![]() |
Trenutno imam x-530,, dali mi se isplati kupiti ove SW-HF5.1 5000,,,
ubiti zadovoljan sam sa x-530 ali samo do nekih 40% pojacanja,, poslje se izgubi zvuk,, pocnje rezanje,,to me smeta,, dali ima kod ti SW-HF5.1 5000 gubitka kvalitete zvuka pri max pojacanju??? |
Ja imam geniuse i sad sam nedavno kupio audigy 4 i zvuk je totalno drugaciji bolji sve i jaci je zvuk i zvukovi su osjetno bolji!
Sad nema kad pojacam da mi se gubi kvaliteta zvuka ali kad sam sluso na onboard zvucnoj onda je bilo ali tek na 70% a to je toliko jako da nemozes biti u sobi koliko dere tako da te to nemora brinuti! Cura mi ima X-530 i cuo sam ih nisu losi zvucnici ali da kad se pojaca malo jace bass udara bezveze i gubi se kvaliteta! Isplatilo bi ti se jako da uzmes geniuse jer su jeftini a odlicni su i jaki moja preporuka!jedini nedostatak sto nemaju nikakve dekodere u sebi inace su super!:chears: |
Citiraj:
Ne znam zašto neki ljudi imaju potrebu okretati potenciometar na max i pri tome očekuju da zvuk ostane kristalno čist i da ne dolazi do distorzije. |
Citiraj:
Isto tak i kod mene,, u pocetku imaju dobar zvuk a poslje,, sve nekamo deformirano,,zato trebam nekek nove,,,dali bi moja zvucna bila pristojna tjerati ove zvučnike,,,, sad imam zvucnu TerraTec SoundSystem Aureon 5.1,, |
Citiraj:
|
Ja svaki dan slusam x-530 kod cure i dobar je zvuk kad je nekako umjereno pojacano dobar bass i zvuk ali cim se pojaca na 50% odma bass bubnja bezveze pa se mora smanjit bass i zvuk kao da se lomi!
Da TerraTec Soundsystem bi mogla pokretat geniuse bez problma bilo bi to dobro iako je bolje audigy 4 bolji bi bio zvuk a i u igrama imas EAX 4.0! http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63180 evo pa malo procitaj! Svakako uzmi geniuse nisu skupi a odlicni pokupili su dosta nagrada i u bug-u ih hvale! preporodit ces se zvukom! |
Tak meni na S 500 dok sam imal, čim bi se jače pojačali trebal se sub stišavat jer je počel klipat i nije bil za slušanje :)
|
Zna tok koji ducan u VŽ, di drze taj model??
|
Citiraj:
e da ne otvaram drugu temu nego da pitam oni koji znaju imam audigy 4 i te genisue i zanima me kako da ih spojim i dali cu dobit vecu kvalitetu zvuka? evo kakav mi je ulaz u wooferu sto spajam http://img75.imageshack.us/img75/168...0037hh0.th.jpg nije slika najbolja mobitelomsam sliko ali vidi se i onda na drugom kraju imam onaj zuti,crni i zeleni sto ide u zvucnu??da ostavim tako ili ima neki drugi nacin kako da spojim? |
Arghhhhhhhhhhh.
Ja ih kupio danas. Ne radi bas!!!! Na zvucnoj izlaz radi ali bas da ne bekne. Na starim zvucnicima radi i slusalice daju bas ali ovaj od zvucnika ne. Je neko ima kakvo rjesenje ili da ih vrnem?. |
Ak si sve dobro spojil, onda je greška u njima, pa odi reklamirat.
Si ziher sve pojačal, i u cp-u stavil na 5.1 i pojačal sve spikere? |
Rjesio. Nasao neki kabel konverter zuti za centralni i sub. Pise da se ukljuci ako se ne cuju dovoljno niske frekvencije bla bla i proradilo je.
Je netko zna zasto im se to dogadja i da li ste i vi koji ste kupili te zvucnike isto morali ukopcati taj kabel? Inace imam CREATIVE LABS AUDIGY SE i zanima me koliko bi dobio bolji zvuk sa nekom boljom zvučnom za nekih 500kn? Recimo: Sound CL X-FI Xtreme Audio A koja je razlika između gornje i ove: CREATIVE LABS X-Fi mX Xtreme Audio, PCI, bulk Sta znaci mX |
Ma ne isplati ti se uzimat karticu, ak misliš samo slušat mp3 ili koj film pogledat, jer snjom bi dobil više opcija za podešavat, al ono niš spešl :)
|
Ja imam problema sa zvučnicima od kada sam ih kupio, tako da sam već popizdio i idući tjedan ih nosim na reklamaciju(baš me zanima kaj će mi reć tamo) u Nobilis informatiku!!!!
|
Citiraj:
Kad sam ih imo spojene na integriranu moro sam i ja stavit taj zuti kabal a sad na audigy 4 ne moram! @B-link kakvih problema imas sa zvucnicima?? |
Pa jesam ti reko, ona sranja sa potenciometrom i sad mi još kao šećer na kraju nekad nekad samo počnu zujat jedno vrijeme i onda se ponovno vrati zvuk, strašno!
Ali što se zvuka tiče i kvalitete izrade zvučnici su strava(misilim pozitivno), ja jednostavno guštam dok slušam mjuzu, ali nisam dao 800kn da me hebu u zdrav mozak tako da idu na reklamciju!!! Pozdrav! |
onda nesto ne valja sa zvucnicima reklamiraj i dobit ces nove!da i ja sam prezadovoljan i sad kad sam spojio na zvucnu preporodio sam se odlican zvuk
|
Ma i ja sam imao na onboard pa sam sad spojio na svoju Live-icu i predobro je, mislio sam kupiti X-Fi extreme music ali mislim da nema potrebe barem još jedno vrijeme!
|
Citiraj:
Dali neko zna? |
Ja mislim da je to to, jedino da možeš zamjeniti ove kablove šta idu iz woofera u svaki zvučnik, ali ne kužim se baš u to pa bi i mene zanimalo ako nam netko može malo bolje objasnit kakvi su kablovi najbolji za spajanje zvučnika??
|
a kablovi za spajat zvucnike to se mogu kupit neki kvalitetniji ali mene zanima jer se moze sub spojit sa zvucnom mojom nekako preko optickog,koaksijalnog kabela ili nesto tako ne kuzim se u to pa me zanima
|
Citiraj:
|
Za pcrocesiranje zvuka uglavnom to je kao zvucni procesori naime oni su ti korisni u filmovima igrama u svemu jer obradjuju te zvukove pomocu tih dekodera!
Neznam kako bi ti objasnio to ali eto barem nekako! |
Ako se ima dobra zvucna netreba tih dekodera,, ili ??
|
Pa dekodere ne trebas ali je bolje da imas a to ti imaju samo skupi sistemi npr
Logitech Z-5400,5500 itd svi receiveri audio malo bolji imaju dekodere! Da imas dekodere moras imat i dobru zvucnu da ih iskoristi! Ma i ovako je zvuk odlican i sa zvucnom a da imas dekodere bilo bi fantasticno,nemoras se time opterecivat |
pa za surround moraš imati dekodere (osim dovoljnog broja zvučnika i pojačala) ili na izvoru (zvučna/dvd etc.) ili na višekanalnom pojačalu (receiver obično).
za zvučnu je više-manje svejedno kakva pošto se dekodiranje odvija u vanjskom uređaju. doduše zvučna mora imati neki oblik digitalnog izlaza bili to coax ili spdif. bezveze si smoto čovjeka jer ni ja ne shvaćam što pričaš :) |
Pa eto ti si sad objasnio koji se razumije ja neznam kako da se izrazim!a ko da mu je bitno jer ionako nema dekodere kad ima zvucnike ko i ja genise iz naslova!
|
Citiraj:
ajde syss ti se razumijes u te stvari? |
ako hoćeš surround onda moraš 6 kanala iz zvučne dovući do 5.1 ulaza na spikerima, tako da ćeš vrlo vjerovatno trebati 3 x banana na 2 činča.
|
Gledaj imam onaj ulaz na sub-u onaj ulaz kao za mis i tipkovnicu e od tale mi ide kabal sa ona 3 boje zuti,crni,zeleni u zvucnu e jel ja mogu na audigy 4 spojit digital,coax ili nekako ili da ostavim ovako kako je??
|
ostavi kako je, drugačije ne možeš.
|
Citiraj:
|
Koga zanima, Nobilis u ZG-u danas dobio 3 komada, ona tamnije boje. Jedni su već na sigurnom :)
Rekli su mi da to njima plane odmah, a da ih po par ljudi dnevno zove za te zvučnike. P.S. Hvala svima na savjetima po svim temama. Puno sam naučio i složio si baš mrak konfu |
Ima ih u Konikom-u OS.Može ih se i poslušati.760 kuna
|
Ima ih i u Emmezeti u OS....:)....Ali su cca 850kn :(.....
|
Citiraj:
Moji su oni svijetliji i bas bolje izgleda boja pravo drvo |
Citiraj:
Zena se isto slozila s tamnijima, tako da je glavno da svatko ima one koji mu se vise svidjaju :goood: |
Citiraj:
Boja je manje bitna to samo vizualno kome je koja boja ljepsa bitno da smo mi svi zadovoljni s njima :chears: |
Osim mene koji imam problema od kada sam ih kupio. Ja bi od 100 sladoleda govno uzeo!!
|
Citiraj:
ajd opisi u cemu je problem? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:32. |