![]() |
Citiraj:
Pa prvo si trebo kupit maticnu a hladnjak uzet koju paše. Ipak je maticna najvažnija |
Citiraj:
:dajpivu: |
A vjerovatno neces moci instalirati onaj PWM HS modul jer je taj Zipang sirok nenormalno. Bacio si 400+kn u bunar.
|
Citiraj:
Kod mene sa E8400 se skoro pa ne grije. Heatpipe na tom hladnjaku je hladan. Možda da ubaci quadonju i nahrani ga naponu može bit korisno ali za duala po meni nepotrebno. Pitanjce: Ima možda ko kakvu ideju za export OC profila iz biosa na hard ili usb stick? Jel ko vec flashao bios sa ovim ugrađenim toolom? Jel to radi dobro? |
Koliko ti senzor u Everestu pokazuje temperature za PWM pod loadom nakon recimo pola sata?
|
Citiraj:
i nevidim zašto bi to bio bacen novac. zato sto mozda ne ide na jednu matičnu? uzeti ću drugu i gotovo... :dajpivu: |
Citiraj:
|
Citiraj:
A nisi cuo za regulaciju brzine venta na hladnjaku iz BIOS-a? :D
|
Citiraj:
Ak tebi tako odgovara ti stavi stock hladnjak pa ga reguliraj kolko oćeš. Pročitao sam brdo reviewa i zaključak u velikoj većini je da je zipang odličan hladnjak. I uzeo sam ga... Uostalom zašto tebe toliko smeta? moja lova moj izbor... I odustao sam od biostar-ke, najvjerojatnije ću uzeti Gigabyte EP45-DS3R, ako ništa drugo ima firewire i jeftinija je.. :dajpivu: |
Citiraj:
Citiraj:
|
@Dizel, malo pretjeruješ. Niti je tvoja nirvana bolja od HDT-S963, a košta duplo više...i nitko te ne hebe u mozak.
A i ova pljuvanja po gigabaytu su nepotrebna. Što je posebno u toj biostarki osim što je jedan luđak izvukao 700MHz FSB-a? Po čemu je ona bolja od DS3R? http://www.hardwarecanucks.com/forum...rd-review.html |
Citiraj:
Ja ne tražim nikakav flejm... Gle, nisam tražio tvoje (niti ičije) mišljenje o hladnjaku. Pitao sam jel će stati na tu matičnu. Jedino smisleno što si odgovorio je da će smetati PWM HS modul. Ostalo samo trkeljaš... Osim toga ni tvoj Crossfire nije DUPLO brži od jedne kartice pa si i ti mogao bolje potrošiti novce... Al to je tvoj problem... Kaj ne? :D I opet ponavljam, otkud ti znaš koliko sam ja platio zipanga? Citiraj:
Meni je važniji fw od nekakvog bijesnog oc-a. :dajpivu: |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
http://forum.xcpus.com/front-page-ar...38-vs-p35.html http://www.tomshardware.com/reviews/...n,2007-12.html Citiraj:
Citiraj:
Bez flejmanja, bit će kartona.
|
Citiraj:
|
Eto malo sam se opet poigrao plocom.
Procesor definitivno nemože preko takta koji sam dosegao. Za ubit se!!! Plocu sam isprobao i došao sam do FSB 585. Ali još je bilo napona za povisit. Budem ja još malo probao možda uspijem preko 600 |
Nabavi neki 1600MHz FSB procesor ilitiga QX ;)
|
to LUXX
...gle jedno pitanje ,cemu to...cisto iz zabave ili mislis da ces imati najbrzi komp ako dofuras do 600 ?? ...mislim da ti nakon 400 vec ide performanse na dolje..gotovo sam siguran u to,bezbroj puta sam se uvjerio da pretjerivanje daje kontra efekt,ja svog drzim na smjesnih 266fsb-a i gle COD 5 mi bolje radi nego na bivsoj Gigabyte P965 DQ6 koju sam drzao na 375fsb-a..tih 585 je super rezultat ali realno 400 je overkill,najsmjesnije sto mi everest kao i super pi daje bolje rezultate kad memorija rad 1:1 (266) sa fsb-om nego kad je stavim asynch na 800...nije sve u brojkama ;) |
Valjda si dosada mogao shvatiti da ga na ovim vrijednostima ne misli držati za 24/7, i da se jednostavno radi o OC-u, zajebanciji, natjecanju...
LUXX, jes ugasio jednu jezgru? Na kojoj frekvi si mogao Super Pi vrtjeti? |
Pa normalno da to nije za 24/7.
Tek da otkrijem max fsb ploce. Upravo sam šarafio. Više od FSB 585 nisam nikako mogao. Mislim da sam super pi odvrtio neki dan na 4.7ghz. nisam više siguran. Sad cu malo procu i ploci dat odmora. Jednu jezgru sam iskljucio i stavio samo jednu plocicu memorije. Dosta sam ih zagrijo :fuming: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Odvrtio sam ga na 4725mhz. Sve više frekvencije je ili prekinuo ili nije ni htio pocet http://www.imagesforme.com/out.php/t245258_superpi.jpg |
Nicley done,ravno 10.000 :beer:
|
Citiraj:
Išlo bi možda i mrvicu bolje. Testirao sam samo sa jednom plocicom rama. Ali nije loše. Cisto da vidim na kolko se da benchat EDIT: Upravo sam primjetio nešto relativno važno: Postavke memorije. Ako se da ploci da postavi latencije, navodno ocitane iz SPD-a onda ih ploca postavlja prilicno zategnuto(sekundarne latencije mislim) To ponekad radi kak treba a ponekad koci ko mutavo. Dakle obavezno rucno postaviti ak se clocka. I u mom slucaju ona opcija prva u opcijama memorije gdje se namještaju latencije. Bolje se clocka kad ta opcija nije na auto nego na 3 ili 4 |
Mora ići i niže. Pogasiti procese (uključujući Explorer, SetFsb i RealTemp, Nod se podrazumijeva - najbolje u Diagnostic Mod uđi), staviti još jedan keks memorije, poigrati se s latencijama, tvikovima...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dosta sam mucio komponente proteklih dana. :fiju: Nek se malo odmore pa ce bit opet šarafljenja |
Gdje se na biostarki Tpower I45 moze namjestiti da diskovi nejdu u standby, nego da se cijelo vrijeme vrte, jer me to nervira.
|
Pa sta nije to do Viste?Kod mene se isto desava, mada nemam Biostar.
|
Daddy, jesi probao kako ide taj G.Skill Pi?
|
Ne jos nazalost.Manjak vremena i neki nejasni problemi s kompom mi ne daju.
Probat cu definitivno. |
Ok. Javi kad probaš, baš me zanima kako idu...
|
Citiraj:
fino si složi svoj Power setting i to je to http://www.imagesforme.com/out.php/t263498_Untitled.jpg |
Thx, ja mislio da u BIOSu
|
Jel zna neko dal se može napraviti vdroop mod na TP45 HP, jer nigdje nisam uspio nači.
|
Imaš slike u mojoj recenziji dotične ploče...
|
Da to sam prvo pogledao:beer:ali to je za TP I45, a kod moje je malo drugačije. Baš ču sutra poslika ploču pa vidjet detaljno...
E sad, ako neko znak kako napravit pencil mod nek mi označi na slici. http://www.imagesforme.com/show.php/274807_PC230013.jpg |
kako da isključim integriranu zvučnu iz ploče Biostar Tpower?? želio bih staviti svoju Creative SB..
gledam u uputama i ne nađem |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:21. |