![]() |
Ne znam više kaj da predložim/nisam pametan.....probaj staviti samo WinXP s već integriranim SP2 (bez ikakvih dodatnih zakrpa/Autopatcher-a/Windows Update-a i sl.), pa drivere za ploču (ne trebaju ti IDE driveri, nVidia Firewall isto moreš preskočiti) i divere za grafičku i onda stestiraj sve po spisku.
|
McG, dobro zboriš
|
Djeco klonite se autopatchera i sitnih MS zakrpi i sve će raditi kako treba.
|
Dobro, ok, samo sto u ovom trentku nemam vremena za nove windoze, ali uskoro cu i to probat...valjda rijesi probleme.
Hvala svima na dosadasnjoj pomoci :) |
nemaš frke, ajd sretno s tim
|
Evo sta sam uradio:
-formatirao disk -stavio Windowse sa SP1 -odmah stavio i SP2 -instalirao sve one dll-ove za DX9.c -instalirao drivere za maticnu, 6.70 -zatim drivere za grafu, 84.21 -potom codece, ffdshow i jos neki skup codeca...DefilerPak -Mozilla Firefox, PowerDVD 6, Acrobat Reader 7, Winamp 5.20, Open Office, Riva Tuner, Nero 7, DVD Shrink, ZoneAlarm firewall...itd. -pogasio nepotrebne servise, page file stavio na 1024MB-1024MB i to na specijalnu particiju od 2GB :D, ugasio windows firewall, isto tako Automatic Updates, iskljucio themes(sad mi izgleda k'o 98-ica :D) -nakon svega toga u Task Manageru su mi ukupno pokrenuta 24 procesa i zauzeto 120MB nakon ulaska u Windoze -imao na E: particiji CoD2 i jos neke igre, jedino instalirao HL2 i nista se nije promijenilo. Ponovno isto i stekanje se najbolje vidi kad gledam u pod i krecem se, tad se jasno vidi da zatrza svakih nekoliko sekundi :suicide: Probao sam ponovno vratit proc na defalutnih 1,8GHz i 1,4V, memu stavio na sugavih 333MHz i 2,5-4-4-7, dakle olabavio latencije i takt, i opet nista. Isto sam probao iskljucit Live!-icu i ukljucit ALC850, ali uzalud. Jos bih dodao da mi se mozda tri puta desilo da igra zaglavi na nekoliko sekundi, tad zvuk bude nekako blesav. U FEAR-u mi je znao i krčati...doduse to je bilo na proslim Windozama... Sorry na poduzem postu. |
NHF, ali opet si nametal masu nepotrebnih stvari. Instaliraj WinXP sa već integriranim SP2 (ne WinXP SP1 i onda nadogranja na SP2, jer možda i to zayebava i nikakve dodatne DirecX 9.0c dll-ove), pa drivere za matičnu i drivere za grafičku (moreš i one 91.xx). I onda stestiraj sve žive 3D aplikacije... Nikakve codece, codec packove razne audio-video playere, firewalle i sl. nemoj instaliravati, jer možda stvarno neki od spomenutih stvara problem.
|
Zadnja verzija DX9
http://download.microsoft.com/downlo...006_redist.exe Od codeca samo FFDshow i AC3 filter: http://www.free-codecs.com/ Probati ne staviti Nvidia swIDE drivere nego pustiti da povuče iz SP2. |
I predlažem da slipstreamaš (by domy_os) SP2 na postojeću instalaciju windowsa (dakle ne trebaju ti novi windowsi). Kao što su navele kolege prije mene, nemoj instaliravati nikakve dodatne dll-ove i gluposti. Sad nisam siguran, ali mislim da bi ti igra trebala imati na sebi directx i sa tim directx-om bi trebala raditi (ja recimo nisam nikakve directx-ove skidao, nego samo instalirao sa igrice). Nakon što instaliraš windowse, instaliraj drivere ovim redoslijedom (by tor). Nakon toga stavi potrebne filtere (ffdshow i ac3). Znači, bez ikakvih autopatchera, updatea i sličnih gluposti od microsofta, nemoj instaliravati nikakve programe, nemoj gasit servise, pa onda vidi šta se događa u igrama.
|
Napravio sam System Restore point jos prije SP2(samo friski Windowsi+SP1), da li ima smisla vratiti se na njega? Nemam verziju sa integriranim SP2, zapravo imam ali ne valja CD.
I da, nisam ni instalirao NVidia IDE drivere... |
Pa napravi verziju sa integriranim SP2. Imaš gore link.
Nema smisla sada raditi restore, nego ti lijepo sve ispočetka, nema druge. |
@SRV: vidim da sumnjaš na OpenGL, skini novu Sandru(Lying Bitch) LITE imaš ju tu na situ pod downloads, pa pogledaj pod software -> OpenGL, meni su sve GL extenzije čekirane zelenom kvačicom ak ti nisu onda si locirao problem
|
ako si u mogućnosti probaj instalirati win na neki drugi disk
|
Evo stavljao sam samo XP+SP2 i drivere, dakle nikakve programe, codece i sl. Ponovno je isto, mijenjao sam i RAM, nije ni to...
@tutix, ako mi budu falile neke OpenGL extenzije, kako ih instalirati, odnosno odakle? Vezano za disk, primjetio sam da onaj nVidia IDE SW driver zeza, nece da startaju Windowsi, a one koje inace imam su iz Windowsa ali pise da su iz 2001 godine? :confused: Da to nije malo staro? |
Nije, nemoj stavljati nVidia IDE SW.
I probaj instalirati win na drugi disk ako ga imaš. |
Citiraj:
Kaj nisu stari ovi iz 2001? BTW kad sam stavio fraps da vidim koliko imam frame-ova, jako sam se iznenadio: recimo NFS:MW sa max detaljima i 1024x768 ne pada ispod 55 FPS, uglavnom se krece na oko 60...na minimalnim detaljima je oko 70-80, vrlo mala razlika...al je jaka ova 7600GT :D Jos samo da sredim ovaj problem... Tako je otprilike i sa drugim igrama, dakle visok framerate a igre opako stekaju. Sad bih rekao da je nesto do diska ili napajanja...citao sam da je moguce stekanje ako napajanje zeza. Druge komponente definitivno nisu, jedino bi to(ako je uopce to!) moglo biti... |
šta ti još nisi to rješio....eto probaj još disk il napajanje....
|
Citiraj:
|
A jesi probo te windowse xp neke druge nabavit ili možda 2000 ili nešto tako. Sad malo sam pretraživao po netu, neki su sa nVidiom i opengl-om imali problema u Counter Strike-u, rješenje je bilo da se driveri pobrišu i instaliraju iz foldera na c: disku gdje se oni raspakiraju, ali sad to je Counter Strike. Možeš probat pogledat tu: OpenGL CS Problem
Baš je čudno to, reko bi da te OS zeza ali... |
Citiraj:
Isto sam tako probao tonu drivera...radio sam i to sto kazes da se instaliraju otuda di se raspakiraju... Prije ovog kompa iz siga sam imao DFI LP s754 i Semprona 2800+, 9550XT, nekoliko 6800LE kartica, kasnije i 6600GT...sad sam promijenio plocu+proc+grafu jer sam bio ubijedjen da je nF3 chipset zezao...i dakle presao na PCI-E, a ostavio ova dva Taljenta iz siga, Chiefa od 350W(model sa dva 12V raila!), DVD-przu i disk. Tako da sam 100% siguran da nije do komponenti koje sam skoro promijenio, isto znam da nije do Windoza, drivera, niti igara... Evo bas sam zadnji put radio instalaciju Windoza bez ikakvih dodatnih stvari, dakle cisti Windowsi XP sa SP2 i samo driveri od ploce i grafe...cak sam tada i modem istekao da me ne bi zezao... Stvarno vise ne znam kaj je sa ovim mojim kompom, da makar nisam pazio kaj sam kupovao, za svaku komponentu sam gledao tonu review-a, iskustva vas sa foruma... |
probaj instalirat win na drugom disku (posudi od nekog)...bilo je vise slucajeva kad su maxtori znali zezat i zbog toga je sve stekalo...
|
Citiraj:
Bas sam i posumnjao na disk onda kad sam vidio da imam visok framerate a sve steka. Hvala svima na dosadasnjoj pomoci! :beer: Najbolji ste! |
Citiraj:
Gledao sam da zemim novi disk, Seagate barica 7200.9 od 250GB mi se cini dobrim izborom...naravno prvo mi valja od nekog nac kakav disk a da nije sugavi Maxtor pa isprobat...da se ne zeznem pa dzaba kupim novi. |
da...i ne samo igrice...kod frenda sam to dozivio, i ni ja ni on nismo mogli vjerovat...ali prvo isprobaj...
nego, radje si uzmi hitachi-a ili wd-a... |
Citiraj:
|
Uzeo PATA WD od 80GB, onaj "JB" model, i opet isto. Znaci nije ni disk...
Sad mi valja isprobat i neko drugo napajanje, eto SVE ostale komponente sam promijenio. |
a probaj....makar ne vjerujem, te delte su dobra napajanja, iako se moze zalomit...
|
Citiraj:
Ne bih rekao da mu fali soka, ipak je to Delta od 350W...nit mi se racunar rusi i restarta, dakle sve inace radi. Ako ne bude ni to(a zbilja sumnjam da je to) nema mi druge nego rasprodat komp i uzet nesto slabije...ahhhhh pocupah svu kosu...zbilja mi je ovo do*izdilo. |
Evo probao i drugo napajanje, nazalost nije ni to. :(
Izgleda da mi zbilja valja rasprodat komponente, 100% je sve ispravno, ali nesto me opako zeza. Radije cu prodat grafu koju sam platio gotovo 1700 za 1000kn nego da je imam u kompu a ne mogu nista poigrat :( |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:46. |