicke postavke. jer, oni su super, prosli jeftino, pa to sada MORA raditi! bash :) btw. zar stvarno mislis da su ti ljudi koji kupe te NEisplative i PREskupe komponente, mada citaju sve ove forume o overclocku i slinim stvarima, zar su sve te tvrtke i entuzijasti koji slazu BRZE I STABILNE konfiguracije, toliki kreteni i supljoglavci da kupuju i bacaju pare na PRESKUPE komponente, kada mogu proci jeftinije i klokati si jeftilene? nisi se to nikada upitao? |
Koju memoriju uzet 800Mhz
Uzea bi sebi dva modula od 1 Gb DDR2 memorije, pa me zanima koja od ovih memorija je najbolja:
CRUCIAL, KIT, Ballistix, 800 MHz, 2x1024MB 854kn 2 GB (1GB+1GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, GEIL ULTRA 914kn (2x1GB kit) PC6400 (800MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit 868kn Inace ploca je Gigabyte 965P-DS3. Ante |
Ballistix uzmi
|
ocu i ja malo toga, moze recept na PM:respekt:
|
i ja mislim slično,vjerujem da za 1066 mhz memorije idu najbolji probrani chipovi,
bar za niansu bolji bolji od 800 mhz, pa čemu onda silna testiranja po netu, mislim da bi ti ljudi odmah naveli na testovima ne kupujte 1066 kad je 800 mhz ista stvar. ja sam kupio 1066 radi takvog svog stava,možda pojedini 800 mhz chip i odradi vhnuski posao ali ne baš svi, možda griješim a možda su u šumi:D :chears: |
Citiraj:
:chears: |
Još jedan glas za Ballistix.
|
Moj glas također za Crucial.
Moram malo uletit,i ja bi si kupio taj kit 2x1GB ali sam negdje pročitao da mema kad nije ocana traži 2.2V. Jel to istina? Ja imam Asus nforce 430 ploču i neznam dal ona može isporučit koliko? Hvala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:19. |