![]() |
Pa Plextools (tj. Plextori) su dosta pouzdani za skeniranje. U biti, teško je reći kome treba vjerovati - LiteOn-ima, BenQ-ovima ili Plextorima - svi daju različite rezultate. U pravilu LiteOn-i (tj. snimači s MediaTek čipsetom, dakle i Samsung, ali on zna ponekad čudne rezultate davati) pokazuju najmanje grešaka, Plextor (Sanyo čipset) je tu u sredini, a BenQ (Philips Nexperia čipset) pokazuje najviše grešaka. Možda je Plextor i najpouzdaniji za skeniranje, pogotovo što u pravilu skenira na 2x, teško je reći. Meni se jedino ne sviđa sučelje PlexToolsa tj. rezultata koje izbace, nije toliko "straight-forward" kao u slučaju Nero CD-DVD Speeda.
Probaj promijeniti registry value za CD-DVD Speed i osposobiti program za rad s Plextorom. Nisam siguran da će raditi, ali probaj... |
Pa gdje si covjece, jeli to radis u rudniku crnog uglja pe te nema ali u svakom slucaju hvala na odgovoru.
|
Ma ne, samo sam imao dosta posla i drugih zanimacija (kirvaj, rođendan, sad će drugi kirvaj...) zadnjih par dana. Danas bio cijeli dan na poslu, sutra sam cijeli dan u ZG... nije rudnik, ali tu negdje :D
Čisto da znaš na koju registry vrijednost mislim: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ahead\Nero Toolkit\CD Speed\CD Quality - nađeš reg_value nazvanu Blocked i izbrišeš Plextor s popisa. |
Nefunkcijonise mogu brisati dok ne poludim ali nece.
|
Još ništa od ovih Zamzunga...čak sam htio kupiti H62N ali nema ni njega.
Pa se sad dvoumim da li bi opet uzeo Pioneer (DVR-212D) ili čak LITEON (LH-20A1S-11C)... |
Da, imaju samo bijeli Samsung, cak mi je palo na pamet autolakom rijesiti "problem" :)
|
Ja budem pričekao do petka, ako ne bude u trgovinama uzimam neki od gorenavedenih...
|
Citiraj:
|
Jedna "luda" ideja... kad sam bauljao po Metrou tražeći neke druge stvari usput sam naravno gledao tehniku - tamo imaju i Samsunga i LG-ja (uz njih ako se dobro sjećam i ASUS-a), samo ne znam imaju li SH-S203B, ali imali su H62L (u osječkom Metrou), pa ono... pogledajte i u takvim centrima, mogli bi naći (pogotovo H62, Samsunga teže jer vjerojatno imaju samo starije modele).
|
eto, ja danas vratio h62n u ve-mil, jer nije htio snimati rw medije. s dečkom u servisu riješio stvar. uzeo moj stari, dao mi novi i to to. htio sam uzeti nešto sa ide, ali nije išlo. i tako u busu malo da pogledam dvd, kad ono H66N :fiju::D:goood:
nema ga ni na cjeniku od ve-mila :) vidjet ću sad kako se ponaša sa rw medijima čini mi se čak tišim od H62L, ladica se tiše otvara, tiši rad... nisam ostalo ništa isprobao... radi je desetak minuta u kompu |
jollyb, pošto je H66 jako nov model i podaci o njemu cure na kapaljku, jel bi ti se gadilo napraviti pokoji manji testić, npr. snimiti 2-3 CD-a (neka jeftina, ne troši kvalitetne) na max brzini i testirati kvalitetu BenQ-om - da vidimo je li popravljen bug s CD-R snimanjem na višim brzinama (C2 greške...). Usput, ima li SecurDisc?
|
Citiraj:
mislim da ne bi bio problem, reci što te zanima, pa ću napravit. dvd ionako moram dva-tri snimit, na cde mogu nešto nabacati. jes, ima securdisc. taj logo me i zbunio, ono gledam front i tamo samo multiburn, lg i SD icona - wtf, to nije h62. ali dobro je ispalo :) isprobat ću prije ili kasnije i taj SD |
Pa prije svega me zanima (a i mnoge druge, vjerujem) je li popravljeno snimanje CD-a. Snimi jedno dva različita ako imaš na max brzini i napravi quality scan s BenQ-om. Naime, sumnjam nekako da će LG ispraviti bug koji pogađa H42/44/62 modele putem firmware-a. imaju profitabilniji način ispravka bugova - izdaju novi drive.
|
Citiraj:
:D |
Hvala! :)
Dobar mini review, kako budeš otkrivao nove stvari (netko je rekao SecurDisc?), slobodno ga još malo proširi. Nažalost, glede ispravka CD buga nisam bio u pravu (a bio sam pesimističan, znači još je gore od očekivanog). |
Planiram kupiti H62N u Vemilu pa me zanima jel ga ima(o) netko osim jollyb-a. Na ništa osim LG-a ne idem, a i nemam nekog iskustva što se tiče SATA DVD/RW pa me zanima ima li kakvih problema kod instalacije windowsa ( jel radi probleme zbog drivera kao što je to kod hdd-a ) ili to ide sve glatko kao kod ATA modela
|
Citiraj:
ali moje tople preporuke za h42n ili h44n. sa patom nema problema |
Ajd probaj, baš me zanima. Na ploči ( Abit AB9 ) je famozni JMicron i navodno zna radit probleme s SATA uređajima kod instalacije windowsa, a čitao sam da čak traži i disketu s driverima kod instalacije s ATA hardom. Inače baš hoću sata model da se riješim kablovinja po kućištu. Prodao sam jučer ATA model frendu, ne znam koji je model točno bio, al nije ni bitno.
|
Na asusu p5b je isto JMicron i nepravi nikakve probleme (barem ih ja nisam imao) isprobano sa samsungom.
|
na mojoj matičnoj (ovoj u komp opciji) je ami bios (zadnja verzija) i ne boota hiren cd (koji je cd-rw) ni xp inst cd u H66N. ali to je do moje verzije biosa koja nema opcije bolje podešavanja boota.
u boot opciji se može pormijenit hdd i opt ur. ali bios ne vidi dvd na novijim matičnim pločama je situacija sigurno bolja, moja je već dosta stara (socket a) |
Kod mene nema problema s instalacijom Windowsa...
|
Kako stoje stvari sa pržama koje se povezuju preko USB-a?
Gledam jednu ali ne bih baš želio probleme pri instalu OS-a... |
Kupio sam upravo 2*H62N i dobio jednu H62N, a drugu H66N. Dođem ja doma i idem to ugradit i vidim različite prednje stranice ( naljepnice ), pogledam model, vidim H66N, već sam mislio da su mi neko sranje uvalili kad sam vidio da vali pola oznaka naprijed :D. Hvala Ve-mil :D A tako su me iživcirali novim rasporedom ( "info pult"->preuzimanje->blagajna ) da sam skoro ostavio sve tamo. Kilometarski red za podizanje robe i onda mi lik odnese pržilice ženi na blagajnu i pomiješa s još 250 različitih artikala koje čeka ekipa ispred mene. Strašno
|
e, a da napraviš koji sken nasnimanih cd-a, na višim brzinama? ak nije problem
:D :D |
S čime da to radim uopće? Baš CD mora bit? Nemam nijedan kod sebe, budem na DVD-e čim saznam čim da to napravim.
|
Ne mora biti CD, ali trenutno je u fokusu otkrivanje je li ispravljen barem djelomično bug koji su imali posljednji LG snimači s Renesas čipsetom (H42, H44, H62) prilikom snimanja CD-ova brže od 16x. Jollyb je testirao i nije bilo C2 grešaka na 32x (i na 16x naravno), ali je bilo na 48x. Doduše, ne znam možeš li testirati jer sa samim LG-jem ne možeš. Kako i čime testirati, objašnjeno je ovdje.
U svakom slučaju, ako imaš čime testirati, mnogi bi ovdje sigurno bili zahvalni na informacijama. :) |
Thx. U petak bi morali najkasnije bit onda rezultati na H62 i na H66.
|
Igorba jedno pitanje za tebe koji je cipset na GSA-E40N nemogu da nadem a treba mi ta informacija.
Hvala unaprijed. P.S. Mislim da je Panasonic ali nisam siguran. |
To ti je eksterna verzija H42/44. Dakle, Renesas čipset.
H1x, H4x i H6x - Renesas. Isto i eksterni (slovo E umjesto H) H2x, H3x, H5x - Panasonic. Isto i eksterni (slovo E umjesto H) |
Hvala na odgovoru,
Stize mi danas vjerovatno ali sam htio da vidim koji je cipset jer bih radije Renesa nego Panasonic. |
Čudno ... nitko nije spomenuo Plextor - nekada najbolje prže su bile njihove.
Preskup je ili jednostavno se niste sjetili ? |
Novaca na bacanje ipak nemam da bih išao kupiti pržilicu koja košta 500 kn, a postoji brža i bolja i košta 200.
|
Imam PX 760A preskup a nije nista posebno bolji od drugih vise ime.
|
Koja je sad na kraju najbolja? Samsung sh-s203b ?
|
Kako kome. Ovisi što je kome najbitnije. Iako nisam osobno imao iskustva s njom, prema svim iskustvima drugih ljudi i testovima na netu, Samsung je najbolja/najkompletnija, LG ima problem s CD-ima, inače isto izvrsna, Pioneer ima problema s pouzdanošću, a inače je najbolja za snimanje DL medija... Zapravo, ne možeš fulati ni s jednom.
|
Sto se tice samsunga s203b ima samo jednu manu barem sto se mene tice koji puno ripam video dvd-ove a to je, ako je dvd nov ripanje ide i do 16x ali ako ima i malo ogrebotina dvd sam spusti brzinu na 4x i mozes se ti slikati nece brze da ga ripa, dok sa data dvd-ovima tih pojava nema.
I jos mi se desilo da je na dva verbatima +r mcc-004 spustio brzinu snimanja na 4x pa se to snimanje rasteglo ko gladna godina, dok mi se to sa plextorom nije nikad desilo na verbatimu mada jeste na par sony -r medija ali je spustio brzinu na 8x. Sve u svemu kao sto kaze igorba niti sa jednom modernom przilicom nemozes mnogo fulati pogotovo uz dobre medije, jedino ako si pirat pa snimas mnogo onda je druga situacija mada tu po iskustvima kolega koji se bave tim sportom lg im se pokazao dosta pouzdan za dugotrajno koristenje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
za sken kvalitete je potreban benq ili liteon dvd drive |
Citiraj:
|
izgleda da je crni samsung 203 došao u optimum
http://www.nabava.net/trazilica.php?...+s203b&x=0&y=0 idem sutra pogledat |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:39. |