![]() |
Narucio sam si 9600GT...
Vidjecemo kako je i sta je... Nadam se da sam dobro odabrao... U ponudi je i bila 8800GT, ali uzeo ovu zato sto je novija... Dok je razlika u cijeni minimalna... |
Citiraj:
|
Citiraj:
naprotiv kupio si karticu koja je u biti oslabljena 8800GT Ali čemu sad to komentirat kad je već naručena/kupljena mogo si fino prije pitat pa bi bolje prošao |
ili jednostavno potrazit neki review, ima ih gro...
|
malo je se zahebao ^^
ali vjerojatno ce bit zadovoljan njome. |
Sta mogu...
8800GT nije bilo na lageru, pa mi je jedino preostala 9600GT S12... Mada je ja nisam htio jer se nisam mnogo nacitao o njima... Ali, jos uvijek mogu nazvati dobavljaca i reci mu da mi uvali neku drugu karticu... Samo da ne iskacem mnogo sa cijenom... |
jos stignes a kartica vec u sigu? :)
nemas neke potrebe, 8800gt zaista je jaca ali ne toliko da bi od muke sad trebao zube cupati na zivo i suzama lepiti tapete :) |
Trebao sam je danas dobiti, ali nisam...
Sutra cu je sigurno dobiti pa vidjecemo sta ce biti... Samo se nadam da se nisam ozbiljnije zeznuo... Nadam se da uz malo hemije sa driverima sve to mogu popraviti... Imam 20" monitor, pa valjda budem mogao craysis igrati na max detaljima i sve to, ustvari nadam se da mogu u sljedecih godinu dana sve igrati na max detaljima... Jer za nekih godinu i pol planiram uzeti 24" monitor i HD4870x2 kad izadje... |
Citiraj:
Nebi bas reko Sve na maxu nebus vrtio al na jednoj pristojnoj grafici,moguce... |
Crysis na 1680/1050 zaboravi da buš igral na max detaljima s 8800GT jer on zašteka i sa 9800GX2 ako je sve na max detaljima + dodatak AA
|
|
ajde malo pročitaj o kojoj se grafi radi ;)
btw vozio sam ja i 9800GTX a imam i 8800GTS 512 koja je ista kartica i vjeruj mi Crysis na 1680/1050 u dx10 (dakle Very High) nije igrivo ona na High postavkama ima prosječno 30FPS |
|
Kolko para ce biti ta 9800 gt. U planu imam ovaj tjedan kupiti novu pa me zanima kolko bi ova bila i dali vrijedi pricekati..
|
Uzmi si ATI-ja HD4850... Bolji je od obje tvoje kartice ;)
|
Citiraj:
Eventualno za do dućana kupit Enza, al onog sa 1000 HP-a, nema ga jos al cekam da izadje... Užas...:smoke: |
grafa je u cijeniku ve mila,cijena je oke
|
kakve su perf u odnosu na 4850 i 9800gtx?ima samo jedna review i to na nekoj kineskoj stranici...
|
slabija od gtx ali malo,za 4850 nisam našo
|
Prema svemu jaca je od 8800gt za nekih 5-10%,jedino je dobro kaj je jeftina...
|
Citiraj:
pitam se samo koliko bi opet napucali cijenu zbog te jedne devetke da radeoni trenutno ne rasturaju... |
Evo par reviewa 9800 gt:
http://www.techpowerup.com/reviews/Z...GT_Amp_Edition http://www.tweaktown.com/reviews/152...ion/index.html Fine performanse s obzirom na cijenu. |
9800GT je 9800GTX+?
grafa je jaca od hd4850,slabija od gtx 260 i hd 4870,nesto izmjedju :),ak kod nas bude ispod 1300kn,bilo bu super |
Citiraj:
|
S obzirom na cjenu i performanse u odnosu na HD4850 nema razloga za kupovinu ove grafe
|
koliko sam ja shvatio, ta grafa je opet marketing i rebrand 8800gt,
znaci 9800gtx je rebrand 8800gts 512mb, a 9800gt isto tako samo na gt verziji 8k serije. Performanse malo dignute (5-10%) - jel preko clockova? - i to je to. |
barem je jeftina...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
kak je seth vec reko,cijena u vemilu je 1.041,94 kn,a to je jeftinije od najeftinije hd 4850 |
pa da, ali je 4850 jaca od 9800gtx a jeftinija od nje, a ova je slabija cak i od 9800gtx, tako da se u biti opet ne isplati... jedino ak neko bas zeli nekakav sli ili ima odredjene privrzenosti prema nvidiji
|
Stigla roba u adm
|
Citiraj:
Ne gledam na to ko šta voli to je druga stvar |
pogledaj reviewe pa reci kolko je bolja,ak je uopce bolja,ja nisam vidio neku razliku...:SSSS
|
ne kuzim, kako je 9800gt bolja 5-10% od 8800gt - koliko ja vidim, rijec je o potpuno istoj kartici - pocevsi od "gluposti" tipa identican dizajn hladnjaka i PCB-a, pa preko clockova, koji su opet, koliko vidim na nvidiinom sajtu, IDENTICNI, pa do IDENTICNOG broja stream procesora, kolicine i brzine memorije itd. Sve je IDENTICNO! KAko onda moze biti imalo jaca? Cini mi se da je ovdje potpuno ista stvar kao sa 8800GS i 9600GSO
|
Citiraj:
Jedina prednost bi trebala biti da su radjene u manjem proizvodnom procesu (55nm), pa bi se kao koji mhz vishe mogao izvuci clockanjem. Ali da, potpuno isti slucaj kao i 9800gtx i 8800gts 512mb, to sam i napisao gore. Marketing cuda radi, ali ajde cijena je solidna, recimo jer toliko isto dodju i 8800gt kartice, a ovo ipak ima 9 kao pocetnu brojku u nazivu :roller: |
Citiraj:
Također, 9800GTX je jednaka 8800GTS samo su frekvencije više, a 9800GTX+ donosi 55 nm proizvodni proces. |
no, pa sve jasno:)
nisam ja ni nista drugo rekao, a ovo s proizvodnim procesom je ista stvar kao i kod 9800gtx modela, marketing cuda radi i ta lijepa visha brojka. |
Onda sam te krivo razumio. :Pivo:
Nego, bilo je najava da će podržavati 3way SLI...al se i od tog odustalo :D |
Citiraj:
|
Jedina razlika, koliko sam vidio na envidijinom sajtu, a sad ne znam kolika je to istina, ili sam ja mozda krivo to i protumacio, cini se da 9800GT podrzava CUDA-u i PhysX. Dakle, mislim da je to razlika - ostalo je sve isto.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:17. |