PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275487)

zvonac 06.01.2016. 15:34

@jacobbb, nije glorificairanje u pitanju, neg eto jednostavno ajfon gubi sporo na vrijednosti rabljenog daleko sporije neg ostali smartfoni, nekaj slično kao i kod nas kao "das auto"..

Batka na S6 je od loše do ispodprosječne, zahvaljujući samsungu i njihovoj politici skraćivanja baterije sve zbog izgleda uređaja da izgleda ko papir, a nisu baš ni nekaj ažurni rješavanja problema po pitanju battery draina a da ne spominjem sramotni ram managment..

Šteta, S6 je jako dobar mob, al loša baterija i problemi s RAMom definitivno im nejde na čast..

jacobbb 06.01.2016. 15:36

Citiraj:

Autor xulos (Post 2875053)
Ooo ne i jos vece ne ;) Nema sanse, necu rec da lazes ali nisam ni daleko do toga. To sto tebi telefeon ne odg zbog albuma i itunesa je jedan problem a to da ces rec da nemozes dan sastaviti sa 6s jednostavno nije istina, pogotov ako ukljucis low power mode nakon 20%. Ili imas neispravnu bateriju ili imas drain sto se rjesi restoreom. S6 zdere bateriju i nemali br primjera imas na forumu na samsungovoj temi gdje su ljudi koji ga koriste rekli da je baterija drek.

Ponovno neka priča o ljudima sa foruma, čula-rekla-kazala. Razlika između mojeg i tvojeg stava je što ja govorim o onome što sam sam osobno prošao a ne što su drugi rekli. I o 6s imaš stotinu tema gdje ekipa kuka da čak i na plus modelu ne može skrpat kraj sa krajem, evo baš jučer gledao poznati Apple jutuber TechSmartt koji recenzira iPhone-e na svom novom video ponovno kuka kako mora čak PLUS model (koji ima jaču bateriju!) puniti nekoliko puta dnevno, onda što reći za ovaj manji model? Na 6s se može preživjeti dan ukoliko zapravo koristiš taj mobitel samo za osnovne stvari, pozivi/sms/tu i tamo koja slika i sl. (baš kao što sam dobio dojam da većina ajfonaša ga i koriste, posebno na ovoj temi) ukoliko ga koristiš za geldanje tv-a, streamanje, muzika, nedaj Bože igrice i sl. - nula bodova. NULA BODOVA. I ponovno naglašavam, nisam štedio bateriju na S6, niti želim štedjeti bateriju na 6s, tako da priča o stavljanju u neki low power mode, isključivanje svega na mobitelu i sl. da bi preživio dan - ne, ne i ne.

Takvih problema apsolutno nikad nisam imao na S6, i zaista ne vidim razlog zašto bi išta uljepšavao jer Samsung fanovi za raliku od iPhone-a gotovo da i ne postoje, u android svijetu se to malo objektivnije sve gleda ;)

zvonac 06.01.2016. 15:46

@jacobb, ruku na srce, al ti, ja i ostatak svijeta znamo da S6 ima malu bateriju, reci kaj oćeš al tak je, možda, ali možda (to je već utopija) da su si dali maksimalno truda i softver prilagodili na S6 onda bi stvar možda bila drukčija, i pjevali bi svi mi drugu pjesmu u vezi baterije, al stvarnost je drukčija..

Ni na 6s baterija nije nekaj posbeno al za 720p ekran, 4.7", dual core i štedljivi OS, dali su si truda u eplu i OS maksimalno prilagodili kapacitetu baterije odnosno hardvera, dalje od toga nisu mogli, ak se očekuje bolji rezultat al onda se traži i veća batka..

Njihova politika (epl) još kolko tolko drži vodu, al samsungova baš i ne, 2k reza, 5.2", octa core i još uz to mob se grije ko svinja, radi vražjeg (temperatura kod gejmanja je znala doseć i do 72c) stakla i onda skucaju tak malu bateriju.. A 3gb rama imam, al ko da i nemam, eto tolko o 3gb rama..

jacobbb 06.01.2016. 15:46

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2875056)
Nemam 6s, no cudno. Jer SGS6 sam koristio. I moj iPhone 5 ga pojede za dorucak po pitanju baterije. Ustvari, kroz par dana koristenja SGS6 mogu komotno reci da losiju bateriju na mobitelu osobno nisam nikad koristio. A imao sam stvarno losih mobitela po tom pitanju.

Vjerojatno je bila greška do samog mobitela, tj. njegove baterije jer u konačnici S6 baterija je zaista vrhunska i neusporedivo bolja od 6s koju sada koristim.

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2875056)
P.S.
Sto se tice preprodaje mobitela, tu je takodjer iPhone car nad carevima, tako da stvarno pricas nebuloze :)

Nikakve nebuloze, ponovno sve pričam iz osobnog iskustva.

Svoj S6 edge čim je izašao sam platio 7,500 kuna. Tolika je bila cijena svuda u svakom dućanu u HR. Kad sam ga prodao prije mjesec dana dobio sam 4,000 kuna.

Svoj 6s od 64Gb sam prije mjesec dana ponovno novi kupio za 7,300 kuna. Ponovno to je cijena kakva je gotovo svuda po dućanima u HR, 100 kuna gore/dolje. Sada gledam na njuškalu njegova cijena je 5,000 kuna. NOVI SA HR GARANCIJOM! Za 3-4 mjeseca kad ga budem prodavao ja nema šanse da dobijem više od 4,000 jer em je korištem, em će u ta 3-4 mjeseca još više pasti cijena.

Dakle, biti ću posve na istom gubitku.

Priče da kupujem mobitele na krivom mjestu, previše ih plaćam i sl. ostavimo za neke druge teme, usporedba je rađena kupiti novo dućanu u HR, prodati kao polovno na njuškalu. Ponovno sve iz vlastitog iskustva ne čula-rekla-kazala.

jacobbb 06.01.2016. 15:52

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2875057)
@jacobbb....

Napisao sam gore sve pa da se ne ponavljam :)

Niti ću izgubiti išta manje na ovom svom ajfonu nešto što sam izgubio na s6 edge, a posebno baterija nije bolja na 6s u odnosnu sa s6.

Mileni 06.01.2016. 15:59

Citiraj:

Autor jacobbb (Post 2875064)
Vjerojatno je bila greška do samog mobitela, tj. njegove baterije jer u konačnici S6 baterija je zaista vrhunska i neusporedivo bolja od 6s koju sada koristim.

Zanimljivo. Jer eto kako vec rekoh, prvi si takav slucaj. Da pricamo o kamerama, aj ok. Neki tvrde da S6 ima bolju, neki da 6s. No o baterijama? Vecina recezenata je popljuvala S6 po pitanju baterije, dok je kod iPhonea cisti prosjek, sto je opet kud i kamo bolje od S6.

Samim time lakse covjeku donijeti zakljucak da je tvoj 6s pokvaren, no eto ti si nekom logikom zakljucio drugacije :)

Citiraj:

Nikakve nebuloze, ponovno sve pričam iz osobnog iskustva.

Svoj S6 edge čim je izašao sam platio 7,500 kuna. Tolika je bila cijena svuda u svakom dućanu u HR. Kad sam ga prodao prije mjesec dana dobio sam 4,000 kuna.

Svoj 6s od 64Gb sam prije mjesec dana ponovno novi kupio za 7,300 kuna. Ponovno to je cijena kakva je gotovo svuda po dućanima u HR, 100 kuna gore/dolje. Sada gledam na njuškalu njegova cijena je 5,000 kuna. NOVI SA HR GARANCIJOM! Za 3-4 mjeseca kad ga budem prodavao ja nema šanse da dobijem više od 4,000 jer em je korištem, em će u ta 3-4 mjeseca još više pasti cijena.

Dakle, biti ću posve na istom gubitku.

Priče da kupujem mobitele na krivom mjestu, previše ih plaćam i sl. ostavimo za neke druge teme, usporedba je rađena kupiti novo dućanu u HR, prodati kao polovno na njuškalu. Ponovno sve iz vlastitog iskustva ne čula-rekla-kazala.
S6 po njuskalu sad kupim za 2500kn maximalno. Bez ogrebotine i u prakticki novom stanju. Prije cca mjesec i pol sam isti kupio za 2900kn, nov novcat, neotvoren. Isao je kao poklon bratu za maturu.

iPhone 6 neotvoren ni sad ne mogu naci za te novce, a od 6s da ne pricamo. Usporedim li dalje cijene iPhonea 5s sa recimo Samsung Galaxy S5 prica postaje jos smijesnija, jer iPhone 5s je kud i kamo skuplji na njuskalo.

Jedno pricas, no njuskalo prica posve drugu pricu. Otvoris, malo pogledaj i potrazi po istome pa javi cijene. Cak i Note 4 kupim osjetno jeftinije nego iPhone 6, a iPhone 6+ je jos skuplji.

Ukratko, ekipi govoris da se ne obazires na forumske price rekla-kazala. No gledajuci valjda sve recezente i korisnike imaju totalno druga iskustva od tebe. Pa i ja osobno. Moj brat recimo samsung obozava, i koristi iskljucivo njihove mobitele. Pa opet redovito svoj S6 popljuje radi uzasne baterije. A nije neki power user, dapace. Ovo mu je valjda prvi mobitel s kojim ne moze dobiti ni dan koristenja bez da je na punjacu.

Ja osobno sa S6 punio u autu, za kompom u uredu, ma gdje god bi stigao. Da sam jos igrao igrice na njemu valjda ga ne bih ni skidao sa punjaca :)

EOD sa moje strane, jer kako je ekipa vec rekla, da ti smeta itunes, zatvorenost, neke silne gluposti koje postoje na iPhoneu - ok. Ni prvi ni zadnji. Ali ova prica ti je (imho, bez uvrede) smijesna :)

JuiceBox 06.01.2016. 16:02

Kaze puni 6s+ nekoliko puta dnevno, daj molim te pa nismo djeca. Nije unutra aaa baterija.Neda mi se s tobom raspravljati ali baterija na s6 je losija od 6s, a ti mos svog s6 hvalit kolko hoces, prodaj taj 6s i ucini i sebi i nama uslugu, uostalom potpis na milenog, sve ti je rekao. ;)

schetz 06.01.2016. 16:07

Džabe si trošite snagu, Drug Brko će ionako škovaceru u ruke i pola ode u vječna lovišta :D

Za kraj OT, kao što rekoh, svima nešto paše, pa kako se i ovdje vidi ,nema smisla uvjeravati. Sem toga, sjećam se još davno, kad sam pitao preporuku između S3 i Nexus4, većina je bila na strani S3 , a kad sam konačno probao oba, S3 mi nije bila ni sjena drugog. Ljudi , čudi, žena,sisa...

Da ne govorimo o cijenama svog tog HW koji samo čeka da ispadne iz ruku, kako kažu , u slobodnoj prodaji, za mene su Moto G i OPX, da real MVP :)

Malo on topic. Osobno mi se kao komad HW iPhone jako sviđa. Gotovo svi modeli tokom godina. Dodatni adapteri NE. Tako da se nadam da će i dalje ostati pri 3,5 mm jack-u . Kad se sjetim onih smješnih adaptera za iPad da bi doćero SD card ili USB,meh.

Mileni 06.01.2016. 16:17

Ma Apple je adaptere doveo i u svoje workstatione hebote, cudim se da nisu odavno na iPhoneu. Sad ce valjda i taj dio napokon 'popraviti' :D

bubimir13 06.01.2016. 16:23

Ja sam nekako stava većine da u ovoj razmjeni mišljenja svi i jesu i nisu u pravu jer gledaju iz nekih kuteva konfor zone. Svaki dojam je u principu subjektivan i ne postoji potpuna objektivnost ma koliko mi uređaja koristili, isprobali, vidjeli i koliko recenzija pročitali. Većinom se sve sastoji od metode pokušaja i pogreške.

Zato me zanimalo za stvarne korisnike koliko neke stvari imaju a koliko nemaju utemeljanja i zapravo većim djelom ovo je bila zdrava rasprava, naravno neke stvari odu u suprotnom smjeru ali bože moj. Ovo je forum i nije baš fora da s vremena na vrijeme ne bude tak zdrave rasprave jer uvijek nešto novo naučim, a možda i netko drugi. Zato šteta da se briše dok se ne pretjera.

iPhone je zaista lijep komad tehnike, kao i dobar dio smartphonea samo što su neke stvari prenaglašene i ispadaju iz okvira realnosti pa to donosi taj neki veo, ali ja baš i nisam mišljenja da možeš baš svašta prodat ljudima. zato me zanimalo di oni moraju kardinalno pogriješit, npr., pa da ljudi prestanu kupovat, ili čan ni pogreška, nego postoji li mogućnost da se i zasite?

explorer 4 06.01.2016. 16:39

Ne treba brisati ovakve postove, pa glupo je da je forum sterilan. Nitko ne psuje, ne vrijeđa se, samo se razmjenjuju informacije uz malo čvršći govor :)

Dat ću jednu usporedbu generacija. Baš kod sebe imam tri ponajbolja mobitela iz 2013.
iPhone 5S, Samsung Galaxy Note 3 i Sony Xperia Z1. Po cijeni se Note nekako drži s iPhoneom, iako je generalno koju stoticu jeftiniji. Sony je totalno pao, možeš ga za siću nabavit. Na androidu je tako iritirajuće što svako malo nešto iskoči, pukne wi-fi veza, bloka uređaj, prespora kamera (Sony užasan, Samsung zna nekad zaštekat, iPhone radi besprijekorno i brzo), glupi i iritirajući bugovi (kod Samsunga se ekran neće da upali nakon završenog poziva, na Sonyu se tipkovnica povuče sama od sebe i ne vraća se) i dosta drugih sitnica. Trpim android zbog otvorenosti platforme, ali strpljenja je sve manje.

JuiceBox 06.01.2016. 16:45

Citiraj:

Autor bubimir13 (Post 2875077)
Ja sam nekako stava većine da u ovoj razmjeni mišljenja svi i jesu i nisu u pravu jer gledaju iz nekih kuteva konfor zone. Svaki dojam je u principu subjektivan i ne postoji potpuna objektivnost ma koliko mi uređaja koristili, isprobali, vidjeli i koliko recenzija pročitali. Većinom se sve sastoji od metode pokušaja i pogreške.

Zato me zanimalo za stvarne korisnike koliko neke stvari imaju a koliko nemaju utemeljanja i zapravo većim djelom ovo je bila zdrava rasprava, naravno neke stvari odu u suprotnom smjeru ali bože moj. Ovo je forum i nije baš fora da s vremena na vrijeme ne bude tak zdrave rasprave jer uvijek nešto novo naučim, a možda i netko drugi. Zato šteta da se briše dok se ne pretjera.

iPhone je zaista lijep komad tehnike, kao i dobar dio smartphonea samo što su neke stvari prenaglašene i ispadaju iz okvira realnosti pa to donosi taj neki veo, ali ja baš i nisam mišljenja da možeš baš svašta prodat ljudima. zato me zanimalo di oni moraju kardinalno pogriješit, npr., pa da ljudi prestanu kupovat, ili čan ni pogreška, nego postoji li mogućnost da se i zasite?

Fluidnost OS-a, tu nesmiju grijesiti. Pa 6s je telefon koji je u tek u 2015 dobio 2 gb rama a gledaj kako radi :)

jacobbb 06.01.2016. 16:49

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2875070)
..

A mislim usporedbe... Ja govorim koliko sam dobio za svoj, a on meni izvlači najmanje cifre švercera za S6, a sa druge strane one najveće za iPhone. Lijepo svi znamo na koji način funkcionira kupovina na njuškalu, koga se izbjegava, sa kakvim se papirima traži i sl. - te takvi uređaji onda uvijek imaju i veću cijenu od onih koji su recimo "uveženi iz Slovenije", lol. Moja računica meni dovoljno govori koliko sam izgubio na jednom a koliko ću vjerojatno na drugom, tako da sad da mi vodimo tu neku raspravu o tome što si ti vidio na njuškalu jednostavno nema smisla.

Što se baterije tiče, ponovno ta čula-rekla-kaza priča, svi ovo-svi ono. ja govorim iz VLASTITOG iskustva, ne iskustva moje tetke koja mi je nešto pričala i sl. Isto tako priče o nekim recenzijama koje govore o lošoj bateriji na s6 edge su naprosto besmislica. Ponovno možemo baciti oko na Youtube gdje ima toliko usporedbi ova dva mobitela pa i o bateriji gdje se lijepo PONOVNO dobivaju rezultati kako s6 ima bolju bateriju od 6s. Evo samo jedan, nasumično odabran test sa youtubea

https://www.youtube.com/watch?v=-6GBNdSrv2I

video test
http://i63.tinypic.com/2rbytg6.jpg

a vidi ovaj benchmark test, DUPLO GA DERE! :care:
http://i67.tinypic.com/2hxu3b7.jpg

i ovakvih testova na Youtube-u ima na stotine, da ne bi bilo da je to samo jedan dobio ovakav rezultat. I takvi testovi upravo potvrđuju i moja osobna iskustva.

Citiraj:

Autor xulos (Post 2875071)
Kaze puni 6s+ nekoliko puta dnevno, daj molim te pa nismo djeca. Nije unutra aaa baterija

Je, stvarno je teško potrošiti tu bateriju u PM :D. Evo ti i link na video. Dakle, pošto volite čula-rekla-kazala izvore, kaže lik da iPhone 6s+ puni 2-3 puta dnevno, i nije jedini, osim što mnogo komentara ispod također kažu da ga pune često, isto tako ima još brdo Youtubera koji na plus modelu kažu da JEDVA izdrže dan, ali ne ček možda je i on iz Samsunga i zapravo laže? :P Ima ekipe tu koja očigledno koristi taj ajfon na nivou nokie 3410 slanje sms poruka i zvanje i onda se čude kako oni nemaju taj problem, mislim wtf

Citiraj:

Autor xulos (Post 2875071)
Neda mi se s tobom raspravljati ali baterija na s6 je losija od 6s, a ti mos svog s6 hvalit kolko hoces, prodaj taj 6s i ucini i sebi i nama uslugu,

Čuj njega "hvalim SVOG s6", daj Bože da je moj ali na žalost više nije. Ti si izgleda full u nekom svom na-ajfonu-sve-super modu kad tako dijeliš moj/tvoj. Ponovno dolazimo do one moje prve poruke opčinjenosti apple fanova sa kojima bilo kakva konverzacija u principu nije moguća.

Dottore 06.01.2016. 17:08

Duplo dere? Kako da na S6 na youtube koju si postavio link titra? Eko štednja?

jacobbb 06.01.2016. 17:18

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2875095)
Kako da na S6 na youtube koju si postavio link titra? Eko štednja?

zavera kume, svi se urotili prikazat 6s lošijim pa namjerno rade fake testove lol :D

explorer 4 06.01.2016. 17:29

Dosadan si.

bubimir13 06.01.2016. 17:57

Citiraj:

Autor explorer 4 (Post 2875082)
Ne treba brisati ovakve postove, pa glupo je da je forum sterilan. Nitko ne psuje, ne vrijeđa se, samo se razmjenjuju informacije uz malo čvršći govor :)

Dat ću jednu usporedbu generacija. Baš kod sebe imam tri ponajbolja mobitela iz 2013.
iPhone 5S, Samsung Galaxy Note 3 i Sony Xperia Z1. Po cijeni se Note nekako drži s iPhoneom, iako je generalno koju stoticu jeftiniji. Sony je totalno pao, možeš ga za siću nabavit. Na androidu je tako iritirajuće što svako malo nešto iskoči, pukne wi-fi veza, bloka uređaj, prespora kamera (Sony užasan, Samsung zna nekad zaštekat, iPhone radi besprijekorno i brzo), glupi i iritirajući bugovi (kod Samsunga se ekran neće da upali nakon završenog poziva, na Sonyu se tipkovnica povuče sama od sebe i ne vraća se) i dosta drugih sitnica. Trpim android zbog otvorenosti platforme, ali strpljenja je sve manje.

Čisto bi pristupa radi molio da se ne generalizira (jer tvrdnja je ravna tome da ako su Sanader, Polančec i Kalmeta Hrvati onda su svi Hrvati lopovi, how yes no) pa da se izbjegne riječ svi i umjesto toga navede marka uređaja. Ja u svom radu jesam imao problema recimo sa Prestigiom, ponekim Sonyjem, Samsungom a bome i sa HTCom, ali isto tako i sa Appleom, pa ne generaliziram SVI Androidi, Svi Windows telefoni ili pak Svi iPhoneovi. To podliježe mom ranijem postu o subjektivnosti dojma, pa tako kod nekih nisam imao sreće jednostavno, a kod nekih sam valjda imao sreće.

Citiraj:

Autor xulos (Post 2875084)
Fluidnost OS-a, tu nesmiju grijesiti. Pa 6s je telefon koji je u tek u 2015 dobio 2 gb rama a gledaj kako radi :)

Super, hvala na odgovoru. Samo mala digresija, smatram kako je recimo i Z3 Compact odličan primjer kako Android sa 2GB RAMa može odlično radit. Isto tako smatram da je kod 1GB to već teško moguće dok iPhone generalno odlično radi na 1GB. Naravno, fluidnost, tj. te milisekunde su nekad i bitne, npr. za pozive, moj ima nekad lag kad treba dialat.

Sam Fischer 06.01.2016. 22:17

Nakratko bih se samo nadovezao na ove tvrdnje reckless i outlaw kolege jackobbbbbbb-a (:D) i smatram po dojmovima da je zaista dobio poluispravan telefon ako pričamo o bateriji.

Ja se nemogu nazvati nekim uber-power-userom (prošla me faza jailbreak-anja - ili ovdje u narodu jailbrake-anja, cydia tweak silovanja i natrpavanja toliko toga da mi se springboard crasha svakih 3h), ali brate, mobitel dnevno izdrži 8h posla gdje sam nažalost previše na telefonu, a kad se vratim doma, redovito youtubam, tapatalkam i uvijek ima nešto za slikati i snimati sa već dvogodišnjim klincem. + redovito silovanje whatsappa gotovo stalno tokom dana.

I završim dan sa 20-30% baterije. Nekad ga po noći ni ne punim, pa ga malo dopunim u autu ujutro do posla, i dođe do nekih 40-50% i opet me bez problema provede kroz radni dio dana.

Tako da, kao da pričamo o dijametralno suprotnim stvarima, a imamo isti telefon (6s).

JuiceBox 06.01.2016. 22:35

Citiraj:

Autor jacobbb (Post 2875086)

Čuj njega "hvalim SVOG s6", daj Bože da je moj ali na žalost više nije. Ti si izgleda full u nekom svom na-ajfonu-sve-super modu kad tako dijeliš moj/tvoj. Ponovno dolazimo do one moje prve poruke opčinjenosti apple fanova sa kojima bilo kakva konverzacija u principu nije moguća.

Tako je, drogiram se i sjedim na ladnom betonu :kafa::nono: .Nisam apple fan,i nisam ja u nicem "full" (najiritantnija postapalica ikad), posjedujem jedino iphone, nakon pa preko 20 raznih androida( samo prosle g 15ak) i opet sam se vratio na iOS, ne na iphone i tako ce i ostati do dolaska 7ice. I da moj telefon je MOJ ,a tvoj je ocito TVOJ/bio TVOJ ako je u tvom vlasnistvu? bilo kako bilo, kao i mileni, EOD od mene, il prodaj taj 6s il prekini s trkeljanjem.

Citiraj:

Autor bubimir13 (Post 2875123)

Super, hvala na odgovoru. Samo mala digresija, smatram kako je recimo i Z3 Compact odličan primjer kako Android sa 2GB RAMa može odlično radit. Isto tako smatram da je kod 1GB to već teško moguće dok iPhone generalno odlično radi na 1GB. Naravno, fluidnost, tj. te milisekunde su nekad i bitne, npr. za pozive, moj ima nekad lag kad treba dialat.

Nego sto se tice usporedbe, jedini koji se priblizio radu iOSa je nexus i xiaomi(miui), sve ostalo li-la, barem ono sto sam ja probao.Takoder od ovih masi dostupnih uredaja bi izdvojio note 3, telefon s androidom koji sam najduze koristio i koji sam prodao iskljucivo zbog velicine.

zvonac 06.01.2016. 23:19

3 privitaka
Koristim dvije aplikacije za provjeru ram, cpu itd. Cisto da vidim malo kak to sve radi na iosu..

I sad, jedan app prikazuje free ram oko 430 mb a drugi oko 70-80mb.
Jel moze pojasnjenje neko?

bubimir13 06.01.2016. 23:20

Nexus se slažem tu negdje, ali rekao bih ipak za mrvicu ispod crte na kojoj piše iOS. Naravno govorimo o fluidnosti jel, ne o featurima. Za MIUI mislim da je ipak još dosta posla pred Xiaomijem, jer na osnovu frendova Mi4 koji ipak nije bio u rangu mog tadašnjeg Z3 Compacta. Sviđa mi se recimo Sonyjev concept ROM koji zapravo koriste kao daily driver na Z3 seriji, super je brz, čak ni baterija toliko nije problem pošto su izbacili staminu. Šteta što ga nema za Z5 seriju, mislim da bi bilo taman sve.

E i zaboravili smo HTC flagshipe koji su isto doista dobri i fluidnošću idu u dobrom smjeru. Ovi kinezi to zaboravit, oni natrpaju animacijama i kronično ne optimiziraju, možda se nešto promjeni sada sa Kirin 950 na Mate 8 od Huaweia.

Al i dalje je pojam fluidnosti iOS, tu mislim da nitko nema problema sa tom činjenicom, to je već sad tradicionalno. Jednostavno imaju taj luksuz da sve sami naprave i to odlično upakiraju i izreklamiraju. Baš me zanima za iPhone 7 što će smislit, pogotovo jer Jony Ive više nije glavni dizajner nego ga Cook ignorira...

Mileni 06.01.2016. 23:26

MIUI je fenomenalan. Od animacija pa do svi sitnih detalja. Meni osobno najdrazi skin, smeta me samo sto nema app drawera. To me uostalom smeta i na iOS-u kojeg MIUI uvjerljivo kopira.

HTC dugo nisam koristio, no najbolja tipkovnica i iznimno fluidan i odlican mobitel (zadnji sam imao m7). No jbg kad grijese valjda u svemu ostalome pa ce na zalost propasti. Na istoj putanji je i Sony (valjda jedina firma ciji sam stvarno fanboy, od walkmana pa do playstation) koji radi odlicne mobitele, ali se apsolutno nicim ne istice.

Od svih brand nameova (sony,lg,samsung,itd.) meni osobno su htc i sony vrh. LG mi ima hrpu odlicnih stvari, ali dosta onih koje iritiraju. Samsunga vise necu ni pogledati, nema smisla. I zanimljivo, bas Sony i HTC su u velikim problemima. Za HTC se ne bih cudio da propadnu u godinu-dvije i netko ih otkupi :(

bubimir13 07.01.2016. 00:10

Ma sa svim se više manje slažem s tobom, i inače na forumu ovdje cijenim tvoje mišljenje, ali Sony neće propast. Niti to pokušavaju. Čeka se sljedeće tromjesečje da daju izvještaj i ako i dalje bude ista prognoza shippanih uređaja to je to, Sony se oporavio u smislu da idu prema onom planu da odjebu entry modele i prebace se na flagship level samo radi profitabilnosti. Uostalom, cijela sila ostalih podružnica im još uvijek financira otkup Ericssonovog udjela kojeg su čini mi se isplatili u zadnjem tromjesečju ili u ovom sljedećem. Uglavnom, dok se prodaju senzori i PS nema zime za njih, pošto su kupili Toshibine senzore i cijeli njihov R&D + grade novu tvornicu mobova u Vijetnamu. Dakle, nije loše, za razliku od HTCa koji izda valjda 2-3 krpanja svojih flagshipova kao poseban uređaj i time si razbijaju profit. Meni je njih žao jer ih volim još od TyTn serije.

Zato ja uvijek navodim da u principu Apple nema konkurencije, sami su na svom OSu, dok god valjda kardinalno ne sjebu imat će odane kupce i bit predmet žudnje. Ostali svi su krokodili u malim barama i R&D tu igra ogromnu ulogu za Kineze koji su strašno napredovali u zadnjih 5 godina. Ako se sjećaš od onih ZTE jeftinih plastičnjara ili Huawei Ideos jeftinjaka do sada ZTE Axonna ili Huawei Mate 8. Brutala.

Mileni 07.01.2016. 00:18

Nisam mislio na Sony kao Sony, vec na Sony mobile. Njihove kamere, ps i hrpa ostalih tricarija im i donosi profit. Ali mobiteli generiraju ogromne gubitke. Iskreno se nadam da ce se oporaviti. Ako nisi znao, cak je i pokojni stevo bio veliki fan sonya :D

Sto se pak tice Applea, ako im profit od iPhonea u iducih godinu dana ne opadne na veliko, nece nikad! Vise je razloga za to, tesko ce biti nadmasiti iPhone 6 prodaju, dolar je bolesno jak, a cijene im nikad vece.

Samo se nadam da ih to nece pogoditi samo na par kvartala, vec na vise. Samim time bit ce primorani na malo vise experimentiranja i toplo se nadam smanjivanju cijena kroz 2-3 godine. Ok, sad vec bogohulim :D

Appleu pak kinezi ne skode ni malo. Kinezi skode Samsungu, htc-u, sonyu, itd. I to u mid i low end segmentu. A u high endu ih apple sam pojede. Njima se ne pise dobro, dovoljno je vidjeti kako samsung rapidno opada vec par godina, a oni su ipak tata i mata androida.

No bit ce zanimljivo vidjeti iPhone 8 ili 9 (ne s verzije, vec obicne). Tu ocekujem radikalnije zaokrete kod Applea radi gore navedenih razloga. Do tad 'biznis az ujuzal'. Ako se ono gore sve ne poklopi sada, svijet ce uskoro morat imati barem 15 milijardi stanovnika kako bi Apple nastavio obarati vlastite rekorde.

bubimir13 07.01.2016. 00:58

Mislim da su preozbiljna firma da nemaju neki plan B ili bar exit opciju.
Meni je problem samo što WSJ piše da im cvjetaju ruže svakim tekstom, al kad se zagrebe malo u brojčice nekad bude malo nelogično. Ali to zna biti i do novinara koji danas copy-paste pa niti ne provjere dal ono što napišu ima veze sa istinom.

S druge strane, ako bi njima profit pao, nekom bi trebalo se dić, a sumnjam da će to opet jedna firma preuzet razliku, tak da kinezi budu još rasli pogotovo jer penetriraju USA tržište.

Mileni 07.01.2016. 01:18

Nema Kineza jos u USA. Barem ne ozbiljnijih pokusaja. OnePlus je tamo, ali ono, to je OnePlus sa svojim pozivnicama. Xiaomia tamo necemo valjda nikad ni ugledati, kao ni u EU. Barem ne sluzbeno. Iz svima znanih razloga ;)

Eh da, zaboravio sam spomenuti i najvazniju 'sitnicu' u vezi Applea. Koliko citam, AT&T + Verizon (njihova dva uvjerljivo najjaca operatera) ukidaju 'povlastenu' kupovinu mobitela. Dakle nema vise ugovora i kupnje iPhonea za 200$.

Zato je Apple preventivno uveo onaj program gdje placas mjesecno najam iPhonea, a kad izadje novi model samo stari zamjenis za novi i nastavljas placati. Onda ce vjerojatno te stare prodavati po 'trecem' svijetu.

Ukratko, nece im sigurno cvjetati ruze. Mislim, nije da ce im biti tesko, jer imaju valjda toliko kesha da mogu otkupiti sve vece konkurente. Ali da ce nesto pod hitno morat mijenjati - hoce. Cim prije, to bolje. Jer onda ce se i konkurencija morat adaptirati, pa time dobivaju valjda svi.

No jos je dugo do toga. Poznajuci Apple, oni cu odugovlaciti sa radikalnijim koracima dok god mogu. Must ce svoju kravu do iznemoglosti, a tik prije smrti ide doza adrenalina za istu da ozivi.

bubimir13 07.01.2016. 12:21

ZTE je već tamo, širi se od ove godine sa Axxonom, Huawei i Lenovo su najavili proboj sa nekoliko modela, ima na Pocketnow-u stalno neka vijestica o tome. Nema zime za njih...

Ovo povlašteno će najviše pogodit upravo Apple, ostale malo manje jer se Samsung, HTC i Sony dosad prodavali off contract, Sony je prekrižio USA-u, zatvorili vlastite trgovine i tamo je na tržištu samo Z5 Premium od ovogodišnjih flagship modela, vidjet će se kako će dalje.

Apple će sigurno izmislit još neku tričariju da privuče publicitet i nagovori ljude da bez toga ne mogu zamislit život :D

Mileni 07.01.2016. 12:23

Ne bih se samo slozio za Samsunga, jer i oni ovise o ovim contractima. A imajuci na umu da imaju uzasan support u USA, njima ce ovo naskoditi jos vise.

Sto se tice Applea, mozda ne trosi na marketing kao recimo Samsung, ali im je isti kud i kamo pametniji, tako da se ne bih cudio da izvuku jos kojeg asa iz rukava. Ali nekako imam osjecaj da im je sve manje i manje tih karata u rukavima :)

panasonic 07.01.2016. 12:39

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2875426)
Sto se tice Applea, mozda ne trosi na marketing kao recimo Samsung, ali im je isti kud i kamo pametniji

Hehe, meni je nezaboravna njihova reklama za iPhone 5 u kojem sprdaju konkurenciju koja je proizvodila veće ekrane od njih, a oni su prikazali 4" ekran je kao zdravo razumski.
https://www.youtube.com/watch?v=d2s7-hTubUU

Ne znam što se dogodilo u međuvremenu pa su im ekrani narasli... :goood:

bubimir13 07.01.2016. 12:50

Dogodilo se to da su iskoristili trenutak tržišta i napravili boom sa većim zaslonom.

panasonic 07.01.2016. 13:07

Ma dogodilo se to da su totalno promašili u kojem smjeru će se razvijati smartphonovi.
Ne možeš jednog dana govoriti kako je 4" razumna veličina i ne treba ići preko toga, a onda drugi dan povećaš ekrane kad vidiš da ljudi to traže i konkurencija to odavno proizvodi.
Volio bi vidjeti ovu reklamu s palcem na 6 plus modelu od 5.5", jel i dalje to common sense.
Komedija od marketinga.

Sam Fischer 07.01.2016. 13:25

Onda su "pametno" isfurali onaj dobule tap na home button koji spusti cijeli springboard do pola ;)

https://youtu.be/lBhGlccRRMY?t=16s

JuiceBox 07.01.2016. 13:39

Citiraj:

Autor panasonic (Post 2875446)
Ma dogodilo se to da su totalno promašili u kojem smjeru će se razvijati smartphonovi.
Ne možeš jednog dana govoriti kako je 4" razumna veličina i ne treba ići preko toga, a onda drugi dan povećaš ekrane kad vidiš da ljudi to traže i konkurencija to odavno proizvodi.
Volio bi vidjeti ovu reklamu s palcem na 6 plus modelu od 5.5", jel i dalje to common sense.
Komedija od marketinga.

Kaze covjek za tvrtku kojoj je procjenjena vrijednost 700 milijardi dolara, uzas jedan od marketinga i totalni promasaj. :)

panasonic 07.01.2016. 13:49

Pa u globalu im je marketing među najjačima, ali ja govorim o ovom konkretnom slučaju koji je fail samo takav.
I ne brini, tvrtka sa vrijednošću od 700 milijardi ima dosta odvjetnika, ne trebaš im i ti. :)

zvonac 07.01.2016. 14:02

Citiraj:

Autor panasonic (Post 2875446)
Komedija od marketinga.

Promašili, u kojem smislu? Dal su licemjerni po pitanju ekrana? Možda jesu, a koji proizvođač nije u današnjem svijetu..

Jer kolko vidim, ide im dobro, možda ne prate trendove, al ulovit će i oni "grif"..
Trenutno ne stoje uz bok flagšipima iz android tabora po pitanju "zadnjeg krika tehnike", al već sad kemijaju sa usb-c, 3core proc, micanje home tipke, jest da su to sve nagađanja, vrijeme će pokazat kaj su odlučili napravit..

Komedija il ne, posao im ide, a to je ono bitno, zar ne!

Mileni 07.01.2016. 14:23

Citiraj:

Autor panasonic (Post 2875467)
Pa u globalu im je marketing među najjačima, ali ja govorim o ovom konkretnom slučaju koji je fail samo takav.
I ne brini, tvrtka sa vrijednošću od 700 milijardi ima dosta odvjetnika, ne trebaš im i ti. :)

Ono je bio odlican marketing. U tom trenutku su prodavali samo 4" velicinu, i naravno da ce ici sa takvim reklamama. Mudro su cekali da povecaju dijagonalu, i kad su to na kraju napravili - booom.

Sad ne znam sta je tebi tu glupo? Njihov cilj je kao i svake mutlinacionalne kompanije. Zarada, zarada, zarada. Nekakve emocije, licemjerstva i sl. gluposti nikoga od njih ne zanimaju (pod njih mislim na ms, apple, google, samsung, sony, itd.).

Takve sitnice zanimaju samo fanbojse i hejterse ;)

panasonic 07.01.2016. 14:34

Hvala svima na pojašnjenju, moram priznati da nisam znao da je kompanijama cilj zarađivati što više novca, ovo mi je prvi glas.
I ako je to njihov cilj, to ne znači da mi korisnici imamo bilo kakve koristi od tog licemjerstva pa sam se nadao da se poneki potezi apple kompanije smiju kritizirat.
Stvarno ne trebam godišnje izvješće njihove zarade i vrijednost dionica, ja komentiram s aspekta običnog korisnika.
Sorry još jednom na upada u temu.

JuiceBox 07.01.2016. 14:40

Smiju se kritizirati naravno, pa nisu oni god & heaven d.o.o , ali reci da im je marketing komedija je u najmanju ruku smijesno. Nisu stekli toliko vrijednost rekreativno, nego prodajom tih isith "failova". :)

zvonac 07.01.2016. 14:50

Citiraj:

Autor panasonic (Post 2875483)
Hvala svima na pojašnjenju, moram priznati da nisam znao da je kompanijama cilj zarađivati što više novca, ovo mi je prvi glas.
I ako je to njihov cilj, to ne znači da mi korisnici imamo bilo kakve koristi od tog licemjerstva pa sam se nadao da se poneki potezi apple kompanije smiju kritizirat.
Stvarno ne trebam godišnje izvješće njihove zarade i vrijednost dionica, ja komentiram s aspekta običnog korisnika.
Sorry još jednom na upada u temu.

Ne moraš bit sarkastičan, pa znaš kak funkcionira to u tech svijetu..

Naravno, samo ih kritiziraj, nisu ni oni savršeni..
Pa niko nit ne traži nit ikog zanima godišnje izvješće i vrijednost dionica, bar mene ne zanima, mene zanima finalni proizvod..

Ne moraš se ispričavati, zato forum postoji, nismo svi isti, ko ni prsti jedne ruke, a različita mišljenja su uvijek dobrodošla:)

mamutarka 07.01.2016. 15:01

Marketing im je top topova, i nisam sarkastican. Svaki ajfon release ima ili neosušeno ljepilo, ili se savija, ili nesto trece. Pa citav svijet o tome prica mjesecima, samo to je tema, i na dnevniku valjda. Onda odjednom sve utihne, nezaljepljeni i savinuti ajfoni prodani ko vruci bureki, rekordno, i to je los marketing? Eh, nemojte nebuloze pricat

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:24.