![]() |
Dobro je netko napisao. nije da se danas ne snimaju dobre serije i filmovi. Samo treba izabrati između lošeg. A televizija kupuje pakete. dva sranja, dva probavljiva i jedan odličan. Samo ga treba pogoditi ako nisi informiran. A kada i netko da preporuku ništa ne znači. Ukusi se razlikuju.
Kritika i gledatelji su jednostavno popljuvali Posljednji akcijski junak od najjačeg gradonačelnika na svijetu. Ja sam našao da je taj film jako zabavan. To je i osnovno što trebam od filma. Nije materijal za Oskara ili palmu ali je zabavan. Ima ih još puno takvih. Oni filmovi koji su dobili 11 Oskara mi uglavnom nisu zanimljivi. Ne gledam film da bi poslije 3 mjeseca mogao gruntati što je pjesnik htio reći ili poslagati vremenski tijek u filmu. Filmovi onog napuhanog Quentina mi se doslovno gade. Najobičnije smeće upakirano u reklamu i nazvano remek djelom od strane dobro potplačenih kritičara. I momak ne odustaje od dobro uhodane sheme. Snimi sranej od filma i porazbaca scene bez reda i poretka. I to je super. Ne meni. Mogu se sjetiti kako su me puškom natjerali da gledam South Park. Bila je to epizoda 3. Od tada sam ih pogledao dobru većinu i neke po nekoliko puta. A sada se spremam da pogledam baš sve u komadu, kao što sam pogledao i Futuramu. To daje pravi doživljaj. Eh, da nije bilo prijetnji kod gledanja South Parka... Moj je brat 80-tih došao pogledati kojeg vraga bratić i ja čekamo do u 1 sat u noći. Tek toliko da vidi. Onda se na ekranu ukazao Rene sa svojom pregačom i objasnio kako su ga u prošloj epizodi streljali te da sada glumi svog brata blizanca koji se isto tako zove Rene. Od tada je u 8.00 sjedio pred televizorom i čekao ne bi li Alo, alo počeo ranije. Kako svugdje lude za serijom Zakon brače, i ja sam odlučio pogledati što je tako dobro. I to nekoliko puta. Problem je u tome što niti jednom nisam uspio budan dočekati kraj epizode. Serija je bezveze ali liječi nesanicu bolje od bilo koje tablete ili utakmice 1. HNL. |
dobro si rak napisao, stvarno ej postalo teško odabrati dobar i zabavan film, a ne neke proljeve psihološke, radnju koju moraš pratiti sa tri mozga da bi povezao film, ili u krajnosti, bezbroj specijalnih efekata u filmu koji nema apsolutno nikakve radnje... trebam li spomenuti horrore?
|
Nemrem se nikak sjetit imena serije-Kanadska zračna...nešto...:D
Ali je bila izvrsna:) |
Citiraj:
"Royal Canadian Air Farce" Pogledao sam ih samo par. |
A Zivot na sjeveru? Onda meni genijalni (mada mnogima los) One foot in a grave,
engleski Coupling (americki je katastrofa), Operation Good Guys... |
Citiraj:
|
Slazem se sa Gabre-om i Rakom oko danasnjih uradaka.
Hrpa serija bez nekog smisla gdje se u pozadini ljudi smijulje pa kao je humoristicna ili nesto u tome smislu. Zatim promoviranje hollywoodsko - americkog ili kakvog vech lifestylea i nebitnih "novih" zivotnih vrijednosti. Jako malo gledam TV bash radi tih nebitnih video uradaka, pa radi reklama o uloscima, perilicama koje duze zive, povrsnim emisijama o zivotu i kako zivjeti, kako biti zdrav sto kupiti da bi bio in i bla bla na kraju sve to ispadne kao ispiranje mozga. Super je sto danas mogu za relativno malo novaca iskoristiti blagodati flatratea pa pogledati neke serije i filmove koje hrt i ostali ne bi nikada prikazali ili pak prikazali u neko ludo vrijeme. Sjecam se kada sam prije par godina htio gledati The Outer Limits na hrt-u ali nikako nisam uspio uskladiti svoje vrijeme i vrijeme prikazivanja u 6.30 ujutro. To cesto znaju napraviti mnogim serijama ali bitno da Zabranjenu ljubav vidim svaki put kad upalim tv. Trenutno mi je dobar Seinfeld jer mi je cijela serija nekak inteligentno osmisljena. Kada vidim seriju tipa Will & Grace ili Joey, TV se iste minute gasi ili je program :banned: . |
Citiraj:
Meni primjerice nije u samo u interesu da se dobro zabavim prilikom gledanja filma, ja pazim na sve aspekte filma i tek ako su svi dobri, film mi je dobar. Od novijih filmova mi nije loš primjerice "Pokojni", a jedan od boljih, a relativno novijih mi je "Iskupljenje u Shawshanku". Ima i novih filmova, a da su dobri. Ali definitivno ima više starih, a dobrih filmova. Ne znam da li je itko gledao filmove Tarkovskog, prije svega "Nostaghiu"... meni je to genijalan film, ali već prelazi u sferu umjetničkog filma. Većini se ne bi svidio. Neki sam dan gledao "Psi u slami" sa Dustin Hoffmanom i taj mi je film genijalan. Otvara problematiku elementarnih ljudskih nagona - nagona obrane i opstanka. Snaga tog filma leži upravo u poruci koju prenosi, a ne u pukoj zabavi koju mi je priuštio. Zabavan mi je i Jackie Chan, ali svejedno znam da su njegovi filmovi smeće. Što se serija tiče, od ovih američkih humorističnih su mi koliko-toliko dobre jedino "Bračne vode", nadasve zbog Ala. Ove ostale mi nisu ništa posebne. Kažem, "Twin Peaks" mi je najbolja (tematska) serija i preporučio bih je svima, pogotovo kolegi koji je rekao da ne voli netematske serije. |
Citiraj:
Peseke nisam gledao jer je to film gore spomenutog. Kao takav ne ulazi u uži izbor must see filmova. Radije gledam Will&Greace. I već za 2 minute zaboravim što sam upravo gledao. Kao što rekoh. Ukusi se razlikuju. Meni film mora biti jako zabavan, pa i po cijeni da nema baš nikakve realne podloge. Kao da Star Drek ima. A dobra je i opuštajuća svemirska sapunica. |
Od Tarantinoa mi je dobar jedino Pulp Fiction i Reservoir Dogs, ostalo mi ne valja i napuhano je smece.
Od zadnjih filmova koji su mi bili dobri mi je bio s jim careyem " 23 ", ne los film, nije nes dubok, rad kamere mi je dobar, a lik je jos jednom dokazao da ne mora snimati komedije samo. Drugi film, cudno s obzirom na prvi koji sam spomenuo. Will Smith u " The Pursuit of Happyness " , Mislim da bi za jedanput pogledat mogao biti zanimljiv " Evan Almighty ". Film se cini cakan. Ono kaj hocu pogledat su Transformers. Mozda ispadne fora. A jos jedan film koji samo sto nije dosao i ako ce biti cista akcija biti ce opet dobar stari i odlican film. " Live Free or Die Hard " iliti novi umri muški :) can`t wait. |
Citiraj:
|
Transformers, mozda prvi (ali svakako jedna od rijetkih) film kod kojeg je upotreba specijalnih efekata pozeljna i neophodna! Jedva cekam 5.7. :)
Die Hard 4.0, pogledao sam forspan, a ono, nisam siguran da je to film za koji bih ja isao u kino (uzmite u obzir da je karta 9 eura :P ), pogledah forspan kad sam bio na Piratima 3, i ono, cini mi se isti ko i ostali. Kao sto rekoh, ne vrijedi 9 eura, radje popijem 3 pive :) |
Kod nas je isto 3 pive, ali 4 eura. :)
|
zaboravih na jednus eriju koja je trenutno na tv-u... Dr. House! glavni glumac je legendaran, britanac koji je potpuno sakrio svoj britanski naglasak, a njegovi komentari koje samo onako ubaci su tako dobri da se gromoglasno nasmijem. a serija je ujedno i jako poučna, i dade se svašta naučiti...
daj mi napišite tu popis dobrih serija koje se emitiraju trenutno po vani, pa da si ih nabavim uz blagodati flat-a... :) sad se sjetih, skinuo sam par epizodi neke mislim britanske serije, Primeval.. LOLčina, dinosauri u današnje doba... a efekti ko iz žnj filmova... |
da, House je odlican! Vidim da ti se svidja House, a svidja se i meni, pa pogledaj malo serije koje sam ja preporucio. Ne znam sto mislis bod "britanac koji je sakrio svoj britanski naglasak", ne volis britanski naglasak? Ako te ne smeta britanski naglasak obavezno pogledaj Life On Mars, posto vidim da si osoba koja voli "detalje" u konverzacijama, kada ekipa samo nesto izlane i ti se pocnes trgat. Britanci su naravno najbolji u tome, a Life On Mars je BBC-eva serija (ne dokumentarna o Marsu ofc :P ). Entourage isto ima takvih forica, ali je serija malo predjetinjasta za vecinu ljudi, ali meni je odlicna za mindless entertainment.
Heroes vec postaje kultna serija, obavezno pogledat (dal ce ti bit prva, ili ce LoM bit prva, sam odluci) Kyle XY je treca po redu koji bi trebao pogledati Firefly - ultra cool serija, ali nije za svakoga, skini prvu i pogledaj. Ako ti se svidja pogledaj je. Traveler - cool serija, nista specijalno, ali daleko od lose. Jericho zaobidji za sad, osim ako ti nije dosadno doma (ali i tada vjerojatno ima boljih stvari za pogledat). Pocinje vrlo dobro, ali se scenarist pogubi vrlo brzo (cak mislim da su promijenili scenarista brzo posto serija nije bas imala veliku gledanost). Iako ono sto je zanimljivo kod Jericha je da ima ogromnu bazu ludih fanova (nesto kao Firefly) tako da ce show dobit drugu sezonu (iako, osim ako ja nisam nesto fulao, nisu prvu zavrsili, fali jedna epizoda I think) jer su ludi fanovi poslali 20 tona!!! ljesnjaka CBS-u. Zasto ljesnjaka? Jer je glavni lik upotri***io NUTS kao odgovor na zahtjev za predaju. Zasto NUTS!? "It was when they became surrounded and the Germans demanded their surrender that he sent back his now-famous reply to the German commander, General Heinrich von Luettwitz of the XLVIIth Armored Corps: "NUTS!"" Kako su serije stvar osobnog ukusa, drugi ljudi ce ti preporucit neke druge serije, ali ono sto sam skoro siguran da ce ti svidjet je LoM and Heroes, so check those two for sure. |
Dr.House je zakon što se tiče humora, glavni glumac je legenda, samo me malo smeta što oni naravno spase bolesnika svaki puta, te me jako smeta kad House koristi različite ilegalne poteze, pogotovo kad mu se kaže da nešto ne smije učiniti. Sumljam da bi se u "pravoj" stvarnosti usudio i pomisliti na to.
Legendarno mi je bilo ona njegova faca kad mu je puko štap pa se skršil na pod, a i vozi dobar motor :D |
He, he jeste vidjeli koj motor vozi dr. House ???
Isti kao i moj... Odlična serija! Nema do Bitanga i princeza :) |
The Office :)
http://www.bbc.co.uk/comedy/theoffice/ Jedna od onih zabavnih novijih, mislim da nitko nije spomenuo: http://www.nbc.com/My_Name_Is_Earl/ |
Citiraj:
BTW Par put sam spomenuo Traveler. Upravo saznah da serija ima samo 8 epizoda. Nema ni traga sapunanju radnje :) |
Pogledajte Dextera, odlična serija, zasada ima samo jednu sezonu, ali se nadam da bude još. Radi se o forenzičaru koji ima "potrebu" za ubijanjem.
http://www.tv.com/dexter/show/62683/...g=tabs;summary |
Elven - imamo jako sličan ukus u serijama.. :) Heores pratim od prve epizode kad su krenuli sa emitiranjem ;) znaš da će sada dok ne krene druga sezona biti 6 , nazovimo ih, "međuepizoda" u kojima će se u svakoj epizodi uvesti po jedan novi lik koji će biti u drugoj sezoni :) jeeee.. :)
potražit ću ove što si naveo, ja i cura obožavamo pratiti takve serije.. a što se tiče Dr. House, mislio sam na to kako je dobar glumac, uspio je sakriti svoj materinji naglasak, a koentari... zadnja epizoda.. ona mlada doktorica, nešto viče; da li znaš kako je to kad ti guraju cijev u dupe, bla bla.. a House na to, volio bih upoznati (ili tako nešto) tog crnog košarkaša s kojim s živjela u domu za vrijeme studija.. ja sam se izvalio skoro sa kreveta... cura taj čas nije gledala, pa me gleda koji ti je k? :D:D naši naravno, nisu UOPĆE ni pokušali prevesti taj dio... |
Toliko offtopicarite, a jos nitko nije spomenuo The IT Crowd..
Evo mali preview - pocetak prve epizode: http://www.youtube.com/watch?v=gJ7rC...elated&search= .. i jos malo :D http://www.youtube.com/watch?v=62v0rcImn4Q&NR=1 |
@gabre:
stvarno je jak house, non stop nekom spušta i nitko mu ništa ne može... |
Je House je kralj. Nije samo sto kaze, nego kako to kaze. :)
Dexter? Vidis tu seriju sam uspio fulati. Thanks Zlik, budem pogledao. Bas sam maloprije pogledao prvu epizodu Jekyll-a i mogu reci da mi se serija svidja. Prvo sam se bojao da ce to sve lose izbrijati, i pocinje malo dosadnjikavo ta prva epizoda, ali na pola postane interesantno i naravno na kraju jako dobro :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15. |