PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   NTLDR is missing (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=77161)

veki19 28.09.2010. 07:07

Jesi li stavio 1st boot device-USB,pa 2nd-CD/DVD rom,i 3rd-HDD?

Hrvoje xyz 28.09.2010. 15:51

cisto da pomognem nekom mozda , i ja sam imao ovaj problem dok sam imao XP na stolnoj kanti. samo od sebe je znalo doc , al nisam ni ja bedast :

prvo kaj bi napravio , resetiro bi komp . u pravilu to nije pomagalo , i dalje je nrldr missao.
nista , F8 iu safe mode . udjes u safe mode , cekas da se sve zlouda . resetiras komp

nevjerovatno , al to mi je uvijek pomagalo!

treba bit uporan , ponekad mi je znao to rec, resetiram i onda udje normalno u windowse i ne sere vise.

na lapu imam vistu , i to onu najslabiju (home?) nije mi ni najmanje zao sto jede resurse vise . stabilna je , ovakve stvari mi se ne desavaju.

zasto pricam ovo za vistu - (necu da ovo preraste u rat xp vs sve ostalo), radim na jednom poslu gdje dosta cesto mjenjam radne stanica , svi windowsi su originalni licencirani redovito servisirani, ogromna firma je , i dosta cesto mi se pojavi BSOD!??! kad sam prvi put vidio mislio sam da je neka zajebancija , u pravilu jedino sto imam pokrenuto je ta aplikacija s posla , al ne , uredno se zna tu i tam pojavit BSOD .
meni doma na visti , a znam svasta nesto prtljat , nikad.

e i da , sto se tog errora tice NTLDRa : u mom slucaju je isto napajanje bilo .

Kupusarchina 28.09.2010. 18:10

Citiraj:

Autor Jablan (Post 1740652)
Mislim da i za tebe vrijedi ono što je kolega Joke napisao u postu iznad, samo treba malo i čitati.:fiju:

Probano, lapsus je bio u postu, stavio sam bio hard na IDE. ;) Pokušao integrirati drivere i nije baš ništa promijenilo.

Citiraj:

Autor veki19 (Post 1740992)
Jesi li stavio 1st boot device-USB,pa 2nd-CD/DVD rom,i 3rd-HDD?

Jesam, sve kako treba biti. ;)

A što se tiče Viste, daleko mi je bolja 7ica, po stabilnosti su tu negdje, a čini mi se da 7ica neusporedivo manje guta resurse. Govorim o Ultimate 64bitnoj verziji.

viper 29.09.2010. 10:30

Evo da i ja iznesem svoje probleme..
Dakle imam 120gb HDD na kojem je xp32bit i jedan od 500gb na kojem je win7 64bit. Kad sam instalirao sedmicu onda su oba dva diska bili prikljuceni na maticnu(neznam jel to ima kakve veze) i sve se ljepo instaliralo i radilo je sasvim normalno do onog dana kad sam ja htio imat samo ovaj Hard od 500gb u kompu. Dakle ukopcam ga na SATA i prodje onaj bios screen i pise NTDRL is missing !? Znaci sasvim normalno se boota dok su oba diska instalirana ali dok je samo ovaj od 500 onda nece da ga je*es.. Nisam jos nista pokusaval a i nisam bas siguran da je ista procedura rjesavanja tog problema kao i na XPu.

Joke 30.09.2010. 00:57

@viper baci oko tu -> http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189505

viper 30.09.2010. 10:27

Citiraj:

Autor Joke (Post 1742625)

Aha.:fala: bit ce da je to rijesenje mojih problema.. Samo sto sad to nemogu napravit jer nemam 64bit proc .

kicone 08.01.2011. 22:06

mene zanima ovo ako neko moze pomoc
lega mi je kupio komp i ocu mu podic windowse preko usb-a kad ga pokrenem i izbaci mi ntldr fali

nino 09.01.2011. 00:16

Jesi napravio bootabilan usb stick ili si samo kopirao win dvd na njega?

kicone 09.01.2011. 08:59

da vec sam dizo preko njega a sad mi to izbacuje

domy_os 09.01.2011. 13:30

Pogledaj boot order, da se nije USB stick uvalio prije HDD-a...

kicone 12.01.2011. 15:02

hvala vam

crni barun 01.09.2011. 19:14

NTLDR is missing...

nakon formatiranja particije i restarta pojavio se famozni "NTRDL"...probao sam sve što sam pronašao na netu za rješenje ali bez uspjeha...sad ne mogu instalirati nove windowse a u jednom od bezbrojnih prijedloga sam izbrisao sve s diska pa sad nema ni starih windowsa na kompu...bootabilnim cd-ima za novu instalaciju nemogu ući...odem u bios i stavim da čita s cd/dvd first boot ali svejedno neće...nekako sam priko usb-a uz pomoć programa "spotmau power suite" (jedino njega očita i prepozna) ubacio stari backup na drugu particiju u nadi da ću s "acronisom" (jer je backup rađen s acronisom) srediti stvar ali neće da očita "acronisa" hehe...pojavi se samo naslovna slika i ne mogu ništa pomakniti ni učiniti, zaledi sliku (ovo sam prije radio X puta, tako da nije problem u radu s acronisom)...šta mi preostaje, novi disc??? hvala

ezz 01.09.2011. 19:40

uštekaj hard u drugi sata utor

Traxx 01.09.2011. 20:09

isti problem..

crni barun 01.09.2011. 20:46

Citiraj:

Autor ezz (Post 1967399)
uštekaj hard u drugi sata utor

opet neće, ista stvar...

hmm...malo sam se igrao s utorima ali uvik ista stvar, ali ima jedna zanimljivost...ako odspojim hard i pustim da se restarta onda nema poruke "NTLDR is missing"...dakle, inspecting your configuration, očita drivere, sve odlično...ali kad dođe do "new instalacija ili repeir" onda normalno ne ide dalje jer ne vidi hard disc...dali je to "dokaz" da je hard disk u pitanju!?

zaratin5 03.09.2011. 21:05

Uđi u BIOS, promjeni mod hard diska u IDE i XP će ga prepoznati i možeš ga normalno instalirati.

Tiristor 18.01.2012. 12:41

Pozdrav,

malo cu vratit temu iz paucine jer polako gubim razum s ovim je*enim hardom. Sinoc mi krepa moj hard i danas kupim od frenda polovni hard.

Prvo mi nije htio bootat windowse s dvd-a, pa sam oso kod frenda i formatiro hard, dodjem kuci opet isto, pa sam pokusavao neke sheme preko usb-a (ima neki guide na netu) i ni to ne pali.
Ne znam vise sta da radim i kako da dignem je*ene windowse.

Ima li tko kakvu ideju?

Hvala

p.s. taj famozni "NTDLR is missing" je u pitanju.

stipe1771 18.01.2012. 12:46

Ja sam kupio novi disk kad sam potrosia 3 dana zivota na to.

demetrius 18.01.2012. 12:49

ti vidi disk u biosu??premjesti disk na neki drugi sata, zamjeni možda sata kabel iako teško da je do njega,siguran si da je disk 100% ispravan??reset cmos?

Tiristor 18.01.2012. 12:56

Da, u biosu je sve oet. Nije sata, ide je. Jedino da probam zamijenit ide.
Pa ja vjerujem da disk valja. Eh sto se tice reseta cmosa, tu bi mi trebao neki help, posto pojma nemam.

EDIT:
Evo našao sam na netu shemu. Zvao frenda kaze on samo makni bateriju na 10 sekundi i vrati je nazad.
Probo sam tako, ukljucim komp i opet isto "NTLDR is missing". Možda nije resetirao kak treba, da probam ovu shemu s jumperom
ili da bateriju drzim duze vani?

EDIT:
Nadalje, probao sam s drugim dvd-romom, probao sam s winxp i nece. Uspio sam resetirat bios, ne pomaze.
Jel ima ko za prodat kakvo oružje da prvo naudim hardu ovom, pa cu onda sebi.

esad 18.01.2012. 17:17

Kad si radio clear cmos prepostavljam da si ištekao power kabel.
Veliš da si kod frenda formatirao disk, moj savjet je da obrišeš sve particije i da napraviš jednu particiju.
Ako ovo ne prođe probaj sa drugim cd-om i ili drugim cd uređajem

Od oružja ti preporučujem hladnu Žuju

Tiristor 18.01.2012. 17:20

Citiraj:

Autor esad (Post 2078053)
Kad si radio clear cmos prepostavljam da si ištekao power kabel.
Veliš da si kod frenda formatirao disk, moj savjet je da obrišeš sve particije i da napraviš jednu particiju.
Ako ovo ne prođe probaj sa drugim cd-om i ili drugim cd uređajem

Od oružja ti preporučujem hladnu Žuju

Znaci da odem kod frenda, pokrenem winxp instalaciju npr. obrišem particije i prekinem instalaciju?

Probao sam vec dva cd-a i dva cd uređaja. Tak da mislim da u njima nije problem.

Ej radije bocu neke žeste. Prvo devastiram sebe, pa onda hard. ^^

esad 18.01.2012. 17:56

Da, ali sam ponovno pročitao tvoj prvi post pa mi nije ovo jasno da neće pokrenuti tvoj dvd što upućuje na problem sa biosom, ako ne prođe ovo sa brisanjem particija instaliraj kod kolege winse i postoji vjerojatnost da ih podigne a ako ne dobit ćeš opet onu poruku NTRL Missing.
Da li je na tom disku bila sedmica?

Sa brljom ćeš se stvarno ubiti a sa žujom ćeš se oraspoložiti.

Tiristor 18.01.2012. 19:00

Prijatelji moji dragi, uspio sam. Al na drugi nacin.

Skinio Falcon Four Ultimate Boot CD, metio ga na usb, booto, obriso particiju, napravio novu, vratio da boota s dvd-a i FCK YEA uspio.

Eto ljudi ako neko bude imao ovakav problem, znate sto vam je ciniti.

Hvala svima na pomoci. :goood:

MBR 31.03.2012. 20:51

Moze biti svega ako nisi palio neko vrjeme komp bice da ti hard spalio(magicni dim ovo ono), moze da si briso fajlova nedavno pa da si ne namjerno deletao sadrzaj bafera hard diska, pogotovo ako koristis wizard sure delete( u tom slucaju http://tinyempire.com/notes/files/fixntldriso.zip
extract--->burn_iso--->ubaci u komp i rjesis dosta brzo, al burnaj obavezno na cd);... u koliko s prikljucivo nove uredjaje na racunar i onda ti pocelo izbacivat samo ih izvadi :))... to sve sto znam i sto sam cuo nadam se da ce pomoci pozz ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:04.