|
![]() |
#1 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
X-Fi reviewi, iskustva, mišljenja
Vidim da se prečesto otvaraju iste teme pa evo da bude sve na jednom mjestu, dosta vas ima X-Fi (imao sam je i ja, pa je prodao) i dosta vas namjerava kupit.. Dakle tema je isključivo X-Fi, sve što nema veze sa njom bit će pobrisano. Evo pišite reviewe, mišljenja, iskustva i sve na jednom mjestu. P.S. Znam da ima već dosta stickyja pa će se nakon nekog vremena po potrebi ovaj skinut
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Evo za početak da kažem da nisam neki mega audiophil (u autu sve JBL i Magnat hehe) X-Fi Fatal1ty Pro Review by Bombi Dakle uzeo sam u Hg-Šrota dotičnu karticu i platio je 1050ak kuna za keš. Kartica je stigla u klasičnoj fancy kutiji bez ikakvog bundlea sve što sam dobio je instalacijski CD. Nisam mogao vjerovati koliko je to čudo i da je skoro veličine moje 7900gs. Kako posjedujem Asus p5b deluxe wi-fi bilo je i pitanje hoće li to stati unutra. Karticu sam uvalio na slot razmaka od grafičke i što se kasnije pokazalo kao VELIKA greška. Volio bi reći da je instalacija prošla lagano ali onda bih lagao sve one koji namjeravaju kupiti karticu. Ubacio sam instalacijski CD i pokušao instalirati ali bi mi svaki put izbacilo error usred instalacije. Naime kad bih stavio da custom biram software koji hocu instalirati blokalo bi mi u nastavku instalacije. Tako sam bio primoren da instaliram svo ono smece sta su nabacili sa driverima. Ajde rješio sam drivere i sad je bio red na testove. Taman kad sam krenuo da cu testirati boom!!! Temperatura graficke sa normalnih 45 skocila na 60-70 lol Mjenjaj port vadi kabele zahebaji se po ure. NAPOKON TEST! Zvucna ima tri moda GAMING, ENTERTAINMENT i AUDIO CREATION. Svaki od tih modova selektira svoj software i koristi onoliko procesora koliko mu treba. Gaming mode je blago rečeno savršen. Upalio sam Battlefield 2142 i nisam mogao vjerovati svojim ušima ![]() Na slusalicama CMSS 3D obavlja odlican posao jer ne dobijes samo osjecaj da je nesto oko tebe nego i možeš skontati jeli ispod ili poviše tebe. Za Entertainment mode sam izabrao par stvari i baš sam želio isforsirati basseve i visokotonce. Zvuk je dosta oštar i nevjerojatno čist i nikako mi nije uspjelo da napravim distorziju. Čoviče glava me zabolila a distorziju nisam dočekao. Equalizer je perverzija a sa 24 bit Crystalizerom se moze dosta dobiti na zvuku iako mislim da je to samo neka shema sa equalizerom zapakirana pod to ime. Da bi zvuk istestirao do kraja i vidio o kakvome se stroju radi skinuo sam mp3ice sa ovoga sitea: http://www.ocforums.com/showthread.php?t=303420 Posudio sam od brata technicsove slusalice i zvuk je bio jos 10 outa bolji sto mi je bilo nezamislivo. Necu ni pomisliti kako je sa nekim Hi-end slusalicama. Stvari koje mi se nisu dopale su: 1.Kartica je prevelika i tesko je ugurati (bar kod mene) 2.Nema kabela u bundlu da mogu spojiti na front panel 3.Gomila nepotrebnog softwarea 4.Slaba optimizacija sa vistom. 5.Ovih 64 x-rama pomazu ako ti fali rama ali ja imam 2gige pa to nisam niti osjetio Eto ako treba još nešto nadopuniti samo pitajte i rado ću odgovoriti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
a-wAnnaBe
Datum registracije: Feb 2005
|
Neznam da li pitanje smije u topic ali ![]() Po vec 15 put pitam, kakve veze ima EAX s pozicioniranjem? Za pozicioniranje sluzi OpenAl. EAX sluzi za razlicite efekte tipa echo u zatvorenom prostoru (sobici, tunelu, etc). Ne napadam nikoga, nego samo trazim da mi netko objasni...posho jedino na ovom forumu vidim da ruljaj povezuje ta dva pojma zajedno.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Jel se to meni čini il se Creative malo obezobrazio. Svojevremeno je moja Audigy 2 ZS došla 800 Kn i osim instalacijskog cd-a dobio sam i DVD sa dvije igre (Thief 3 i Splinter Cell), DVD-Audio sampler disc i još jedan.
![]() |
#6 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Pozicioniranje u kombinaciji sa eaxom je savrseno. Krivo sam se izrazio nema veze idemo na ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Strichek Moderator
|
Evo par linkova da se lakše snalazi.. XFi xtreme Audio vs Live XFi xtreme audio i vista stereo help X-Fi Extreme Gamer pitanje! Koji X-Fi preporuka? Povezivanje X-Fi i Z5400 Koju zvučnu? (X-Fi)
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() Crystalizer je trenutno na 50 posto,EAX on,Macro i ostalo na Auto..bass 33 posto max,treble 55 posto max..line in isključen kao i mikrofon,aux,itd..Ne znam..možda ja malo previše očekujem od 2.1 sysa..makar ovog svog..pa i malo krčanja smeta..ne znam.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Strichek Moderator
|
Ovo sa slovima se promjenilo kad si promjenio drivere jelda? ![]() A za postaveke i Xić čekam slike. Ma da se ne bi čudio da je do zvučnika to krckanje.. Kod slabijih se to zna dosta čut.
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Yep,izgleda ![]() ![]() ![]() Reci,najbrži način da to sve poslikam i postam..šta mi treba? Riješio se ja x-ića makar..svako malo se gad vrati..ne znam do čega je to..čim idem petljati sa cryst/onim macro filterima sa auto na on..i obrnuto..gad se vrati.. E da..moraš znati da sam u BIOS-u skroz disableao gameport,i one irq-e..jel to bilo pametno? mislio sam da se odnose na integriranu..pa sam ju disableao i sve vezano uz nju..mreža je ostala na auto.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
imam xfi extreme music, ako igrate igru gdje je vazno pozicioniranje enemya go for it , da nepricam kakav je osjecaj slusati glazbu u kombinaciji sa sennheiser slusalicama milina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Strichek Moderator
|
@thedream Aj pogledaj iz one teme što sam napisao kad se počne čut pištanje, krckanje, pucketanje, šuštanje, bunili ste me vas troje (Ladybug, Sniperi i ti ![]()
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Da li kada igrate igre imate uključen CMSS-3D jer ja kada ga isključim nemam zvuk u zadnjim satelitima, a kada ga uključim i stavim na STEREO Xpand donijem nekakvo muljanje u zadnjim satelitima pa zato stavim na STERO Surround na pola(oko 60%) i onda tek u zadnjima čujem muziku i to mi je super za muziku ali neznam kako je najbolje u igrama da dobijem 5.1?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Gamer 2 the Bone
|
Imam X-Fi Xtreme Gamer i radi super na Visti uz Crative Alchemy Converter ali otkad sam instalirao zadnje official drivier svako malo (cca jednom u tjedan-dva) dobijem bluescreen i memory dump te restart....naizgled ne bi trebalo imat veze sa drverima od zvučne ali nije se dešavalo dok nisam njih stavio. A ne da mi se vraćat na stare....
![]() |
#19 |
Strichek Moderator
|
@B-Link Ako imaš dekoder u zvučnicima (kao što Z-5500 imaju) onda stavi u opcijama od zvučne na External,a ako nemaš onda Internal (da ti zvučna dekodira). @TheProfiler Pogledaj dal je izašao koji patch za to, ili neki noviji driveri od tih?
![]() |
#20 |
Gamer 2 the Bone
|
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Da malo dignem temu iz mrtvih ![]() Nedugo sam kupio (opet!) creative X-fi Elite Pro zvucnu karticu.Posto je nisam imao dugo vremena (jos iz vremena XP-a), neke stvari su se promijenile. Kao prvo, kartica ima drivere za Win7, i control panel. To je u biti sve sto kartica ima predvidjeno od creative-a za Win7. To mi je bilo malo porazavajuce, kartica sa vanjskom konzolom, daljinskim, sve prsti od mogucnosti (sjecam se WinXP), a ono, okljastreno do yaya, bez ikakvih mogucnosti. Dao sam se u potragu drivera, paketa, bilo kakvog software-a koji bi "ozivio" mogucnosti moje kartice u Win7. Probao sam DanielK support pack 2.0, dobar je, no ima drivere koji su predzadnji, treba nakon toga instalirati novije, izasao je i novi Alchemy, Entertainment centar NE RADI na win7 itd... trazeci dalje, nasao sam na PAX drivere. Malo sam se pozabavio njima, pokusavao razne instalacije i na kraju ostao odusevljen!! ![]() Kao prvo, driveri su najnoviji i jos malo tweakani za bolji zvuk: http://www.hardwareheaven.com/pax-dr...ml#post1384441 Skinuo sam Support pack il ikako to oni zovu, Master suite(1.7): http://www.hardwareheaven.com/pax-dr...ml#post1386340 Skinuo sam i instalirao Entertainment Centar (puna funkcionalnost daljinca!!!): http://www.hardwareheaven.com/pax-dr...ml#post1362078 Ovdje je programcic Intelliremote s kojim mozete upravljati Winampom, Media plyerom, GOM playerom, BS playerom, Powerpointom, i na kraju krajeva Windowsima: potrazite link na netu (utipkajte intelliremote rapidshare u google) Nakon ove instalacije, ovog svog software-a, opet imam onaj multimedijalni centar na racunalu i zahvalan sam PAX-u sto odrzava drivere i software. Jedan od rijetkih entuzijasta koji si daju truda i pruzaju takav "support". PAX ![]() Ukoliko Vi imate neki drugi komad software-a za te kartice, slobodno podijelite s nama, dobro je imati razne opcije na racunalu i software-u. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam baš ubo Externu X-Fi 5.1 i na EDGE11 se odlično uklopila. Nakon što je kolega uzeo moju Eliticu, umro sam skoro kad sam čuo običan zvuk. Odmah sam pohitao u dućan da oživim. Instalacija jednostavna i zvuk je mrvu lošiji od Elite Pro, ali ja sam više nego zadovoljan. Alen, ne znam što točno tražiš od zvučne, ali u kombinaciji sa Z5500 meni je bila više nego vrhunska. Osobno se nisam zayebavao s stvarima koje ti radiš, aplikacije itd..., jednostavno sam instalirao driver, podesio na Gaming, upalio 5.1, upalio 3DCSS Stereo Surround stavo ga na 50-50 i upalio X-Fi Crystalizer od 30-50% bez EAXa. Iste postavke i sad imam, i ne treba mi više od toga ![]()
![]() |
#24 |
Premium
|
ma ne trazim nista posebno, ali posto ima daljinac, volim ga uposliti, da ne skuplja prasinu ![]() k tome ovi tweakani driveri uopce nisu losi, dapace, rade jako dobro, tako da sam njih stavio. Zvucnu sam spojio na reciever Denon i 2 Rogers DS10 zvucnika. Na reciver je spojen i aktivni subwoofer i zvuk je preheben. Za 5.1 cu se malo strpiti, neda mi se vuci kablove po sobi, uskoro komp selim u drugu sobu pa da si ne radim dupli posao. Inace, ovako je zvuk odlican i prezadovoljan sam zvucnom. Ovaj software od PAX-a me odusevio, nadam se da ce i dalje raditi dobar posao s tim driverima i programskim paketom. P.S. predobro mi je sto mogu iz fotelje/kreveta daljincom gledati filmove na kompu, slusati Winamp(saltanje pjesmi) i kontrolirati komp (pa cak i gasiti racunalo)!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam si slično složio prije neg sam imao WDTVLive. Samo sam koristio Harmony 900 ![]() Edit: Baš sam stavio Win7 na Edge11 i sve radi daleko bolje neg na XPu osim X-Fija. Instalirao sam i drivere i konzolu i zvuk je nekako mutniji. Ne kuzim. WTF ![]() Ma hebo XFi ![]()
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 04.12.2010. u 13:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
probaj PAX-ove drivere sa linkova, vecina korisnika kaze da je zvuk osjetno bolji, cisci, i bas je izrazeniji. Probaj i vidi, nemas sto izgubiti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
IT Consultant
|
pozdrav ekipi, narucio X-Fi Extreme Gamer, imam windowse 7 x64, sta sve instalirati, koje drivere staviti, kako posloziti setup itd... thx ![]()
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
software-ski paket je ovaj = http://www.hardwareheaven.com/pax-dr...ml#post1386340 samo pazljivo procitaj upute za master suite 1.7, za THX konzolu trebas 2 file-a preimenovati nakon instalacije... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Preporucam svima koji imaju podrzanu X-Fi karticu da ih isprobaju mislim da ce biti jako zadovoljni. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|