![]() |
Da ne otvaram novu temu budem pitao ovdje. Planiram uzeti Creative Labs X-FI Xtreme Audio.
No naisao sam sam na dvije verzije. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.320.001 i http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.300.030 da li bi mogao tko objasniti koja je razlika između njih i što znaći ovaj broj u zagradi SB0790(pretpostavljam da je to neki cip)?:chears: |
Citiraj:
ovo za SB0790, mislim da joj je to nekakava tvornicka oznaka/model. :chears: |
Bio sam frustrirani vlasnik nekoliko Creativeovih kartica. Imao sam SB Pro, SB 16, SB AWE 64 Gold, SB Live 5.1, a zadnje sam imao Audigy 2.
Moje mišljenje je da Creative ne zna napraviti poštenu karticu, a driveri su im još gori. Driverima krpaju propuste u hardwareu koji tokom zadnjih 15god nije donjeo ništa revolucionarno. Posljednje 2.5god sam sretan sa ALC889 integrušom, a zvuk mi odrađuje HT receiver preko TosLink SPDIFa. Čak mi i DTS Interactive 5.1 radi besprijekorno od prvog dana i kad god mi zatreba. |
Da li bi ova Audio verzija bila dobra za igranje? I procitao sam na forumu da nema EAX 5.0. Da li je to velika mana za igre?
|
Citiraj:
|
postoji li kakva razlika izmedu retail i bulk verzije?
|
Citiraj:
|
Retail je s ambalazom sve komplet, bulk je u vrecici/kutiji sami proizvod bez icega popratnog
|
Novi PAX driveri za X-Fi zvučne.
PAX PCI XFI ALL OS Driver V4.15 Citiraj:
|
nakon nekoliko dana kopanja po netu, skidanja svakojakih drivera i pousavanja osposobljavanja dolby digital live-a i DTS-a odustao sam od kemijanja i kupio licencu :)
otisao sam na LINK i platio tih 18-20 kn te aktivirao DD i DTS. Radi odlicno, dobije se licenca, instalira se program te DD i DTS rade podmazano :) Razmisljao sam si, koliko sam vremena i struje te zivaca potrosio da to aktiviram "for free" i jednostavno je neisplativo. Das tih 20 kn i miran si, sve radi i imas trajno licencu. Poslije cu uploadati slikice konzole, bas izgleda fora DD i DTS znakic :goood: |
Citiraj:
za igre, 3x stereo mini jack to RCA (cinch) za 5.1 preko analogije? ima kakvih problema stime, mislim ne kuzim na kojem principu to funkcionira? ako se ne varam AC3filter ima nesto slicno, ali mozda on radi samo za video fajlove :stoopid:. |
pa to ti enkodira svaki zvuk sa PC-a u DDL(dolby digital live) ili DTS. Znaci sve imas spojeno preko optike ili koaksijalnog kabla i sve ide u 5.1/7.1 na reciever.
EDIT: koliko vidim, samo su ove kartice podrzane(ne znam da li je tvoja): Sound Blaster X-Fi Elite Pro Sound Blaster X-Fi Platinum Sound Blaster X-Fi Sound Blaster X-Fi Fatal1ty Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series Sound Blaster X-Fi XtremeMusic Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty® Pro Sound Blaster X-Fi XtremeGamer |
Citiraj:
mozda je bolje za igre i dalje koristiti analog 5.1 tako da zvuk "izlazi" onako kako su oni zamislili :stoopid:? to cudo je stalno rezidentno ili? kako stvari stoje kad saljen DD ili DTS, pretpostavljam da njega ne obraduje vec ga "propusta" nedirnutog? mislim pazi ja sada sve saljem preko optike, jedino kad udem u igru onda bacam na 5.1 analog. e sad, kako muzika/zvukovi u win-u zvuce kodirani u DD/DTS neznam jer nisam nikada to "probao", ali ne kuzim kako taj program to radi, odnosno kako skuzi na koji kanal treba koji zvuk otici :stoopid:? edit: btw na spisku nisam vidio ovak nabrzinu Xtreme Audio? |
Citiraj:
Za igre nisam siguran, ali mislim da ako imas 5.1 neka ih salje u DD signalu, mozda ga samo poboljsati. Sto se zvucne tice koliko vidim ima na popisu X-Fi sound cardk (koja tvoja i je) ali nema bas "extreme audio" pa bih preporucio da pogledas po forumima sto kazu za tvoju karticu. Inace izasao je i "Audio Pack" za X-Fi zvucne -> LINK |
Citiraj:
btw moja je x-fi extreme audio, ali ona prva PCIe verzija koja je imala optiku, ne ova manja koju sad prodaju. e sad, cuo sam da bas po tom modelu pljuju dosta, ali neznam na koju verziju se misli (staru ili novu). :chears: |
...trebam pomoc,kako aktivirati I/O box na zvucnoj ELIT PRO,koristim win 7 64bit ,kartica radi ali nikako da dobije zvuk preko boxa...sve je uredno spojeno ?
|
Citiraj:
|
jel neko probao neke igre preko ovog packa, a da je prije koristio analog 5.1 pa da moze reci kakva je razlika? Jer jedino tu mi je ovo cudo interesantno.
encoding ide preko CPU-a. I moja zvucna nazalost nije podrzana :nono:, neznam dali je to mozda vezano za onu pricu da su neke x-fi u biti rebrandirane Audigy ili tako nesto. Enivej ja sam ovu bio kupio iz jedinog razloga, da imam PCIe zvucnu umjesto PCI. imam jos uvijek Audigy + onaj add-on hoontech na kojem imam sve zive ulaze / izlaze. Mozda bi ta bila bolja od ove X-Fi, ali neznam kako stoji sa podrskom/softwareom za win 7. http://www.overclock.net/sound-cards...ital-live.html http://www.overclock.net/software-ne...available.html |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Da ne otvaram temu
Trenutno imam Audigy 4 i poprilično sam zadovoljan, sada za nekih 280 kn preko ebaya sam razmišljao o kupnji x-fi extrememusica ona sa pozlaćenim konektorima što bi trebala biti baš x-fi čip ne krivotvorena audigy :D E sada da li se ovaj prelazak isplati uopće. Po nekim funkcijama na papiru x-fi je solidno bolja ali po nekim mišljenjima na netu ima lošiji zvuk od audigy 4? Da li netko ko je imao obje može reći razliku....:chears: EDIT: E da i napomena u mene nije pro verzija sa pozlaćenim konektorima i snr je 106 što bi trebalo biti isto ko na extreme music. |
...imao sam audigy 4 i po mom misljenju meni je zvucala bolje od x-fi musica koju sam takodjer imao i prodao...zvuk je bio jasno definiran i snazniji pogovo sto se tice dubokih tonova..to mi je ostalo u sijecanju..a koliko se sjecam audigy 4 na sebi ima chip iz "emu" serije creative kartica..ako trazis savjet ostani na audigy 4
|
Dosad sam koristija onaj prastari DanielK support pack, nisam ni zna za ovog PAX-a.
Jeli ovaj "PAX Audio Suite DVD 2011 V1.05" ima sav software i drivere ili moram zasebno skidat 4.15 drivere ? Edit: Skinuo sam ipak Master suite 2 + 4.15 drivere |
Eh, prije nego je stigao odgovor naručio sam karticu :lol2:
Nadam se barem da je pozicioniranje u igrama bolje od audigya da bar malo popravim ratio u fps-ima :fiju: |
Citiraj:
Od igara sam jedino igrao Call of Duty 2 na EAXu i jako se dobrom pokazala. Po meni je X-Fi Extreme Music best buy. |
Citiraj:
@Michel: Zvuk je jako dobar na toj Music no FPS ce ti ostati isti kao i sa onboard zvucnom posto WIN7 ne koristi hardware-sku akceleraciju zvuka nego sve ide preko CPU-a. Eventualno mozes dobiti bolje pozicioniranje, dolby djidje midje i DTS. Jos je nekim korisnicima Crystalizer dobra stvar pa ti vidi jel ti dobro zvuci pa odluci da li ces ga ostaviti ili ces ga iskljuciti. Ugl, uzeo si noviju karticu sa boljim chipom (cak meni i zvuk bolje zvuci nego na Audigy 4) i nadam se da ces biti zadovoljan :) |
Super, jedva čekam da je ubacim. A to što se tiće win7 nisam ni znao.
Je li se to može zaobić kakvim driverima ili nekim kb updateom ili sam osuđen na to ? |
Citiraj:
Imas Alchemy od Creative-a, besplatni je program i emulira EAX efekte. Dosta igara je podrzano, i radi cisto OK. Pogledaj na Creatieveom webu malo vise informacija o tome... |
Odlučio sam se za mijenjanje opampa i kondenzatora.
Je li ovo u redu http://www.head-fi.org/forum/thread/...s-guide-no-56k ? |
vidi i ovaj mod, rekao bih da je bolji od toga sto si ti pokazao...
http://www.overclock.net/sound-cards...will-void.html |
podrzavam i jednu i drugu stranu pomalo. Neka covjek isproba karticu kakva je. Ako ima vremena i volje te smirenu ruku i dobru lemilicu, neka se baci na posao. za cca 70 kn materijala dobije zvucnu koja je u rangu dosta skupljih kartica(100€+). Znaci minimalno ulaganje, ogroman dobitak. No treba imati volje upustiti se u takvo sto. Imao sa 3-4 X-Fi music kartice i nazalost nisam se upustao u te modove jer nemam mirnu ruku, a nisam imao nikog poznatog vjestog s lemilicom.
Ugl. prvo nek se upozna s katicom kakva je, a onda ako ne bude zadovoljan u moddanje :goood: |
Ima se lemilica to ću promijeniti samo gledam sada odakle naručiti ove lm-ove vjerojatno cu uzet s ebaya, inako je necu modat bas odma.
|
Po meni je zvukovno inace bilo ovako:
Audigy 4 bolja od Audigy 2ZS X-fi Xtreme Music bolja od Audigy -Koristeni origigi driveri |
Citiraj:
sretno! :beer: |
Bolje i kondiće uzet s ebaya. Ja sam stavio 1000uF 16V Elna Cerafine kondić, još mi jedan ostao, kupio dva komada.
Da još uvijek imam tu zvučnu, probao bih i kratko spojit sve kondiće kod opampa, navodno puno poboljšava zvuk. Ima dosta tih vodiča kako sve to napraviti. |
e ovako trebao bi pomoć jel velika razlika između X-fi titanium fatality championa i X-fi titanium fatality pro serije? dvoumim se i neznam kaj bi si uzeo!
|
Citiraj:
ako se ne varam, fatality champion ima front panel dok PRO nema. znaci imas 5.25" panel koji na sebi ima dodatne ulaze/izlaze i neke kontrole. Kartica kao kartica je ista, tu nema razlike. |
k thnx to mi je trebalo sam jer moja je zvučna crkla a ove dve mogu dobit dosta jeftino pa nisam znao koju!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:57. |