![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sto se tice formule... da... s tim da mu max kombinirana kontinuirana snaga iznosi nekih 325W (ne znam tocno, trebao bih otvorit komp opet...) I mali update... kad sam downclockao grafulju na 430/1200, radila je normalno.. tj. manje vise normalno. Izvrtila je 3DMark2005 i 2006, normalno radila u Pacific Fightersima, Richard Burns Rally-u... i to nekih sat i pol..i onda mi se smrzo sistem :D Doduse, sa starom X1650Pro mi se znalo povremeno dogodit da se srusi..iz cista mira... recimo jednom u mjesec dana... no to sam pripisivao tome sto nisam reinstalirao win godinu dana, a mijenjao sam plocu i proc... mislim da cu morati napraviti reinstall windoza... pa onda vidjet dalje... ali jedino moze biti napajanje ili neispravna grafa...ne znam sto bi drugo moglo biti.. neispravna ploča? :D |
Može li mi netko reći kakav hladnjak ima ova kartica u ve-milu u zagrebu? NAdam se da nije onaj sa slike sa njihove stranice...
|
Citiraj:
|
Evo, meni je obicno 12V rail na Chief-u bio oko 11,6-11,7V (znam nije bajno bilo ni prije)... sad je vec u IDLE-u 11V, sto je ociti dokaz da napajanje ima problema :D Doduse, ocitanja su u SpeedFan-u, pa mozda i nisu najtocnija.. ali ako tamo sada ocitava 11V, ne laze toliko da bi stvarno stanje bilo dobro. Zato mi se i smrzava komp, svakih 1, 2,3 sata... kako kad...
Mislio sam do LINKS-a skociti po CoolerMaster eXtreme power 430W? Vidio sam da ga Wolv spominje kao ok alternativu za Seasonica (kojeg, BTW, nema trenutno). Sto se tice hladnjaka na grafi... na PCB-u moje grafe je oznaka 7900GS-256MW. Znam da sam na stranicama od ECS-a vidio i model -256MX, ali sa njihovih stranica ne kuzim u cemu je razlika... no moguce je da je bas u tom hladnjaku, samo da su oni stavili slucajno iste slike. Zato bi bilo dobro da ekipa sa ZeroTherm-om pogleda sto im pise na PCB-u, pa da riješimo i tu misteriju ;) Doduse, ne cini mi se glasan ni ovaj stock cooler... u usporedbi sa zujalicom na prijasnjoj X1650Pro :D |
MA ja sam isto malo istrazivao po ECS-ovim stranicama i vidio da nude 7900GS-256MW i 7900GS-256MX ali zbilja ne kuzim u cemu je razlika, osim mozda u boji... Dok moja nije uopce zelena, vec plava...
Inace, moja je sa ZEROthermom i ima istu oznaku kao i tvoja: 7900GS-256MW... Misterija i dalje ostaje... |
Mooguce da je isti fazon kao kod Sapphire-a sa oznakama FR i LR. Bundle sa igrama i bez njih.
|
Nekako imam osjecaj da smo i Nebbo i ja dobili grafe bez icega tj. samo grafa, quick install guide, TV-Out/HDTV kabel, konverter MOLEX - PCI-e 6-pin i DVI-to-VGA.
:D |
dobiješ uz grafu 6pina.tako sam ja dobio uz svoju x1950..
|
Citiraj:
|
evo ovak zgleda grafa,danas u ve-milu kupljena na akciji:
http://img511.imageshack.us/img511/4...1165wc0.th.jpg kaj se tice opreme dobije se driver,standardni kablovi i to je to,onaj zujavac na grafi i nije tak bucan kako sam mislio da ce biti,eto toliko zasad. E da i na memi pise quimond.Steta kaj nema onaj coler drugi.... |
Citiraj:
Inače kak to da si digao ruke od ati-ja, zar nisi rekao da čekaš HD2600xt? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sto se tice ATi-ja... iskreno ne mogu reci da X1650Pro nije zadovoljavala moje potrebe, jer je.. ali isao mi je malo na zivce glasan ventilator na njoj. S tim ventom je jos i bilo ok dok sam iz ATT mogao kontrolirat vrtnju prema temperaturi, ali u zadnje vrijeme mi nove verzija Catalysta nisu prepoznavale tu opciju pa se stalno vrtio na max. okretajima sto je bilo za poludit :fuming: Onda mi je upao Zalman VF-700Cu u kombinacije, ali nazalost taj cooler se nije mogao namontirat na X1650Pro AGP:hitthewal: Jedina opcija je bila nabavit VF900 ili nesto slicno sto je znacilo ulaganje od 150-300kn. E sad je uletila ova akcija za 7900GS za 900kn.. pa kad prodam X1650Pro.. trošak mi je isti kao da sam kupio npr. VF900, a komp je svejedno postao mnogo tiši. A da ne kažem koliko brži u igrama. Uz dodatnih 400kn za napajanje koje je usput i tiše od starog, no eto..to je recimo jedino ekstra ulaganje... no to bi islo vjerojatno i ovako. Po toj računici mi se isplati kako god okreneš. A za DX10 mi se iskreno fućka:smoke: jer nisam odigrao jos ni mnoge dobre DX9 igre, a nije da stalno igram igre... samo mi se svidjela slika sa AA i AF :D Mislim da će me ova 7900GS dugo služiti ako sve bude ok (barem dvije godine), samo sada moram smisliti što ću sada prčkati i mijenjati po kompu :D Eto, fućka mi se jel ATi i nVidia... bitno je sto mi je "isplativije" (iako mi se jos uvijek vise svidjaju ATi driveri, zivost boja u Windowsima na ATi-ci i jako mi se svidja ATT... da mi je barem nesto takvo za nV :) ) |
evo ja sam se odlučio malo primiriti konačno. Ove zadnje promjene u kompu nije baš da su mi trebale ali dobro zadovoljan sam kak to sve skupa radi i izgleda tako da sada sebi mogu proglasit moratorij na mjenjanje hardwera u trajanju od godinu dana. Umjesto po kompu prčkat ću malo po sobi (farbanje i krečenje). 7900gs će bit sigurno dobra za igre u narednih godinu-dvije, samo da bude što više zanimljivih naslova to je najvažnije
|
Mozda je sad vec kasno, ali uspio sam iskopat review ovog ZEROtherm-ovog hladnjaka (kojeg su neki dobili a neki nisu sa grafickom), pa za sve koje je interesiralo, ukratko, hladnjak je ultra tih, dok su mu performanse hladjenje iste kao i stock cooler-a... uglavnom KLIK NA LINK
|
:banana: eh,koliko sam si već puta rekao " dosta više kupovanja sad sam miran barem godinu dana" a već za 6 mjeseci gledam po cjeniku i tražim kupca za grafičku. :D
|
Pozdrav svima na forumu.
Ovako, planiram uzeti dotičnu karticu pa me zanima jel velika razlika u samoj kvaliteti tj. buki zero therm hladnjaka i ovoga drugog. Vidim neke prepirke oko napajanja... pa nadam se da bi fortron od 400w bio i previše? Ostatak konfe, p4 630, 2 gb ddr2 ram-a i uskoro ecs 7900 gs :D |
Predugo planiraš, to je bila vikend akcija
|
Citiraj:
|
cek, samo trenutak. :D Je li to netko kaze da je stock cooler na 7900GS tih? Nije tih ni na 0%. To sto su vama racunari glasni pa od chipseta ili neceg drugog ne cujete grafu je vasa stvar :)
|
Citiraj:
Sto se tice buke... ne mogu reci da je stock cooler necujan, ali je sigurno tisi od ova dva moja ispusna venta i venta na procu, koji nisu neka velika buka od ventilatora, iako se mogu cuti. A to sto SRV brije..a uvijek moze biti tise... dok god ne pricamo o pasivnim hladnjacima, od toga nema tise :D Stock cooler se pored njih ne cuje tj. nema cujne razlike kad radi vent na grafi. |
Ček, nisam baš previše upučen u napajanja i to, ali de nek mi netko objasni, jedan seasonic s12-600 kojeg svi hvale na 12V1 railu ima 18A, na 12V2 railu 18A. E sad, da je 18A premalo za grafičku tipa 7900GS?? A koliko znam na tom napajanju ladno idu i 8800GTX.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo kupio i ja. Strava je grafa. No eto sada bih htio jos malo klokat :D, al neznam s cime zadnju nvidiu sam imao prije 4-5god? i da sta trebam koristiti da mi pokazuje FPSove u igri? inace sam koristio ATT. thx
|
Clockaj sa AtiTool-om ili Rt-om:)
|
Slazem se... ATItool je odlican, a za FPSove je najbolji fraps... :)
|
Hm... jel to ekipa nije ažurna ili je ECS 7900GS u Ve-Milu danas još uvijek 899kn? :)
|
da... vidi vraga... interesantno...
|
Upravo sam ih zvrcnuo, cijena od 899kn stoji, na lageru jos 27kom...ovo vrijedi za ZG...pa tko nije stigao za vikend, evo mu prilike :)
|
Damn, znao sam ja da mi je bilo bolje pricekat :D 900kn, : nuts :
|
stavili su i na net sliku ove sa ref. hladnjakom , takvu sam i ugradio frendu i po glasnoci je u rangu drugih slicnih rjesenja . po ovoj cijeni skoro da kupovanje bil ocega drugog nema smisla .
|
Ja sam bio danas u Vemilu i stoji u vitrini kartica sa cijenom 899kn. Da imam para pridružio bi se kupcima, zasad ništa nažalost.
|
Citiraj:
|
U ponedjeljak je jos bila 899 , a od jucer je na cjeniku 1099kn , danas nisam gledao :)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:29. |