![]() |
Citiraj:
|
Eh da, 350W - 290kn, 450W - 700kn, I'm on budget:(
|
Hrca, ne moraš davati 25 kuna za tu pizdariju kad ga možeš spojiti na molex konektor i davati mu 7V pri kojima će biti nečujan. Pogledaj atach...
A za disk ću još pogledati. |
Citiraj:
|
Bio sam kod Tihomira jucer i moram ga pohvalit za dobro obavljen posao jer se komp jako malo čuje
:clap::clap: :clap: |
1 privitaka
Vidio sam u Wc-mila GlachialTech ventove - 80mm=30kn, 120mm=50kn. E onda piše 19 decibela (u što sumnjam).
Zna li ko jesu li zapravo tako tihi? Ovo mi je bitno jer ću napravit blowhole i stavit 120mm na njega (to još mogu sredit 7V adapterom), a ovaj od 80 mislim stavit u napajanje, jer se sadašnji jako čuje. Koliki je uopće razmak među rupicama na 120mm ventovima? Je li blowhole mora bit kružni? Evo male skice:D Jel se može pilat kako je nacrtano? |
Citiraj:
Ja sam stavio ta 2 na procesore i tihi su, imaju 9 latica i dosta dobro pušu s obzirom na okretaje (oko 2k) Još uvijek ih se da čut ako se potrudiš pa ih mislim srezati na 7-8V čim si složim ili kupim neki regulator, nije hića... |
Ma sumnjam zato što npr. TT napiše na vent 21dB, kad ono čuje se jače od MIG-a.
Al onda uzimam ta 2. A šta sa blowholeom? |
@Hrca
Fala,fala... @Emissary Šta fali kružnom blowholeu? A što se tiče razmaka između rupica, to riješiš tako da vent postaviš na željeno mjesto na bičnoj stranici i tankom olovkom ocrtaš rupe venta na stranicu... |
Mislim da ti nije neki veliki problem napravit takav blowhole.
Ja sam si doma isti takav napravio(na pleksiglasu) al nije ispo simetričan jer mi se nije dalo crtat markerom po njemu a i radio sam bušilicom i turpijom pa ti treba više pažnje,a završna obrada je solidna ali ne fantastična:( ,ja sam to sve radio na brzinu, komp mi ionako stoji u stolu u "kutiji" pa se to ionako ne vidi,pa me ne bedira...:gringo: Što se mene tiče kružni blowhole je ljepši:D |
Evo došli meni Zalman 7000A-AlCu i Thermalright NB1...
Zasada je proc na 2.7Ghz, 1.875V, na full ga vrti na 60C, ako stavim zalmana na 60% onda je na nekih 62-63, ali se onda niš ne čuje. NB1 vrtim bez venta i nakon puno primea i farcrya, jedva da je mlak... Razlika u odnosu na stock bez paste i zalman +as5 je na full 9-10C, meni dosta... Komp je nemjerljivo tiši bez abit zujalice... sljedeće na redu je napajanje (Fortron 350W, našo ga u Ri), a onda zalman za grafu. Iako sada mi se stvarno čini da neće stat, nb1 je dosta blizu agpu... |
Ma gledao sma tu mrcinu od TR za NB. Jebote skoro pa na proc može, preeeeevelik je.
Zalman je sasvim dovoljan. |
@tihomir & hrca - ma ništa ne fali kružnom al' sam ja newbie u tome pa zato pitam.
Onda radim kružni, prvo malo bušilicom da utrpam ubodnu i deri:burn: :burn: :burn: |
Ma meni zalman ne ide na matičnjavu, a ovo ide, i zasada vrijedi svaku kunu...
8 sati prime-a and counting :D |
Citiraj:
|
Kak ne ide?:confused:
Imaš rupe na NB? IMaš, pa onda...Ne kontam. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja govorim o Zalmanu za NB...
http://links.hr//photo/big/0740ZM-47J.jpg A ti imaš ovo na NB? http://links.hr//photo/big/0740TR-NB1C.jpg |
1 privitaka
Evo ovo će pojasniti štošta...
|
1 privitaka
Kako to trenutačno zgleda...
|
o pi*ko kaj ne javiš da ti je stigla pošiljka (ajde javi na PM jel sve oko i tak to)
:beer: |
Evo sličica... Ali to nije dremel već čeona bušilica - puno je veće od dremela...
|
Evo još jedna slika - pravi alat u pravim rukama...
|
:confused: Prvi put to vidim,kak to uopće radi
|
Došo mi je onaj potencimetar iz Hg-Spota,i sve je OK,al me jebe kad ga snizim do kraja onda ploča uopće ne može pravilno pokazat broj okretaja:mad: nego pokazuje tamo nekih 8000 i 9000:confused: jel to do ploče ili coolera?Najmanji broj okretaja je 2700 koji može prikazat
Komp se dosta utišo:D ,još sam i bočni 80mm ventilator prebacio na 7V i super,jedino što mi se čuje je ventilator od napajanja(bio ubacio šarafciger unutra da cooler ne radi i nečuje se skoro ništa),sad bi izvuko napajanje van izrezo 120mm rupu i ubacio Glacialtech 120 mm,19 db vent,unutra i eventualno prebacio stari cooler napajanja na 7V ili ga izbacio,jel se da to napravit ? Nije mi jasno kako je idle temp. procesora(Athlon 2200) porasla za samo 5-6 na 2700 o/minC?Jel to moguće ili neki racku ne valja? |
A kako radi... ko i obična brusilica samo što ova nema šajbu pod kutom nego na čelu...:D
(Ne)prikazivanje brzine okretaja je do ploče. Moja može pokazati do 1600 i neš... Vent napajanja možeš prebaciti na 7V slobodno... |
Se ne bude pregrijavalo napajanje?I Kolko mu to uopće smeta?
Još nešt ga jebe kad ga duže vrtim na nižim okretajima onda se ploča sjebe i ne može prikazat više ni jednu informaciju ,niti voltažu temp. procesora i systema,broj okretaja,ništ :confused: |
Stišavanje venta na napajanju nije preporučljivo pogotovo ako ti sav topao zrak ide kroz napajanje. Povećanjem temp, skraćuje se vijek trajanja, povećava se mogućnost kvara i smanjuje se efikasnost napajnja...
120 vent teško da ćeš montirat jer ima drukčiji layout napajanje... Vjerovatno ispod 2700rpm-a vent više ne šalje dovoljno pulseva pa ne očitava... Moj Zalman ne očitava ispod 680rpm-a ali ide još malo sporije... Da se pohvalim ovo u sigu je apsolutno stabilno samo me brine mali broj 3dmarka (17500) |
Pa trenutno i ide jer mi je jedan na ispuhu crko,al sam mislio onda stavit dva venta od 80 mm na 7V u napajanje,jel bi to bilo dovoljno,stavit ga na kraj ili ispod kod procesora?
|
Citiraj:
|
Eh sad nisam baš pohvatao...
Ako imaš napajanje sa jednim ventom tvornički onda ti je pcb na donjoj strani, znači sve bi trebao okretat i to ne ide... Ako imaš napajanje sa dva venta tvornički, onda stavi oba na 7 volti, ali bi dobro došao i neki case fan da ispuhuje... |
Ma gledo sam i mislim,nisam ga otvaro,ali kolkoo sam uspio proškiljit kroz rupe na njemu,mislim da može stat 120,nisam potpuno siguran,tvornički je jedan na njemu i on ispuhuje topal zrak,a ja bi ubacio jedan 120 ili 80 mm vent da upuhuje hladan,odnosno zrak iz kučišta,i oba dvojicu bi stavio na 7V,inače to je codegen 300W napajanje
|
Pogledajte slike na : http://www.inet.hr/~anmijato.
Trebam još samo montirati Zalmana na procesor te utišati disk i gotov sam. P.S. Recite, kako izgleda? |
Fino zgleda, al ja te uvjeravam da će moje bit bolje :D
Skupljam pare za fotrona (još samo 250kn :D), pa onda za Zalmana D, pa za enera 120 i silencere.... Ja sam disk utišao ali mi se još uvijek ne sviđa količina buke... Jedno pitanje. Stavio bi pasivce na čipove od hdd-a i jedan veeeeliki pasivac na gornju stranu (kompletnu gornju stranu bi prekrio s tim). eh sad zanima me ako bi onda disk mogao raditi u spužvi. tj. da samo gornja strana bude slobodna, ostatak bi bio u spužvi. Kolko bi to bilo zdravo? |
Nisam ni ja, kažem ti još gotov...
Što se tiče diska,ništa mu neće bit sve dok je rupa za zrak slobodna... |
Ruporez
1 privitaka
Ovo treba nabavit
|
Prijatelj mi opet danas ide pali tupaljen komp (monitor je bio ugasen)
:D Tagan - koji ne cvrci (stvarno se ne cuje, Sky :beer:) 120 mm papst na boku na 600 rpm 80 mm Sipre na 1300 rpm ozada Zalman AlCu s enermax 92 mm@1500 rpm enarmax 80 mm puse osprida isto na 1300 rpm Itaciji utisani s hitac. tool :smoke: |
Re: Ruporez
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:07. |