![]() |
Jedan dobar video o Pipu X7:
http://youtu.be/nX7fQNbgiBw |
Citiraj:
Ovo za OS neču ni komentirati, radije reci za koliki postotak geekbuying-u reklamiraš ta njihova kineska smeća. A da, koliko je na kraju jeftiniji kad crkne pa ga baciš u smeće jer garancije praktički nemaš. |
Citiraj:
Sto je dvaput, odnosno triput vise od ovog Pipa. Problem? Niko ti ne brani da uzmes NUC, poanta je da je ovaj Pipo u ulozeno-dobiveno nema konkurencije u cijenovnom rangu, jedina konkurencija mu je Intel Compute Stick (koji jos nije u prodaji, ima za kupit samo kineski klon). :fiju: |
Citiraj:
A dio o garanciji koje nemaš si preskočio namjerno ili slučajno ?:D |
Mene zanima onaj dio o playanju BD imagea. Znači ne ovi ripovi do max 20gb nego punokrvni BD bilo kroz image ili iz direktorija na mreži .... ili preko USB.a sa vanjskog harda....
|
Testiram sutra pa javim ;)
|
Nabasao sam na ovaj 10 USD kupon na geekbuyingu: JNESSKVG
Pa ako netko kupuje, dobro ce mu doci... :) |
Jučer sam instalirao Popcorn Time te pokušao gledati filmove... Mogu reći da sve radi fluidno, bez trzanja. Dumb and dumber 2 sa titlovima u 1080p se vrtio uredno, osim što mi je par puta štucnuo na sekundu ali to pripisujem 4 mbps vezi koja često nije 4 mbps. :D
Pokušao sam uploadati kratki video na youtube ali mi nešto ne da, kao copyright prava i tako to. Edit: Pipo X7 - Popcorn Time on Windows 8.1: http://youtu.be/pd7I7AZKOW4 Ali bez drugog dijela... :) |
jos me kopa da li da ga narucim ili ne, ima li ista pametnije za 150$ za uzat?
|
|
Ovo će biti super strojčeki,ali moraju još ubacit gigabit lan i usb 3.0.
|
Po specifikacijama isti kurton.
|
Osim kaj je Pipo i dalje najjeftiniji...
Ne znam kakva su iskustva sa Meegopad T01... njega sam skoro kupio al mi je Pipo na vrijeme iskocio... |
I ima full alu kuciste, sem antene nema plasticnih djelova, cak i mrezasti dust meshevi na prorezima eheh
Zavrzna obrada je sasvim ok, cak odlicna. U pipacu je i nesto jaci proc. Z3736f vs z3735 |
Šta će ti Gb LAN kad je i 100Mbit sasvim dovoljan za prebacivanje materijala s kompa. Ionako ima 32Gb vlastite memorije pa ne trebaš čisti streaming materijala s kompa/NAS-a kao kod npr. WD TV-a. Isto važi i za usb 3.0.
|
Je, bas imam NAS zato da bi kod svakog gledanja prvo kopirao film :)
|
100Mbit veza je dovoljna za streamanje bilo kakvog materijala na media player i bestrzajno gledanje istog
|
Citiraj:
Atom Z3736F (sBGA592) ne podrzava USB3.0, da bi podrzavo USB3.0 trebaju koristit Z3735D (sBGA1380) ili jaci... koji je skuplji (morali bi i MBO rezizajnirat). Ista stvar s LAN karticom. Rijec je o USB LAN kontroleru, bez USB3.0 gigabitni LAN nebi imo full protok tj. USB2.0 bi ga bottleneck-o ;) Citiraj:
http://www.pohrani.com/t/17/ft/2L4Mln6K/izrezak.jpg S Win 8.1: http://www.pohrani.com/t/2V/XZ/4yJA9MsM/izrezak2.jpg Obje ponuda su iz MagazinRS. /EOD |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
evo ga narucio, doplatio 10 dolara za brzi shipping, ne da mi se cekati mjesec i pol dana, za daljinac sam vec bio zaboravio da sam ga narucio koliko je trebalo da stigne..
|
Citiraj:
sBGA592 modele su srezali maksimalno, da bi bili jeftiniji, kako bi se ugradjivali u najjeftinije tablete. Citiraj:
P.S. Nekidan je Intel predstavio novu generaciju Atoma x5/x7 - Cherry Trail, svi mobeli bi trebali imat USB3.0 ;) |
Citiraj:
i nakon toga pogledam za Brix od gigabyte i vidim ga na snizenju, i sada pokusavam otkazati narudzbu na geekbuyingu, poslao im mail , ali nista se ne dogadja... jel tko kad otkazivao narudzbu preko njih |
Di si to gledao brix?
|
Koji brix? Ima ih more.
|
Ne u hr, ovdje u kanadi. Canadacomputers trgovina lokalna
Brix2807 najjeftiniji i dalje ssvim dovoljan za htpc, a ima usb3, i mogu stavit 4gb rama i kakav disk hocu |
myroman daj ga preko mreze nahrani sa poštenim BlueRayem da vidimo jel moze to izvuć :D.
|
Jbg, Forace, nemam nikakav mrežni disk (NAS) a niti bluray rip. Ovo kaj imam, BDRIP od kojih 5 GB, to vuće bez problema.
|
Javili su mi iz dhl-a da dostavim eori broj. Da li zna netko koliko se čeka izdavanje? Negdje sam vidio da se čeka 10 dana, a drugdje čuo da se možda izda isti dan kad se preda zahtjev.
|
Skinuo pdf, ispunio i odnio na carinsku - bio aktivan drugi dan (imaš stranicu za provjeru).
Inače eori je HR+OIB http://www.carina.hr/e_carina/EORI.aspx |
Citiraj:
|
A koliko se placa jos dodatno nasem dhl-u? Naime, cini mi se da sam negdje procitao da uz inicijalne troskove slanja od prodavaca treba pribrojati i neke troskove kod nas.
Nisam nikad preko dhla narucivao pa ne znam... |
Citiraj:
|
Ako netko prodaje pipo x7 javite mi se na pm
pozdrav |
Evo stigao račun našeg DHL-a
rezime: PIPO X7 sa DHL dostavom: 144.62 USD (980,25 HRK) carinska vrijednost: 1123.05 HRK operativni troškovi: 125 HRK PDV: 296,06 HRK UKUPNO: 1401.31 HRK |
Uf... usporedi to s mojih 820 kn... ali obicna posta...
|
zato se nikada ne naručuju s dhl.om ili sličnom firmom. hebiga.
|
Citiraj:
|
On ga je uzeo dok je jos bio 90-ak dolara, te je tada i dolar bio nesto nizi, tako da i nema bas smisla usporedjivati.
|
Da, kostao me 95 usd plus pdv. I to jos pocetkom godine...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:42. |