![]() |
Citiraj:
|
@thuNdeR
Mislio sam na sokole i supove kojima je to pre usko da pobjegnu :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
A tezina se racuna T=m*g, g=9.81 jelda, jelda? :D:D |
Citiraj:
Postoje 2 odgovora: - NEĆE jer je kamion hermetički zatvoren (ptice su dio kamiona letile one ili ne) - HOĆE jer niti jedan kamion nije hermetički zatvoren pa ptice ne doprinose masi kamiona. To je fizika. Može se sada jedino razglabati da li potisak ispod krila stvara opterečenje masi kamiona ili sl. Uglavnom stara "mozgalica" koja već davno (stoljećima) ima odgovor. U praksi to funkcionirati ne može. |
Citiraj:
|
Tlak u vodi se prenosi u svim smjerovima, razlika u tlaku ovisi o dubini, ako se ne varam isto je i za zrak.
Pošto je ovdje mala relativna razlika u visini (s obzirom na apsolutnu visinu zraka) možemo uzeti da je tlak zraka koji djeluje na oplatu kontejnera u svim smjerovima isti. Ako bi ptice dovoljno dugo jedrile (npr. albatros) dok kamion ne pređe most možda bi upalilo. To znači da ptice ne lamataju krilima nego lagano gube na visini kao jedrilica. Možda sam u krivu ali evo da neko zastupa opciju da može proći! |
Popričali smo baš o tome neki dan sa profesorom iz fizike.
Fora je u tome što kad ptice polete stvaraju vrtlog zraka, koji jedim djelom djeluje ravno na podlogu u smijeru gravitacije, a jedan dio djeluje na stijenke kontenjera. Tako da - KAMION ĆE BITI LAKŠI, ali ne u potpunosti za težinu ptica, ali sigurno hoće :) |
ne moze biti laksi zbog djelovanja na stijenke, barem po mom misljenju je to je kao da kazes da umjesto da stojis u kamionu izvedes onu james bond pozu kad se rukama i nogama odgurujes od suprotnih zidova. mislim da onda kamion nebi izgubio na tezini valjda jer ze stvara moment koji opet djeluje na tezinu ili stajaznam:D
|
Citiraj:
Mislim pročitao sam sad sve,i stvarno ima bisernih odgovora u globalu... :lol2: Inače slažem se s Rakom... :kafa: Nego komentar-dva... : -jesu to ptice ili pilići BROJLERI ili pak kokoše šta prelete max. metar-dva..to stvara veliku razliku u sili vazdušno-težinskog omjera... :goood: - taj šofer šta vozi to je fakat neki glupan aa... :D Riskirat pošiljku,kamion i konačno,ali ipak ne i najgore (obzirom da će biti glupan manje na svijetu...),riskira i sebe...ili mu to nije ni bitno...čovjek mora saznat odgovor pa će probat stim kamionom preć aaa?;pa kud puklo da puklo.. :roller: - Dobar način za švercanje kakve robe,droga,škampi...:lol2: Idemo recimo u Italiju i imaš prijavljeno - prevozish ribu - a onda unutra i gomila ptica,svakoj na noge svezan po jedan škamp...i sve štima sa težinom,nisi u pretovaru jer uzbuniš ptice da lete i usput nose škampe... :goood: Izvinte ekipa,ali morao sam malo na za.je.banciju okrenut,od sinoć nisam svoj;a vidim ovdje odgovora bisernih i svega,bash me nasmijalo i inspiriralo da i ja prospem malo pameti ko' đubra po livadi... :lol2: |
mi smo bar iznjeli svoja misljenja, a ti si popljuvo, okrenio se i oso. A ono za uzgon je bilo unutar konteksta, da ne bi mislio da sam rekao da na ptice djeluje sila uzgona :P
|
@Ozy
Kad sam napisao uzgon mislio sam na potisak (lapsus) Ovo shvati kao logički zadatak a ne kolko je frajer lud i druge gluposti... Ja i dalje mislim da će ptice koje jedrenjem gube na visini smanjiti težinu vozila a ako ti misliš da to ne stoji možeš to ARGUMENTIMA opovrgnuti. *** Neka mi netko odgovori na ovo: Kontejner je hermetički zatvoren a za strop kontejnera je zakačen teret. Ako se teret otpusti i počne padati da li će kontejner izgubiti na težini? |
Odgovor : Hoće,izgubit će u tom trenu na masi odnosno na težini sve dok teret ne prizemlji...jer težinu teretu u tom trenutku padanja poništava G 9.78-9.83 (aprox. 9.81) m/s2 sila... ;)
Inache za ovo sa kamionom nemam šta pisat,slažem se sa RAK-om i amen... :) A i bio sam malo pjan pa sam okrenuo na zaj.ebanciju... :goood: Znam da je mozgalica a ne vic u pitanju. ;) |
Neće proći jer vozač vani lupa po kamionu i plaši ptice, a kad uđe u kamion one budu sjele.. :lol2: :goood: :D
|
Citiraj:
Pitao sam to zbog ovih pametnih :rolleyes: izjava da se težina mijenja dok masa ostaje ista, a iz formule se vidi da težina ovisi o masi i o akceleraciji sile teže, no kako se ova zadnja ne mijenja iz aviona je vidljivo da težina ovisi o masi tako da se nikako ne može promijeniti težina bez promjene mase :hitthewal: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
P. S. Treba ipak prije proučiti 2. Newtonov zakon :kafa: |
Pola ovih postova nijesam nimalo razumio, treba pitat nekog šofera :D
Nego evo vam nešto jednostavnije što tjera na razmišljanje : Kakvu boju poprimi štrumf kad ga zadaviš ? |
Bijelu... :p :lol2:
|
Citiraj:
valjda Newtonov zakon za gravitaciju http://img178.imageshack.us/img178/3606/formuledk8.jpg i g se mjenja s širinom jer je Zemlja spljoštena na polovima tako da ipak ovisi o udaljenosti od središta Zemlje |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
i samo sam proširio odnosno objasnio zašto ovisi o zemljopisnoj širini :respekt: |
Neznam kolko te vrazije ptice mogu biti teske, ali kako on zna kolika je tocna nosivost mosta. Mozda je testiran do odredjenog naprezanja, a poslje nitko nije ni ispitivo. Ako uzmem glupost koju sam gore naveo vjerujem da ce da predje preko. Nego ima li tko ovdje papigu nekakvu. Nek stavi kavez na vagu i neg izvaze kad pticica sjedi i kad leti po kavezu, moze i izvagati sam kavez bez ptice. Pa bas me zanimaju rezultati. Da bilo bi dobro i papigicu u nesto hermeticki zatvoriti pa isto isprobati. Salim se naravno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:45. |