![]() |
Meni onaj gsync pendulum demo radi simulacija 40-60 fpsa ali cim stavim 60fpsa tearing. why?
Sent from my H8266 using Tapatalk |
Citiraj:
|
pa je li imas amd ili nvidia grafu? :)
|
Citiraj:
|
Testirao u ac odyssey,origins i nvidia pendulum.Sve do 60 hz savrseno glatko sa gsyncom ali na 60 hz tearing.LOL
Ima koja fora da povecam za par hz gsync range da me ne jebe tearing.U ac origins npr ako stavim vsync on i 45 fpsa limit savrseno radi ali cim stavim 60 tearing Trebam neki limiter ili? |
Pa stavi u winsima ili igri monitor na 75Hz ili koji je maximum monitora
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Naletil na problem. Instalacijom drivera, nvidia mi je sprčkala UAC, stavila na always ask, prije bilo dont ask.
Drugo, kad mi je freesync uključen u monitoru, kod restarta mi win 10 zbloka na welcome screen. Isključivanjem freesynca i restart win 10, bootam bez problema. Koristim dp kabel. |
Citiraj:
|
NVIDIA Geforce WHQL Driver Info Thread
A limit je tako mali. Pa ogranici fpse na 58 u riva tuner statistics, dodje sa msi afterburnerom
Ogranicio na 55fpsa sa nvidia inspectorom. Radi odlicno.
moze li se u nekom programu selektivno ograniciti max fps za svaku igru, riva tuner primijeni za sve?
|
to i mene zanima jer vsync je kod mene u 90% na OFF (lag).
mozda u profile inspectoru se to moze? za rivu nisam ni znao, ukljucena mi je uvjek zbog overlay-a, ali nikad ne prckam po njoj. baci oko ovdje (nisam stigo jos proucit): https://www.overclock.net/forum/69-n...inspector.html |
Na MG279Q imam problema sa flickeringom oko 60Hz.
Pokusao razne profile za GSYNC (Freesync) range od 55-144, razne ostale, pa do stock 35-90. Uvijek oko 60Hz slika zatreperi :( |
Tako i meni dok nisam ogranicio fps sa limiterom na 55fpsa.Doduse moj monitor ide max do 61 u adaptive syncu. Dal je bolje ostavit u driverima vsync off ili po aplikaciji da gleda?
Citiraj:
Moze u riva tuneru selektivno za svaku igru. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
gdje kako, vidim samo framerate limit koji primjenjuje na sve igre?
|
|
:goood: jednostavno samo se dodaju shortcuti sa desktopa, tnx man
|
Uspio sam ovim tutorijalom spustiti minimalni freesync range na 38 fpsa i radi super na aoc q3279vwfd8. https://www.guru3d.com/news-story/ow...mple-hack.html
|
Popis testiranih monitora:
https://docs.google.com/spreadsheets...lview?sle=true |
Citiraj:
https://www.monitortests.com/forum/T...on-Utility-CRU |
Meni nije htjelo sa CRU, nije se pomijerala freesync granica, a sa ovim radi :D
|
Aj probaj dal se da povecat za par hz.
Meni sa cru isto nece al drugima radi. Ako se da povecat mozda bi tad rijesio tearing na 60hz. Hebote kolko koraka treba. Kak znas da si uspio povecat ili smanjit? Sent from my H8266 using Tapatalk |
pa vrtim onaj demo od nvidie i onda stimam fpse po zelji, prije na 48-50 fpsa pocne tearing a sad tek na 38-40fpsa. Probao povecati gornju granicu ali nista, tearing je na 74-75fpsa, mislim da bi uz povecanje trebalo malo overklokati monitor ali nece da se overkloka ni 1Hz sa gsyncom :) Ako neko zna kako overklokati sa gsyncom neka napise, bez gsynca ide na 78Hz a sa nece ni 76Hz.
Zna li neko ima li nacina da se ubaci u riva tuner overlay indikator da je gsync aktivan ili pomocu nekog drugog programa, jer je onaj nvidijin logo ogroman, bilo bi dobro nesto manje. |
|
Koliko citam na forumima, potrebno je koristiti vsync i/ili frame limiter uz upaljen g-sync da bi to bilo to ? Znaci u svakoj igri jos upalim vsync a u nvidia control panelu ostavim upaljen gsync?
|
Ne treba vsync samo ogranici 2-3 fpsa ispod maximuma monitora
Znaci u igrama koje imam , stavim frame limiter na 73 hz i peglaj ? sad citam na redditu nvidijon da upale vsync na ON u control panelu od nvidie a u igrama samo frame limiter ako je ima.
|
Vsyc dize lag tako da ne pali vync samo limitiraj na 73
Jebg, gsync on , frame limiter na 73 u doti i vidim kako mi heroj stuttera, upalim vsync, sve glatko. Takoder i PUBG.
|
Je li ti monitor mozda ode na 60Hz u tim igrama? Provjeri to.
Ne, u svim igrama imam overlay iz steama koji pokazuje fps. Svugdje je 75 sa i bez gsynca ali bez vsynca imam bolestan stutter.
|
pa radi li ti gsync, ukljuci indikator gsynca u control panelu pa provjeri, mozda igra nije u full screen ili nesto drugo pa ne ukljuci gsync.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Kod mene radi sa vsync off na freesync monitoru
Gsync je bolestan.Kako igre fluidno rade to je nenormalno.
|
Citiraj:
I kod mene |
Citiraj:
Aha, osjecaj kao da rezes maslac vrucim nozem :) Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
sto se dogada odjednom svi imaju gsync sofverskim updateom??
|
Citiraj:
gdje to ukljucim taj indikator ? Nasao. U doti moram prebaciti na exclusive fullscreen i onda mi upali gsync on ali monitor poludi, mjesaju mi se boje , ko da je krepala memorija. Jebg, nije monitor ocito podrzan |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:00. |