![]() |
daj par dolara vise pa uzmi neku s onvif standardom. Onda ju nakačiš na bilo koji normalni soft koji zna raditi s onvif.
|
međutim kod onvif-a treba biti otvoren port ?
|
Citiraj:
https://www.nabava.net/web-kamere?q=imou+ranger+1080 http://www.microline.hr/UploadedFile...di_kolovoz.pdf Ima i nešto skuplja varijanta IMOU Ranger PRO - ima H265 kompresiju i LAN port |
Trebam pomoć:
tražim vanjsku kameru za nadzor parkirališta i ulaza u kuću, detekcija pokreta i čim bolje noćno snimanje (do oko 20 metara udaljenosti mi treba biiti kvalitetno pokriveno u noćnome modu), poželjna dvosmjerna komunikacija i praćenje/zoom objekta. WIFI izvedbe bih izbjegao, ali nije uvjet, 1 do 2 kamere u setu. Bilo bi idealno kada bih mogao lokalno sejvati zapis na neki komp koji bi radio 24/7, da ne plaćam te usrane servise i usluge i tu molim preporuku kako i šta. Eto. Puno želja, znam:) E da! Bilo bi dobro da je dobavljivo iz nekog dućana/servisa tu kod nas u RH, ebay/amazon itd sheme bih izbjegao, ako se može...ako ne, i ta opcija igra. LP svima, i hvala!:beer: |
Pozdrav
Zna li netko kakve su ove kamere? Je li postoji ovako nesto (ovih dimenzija), a da ima mogucnost spajanja na snimac? Hvala unaprijed. |
Citiraj:
Recimo ove dvije kamere i ostali hw potreban za lokano snimanje... |
Trebao bi preporuku za kameru (točnije 2 kamere) koje bi mi služile za videonadzor.
Znači trebam da mi bude vani (outdor) kamera, po mogućnosti wifi, i da opet nije nešto preskupo do cca 50-ak usd.. Gledam malo po ebay-u, AliExpresu i uopće se ne kužim u te oznake koje imaju (senzor size, technology, sensor, horizontal resolution i dr.) pa me zanima da li je netko kupovao (a vjerujem da je) i koje bi bile Vaše preporuke. thx.. |
Pogledaj si IMOU Bullet Lite 4MP, vanjska kamera, IP certifikat. Ok software za praćenje, za tu cijenu mislim da nema bolje.
Ne znam koliko je isplativo naručivati iz vana, kad za tu lovu imaš kod nas. Još je upitno kakave mogućnosti i software dobivaš s "kineskom" kamerom. https://www.imoulife.com/public/asse...e-4MP-imou.pdf http://www.microline.hr/UploadedFile...vidi_rujan.pdf |
Ja bi mozda vise povjerenja imao u Xiaomijev ekosistem u tom jeftinijem cijenovnom rangu, imam unutarnju kamera IMILAB koja se kontrolira preko Mi home, ima i varijanta sa Yi home.
Unutarnja kamera je brutalno dobra i bitno je naglasit da je za EU trziste. Isto tako imam dvije vanjske kamere iz Xiaomi ekosistema, i dok je kvaliteta slike i aplikacija odlicna, nazaloat nisam pazio i kamere su za kinesko tržište, pa zahtjevaju poseban mi home account i neke limitacije da ne idem u detalje, izbjegavati kinesko trziste.iako.je hardware top i godinu dana na kisi i južini idalje radi ko sat Sta se tice softwarea, totalni hit, motion detection, voice detections, night vision, notifikacije, view history sprema na sd karticu (uzet kvalitetnu, ne od sellera) radi ko sat. Fali mi mozda object tracking ali navodno Yi kamere i to imaju. Vanjsku ti točnu nemogu preporucit jer sam se zeznio i uzeo za kinesko tržište, ali ne sumnjam da bi neka za te novce bila ekstra, samo pazi na tržište. |
Citiraj:
|
Eh da, zaboravio sam napisati da bi mi također bilo poželjno da se može upravljati njome oko osi..
|
Hikvision ptz kamere, hrpa modela, pronadji sto ti pase.
Ili dahua. |
IMOU Bullet Lite 4MP ima to 265 kodeka ili je samo reklama kao i kod foscama ?
ili bolje uzet 2mpix ? vuče me da probam nešto drugo osim foscama btw .. jel moguče da synology cam licence 4x dodju 200$ ? 2 imam u nas-u, a trebao bi još 2 barem .. |
@OuttaControl kod xiaomija me bode u oko p2p. Lako dok imas optiku, ali dok imas par mbit uploada i tipa 5 kamera, da vidis veselja. Ako ima neki nacin kak ih skinut s p2p i slozit onvif slusam :D
@nick praskaton zasto proslo svrseno vrijeme? Zasto si ih mjenjao? |
Citiraj:
Mogao nac manu, dapace mobilni app savrseno funkcionira |
imou nema web sučelje ?
|
Citiraj:
uz malo truda , instalirao sam gore nešto, kamera je poglupavila (nema nikakav smart više, praktički je postala bežični webcam) ali mogu uredno pristupit rtsp streamu i to upogonit sa snimačem. obzirom da mi je to bio i cilj, ja zadovoljan. xiaofang je ultra cheap kamerica ali vidim da ima outdoor kučišta za nju, senzor je dosta velik, slika u mraku je više nego solidna, po danu je drastično bolja nego ikoja druga nadzorna kamera koju imam. |
Znam za te iz 2015te da se daju hacknut. Čak i ona novija outdoor camera po 50e se da natjerat da vrti lokalni rtsp server pa mos direktno hvatat stream. E ali kaze ekipa: je onda moze raditi 720p samo (jer je rtsp server ocito mucenje kamere) i steka slika pa steka zvuk. Hvala ne bih. Rađe neku normalnu 1080p uzmem koja nativno ima onvif i potencijalno se može skinuti s p2p.
|
Citiraj:
Zadovoljan sam sa ovom kamerom u svim aspektima, osim u nedosljednosti dolaska push notifikacija na mobitel. Eventi se uredno u logu registriraju da su bili (motion i person) ali push notifikacija za "person detected" je nasumična. Nije uvijek tako, ali zadnjih par mjeseci jest. Ima li tko ovakvu kameru a da ima ovaj problem ? Nije problem u mobu (trenutno korsitim OP 8 Pro) jer mi se dešavalo na dva i više mobova da imam ovaj problem. Usput, ako je budem mijenjao (jer su mi trenutne push notifikacije najbitnija stavka), što preporučate za indoor setup ? Čak neći ni cjenovno ograničiti, bitno mi je da mi rade notifikacije. |
Moras biti svjestan ilda ti google/apple ne garantiraju da ces istovremeno dobit push kad se neki event desi. Tako da ne mora bit ni da je do kamere (al malo vjerovatno).
Jer imao sam slucajeva gdje su pushevi kasnili, nevezano za uredaj. |
Imao provalu, gledam da pokrijem okucnicu i da dobijem motion detect push obavijest.
Da li je ovo dobar izbor za 48eura? https://m.reolink.com/hr/product/rlc-410/ |
Citiraj:
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
Ne čini mi se mnogo novca, i dobra je fora s baterijom. |
Citiraj:
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
jesu šta uzeli? |
Citiraj:
Ima i google svoje predstvanike ali i Netatmo koji osobno mozda i najvise cijenim jer pokriva super segment. |
Citiraj:
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
Citiraj:
Edit: zaboravio sam napomenut da ima i usb prikljucak tako da ako ima struja gdje blizu moze se na usb charger spojit. Takodjer imas opciju armed in unarmed pa kad recimo ides iz kuce ukljucis a dok si doma iskljucis. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
Mrzim kad mi unerede kucu za par sto kuna. |
Situacija je sljedeća:
Imam postavljen video nadzor na kući, nekoliko kamera i snimač sa monitoring. Da daljinski pristup snimač bi triba bit povezan na internet, al nema mogućnost bežičnog spajanja, a ja u kući imam samo wifi, odnosno router je na drugom dijelu kuće od snimača. Pitanje: mogu li snimač spojit na nekakav access point kabelom, a da taj AP bude spojen na wifi? Može li AP funkcionirati na taj način? |
Powerline, jednog pikneš kod rutera, a drugi u utičnicu kod snimača i imaš mrežu preko struje.
Nemaš problema sa wifi signalom, pogotovo ako ti je ruter na drugom kraju kuće, a između imaš razne prepreke. |
Citiraj:
Ili kak kolega veli power line ... |
Citiraj:
Isto glas za powerline. |
Može. Zove se client mod. Nema ga svaki ap ali dosta njih ima.
Edit: Dobro da mi sad pokaže sve poruke i da sam napisao što je već napisano. Šteka mi Tapatalk. Sent using Tapatalk |
Hvala dečki. Kupljen access point i sve funkcionira
|
Pozdrav, zna tko dal ima neka IP kamera koja ujedno može biti i web kamera najnormalnije preko USB? Da je sve u jednom, pošto bi trebao oboje
|
Molim za preporuku neke kamere wifi mi koja će biti pod krovom, da ima pregled na iphone te da pratiobjekt pomicanjem. Ako ima aliexpres iz eu. Ili nešto u hr trgovini. Ja imam neku yi iot koja me godinamq služi ok. Tako nešto više nevidim tu u hr.
|
https://www.elipso.hr/informatika/ko...kaAvNNEALw_wcB
D li prati osobu koja hoda, ili je fiksna? Ima li neka preporuka bolje od ove? |
Pozdrav, čitam već duže vrijeme i dalje nisam pametan što gledati kod kamere pa bih molio pomoć... Tražim dvije vanjske wifi kamere koje se mogu okretat oko svoje osi, da mogu pristupit mobom i gledati live i po potrebi okrenuti da vidim dvorište (inače jedna će gledati spremište a druga ulazak u kuću), da javlja notifikacije kad ima pokret, i da raspoznaje ljude od drveća (imam dosta bilja i voćaka pa bi stalno dobivao obavijesti...
Inače kolega kupio s ebaya za 40 eura kameru gdje je mogao iz područja maknuti određeni dio da ne detektira pokret pa i to dolazi u obzir... Molio bih neki savjet :) |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:22. |