![]() |
@Bob marley03 bilo bi dobro ako bi mogao jos malo vecu velicinu fonta izabrat pogledaj tu do koliko mozes http://forum.pcekspert.com/faq.php?f...snovna_pravila
|
Nitko mene ne sluša.
Zafitilji tog Zyxela Tcom tehničaru u glavu, |
Olymp nije problem,nisam cito pa nisam znao al eto sad znam.
:beer: |
jučer mi je frend dofurao upravo ovaj Gateway iz naslova, i sad.....ja bi trebao prvo osposobiti net kod sebe preko Zyxel-a(trebam nabavit mrežnu, može odma preporuka), a onda bi se on spajao preko wireless-a na net preko mene.....
e sad, glavni zajeb je tu, kaj je ovaj ruter totalno čudan od iza(po priključcima), u uputama je naveden primjer ovakvog rutera, dok je moj primjerak bez phone priključka, slika.... ....trenutno koristim T-com-ovu Kasdu, koji se spaja na komp preko usb-a, e sad me zanima dal je moguće kako spojiti Kasdu i Zyxel-a, tak da može funkcionirati wireless, naravno i net ??? ...veliko hvala, ako je to uopće izvedivio....:) |
Ne vidim sto te muci s spajanjem RJ11 kabla na Zyxel? Mislim, vidim, no budi mastovit. U novije vrijeme mislim dolaze s kablom koji s jedne strane ima RJ11, s druge strane RJ45 ili mozda s adapterom. Ako nisi dobio taj kabel, jednostavno uguras onaj mikro (rj11) telefonski utikac u tu sivu ADSL uticnicu. Mozda izgleda da nece to ici, no radi tako bez problema. Prije routera obavezno stavit splitter, nece radit inace.
Kasdu baci u kos, Zyxel bolje radi sam. Jedino sto ti preostaje je spojit ga na komp, bilo bezicno ili bolje preko UTP kabla. Neznam koju plocu imas, no vecina ih u zadnjih bar 5 godina ima integriranu LAN karticu. Ako ju nemas na ploci nabavis ju za 50 kuna, bilo kakvu. Tad dalje valjda znas. Ako si imao kasdu u bridge modu, kod zyxela kojeg ces vjerujem drzat u router modu ce biti vise podesavanja. No nista komplicirao, a imas i dobre vodice za te stvari na ovom podforumu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Čovjeka buni tel. kabel na ADSL plavi u router... Sređeno. :) |
ZyXEL
ma ja imam na ZyXEL Prestige 660HW-T3 spojen jedan LAN (Local area network) i 2 W-LAN (Wireless Local ....) i nikad problema osim nekad se zblesira PPPoE i nece se spojiti moram napraviti restart rutera i sve ponovo upisati
|
Imam spomenuti ZyXEL od t-coma tjedan dana i Micronet wlan usb adapter. u početku sve bilo super, a prije 3 dana nije se htio spojiti na internet. Resetirao sam router, ponovo ga konfigurirao i sad preko kabla sve super, ali bežićno mreža se spoji, signal odličan, ali internet ne radi.
|
Citiraj:
Ja sam 5-ti na wlanu + komp spojen mrežnom a koristi se i maxtv !! Uopće nemam pojma šta ona četvorica skidaju i kako koriste net i kad gledaju maxtv a kad ne ali meni sve odlično radi pa i torrenti. Wlan sam prebacio u b mod i dodijelio mack-ove za nas 5 i to je to, sve radi kao podmazano. |
Baš mi je drago da Tcom tehničare ne gađaš s njim.
Zakon velikih brojeva kaže da nekome mora i raditi. :D |
Firmware pitanje
Pretražio pcekspert forum i t-comove stranice te nisam našao ništa pa da pitam: ima li možda gdje za skinuti t-comov firmware za zyxel 660hw-d3 V3.40(AZN.0) 09/11/2007? Taj firmware imam trenutno gore, ali bi pokušao staviti zadnji originalni V3.40(AGM.3) 3/21/2007 pa da imam backup riješenje ukoliko taj nebi radio kako treba. Isto tako me zanima ako je već tko stavio taj originalni firmware i uspio složiti iptv (maxtv) da radi na njemu?
Našao sam jedino ovo: http://www.novisf.com/wbb3/index.php...threadID=60396 ali neznam da li je taj fw ispravan i da li je ovaj zadnji t-comov jer je praktički jedino što je google našao vezano uz t-vomov fw....je li netko ovaj fw probao? |
pitanje :D
imam zyxel p-660hw-d3 (od t-coma)...a na internet se spajam preko optime (optidsl) -jel se može s tim zyxelom složit wireless (i kak :D)? :stoopid: |
Citiraj:
Tu imaš sve firmwaree. :) Ako te nešto interesiraj pošalji im mail i netko će ti sigurno odgovoriti. |
Citiraj:
|
Pa ak ima wireles onda se može.
Ne kužim zašto nebi moglo? Kakve imate probleme? |
...da ne otvaram novi topic...
imam zyxel P660HW i Nailed-Up Connection ... dakle svakih 24h mi se spaja na net... jel postoji negdje u c/p-u da ga mogu odspojit i spojit.... (ali da ostane nailed up) *ako bi vec bio u bridge modu, jel onda moguce sa dva kompa ic na net ... odjednom ili u random vremenima... tcom mi je 100puta srao kak "ne pruzaju podrsku za route mod.." jer ga nisam znao postelat na Siemensu C-010-I pa me zanima ovo gore* hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
e da...imam i onaj d-link wireless adapter...jel mi i to treba? :D dajte neki step by step for dummies, pliz http://img137.imageshack.us/img137/6595/molivx8.gif :zdero2: |
Citiraj:
Treba ga samo uključiti u postavkama routera, ako nije uključen i postaviti barem neku minimalnu zaštitu osim ako nemate flat i dobra ste duša da pomognete susjedu. |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331 |
Citiraj:
a u propertisiema veze jel se može ostavit ono da automatski dodijeli ip adresu i ostalo ili treba ručno nešto upisat? :hitthewal: |
Na kompu ili lapu najbolje ostaviti da bude na automatskim postavkama.
A automatika je najčešće podešena da se spaja na prvog susjeda (kat ispod ili iznad :D). Ali nije mi jasno, ako je lap spojen na router i u trayu stoji da je veza OK zašto nemožeš na net. Da li kad si spojena žicom (LAN kablom), kad upališ internet browser, da li onda radiš konekciju na net ili je router konektiran na net 24 sata. |
Citiraj:
jos samo me zanima kak ga "rucno" diskonektat...(dok je u router modu) |
Citiraj:
btw kaže tip iz optime da nije taj modem kompatibilan s optimom :D (spominjao je aneks a/b, ne sjećam se više :fiju: ) |
Meni je isti slučaj..sad sam probao uštekati netopiu kako sam nekad imao (preko žice) i imam normalno dsl signal..a čim uštekam zyxela koji je bez žice (iako to nema nikakve veze) ne svijetli mi dsl signal. Očito se mora nešto namjestiti u samim postavkama u zyxelu..ako se to uopće može..jer je konfiguriran za t-com. Što..kako..gdje..??? :stoopid:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ok, onda nista, alternativne metode, tnx! :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Da valja nebi ga dijelili đabe. |
Da malo podignem temu,imam navedeni router,zanima me dal na njemu radi maxtv?zadnji firmware je(pretpostavljam)ZyNOS F/W Version: V3.40(UU.7) | 11/15/2006..Jel opče postoji noviji firmware?i problem što se tiče wlan-a,wlan kolko vidim prepozna lap i spoji se na njega.ali,pod network and sharing center pod acess mi stoji samo Local only,umjesto Local and internet...Tak da sam trenutno na žici
|
Ah, Vista
Provjeri prema svojoj hw reviziji na support stranici proizvođača. Pazi da je Za Annex B. Ukoliko se odlučiš za promjenu fw, prvo prepiši postavke za MaxTv konekciju (ne ova za net) kako bi mogao kasnije dodati. |
Da,al kolko vidim ja imam zadnju verziju frmware-a 3.40(UU7),I nema nikakvih postavki za iptv,čudno..Pa kolko vidim annex B je...
A skinul sam i predzadnju verziju 3.40(UU6)na njemu mi pak opče wlan ne dela..Tak da imam ovu zadnu verziju...@ostali,Ko ima ovaj model zyxela i koji frmware imate?Da vidim kak ste riješili ovo za maxtv,ak se opče da riješit..tnx |
Skini manual i vidi kako se podešavaju dodatne konekcije u tom uređaju ("Configure More Connections"). Parametre za MaxTv nađi tu na forumu.
|
Citiraj:
|
Nema? Poglavlje 5.6 str 84 (puni manual, ne onaj djećji)
ili u web konfigu gdje podešavaš parametre za konekciju vidi Tabove na vrhu, susjedni je More Connections |
http://www.zyxel.com/web/support_download_result.php#
Od tud sam skidal,onaj user guide..nula bodova...e da,more connections,tog nemam:(,prekopal uzduž i poprijeko..osvrni se na ovo,isti problem http://www.novisf.com/wbb3/index.php...&postID=625612 tip je to riješil zamjenom drugim ruterom,mada sam probal onaj t com firmware.sa ovog linka stavit http://www.alfatec.hr/download_zyxel.asp#6 al javlja error.. |
Onda je kvaka u reviziji uređaja (ono iza HW u oznavci, vidi naljepnicu na uređaju).
Po istoj reviziji moraš odabrat fw, bilo origigi ili od Alfatec - a (kriva revizija = error). Moguće da tek T3 v2 revizija ima ovo o ćemu govorim. "Najjednostavnije" bi bilo ako uspiješ upucat T-Com fw. Firmware file je sa bin extenzijom. Za ove funkcije mrežni parametri moraju biti definirani fiksno. Ako sada slučajno nije, podesi IP rutera na 192.168.1.1 (da se poklapa i sa verzijom od T-Coma), a na kompu: IP=192.168.1.10 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.1.1 Za ubacivanje fw alternativno možeš koristit FTP/TFTP a za detalje vidi ovaj manual (poglavlje 35, 35.4). Dobro prouči primjere i sretno. |
Uhhh,đizs,teško je nać firm.od t coma...a za tu reviziju,pa mislim di to vidit...pošto samo piše P-660HW T3,a ostalo....Ma ak niš drugo bum se strpil do ponedjeljka kad bi mi trebal dojti drugi router famozni thompson,nije da mi se neda čekat,al znatiželja je jača od svega:D .Mada mi tip veli(monter)da bi zyxel trebal podržavat iptv,to znam i ja,samo kak:D možda uz puno igranja oko njega,bilo kako bilo,tnx kaj si mi pomagal:chears:idem se bacit malo u istraživačke vode
|
Ne da podržava 2 kanala(koliko u ovom slučaju treba), nego 8. Iako tamo stoji P-660HW-T3 v2.
Po datasheet-u cijela serija p-660hw ima: Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:08. |